Sport - NRK


Suspendert verdensmester sjokkerer – mener det er «normalt» å bryte meldeplikt

Salwa Eid Naser (22) overrasket «alle» med supertid og VM-gull på 400 meter i fjor. Nå avslører hun selv detaljer som skaper overskrifter.
Les mer om:

McGregor hevder han legger opp

MMA-stjernen Conor McGregor skriver på Twitter at han legger opp. 31-åringen har to ganger tidligere meldt at han trekker seg tilbake, for så å gjøre comeback senere. Søndagens nyhet kommer én uke etter at iren varslet en kamp mot MMA-rival Anderson Silva. McGregor annonserte karriereslutt i både 2016 og 26. mars 2019.
Les mer om:

Fikk stipendsøknad avvist – Olympiatoppen nekter Sundby faghjelp og stopper VM-prosjekt

Som regjerende verdensmester ble Martin Johnsrud Sundby innstilt av Skiforbundet til A-stipend på Olympiatoppen. Men veteranen utenfor landslaget fikk avslag og mister tilgang på viktig fagpersonell inn i VM-sesongen.
Les mer om:

Dortmund vant uten Haaland

Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

Haaland ikke med i troppen

Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can. Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter. Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd.

Stav-Guttormsen skadet

Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett. – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.
Les mer om:

Isene forbedret norsk årsbeste

Ola Stunes Isene forbedret sin norske årsbeste i diskos fra 63,82 meter til 64,62 meter under Spikkestad Open lørdag, skriver friidrettsforbundet i en pressmelding. Ifølge forbundet var det dårlige forhold med 11 grader, regn og ugunstig vind. Resultatet gir en tiendeplass på årets verdensstatistikk.

OL-topp mener 2021 er siste sjanse

OL-toppen Pierre-Olivier Beckers har tro på både OL i 2021 og tilskuere på tribunene, men hvis det ikke kan avholdes neste år, avlyses lekene, varsler Beckers i et intervju med avisen L'Avenir, skriver NTB.

Messi kan miste første kamp

Uken før Barcelona setter i gang med La Liga igjen, trente Lionel Messi for seg selv. Det skyldes ikke virustiltak, men en kneskade argentineren sliter med, skriver NTB. Messi var tilbake på Barcelona-trening lørdag, men trente ikke med lagkameratene, melder DPA.

Kona fikk fotballspiller sparket

Den amerikanske fotballklubben L.A. Galaxy har gitt sin serbiske spiller Aleksandar Katai sparken fordi kona hans spredte rasisme i sosiale medier. Tea Katai skrev blant annet at demonstranter mot rasisme var «avskyelig kveg», melder The Independent.

Vietnam starter fotball med 30.000 på tribunen

Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Vietnam er et av landene som har overrasket positivt under koronapandemien.
Les mer om:

Vietnam starter fotball med 30.000 på tribunen

Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Vietnam er et av landene som har overrasket positivt under koronapandemien.
Les mer om:

Serie A tillater fem bytter

Når Serie A starter opp igjen 20. juni, vil alle lag ha muligheten til å bytte fem ganger, bekrefter Det italienske fotballforbundet. Premier League vedtok den samme bytteregelen torsdag. De fem innbyttene kan bare skje maks tre ganger for hvert lag.

Blir volleyballproff med ett øye

Få dager etter nok en øyeoperasjon på UNN, signerte landslagsspilleren fra Tromsø proffkontrakt med slovensk klubb
Les mer om:

Jordan donerer 100 millioner dollar

Basketball-legenden Michael Jordan og Nike-eide Jordan Brand vil over ti år donere 100 millioner dollar til organisasjoner som jobber mot rasisme og for mer sosial rettferdighet. Donasjonen kommer etter oppmerksomheten rundt George Floyds død.
Les mer om:

NFL snur om kneling mot rasisme

Det amerikanske fotballforbundet seier det var feil å ikkje lytte til spelarar som kjempar mot rasisme og oppmodar dei til fredelege markeringar.
Les mer om:

NFL snur om kneling mot rasisme

Det amerikanske fotballforbundet seier det var feil å ikkje lytte til spelarar som kjempar mot rasisme og oppmodar dei til fredelege markeringar.
Les mer om:

NFL beklager motstand mot kneling

Lederen for det amerikanske fotballforbundet, Roger Goodell, sier nå at det var galt å nekte spillere å delta i fredelige protester mot rasisme ved å knele under nasjonalsangen. I en video beklager Goodell at forbundet ikke lyttet til spillerne.
Les mer om:

LSK mister kapteinen sin

LSK Kvinners kaptein, Anja Sønstevold, har signert for Fleury 91 i den franske toppligaen. Det skriver Romerikes Blad. LSK må dermed klare seg uten Sønstevold når Toppserien starter 3. juli. Sønstevold har 17 landskamper for Norge. – Det var egentlig ventet at dette skulle skje. Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud, sier trener Hege Riise til avisen.
Les mer om:

Ingebrigtsen kan ha kvittet seg med «vårspøkelset»

År etter år har Filip Ingebrigtsen gått fra sterke sesongoppkjøringer til svake sesongstarter. I år stakk han til fjells – og tror det kan være løsningen på problemet.
Les mer om:

Kollen-publikummet får tilbake pengene

Holmenkollen skifestival får koronahjelp fra staten. Nå gir de erstatning til dem som ble snytt for årets skifest.
Les mer om:

Vietnam: Fotball for fulle tribuner

Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Myndighetene tillatter fulle tribuner uten sosial distanse. På en kamp i Nam Dinh var det 30.000 tilskuere. Vietnam har bare hatt 328 smittede og ingen koronadødsfall.
Les mer om:

Verdensmester suspenderes

Den regjerende verdensmesteren på 400 meter for kvinner, Salwa Eid Naser fra Bahrain, er midlertidig suspendert for brudd på meldeplikten. Det opplyser Athletics Inegrity Unit (AIU), friidrettens eget antidopingbyrå, på sin hjemmeside fredag ettermiddag. Hvis man bryter meldeplikten tre ganger i løpet av 12 måneder, er det et brudd på Wada-koden.
Les mer om:

«Norske» Chelsea kronet til ligamester fra 2.-plass: – Spesielt å vinne på en sånn måte

Chelsea, med Maren Mjelde, Guro Reiten og Maria Thorisdottir, er ligamester i England til tross for at de lå på 2.-plass da superligaen ble avbrutt.