Teknologi - Dataforeningen


Verktøyene som gir gladere kunder og brukere

— Jeg har holdt på i servicebransjen i 25 år, sier Ragnar Løken. — Hvordan vi jobber med brukerstøtte og support har endret seg lite på disse årene. Men nå ser det ut som om noe skjer.
Les mer om:

Bli sektormedlem - Helse

Visste du at Dataforeningen har et særskilt medlemskap for deg som er helsepersonell i helsesektoren?

– Skremmende når så mange slumser med sikkerheten

Toppledere i norske virksomheter slumser med sikkerheten setter verdier på spill
Les mer om:

IBM-topp Hans-Henrik Merckoll: — Konsulenter fortjener mer anerkjennelse

Leter etter fremragende IT-ledere og konsulenter til Rosing/Konsulentprisen 2018

Grensesprengende automatisering (bokstavelig talt)

En stor del av varetransporten inn til Norge går langs vei. Dagens rutiner er i høy grad papirbaserte. Det er ressurskrevende for alle parter. Et bokstavelig talt grensesprengende prosjekt vil forenkle og automatisere grensepasseringen. Historien om hvordan det ble utviklet og testet er verdt å få med seg.
Les mer om:

Nytt fra DND Servicekontoret

I tillegg til de normale tjenestene som leveres, jobber Servicekontoret for tiden med tre viktige prosjekter som vi mener vil kunne bedre og lette leveransene til våre brukere. Disse er:

Gründerens bakdør til offentlig sektor

Rigide anbudsregler er en av de største barrierene gründerselskap møter i offentlig sektor. Innovasjonspartnerskap med offentlig støtte fjerner noen av hindringene og åpner en alternativ vei inn i «varmen». Og det virker.
Les mer om:

Hva testere kan lære av sjimpanser og spekkhoggere

Har du en rolle i det å teste eller kvalitetssikre programvare? Med fare for å fornærme noen, og med en internasjonal kapasitet på testing som kilde, kan vi nå fastslå at det er mange likheter mellom apekatter og testere. Her er hva du kan lære om testing av programvare fra sjimpanser og spekkhoggere.

Unngå hasardiøse beslutninger: spill hasard

Når prosjektgruppa møter veggen og ikke blir enige om hva som skal prioriteres, kan en løsning være å sette seg ned ved pokerbordet. Ikke for å spille verken klespoker eller Texas Hold Em, men noe så pragmatisk som «nyttepoker».
Les mer om:

CFP - eHelse

Planlegging av eHelse 2019 er nå i gang! Hold av datoene 8.-9. mai 2019. Programkomiteen vil gjerne ha forslag til foredrag. Alle forslag vil bli vurdert.

Call for presentations: Sikkerhetssymposiet 2018

Har du vært involvert i nybrottsarbeid som du brenner etter å fortelle om, har du funnet en interessant vinkling på universelle utfordringer, eller har du en hendelse du vil dele erfaringer fra?

NY FRIST 4. JULI! Call for presentations: Sikkerhetssymposiet 2018

Har du vært involvert i nybrottsarbeid som du brenner etter å fortelle om, har du funnet en interessant vinkling på universelle utfordringer, eller har du en hendelse du vil dele erfaringer fra?

IT i praksis 2018

Totalt sett er IT i praksis den mest omfattende undersøkelsen omkring IT-mål, -planer og -strategier som gjennomføres i Norge. IT i praksis 2018 er klar for nedlasting og gratis for DND medlemmer
Les mer om:

Dataforeningen etablerer ny eHelse-faggruppe i Innlandet (Oppland og Hedmark)

Vi søker ildsjeler til vår nye eHelse-faggruppe i Innlandet! Nå har du muligheten til å sette agendaen, møte andre ildsjeler som er interessert i det samme som deg, samt bidra i mange spennende prosesser og eventer fremover i en helt ny faggruppe.
Les mer om:

Telenor henter verdier fra Norges digitale «blodårer»

Hva gjør turistene etter at de har kommet til Tromsø? Hvilke nasjonaliteter er det på et gitt museum? Hvordan påvirker 17. mai kokainforbruket i Holmenkollen? Hva gjorde Kygo-fansen de siste 24 timene før konserten startet? Hvorfor drar folk fra Nesbyen til Flå for å handle mat?

NY TID, NYTT DESIGN

NY TID, NYTT DESIGN, NY IDENTITET: DND er nå i ferd med å reposisjonere foreningen til en ny tid. Som en del av dette er det gjort et stort arbeid med det visuelle uttrykket, skriver Christian Torp
Les mer om:

Kristian ble årets ildsjel i dataforeningen 2017

Årets Ildsjel 2017 gikk til Kristian Andreas Mayer fra Bouvet for hans innsats som styreleder for Dataforeningens faggruppe.

Kristian Mayer ble årets ildsjel i dataforeningen 2017

Årets Ildsjel 2017 gikk til Kristian Andreas Mayer fra Bouvet for hans innsats som styreleder for Dataforeningens faggruppe 3PS

Superteknologen Silvia Seres’ bekymringsmelding til databransjen

«Datafolk sperrer opp øynene og later som de er overrasket over Cambridge Analytica. Hvorfor så overrasket? Er det ikke dette bransjen har lagt opp til de siste årene?"
Les mer om:

Superteknologen Silvija Seres’ bekymringsmelding til databransjen

«Datafolk sperrer opp øynene og later som de er overrasket over Cambridge Analytica. Hvorfor så overrasket? Er det ikke dette bransjen har lagt opp til de siste årene?"
Les mer om: