Utenriks


Islandsk vulkan viser tegn på snarlig utbrudd

Små jordskjelv og en utvidelse av bakken rundt en kjent islandsk vulkan kan tyde på at det snart kommer et utbrudd.
Les mer om:

Flere har mistet livet i Brasil

Flom og jordskred i Brasil hadde tirsdag tatt livet av minst 56 personer, melder nyhetsbyrået Agencia Brasil. Regnværet er enkelte steder det verste på 110 år.
Les mer om:

Dette skal hun gjøre før hun returnerer til jorden

NASA-astronaut Christina Kochs (40) tur i verdensrommet er den lengste en kvinne noen gang har gjennomført. Nå drar hun snart hjem.
Les mer om:

Rekord-astronaut snart på vei tilbake til jorden

Nasa-astronaut Christina Kochs tur i verdensrommet er den lengste en kvinne noen gang har gjennomført. Nå drar hun snart hjem.
Les mer om:

USA trapper opp bombing i Afghanistan

Amerikanske kampfly slapp 7.423 bomber mot mål i Afghanistan i fjor, ifølge tall fra USAs luftforsvar.
Les mer om:

Dypper testiklene sine i soyasaus

Mener de kan smake sausen.

Bekrefter at to omkom i flystyrt

En amerikansk forsvarskilde bekrefter at to personer omkom da et militærfly styrtet i Afghanistan mandag. De to var de eneste om bord i flyet.
Les mer om:

Målinger tyder på Trump-tap

Hvis Demokratene stiller med Joe Biden som kandidat i presidentvalget, vil han få 49 prosent av stemmene. Det viser et gjennomsnitt av de syv siste landsdekkende meningsmålingene.
Les mer om:

Lydloggen før helikopterkrasjen i Los Angeles: – Vi klarer ikke følge dere på radar

Video av lydopptak viser hvor dårlig sikt det var i minuttene før helikopterkrasjen der blant andre basketballegenden Kobe Bryant (41) døde.

Har økt bombing i Afghanistan

USAs kampfly slapp 7423 bomber mot mål i Afghanistan i fjor, ifølge USAs luftforsvar. USA har trappet opp sine angrep samtidig som de har trukket seg fra fredsamtaler med Taliban.
Les mer om:

Kina fraråder utenlandsreiser

Kinesiske myndigheter oppfordrer alle kinesere til å unngå å reise utenlands, melder statlige medier. Håpet er å hindre spredning av Wuhan-viruset.
Les mer om:

Ny massakre i Burkina Faso – flyktningkrisen vokser

Den brutale volden i Burkina Faso har sendt landet inn i verdens raskest voksende fluktkrise, advarer Flyktninghjelpen. Senest i helgen ble 50 menn drept.
Les mer om:

Tysk corona-smittet var ikke selv i Kina

Mannen som er smittet med coronavirus i Tyskland skal ikke ha vært i Kina selv, men skal ha blitt smittet av en kinesisk kollega på jobbreise.
Les mer om:

Norge har signert brexitavtale

Norge har tirsdag signert en avtale med Storbritannia om deres uttreden av EØS, som en konsekvens av at Storbritannia går ut av EU.
Les mer om:

Israel sender forsterkninger til Jordandalen

Den israelske hæren har sendt forsterkninger til Jordandalen i forkant av kunngjøringen av USAs president Donald Trumps fredsplan.
Les mer om:

Coronavirus: Folkehelseinstituttet anbefaler ikke screening av reisende fra Kina

Flere andre land sjekker reisende som kommer fra Kina i et forsøk på å fange opp tilfeller av det nye coronaviruset.  – Dyrt og lite effektivt, ifølge Folkehelseinsituttet.

Coronavirus påvist hos mann i Tyskland

Smittet på jobben ved München.
Les mer om:

Rundt 50 drept i kamper i Den sentralafrikanske republikk

Rundt 50 personer er drept i sammenstøt mellom rivaliserende militsgrupper i Bria i den diamantrike østlige delen av Den sentralafrikanske republikk.

Beijing gjenåpner SARS-sykehus

Den kinesiske hovedstaden gjenåpner sykehuset som ble brukt under SARS-epidemien i 2002 og 2003. Sykehuset skal behandle personer smittet av coronaviruset.
Les mer om:

Coronavirus påvist hos mann i Tyskland

Smittet på jobben ved München.
Les mer om:

Det nye coronaviruset: Folkehelseinstituttet anbefaler ikke screening av reisende fra Kina

Flere andre land sjekker reisende som kommer fra Kina i et forsøk på å fange opp tilfeller av Wuhan-viruset.  – Dyrt og lite effektivt, ifølge Folkehelseinsituttet.

Fredsplan uten fredshåp

BEIRUT (NRK): Donald Trump kaller det «århundrets avtale». Men forventningene til hans plan for fred mellom Israel og Palestina er svært lave.

Stemmer ikke senatorene for å dømme Trump er det mot bedre vitende

Dersom noen i Senatet sier de ikke har tenkt å stemme Trump ut av Det hvite hus, må de ha vært isolert fra denne verden de siste månedene.
Les mer om:

Oppfordrer folk til å drepe samer etter omstridt dom

Nettet koker over av hets mot samer i Sverige, etter at Girjas sameby i høyesterett ble tilkjent retten til å forvalte småviltjakt og fiske.
Les mer om:

Storbritannia gir grønt lys til Huawei-kompromiss

Kinesiske Huawei stemples som en «høyrisiko-leverandør», men får likevel bidra i utbyggingen av Storbritannias 5G-nettverk, melder britiske medier.
Les mer om: