Utenriks


Britisk parlamentsmedlem sovnet under Brexit-debatt

Sir Desmond Swayne fra Det konservative partiet klarte ikke å holde øynene oppe da kollega Ken Clarke holdt innlegg under en Brexit-debatt i det britiske underhuset.

Mystisk isklump falt fra himmelen og landet i Indisk landsbygd

Myndighetene mistenker at klumpen som falt fra himmelen er menneskeavføring.

Offentlige etater åpner igjen i USA

Offentlige kontorer i USA åpner igjen etter at Demokratene og Republikanerne kom frem til en midlertidig budsjettavtale.
Les mer om:

Budsjettkrisen i USA kan løses

Mandag stemmer Senatet i USA over et forslag som kan løse budsjettkrisen landet står i. Ifølge AP vil nok Demokrater stille seg bak et forslag som vil oppheve nedstengingen.
Les mer om:

Et ja som lyder som nei

LANDSMØTE: SPD-leder Martin Schulz fikk søndag et knapt flertall for regjeringsforhandlinger, men ungdomsorganisasjonen forbereder omkamp i partiet.
Les mer om:

– Ikke hvilken som helst president som kommer

For første gang på 18 år skal en amerikansk president delta på toppmøtet i Davos. Tidligere WEF-direktør sier det er viktig at Donald Trump kommer.

Overlevende forteller fra Kabul: Angriperne gikk fra rom til rom

Gjerningsmennene skjøt og kastet eksplosiver inn på rommene der gjester gjemte seg under angrepet på Intercontinental Hotel i Kabul, forteller overlevende.
Les mer om:

Pence: – Flytter ambassaden til Jerusalem neste år

Visepresident Mike Pence seier at USA skal flytte ambassaden i Israel til Jerusalem neste år. Det kvite hus har tidlegare sagt at flyttinga ville ta tre til fire år.
Les mer om:

Milliardær-dødsfall rystet «hele» verden – nå har saken tatt en ny vending

Barry (75) og Honey (70) ble funnet døde sin egen kjeller.

Anklager USA for å oppmuntre til separatisme

USA nører opp under kurdisk separatisme i Syria. Det hevder Russlands utenriksminister Sergej Lavrov, som ber amerikanerne respektere Syrias suverenitet og territoriale integritet.
Les mer om:

Våger ikke vende tilbake

Hjemsendelsen av rohingya-flyktninger til Myanmar skulle starte tirsdag. Nå er den utsatt, opplyser myndighetene i Bangladesh. Frykten for nye overgrep gjør at mange ikke våger å vende tilbake.

Vulkanutbrudd på Filippinene

40.000 er evakuert etter flere utbrudd fra Mayon-vulkanen på Filippinene. Myndighetene frykter et stort og ødeleggende utbrudd den nærmeste tiden.
Les mer om:

Arne Strand er utenfor livsfare

CMI-direktør Ottar Mæstad bekrefer at Arne Strand, som befant seg på Intercontinental Hotel i Kabul under angrepet lørdag, er utenfor livsfare. Så langt er det meldt om 22 døde.
Les mer om:

Puigdemont er i København

Catalonias tidligere president Carles Puigdemont har ankommet København og trosser Spanias trussel om ny arrestordre. Puigdemont skal delta på en debatt på universitetet.
Les mer om:

Norsk forsker skal være utenfor livsfare

Forsker og Afghanistan-ekspert Arne Strand skal være i relativt stabil tilstand etter lørdagens væpnede angrep i Kabul.
Les mer om:

Trumps andre år kan bli vanskeligere enn det første

Nøyaktig ett år etter Donald Trump tok over som president, måtte statsapparatet stenge. Skiftende allianser og feilslåtte forhandlinger er en giftig start på år to i presidentstolen.

Spansk aktor krever Puigdemont pågrepet i Danmark

Spansk påtalemyndighet ber en domstol utstede en ny arrestordre mot Catalonias tidligere president Carles Puigdemont, som er på besøk i Danmark.
Les mer om:

Frykter ny angrepsbølge i Thailand

Tre personer er drept og minst 22 skadd etter et bombeangrep sør i Thailand. Eksplosivene ble detonert midt i et travelt marked i Yala-provinsen og kan markere starten på en ny offensiv mot sivile mål i området.
Les mer om:

Afrikas jernkvinne takker for seg

Hun knuste glasstaket og ble Afrikas første kvinnelige president valgt på demokratisk vis. Mandag blir «jernkvinnen» i Liberia pensjonist. Men hun går ikke av som landsmoder uten støy og noen riper i lakken.
Les mer om:

Oxfam: 82 prosent av formuesveksten går til 1 prosent av verdens befolkning

Verdens én prosent rikeste dro inn 82 prosent av rikdommen som ble skapt i fjor, mens den fattigste halvparten ikke fikk noe, ifølge hjelpeorganisasjonen Oxfam.

Fattiggutten som ble fotballstjerne blir nå president

Eventyret George Weah tar ikke slutt. Først vokste fattiggutten opp hos bestemoren i slummen. Senere ble han kåret til verdens beste fotballspiller. Mandag blir Weah tatt i ed som president i Liberia.
Les mer om:

Budsjettavstemning utsatt i USA - nedstengning fortsetter

Senatet i USA blir ikke enige om en løsning på budsjettkrisen innen arbeidsdagen starter mandag. Dermed må tusenvis av offentlig ansatte bli hjemme fra jobb.
Les mer om:

Utsatte budsjettavstemning – budsjettkrisen fortsetter i USA

I helgen har museer og nasjonalparker holdt stengt i praksis. Mandag får budsjettkrisen mer dramatiske følger for amerikanerne.
Les mer om:

Venezuelas barn dør av sult

CARACAS (NRK): I Venezuela lider nå tusener av barn av livstruende underernæring på grunn av den økonomiske krisa. Det viser tall fra hjelpeorganisasjonen Caritas, som sier at situasjonen er verre enn i mange flyktningleirer.
Les mer om:

Statsansatte amerikanere får ikke lønn fra mandag av – om ikke disse blir enige

Senatorene samler seg søndag til en sjelden helgeseanse i Kongressen for å prøve å hindre at nedstengningen av det offentlige apparatet fortsetter utover i uka.