Sport - NRK


– Denne VM-kampen kan eksplodere når som helst

LONDON (NRK): 14 av Magnus Carlsens 16 siste VM-partier har endt med remis. Nå venter sjakkverden på at VM-kampen mot Fabiano Caruana skal ta av.
Les mer om:

City-forsvarer ute med skade

Manchester City-forsvarer Benjamin Mendy må belage seg på et opphold på sidelinen etter at han onsdag ble operert i kneet. Det opplyser klubben. Det opplyses ikke hvor lenge franskmannen er satt ut av spill.
Les mer om:

Northug vet ikke hvilke «nivå to»-renn han må gå

BEITOSTØLEN (NRK) Petter Northug (32) tror ikke han går renn blant verdenseliten før etter jul. Dermed må han gå «bakveien» til en eventuell VM-plass. Det er en rute han vet lite om - og som er langt unna verdenscupsirkuset.
Les mer om:

Hjemmeseier for Blackhawks

En enkelt scoring var alt Chicago Blackhawks trengte for å slå St. Louis Blues i «the windy city» onsdag. Kampens eneste mål sto hjemmelagets Brent Seabrook for. Norske Andreas Martinsen fikk drøyt elleve minutter på isen denne gangen.
Les mer om:

Elverum og Halden i NM-finalen

Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

Dropper omstridt aldersgrense

Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president. Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

Dette supertrikset gjør østerrikske Gasser historisk: – Nå er alt mulig

Silje Norendals venninne, Anna Gasser, har fått hele snøbrettverden til å stoppe opp.

Sagosen vant «norsk duell»

Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

Keita rekker Stabæks skjebnekamp

Stabæk regner med å ha Aboubakar Keita klar til nedrykksduellen med Strømsgodset i siste serierunde 24. november ifølge Eurosport. Keita, som er innleid fra FC København, måtte sist søndag gå av banen med en vond ankel tidlig i andre omgang mot Odd.
Les mer om:

Helikopter hadde teknisk feil

Det er avdekket feil ved helikopteret som for snart tre uker siden gikk i bakken med Leicester-eieren og fire andre om bord. Ifølge den britiske flyhavarikommisjonen skulle helikopteret ha dreid til venstre da piloten trykket på en fotpedal, men gikk i stedet til høyre.
Les mer om:

– Å konkurrere på Beitostølen uten Ida virker veldig fjernt

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Mari Eide (28) har funnet tilbake til treningslysten etter at storesøster Ida (30) tragisk døde i september. I helgen står hun på sidelinjen når lagvenninnene sesongåpner.
Les mer om:

Grace Bullen til finalen i u23-VM

Bryteren Grace Bullen fra Fredrikstad er klar for finalen i u23-VM. Hun vant 8-2 over japanske Kumano i semifinalen onsdag ettermiddag. Bullen kontrollerte kampen og ledet på det meste 8-0. Hun bryter finalen torsdag mot en kinesisk jente.
Les mer om:

Kommentator om Northugs karriere: – Det virker som at dette er over 

BEITOSTØLEN (NRK) Petter Northug (32) kom med en svært dyster rapport om egen form – og avskriver seg fra en rekke viktige konkurranser denne sesongen. Adressa-kommentator Birger Løfaldli er ikke i tvil om hvordan han tolker situasjonen.
Les mer om:

Ny skadesmell for Bayern

Bayern Münchens colombianske stjerne James Rodriguez er ute med leddbåndsskade på uviss tid, melder klubben. Bayern har skuffet så langt i årets Bundesliga og ligger på femteplass, sju poeng bak serieleder Dortmund.

Johansen spent på ny manager

Onsdag kom beskjeden om at Fulham-manager Slavisa Jokanovic erstattes av Claudio Ranieri, mannen som ledet Leicester til et sensasjonelt ligagull i 2016. – Det blir utrolig spennende. Han har et enormt navn og man husker hva han gjorde i Leicester, sier Stefan Johansen til NRK. I skrivende stund ligger Fulham på sisteplass i Premier League, med fem poeng på 12 kamper.

Bjøntegaard vant generalprøven

Erlend Bjøntegaard vant landslagets siste testrenn i skiskyting før sesongstarten på Sjusjøen 24. november. Bjøntegaard bommet to ganger i stående skyting. Johannes Thingnes Bø bommet tre ganger i liggende og en gang i stående og kom et stykke bak.
Les mer om:

Northug hinter om karriereslutt: – Hvis kroppen ikke svarer nå, er det et tegn på at nok er nok

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Fredag starter sesongen for langrennsløperne. For Petter Northug har oppkjøringen vært trøblete, og 32-åringen er svært pessimistisk før årets sesong.

Northug hinter til karriereslutt: – Hvis kroppen ikke svarer nå, er det et tegn på at nok er nok

BEITOSTØLEN/OSLO (NRK): Lørdag starter sesongen for langrennsløperne. For Petter Northug har oppkjøringen vært trøblete, og 32-åringen er svært pessimistisk før årets sesong.

Tilbake på trening

Tarik Elyounoussi trente med resten av landslaget onsdag, etter å ha stått over gårsdagens økt som følge av en strekkskade. Håpet er at angriperen skal rekke fredagens oppgjør mot Slovenia.

Fulham sparket treneren

Fulham har offentliggjort at de har sparket sin manager Slavisa Jokanovic. London-klubben ligger helt nederst på tabellen etter 12 kamper. Claudio Ranieri, som førte Leicester til gull i 2016, er ansatt som ny trener for Stefan Johansen & co.

Zlatan-perle årets mål i USA

Zlatan Ibrahimovic debuterte med et brak for LA Galaxy. I lokalderbyet mot LAFC kom han inn på stillingen 1-3. Utligningen hans, en voldsom volley fra 40 meter, er nå kåret til årets mål i MLS. Ola Kamara hadde for øvrig målgivende pasning på målet.

Calgary sa nei til OL 2026 – berre Milano og Stockholm igjen

Folket i Calgary sa i natt eit klart nei til byens søknad om vinter-OL i 2026.
Les mer om:

Kamara om Zlatan: – Har blitt sterkere mentalt av å spille med ham

Ola Kamara mener Zlatan Ibrahimovics vinnermentalitet smitter over på lagkameratene i LA Galaxy.
Les mer om:

Calgary-nei til OL

Folkerøystinga i Calgary om OL i 2026 gav klart nei-fleirtal. Dei første tala viser 56,4 prosent imot og berre 43,6 prosent for at Calgary skal søke, ifølgje The Globe and Mail. Byen kjem derfor truleg til å trekke seg som kandidat. Stockholm og Milano/Cortina er dermed dei einaste søkjarane som står att.
Les mer om:

Uenige om Caruanas videobrøler: – Han overdriver

LONDON/OSLO (NRK). Det koker i Team Caruana etter at amerikanerens hemmelige VM-forberedelser ble offentliggjort, men sjakkekspertene er uenige om det kommer til å prege Carlsens utfordrer.
Les mer om: