Sport - NRK


Ny motstander for Havnaa

Kai Robin Havna møter likevel ikke Al Sands i Ekeberghallen på lørdag. Amerikaneren trakk seg i dag fra stevnet. Ny motstander for ubeseirede Havnaa (15-0, 13 KOs) blir argentinske Mariano Angel Gudino (13-3, 8 KOs). Gudino har tapt tre av sine fire siste kamper.
Les mer om:

Espen Eskås dømmer cupfinalen

Espen Eskås fra Bækkelaget skal dømme cupfinalen mellom Haugesund og Viking på Ullevaal 8. desember. – Det er utrolig moro å bli oppnevnt til å dømme cupfinalen 2019. Dette har vært et mål og en drøm å strekke seg etter i lang tid, sier han til NTB.
Les mer om:

Sander Berge får ny sjef i Genk

Treneren til det belgiske fotballaget Genk, Felice Mazzu, får sparken med umiddelbar virkning. Det betyr at Sander Berge får ny sjef. Laget har hatt en skuffende sesong og holder niendeplassen, hele 13 poeng bak serieleder Brugge. (NTB)
Les mer om:

Norsk ishockeyspiller utestengt i fire år for doping

Den tidligere Sparta Warriors-spilleren Marcus Bryhnisveen er ilagt en utestengelse på fire år etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Han anker dommen, forteller advokaten.
Les mer om:

Norsk ishockeyspiller utestengt i fire år for doping

Sparta Warriors-spilleren Marcus Bryhnisveen er ilagt en utestengelse på fire år etter å ha testet positivt på et anabolt steroid. Han anker dommen, forteller advokaten.
Les mer om:

Rally-løp avlyst etter skogbrann

Rally Australia er kansellert på grunn av alvorlig skogbrann. Det skriver FIA World Rally Championships. Arrangementet skulle vare fra 14. til 17. november, men blir ikke noe av. Norske Andreas Mikkelsen er på fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen.

Sterling droppes av England

Manchester Citys Raheem Sterling blir ikke med det engelske landslaget i EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Montenegro. Ifølge The Telegraph skyldes dette en krangel mellom Sterling og landsmann Joe Gomez i søndagens oppgjør mellom Liverpool og Manchester City. – Vi har tatt avgjørelsen om å ikke vurdere Raheem til kampen mot Montenegro, sier landslagstrener Gareth Southgate i en uttalelse. Han blir likevel værende med i troppen og kan bli aktuell mot Kosovo søndag.

Eks-verdensrekordholder utestengt

Den kenyanske friidrettsprofilen Abraham Kiptum får fire års utestengelse for brudd på antidopingreglementet. Friidrettens integritetsenhet (AIU) bekrefter beslutningen på sin Twitter-konto. Kiptum, som i fjor satte verdensrekord på halvmaraton, ble midlertidig suspendert 26. april i år som følge av et regelbrudd relatert til hans blodpass. Alle Kiptums resultater siden 13. oktober 2018 er strøket fra historiebøkene. Kenyaneren løp inn til tiden 58.18 da han satte verdensrekord i Valencia i fjor. Tidligere i år forbedret landsmannen Geoffrey Kamworor rekorden til 58.01 i København.
Les mer om:

Spansk supercup i Saudi-Arabia: – På veg mot stadiet der pengane betyr absolutt alt

Reaksjonane er sterke etter avgjerda om at den spanske supercupen dei tre neste åra skal spelast i landet som Amnesty reknar som eitt av dei mest brutale i verda.
Les mer om:

Klepps suksesstrener gir seg

Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad. – Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg, sier han til avisen. Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag. 33-åringen fra New Zealand kom til Klepp fra jobben som trener i Amazon Grimstad. Han overtok Klepp i 2017. Hvor veien går videre har han ikke bestemt seg for.

No kan svaksynte Salum (25) bli verdsmeister

DUBAI/BERGEN (NRK): Måndag knuste Salum Kashafali alle i sitt semifinaleheat. No håpar bergensaren å ta gull i sin aller første VM-finale.
Les mer om:

No kan svaksynte Salum (25) bli verdsmeister

DUBAI/BERGEN (NRK): Måndag knuste Salum Kashafali alle i sitt semifinaleheat. No håpar bergensaren å ta gull i sin aller første VM-finale.
Les mer om:

Lagerbäck om Haaland: Vil ikkje love startplass mot Færøyane

Lars Lagerbäck vil ikkje love at Erling Braut Haaland får starte fredag. Det burde han ha gjort, meiner NRKs ekspertkommentator.
Les mer om:

Reagerte på rasistiske tilrop – ble utvist og forlot banen i tårer

Sjakhtar Donetsk-spilleren Taison Freda ble utsatt for rasisme under søndagens oppgjør mot Dynamo Kiev. Til slutt rant begeret over for 31-åringen, og for kampens dommer.
Les mer om:

Ingebrigtsen ble månedens utøver

Jakob Ingebrigtsen er stemt fram til utmerkelsen månedens utøver hos Det europeiske friidrettsforbundet for juli. Det skriver forbundet på Twitter. Yngstebror Ingebrigtsen satte i slutten av oktober ny norsk rekord på 10 kilometer under «Hytteplanmila». Tiden på 27:54 er også europeiske U20-rekorden på distansen.
Les mer om:

Tidligere Nike-trener anker

Idrettens voldgiftsrett (CAS) bekrefter i dag at den utestengte friidrettstreneren Alberto Salazar, anker sin dom. Salazar var leder for Nikes friidrettssatsing, Oregon-prosjektet. Cubaneren ble utestengt i fire år av USAs antidopingbyrå, som følge av brudd på dopingreglementet, i etterkant av VM i Doha. CAS-høringen vil finne sted før mars 2020.
Les mer om:

Advarer Bø før sesongstart: – Må passe på at han ikke går i fella

TRYSIL (NRK): Tarjei Bø vet hvorfor han ikke har vunnet i verdenscupen på to år, og har derfor tatt grep før sesongen. Likevel kommer treneren med en advarsel.
Les mer om:

Jekaterinburg blir sjakk-vertsby

Kandidatturneringen i sjakk er offisielt lagt til russiske Jekaterinburg. Vinneren der møter Magnus Carlsen i VM-kamp. Det ble bekreftet av det russiske sjakkforbundet mandag. Turneringen med åtte spillere går fra 15. mars til 5. april neste år.

Ett hakk nærmere prestisjepris

Mandag formiddag ble det klart at Karsten Warholm er en av fem finalekandidater til prisen som årets mannlige friidrettsutøver i verden. Det melder det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). De fire andre i finalefeltet er langdistanseløper Joshua Cheptegei, stavhopper Sam Kendricks, førstemann på under to timer på maraton, Eliud Kipchoge og sprinter Noah Lyles.
Les mer om:

Samarbeidet startet ved en tilfeldighet – på et hotellrom i Ørsta

Et kansellert fly og gamle treningsdagbøker fra en verdensmester. Slik fant Leif Olav Alnes og Karsten Warholm tonen da de møttes for aller første gang. Nå er hekkeesset høyaktuell til å vinne ny prestisjepris.
Les mer om:

Kashafali klar for 100 m-finale

Salum Kashafali er klar for finalen på 100 meter i para-VM i friidrett. Han knuste alle i sitt semifinaleheat og skal løpe sin første VM-finale tirsdag klokken 16.57, norsk tid. – Det kjentes veldig bra ut, det klaffet bra. Jeg må bare nyte dette, kose meg, så får vi håpe det holder i finalen, sier Kashafali til NRK. Treneren tror det fort kan bli VM-gull på nordmannen i morgendagens finale. – Jeg tror det skal gå bra. Jeg ser han har mye høyere topptempo enn de andre. Jeg tror mulighetene er enorme for at han tar mer enn en bronsemedalje. Han løper for gull, smiler trener Jan Hordvik.
Les mer om:

Ulvestad inn for Midtbø

Lars Lagerbäck har mottatt ytterligere et forfall. Fredrik Midtsjø er siste mann ut. Han blir erstattet av Fredrik Ulvestad. Midtsjø som spiller i AZ Alkmaar, er det fjerde forfallet den norske troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Færøyene og Malta. Tidligere har det kommet forfall fra Martin Ødegaard, Stefan Johansen og Mathias Normann. (NTB)

RBK-supporter har fått forelegg på 15.000 kroner etter vold mot ei vakt

Mannen ble pågrepet under kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt søndag kveld. Nå har han fått forelegg på 15.000 kroner.

RBK-supporter har fått forelegg på 15.000 kroner etter kampen søndag kveld

Mannen ble pågrepet under kampen mellom Rosenborg og Bodø/Glimt søndag kveld. Nå har han fått forelegg på 15.000 kroner.

Sørloth til sykehus med hodeskade

Landslagsspiss Alexander Sørloth ble fraktet til sykehus med hodeskade da hans Trabzonspor vant mot Alanyaspor i søndagens seriekamp På overtid av kampen fikk 23-åringen et slag i hodet og ble fraktet til sykehus for sjekk. Ifølge Trabzonspor ble det ikke gjort noen negative funn, skriver nettstedet tyrkianytt.