Sport - P4


Hattestad får trenerrolle i Slovenia

Ola Vigen Hattestad blir assistenttrener for det slovenske landslaget. OL-og VM-vinneren fra Ørje la opp tidligere i år, og nå flytter han til Slovenia med samboer Katja Visnar, skriver VG. Planen er foreløpig å prøve seg som trener i ett år.

Dahlmeier fortsetter

Den tyske skiskytteren Laura Dahlmeier har bestemt seg for å fortsette karrieren. 24-åringen vurderte å legge opp etter å ha vunnet to OL-gull i vinter, men satser nå videre.

Cavani ikke med for Uruguay

Uruguays stjernespiller Edinson Cavani starter på benken i kvartfinalen mot Frankrike i dag på grunn av skaden han pådro seg i kampen mot Portugal sist. PSG-spissen scoret begge målene i 2-1-seieren i 8-delsfinalen, men måtte senere ut med en smell i låret.
Les mer om:

- Wilshere på vei til West Ham

Jack Wilshere skal være på vei til West Ham. Ifølge avisa Standard skal 26-åringen på legesjekk i dag. Wilshere fikk ikke fornyet kontraket sin med Arsenal etter årets sesong.
Les mer om:

- Buffon straks klar for PSG

Gianluigi Buffon skal være svært nære en overgang til franske PSG. Ifølge avisa Corriere dello Sport skal den italienske keeperveteranen ha bestått den medisinske testen, og vil i løpet av dagen skrive under for Paris-klubben.

Cavani kan rekke kvartfinalen

Uruguays stjernespiller Edinson Cavani kan likevel rekke morgendagens kvartfinale i VM mot Frankrike. PSG-spissen måtte ut med skade i 8-delsfinalen mot Portugal, og det var ventet at han ikke kom til å spille i morgen. Men i dag var Cavani tilbake på trening, og Uruguays fotballpresident sier til en lokal radiokanal at storscoreren kan bli friskmeldt i tide.

Haugen fortsetter i Østerrike

Landslagskeeper Lars Haugen fortsetter ishockeykarrieren i Østerrike. Overfor nettsteden nitten.no bekrefter Haugen at han har signert for Klagenfurter. I april ble det klart at 31-åringen ikke fikk fortsette i svenske Färjestad.
Les mer om:

Facebook skal vise Premier League

Premier League har inngått sin aller første TV-avtale med Facebook, og fra og med 2019-sesongen vil de ha ekslusive rettigheter til å vise engelsk fotball i store deler av Asia, melder avisa The Times. Forrige måned ble det klart at Amazon skal vise flere Premier League-kamper i Storbritannia fra og med 2019.

Neymar med 14 minutter på bakken

Brasils stjernespiller Neymar har brukt nesten 14 minutter liggende på gresset så langt i VM. Det er den sveitsiske TV-kanalen RTS Sport som har funnet fram stoppeklokka og funnet ut det. Neymar har fått mye kritikk gjennom mesterskapet for stadige forsøk på filming og overspilling.
Les mer om:

UEFA innfører fire bytter

Fra og med neste sesong vil det være mulig å gjøre et fjerde bytte i ekstraomganger også i UEFA-turneringer. Regelen er for første gang brukt i et VM i sommer, og framover vil den også gjelde i Champions League og EM.
Les mer om:

Rosenborg-spiller til Serie A

Rosenborg har i dag solgt danske Jacob Rasmussen til Serie A-klubben Empoli. Det er ikke kjent hvor mye penger RBK får for 21-åringen.
Les mer om:

- Kan bli klar for Juventus i løpet av dagen

Cristiano Ronaldo kan bli klar for Juventus i løpet av dagen. Det hevder den portugisiske avisen Récord. Også spanske AS skriver at Juventus og Real Madrid skal være nær enighet om en overgang for Ronaldo.

- Juventus med bud på Ronaldo

Juventus skal være interessert i å hente Cristiano Ronaldo fra Real Madrid, og ifølge Sky Sports skal den italienske storklubben ha lagt inn et bud på omlag 950 millioner kroner. Real Madrid skal ennå ikke ha bestemt seg for om de kommer til å si ja eller nei til budet.

Hellands skade verre enn først antatt

Skaden til Rosenborgs Pål André Helland skal være verre enn først antatt. Helland var antatt å bli klar til kampen mot Sandefjord forrige helg, men til Adresseavisen sier trener Kåre Ingebrigtsen at vingen er nødt til å holde seg på sidelinja i minst ei uke til.

Hirscher fortsetter som alpinist

Alpinkongen Marcel Hirscher bekreftet i dag at han blir å se i bakken også til vinteren. Det har lenge vært spekulert i om østerrikeren kom til å legge opp i sommer, men nå blir det nok en sesong hvor han vil gi Henrik Kristoffersen og de andre knalltøff konkurranse.

- Sverigekeeper på blokka til Barcelona

Sveriges landslagskeeper Robin Olsen kan ende opp i Barcelona etter VM. Ifølge avisa Sport skal FC København-spilleren stå på blokka til den spanske storklubben som en mulig erstatter for andrekeeper Jasper Cillessen som er på vei bort.
Les mer om:

Real Madrid avkrefter Mbappé-interesse

Real Madrid avkrefter at de skal ha kommet til enighet med PSG om en overgang for det franske stortalentet Kylian Mbappé. I en pressemelding skriver den spanske storklubben at de ikke har kommet med noe bud, og de beklager at slike rykter oppstår.
Les mer om:

Frykter nytt fotballdrap i Colombia

Broren til den colombianske fotballspilleren Andres Escobar, som ble drept etter et selvmål i VM i 1994, frykter et nytt fotball-drap. I går røk Colombia ut av VM etter straffesparkkonkurranse mot England. Flere spillere på laget har ifølge britiske medier fått drapstrusler både før og etter kampen i går, og Sachi Escobar sier han ikke unner noen oppleve det han har gjort.
Les mer om:

Berg takket nei til tilbud fra utlandet

Henning Berg takket nei til flere tilbud fra utlandet for å bli ny Stabæk-trener. Det avslører 48-åringen overfor TV 2 etter at han ble presentert av Bærumsklubben i dag. Men nå vender Berg hjem til Norge etter å ha trent lag i England, Polen og Ungarn de siste sju årene.

Keeperlegenden skryter av Hareide

Mener Danmark gjorde det meget godt i VM.
Les mer om:

Klopp er fornøyd

Liverpools manager Jürgen Klopp er svært fornøyd med å ha sikret seg Mohamed Salah frem til 2023. Salah blir klubbens best betalte gjennom tidene, men en ukelønn på 2,1 millioner kroner. Klopp sier dette viser stjernespillerens tro på Liverpool og klubbens tro på ham.

Eriksen: - Vil se det for meg mange ganger

Straffebommen til Danmarks største stjerne, Christian Eriksen, vil plage han lenge. I går var VM-eventyret over for danskene etter at de tapte straffedramaet mot Kroatia. Eriksen sier til NRK at han vil se for seg bommen mange ganger.
Les mer om:

Collina kritiserer egne dommere

FIFAs dommersjef Pierluigi Collina er sjokkert over at flere dommer i løpet av fotball-VM har kommet med spørsmål om hvordan de skal forholde seg til VAR. På en pressekonferanse i dag sa Collina at de har vært tingjengelige for å hjelpe siden desember og fram til mesterskapet starta. Han synes det derfor er veldig rart at de først nå har tatt kontakt.

Hughes godt fornøyd med "Moi"-signering

Manager Mark Hughes er sikker på at Mohamed Elyounoussi kommer til å bli en suksess i Southampton. Til klubbens nettsider sier Hughes at de har lagt ned mye jobb for å få tak i nordmannen, og når supporterne får se ham, kommer de til å forstå hvilken spiller han er.
Les mer om:

Fellaini blir i Manchester United

Utskjelte Marouane Fellaini blir værende i Manchester United. På sine egne nettsider bekrefter klubben at belgieren har skrevet under på en ny toårskontrakt i dag.
Les mer om: