Utenriks


Frankrike over «rødt-grensen» på 20 i smittetall

Frankrike har nå 21,7 koronasmittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dager. Det er over karantenegrensen satt av norske myndigheter.
Les mer om:

Orkanen «Isaias» har truffet Nord-Carolina

Den tropiske stormen «Isaias» har tidlig tirsdag morgen norsk tid truffet land i delstaten Nord-Carolina – som en kategori 1 orkan.

Restaureringen av orgelet i Notre-Dame er i gang – og vil ta nesten fire år

Orgelet som pleide å ljome i Notre-Dame-katedralen i Paris, plukkes fra hverandre, ett år etter den katastrofale brannen. Restaureringen ventes å ta flere år.
Les mer om:

Trump truer med å saksøke Nevada etter vedtak om poststemming

Nevada har som åttende delstat i USA besluttet å åpne for stemmegivning via posten under høstens presidentvalg, til store protester fra president Donald Trump.

Californias guvernør sier smitten er på vei ned

Guvernør Gavin Newsom sier koronasmitten i California ser ut til å være på vei ned, men understreker at det er langt igjen til en gjenåpning for næringslivet.
Les mer om:

Forsvant og politiet fryktet han var drept - fem år senere ble det gjort et funn i skogen

Politiet i England fryktet at Ricardas Puisys var drept og de arresterte og mistenkte til og med en person i saken. Så tok alt en uventet vending.
Les mer om:

Høyere bøter for koronasmittede australiere som ikke holder seg hjemme

Fra tirsdag blir man bøtelagt 4.957 australske dollar om man blir tatt i å bryte den pålagte selvisoleringen etter positiv koronatest i delstaten Victoria.
Les mer om:

Ut mot egen coronaekspert: - Patetisk

På Twitter legger ikke president Donald Trump skjul på at han setter lite pris på smittevernekspert Deborah Birx' nye uttalelser.

Donald Trump om corona-uttalelser fra Birx: «Patetisk!»

USAs president Donald Trump kritiserte mandag legen Deborah Birx for første gang – da han i en Twitter-melding kalte hennes reaksjon på kritikken fra demokratenes Nancy Pelosi for patetisk.

Orkanen Isaias har truffet land

Orkanen Isaias var ventet å treffe land i North Carolina i natt, og litt før klokken 06.00 tirsdag traff den kysten.
Les mer om:

Microsoft vil kjøpe opp TikTok – Trump vil ha en bit av kaken

USAs president Donald Trump påstod mandag at ved et oppkjøp av den kinesiske appen TikTok, fortjener USA en stor andel av kjøpssummen.

Mer enn 5 millioner koronatilfeller i Latin-Amerika

Antall registrerte koronatilfeller i Latin-Amerika og Karibia oversteg mandag fem millioner, ifølge AFPs opptelling. Over halvparten er registrert i Brasil.
Les mer om:

- Heksejakten har pågått lenge nok

President Donald Trump svarer etter at en statsadvokat antydet bred etterforskning av Trump Organization mandag.

FN-rapport: Nord-Korea har truleg atomrakettar

Nord-Korea har no truleg klart å utvikle små atomstridshovud, som kan monterast på landets interkontinentale ballistiske missil, heiter det i ein ny FN-rapport.
Les mer om:

Vanessa (20) ble brutalt drept: Ryster det amerikanske forsvaret

Drapet på soldaten Vanessa Guillén (20) har ført til protester blant tjenestegjørende og kvinner tilknyttet forsvaret. Nå får det amerikanske militæret kritikk for å ikke ivareta kvinnelige soldater.

FN-rapport: Nord-Koreas atomprogram er inne i ny fase

Nord-Korea har nå klart å utvikle små atomstridshoder, som kan monteres på landets interkontinentale ballistiske missiler, heter det i en ny FN-rapport.
Les mer om:

Truer stat med søksmål

Nevada har som åttende delstat i USA besluttet å åpne for stemmegivning via posten under høstens presidentvalg, til store protester fra president Donald Trump.

Orkanen Isaias har truffet land i North Carolina

Orkanen Isaias har tirsdag morgen truffet land ved Ocean Isle Beach i North Carolina, ifølge USAs nasjonale orkansenter.
Les mer om:

Nevada åpner for stemmegivning via posten

Nevada har som åttende delstat i USA besluttet å åpne for stemmegivning via posten under høstens presidentvalg, til store protester fra president Donald Trump.

Tyskland inviterer tusener til popkonsert for å forske på koronasmitte

22. august skal popstjernen Tim Bendzko opptre i Leipzig Arena. Tilhørerne blir utstyrt med selvlysende håndsprit og mikrochips.
Les mer om:

New York-statsadvokat antyder bred etterforskning av Trump Organization

En statsadvokat i New York forsvarer begjæringen om innsyn i Trumps skattemeldinger og viser til meldinger om «omfattende og langvarig kriminell oppførsel».
Les mer om:

Nevada åpner for stemmegivning via posten

Nevada har som åttende delstat i USA besluttet å åpne for stemmegivning via posten under høstens presidentvalg, til protester fra president Donald Trump.

Britene frykter medisinmangel etter brexit

Den britiske regjeringen ber legemiddelindustrien etablere beredskapslagre før overgangsperioden etter brexit utløper ved nyttår.
Les mer om:

Svensk politi leter etter bil etter at tolvåring ble drept

Politiet i Sverige leter etter en hvit stasjonsvogn etter skyteepisoden i Botkyrka der en tolv år gammel jente ble drept.

Prinsesse Diana sådde tvil om prins Charles burde bli konge

Etter at prinsesse Diana ble skilt, lot hun seg intervjue av BBC. Her skal hun ha latt det skinne gjennom at hun helst skulle sett at prins Charles ikke overtok som monark.
Les mer om: