Sport - Sporten.com


Klopp forklarer hvorfor journalister ikke duger som fotball-trenere

Han har sagt det siden sommeren. «Salah kommer, vi må bare gi ham tid og jobbe med de riktige tingene». Liverpool-treneren fikk rett. Mohamed Salah hadde et briljant hattrick i 4-1-seieren mot Bournemouth. Dermed kom egypteren opp til det tosifrede på toppscorerlisten. Våknet sakte, men så til de grader, (foto: liverpool, twitter) -Hør nå her, journalister, bransjen deres er også tøff, for dere må alltid ta et standpunkt der og da. Jeg er også interessert i det som skjer nå, men jeg bedømmer hver kamp ut fra helheten.

Romelu Lukaku hadde trent feil

I debutsesongen på Old Trafford scoret han imponerende 27 mål. Denne sesongen har situasjonen vært en helt annen. Etter storspill for VM i Belgia sa det stopp. Nå har 25-åringen i det minste brutt rekken på over ti kamper uten scoringer, da han endelig traff mot Southampton forrige uke og mot Fulham på lørdag.  Og hva fikk det endelig til å løsne? -Mourinho og jeg hadde en god samtale for noen dager siden hvor han virkelig fortalte hva han ønsket fra meg. Jeg har så langt ikke spilt med nok intensistet og kraft.

Godtebutikken åpnes for Mourinho allerede i januar

Hvis det allerede er lagt planer om å kvitte seg med United-treneren allerede i januar, er det litt snodig at han får mulighet til å velge ny spiller på overgangsmarkedet. Så hva betyr dette? The Sun hevder at Jose Mourinho og styreleder Ed Woodward ble enige forrige uke om planer på overgangsmarkedet. Det grønne lyset er gitt for kjøp av en forsvarsspiller. Uniteds førstevalg; Kalidou Koulibaly fra Napoli skal være utenfor økonomisk rekkevidde. Dette betyr at nestemann på listen, Toby Alderweireld, skal overtales allerede i januar. Utenfor rekkevidde.
Les mer om:

Ny potensiell erstatter funnet i Premier League

Barcelona har varslet det, vi har ventet på det. Samtidig fortsetter Luis Suarez å vise at han fortsatt duger foran mål. Nå myser La Liga-klubben mot Premier League for erstatteren – den dagen dette blir aktuelt. 31-åringen Suarez har banket inn 10 mål på 18 kamper, og holder fortsatt unna for ungdommen. Men én dag skal det skrives et nytt kapittel, og Barcelona gjør seg klar med å holde godt følge med Premier League. 3 i El Clasico vil bli stående som et minnesmerke. (foto: suarez, twitter) For det er her neste målkonge for Barcelona kan befinne seg.

Herjer i Bundesliga vil spille for Manchester United, men ikke for Jose Mourinho

Hvis du spør en Bayern München fan om hva som er årsaken til deres svake 4.plass i Bundesliga vil de sikkert si noe om sitt eget lag, men veldig fort peke på at Borussia Dortmund plutselig har blitt veldig gode. – En sentral årsak til suksessen og førsteplassen i serien Manuel Akanji. Liker ikke måten Mourinho spiller fotball Det som alltid skjer, når noen gjør det så bra som Manuel er at det vekker interesse fra en rekke klubber, inkludert hans barndoms drømmeklubb Manchester United.

Pochettino: «Vi er på nivå med West Ham og Fulham»

Nå har ikke Tottenham-treneren, som denne uken har blit linket til Manchester United som erstatter til en Mourinho (fortsatt) på vei ut, gitt opp kampen om trofeer. Men når det kommer til muskler, har han sluttet å sammenligne seg med de største klubbene. Finansielle muskler. -Selvfølgelig har jeg ambisjon om å vinne tittel i Premier League eller Champions League én dag. Første skritt er å bli stabilt blant de topp fire.

Bundesliga-spiller sendte kona på klubbens treningsøkter

Vi må tilskrive denne historien de gode gamle dagene. I dagens toppfotball er det neppe lagt opp til tilfeldighetene når du skal følge et treningsregime – selv i ferien. Men underholdende er det. Den nå pensjonerte Bayer Leverkusen-spissen Stefan Kiessling kan endelig fortelle historien om hvordan han fikk nyte sommerferien i fred, i en periode der klubbens egentreningsprogram skulle følges til punkt og prikke. Hva gjør man ikke for mannen sin. (foto: kiessling -Jeg gjennomførte ikke løpsprogrammet 100 prosent én eneste gang før oppkjøringen startet. Nå kan jeg avsløre dette.
Les mer om:

Guardiola beroliger all verdens City-supportere

Gjennom Football Leaks ble det i november hevdet at Manchester City hadde blåst opp sponsorinntektene for å unngå brudd på UEFAS Financial Fair Play (FFP). Guardiola er overbevist om at han ikke blir satt utenfor Champions League-spill på grunn av dette. For det er det som står på spill for City. UEFA kjørte en FFP-sak allerede i 2014 da klubben til slutt aksepterte en bot på en halv milliard kroner.

Endelig er Trond Fredriksen tilbake i toppfotballen

Det var mye som ikke stemte helt i Aalesund mens Trond Fredriksen var trener, alt fra å skulle skjermes fra media til dårlige resultater og misfornøyde spillere. For ganske nøyaktig et år siden rykket Aalesund ned til OBOS-Ligaen og Trond Fredriksen fikk sparken som hovedtrener. – Det var lett å glemme at Trond Fredriksen var en tidligere Aalesund helt med over 400 kamper for klubben. Etter nedrykket i fjor tok Lars Bohinen over Aalesund, og Fredriksen har det siste halvåret jobbet i lokalklubben Aksla IL, men med en krystallklar ambisjon om å komme tilbake i toppfotballen.

Alle klubbene med negativ egenkapital fikk klubblisens

Haugesund er på vei ut av sitt økonomiske uføre etter å ha levert en meget god sesong med 4.plass i Eliteserien. Det betyr økte inntekter fra TV rettigheter og overføringer fra forbundet.  Haugesund er eneste klubb i Eliteserien som står på fotballforbundet sin liste over klubber som må levere ekstraordinær rapportering. De andre som i forrige runde leverte rapporter om negativ egenkapital og dermed er i faresonen er HamKam, Jerv, Nest-Sotra og Strømmen.

Brann og Mjøndalen fisker spiss hos klubb som trenger penger

Det ble nesten opprykk for Nest-Sotra med sjetteplass i OBOS-Ligaen og kvalifisering. Den 21 år gamle spissen Sondre Liseth har imponert i år, men dårlig klubbøkonomi kan hindre Nest-Sotra i å ta han med seg videre.  Ifølge Bergensavisen er spissen i samtaler med to eliteserieklubber. Etter det avisen kjenner til er han i dialog med både Brann og nyopprykkede Mjøndalen. Les: Evighetsmaskinen tar et år til «Det er stor interesse for Liseth, han er kanskje den mest attraktive spilleren i 1.

Steffen Landro: «Stortalent valgte sport fremfor økonomi»

Da Vladan Radojkic sin avtale gikk ut med 3.divisjonsklubben Lysekloster var det ifølge Nest-Sotra trener Steffen Landro flere klubber som ønsket seg den 21 år gamle midtbanespilleren.  Den andre klubbene var villige til å mangedoble lønna hans, men der var ikke Nest Sotra, Steffen Landro snakker om det på egen nettside: «Vi tilbyr en sportslig arena og et godt utstillingsvindu, og følte vi hele tiden lå fremst i køen når det gjaldt spillerens valg nå.

Vellykket operasjon for O’Sullivan

Håndballforbundet har akkurat sendt ut en pressemelding hvor de har kommet med en positiv oppdatering. Håpet om at Christian O’Sullivan (27) rekker håndball-VM i januar er styrket etter en vellykket operasjon fredag . Den norske landslagsprofilen måtte under kniven som følge av en skade i det venstre kneet. Les: Bournemouth har gitt opp en enkel match mot Liverpool − De har rensket opp litt i kneet. Rehabiliteringstiden på en slik operasjon er omtrent som når man fjerner en liten bit av menisken. Vi snakker om to til fire uker.

Evighetsmaskinen tar et år til

Eliteseriens eldste spiller Frode Kippe har bestemt seg for å ta et år til for Lillestrøm, og som om det ikke var nok, i og med at det er kroppen som «bestemmer» tar han et år om gangen. – Det betyr at det kan bli enda flere!!  Stabæk trener Henning Berg var trener for Lillestrøm og Frode Kippe fra 2008 til 2011 sier til Eurosport han er imponert veteranen tar et år til: Les: Emerys betrodde mann kommer ikke tilbake denne sesongen «Det er imponerende; det han har gjort de siste årene og egentlig hele karrieren. En lang og veldig bra karriere.

Juventus har god driv mot Antonio Contes rekord

Fredag er det duket for storkamp i Italia. Stanser ikke Inter sin arge motstander Juventus, fortsetter de sebrastripete med å forbedre rekorden sin. Etter 3-0-seieren mot Fiorentina slo Juventus nemlig sin egen rekord for den beste sesongstarten noensinne i Serie A. 40 poeng etter 14 runder har aldri skjedd før. Fortsetter farten uten at Inter klarer å knekke koden på fredag, er Juventus på god vei til å slå poengseieren fra 2013/14-sesongen hvor Antonio Conte sikret 102 poeng på 38 kamper. Fosser frem mot over 100 poeng.
Les mer om:

Suksess for OBOS-Ligaen og nedgang for Eliteserien

En klubb som rykker opp fra OBOS-Ligaen til Eliteserien får umiddelbart flere tilskuere og tilsvarende (som regel) når det går andre veien. Det beste eksemplet er Ranheim som i snitt som økte tilskuerantallet sitt med 194,69%.  Mens Aalesund og Sogndal hadde en nedgang som nye i OBOS-Ligaen klarte Viking det kunststykket å motivere flere til å møte opp til kamp. Selv om det fortsatt er kvalifiseringskamper igjen å spille så er fasiten for tilskuerantallet i 2018 nå klart.

Fikk brutal og blytung beskjed

Sarpsborg 08 midtstopper Bjørn Inge Utvik pådro seg en hofteskade på U21-landslagssamling i oktober, etter skaden fikk vi vite at han mest sannsynlig ville være tilbake på nyåret, men nå skriver Sarpsborg Arbeiderblad at 22 åringen må operere og bli ute mye, veldig mye lenger.   Brutalt og blytungt Bjørn Inge Utvik mister hele neste sesong. Avisen skriver at Utvik i beste fall er tilbake på tampen av 2019. I midtstopperens kommentar til avisen skjønner vi alvoret. «Det var brutalt og blytungt å få den beskjeden. Jeg trodde først at det var en strekk.

Ny hovedtrener på plass med opprykk som oppgave

Denne sesongen gikk fra vondt til verre for Florø som endte opp med å rykke ned fra OBOS-Ligaen.

Ikke Freds skyld at han ikke får spille mer for United

Forventningene var mildt sagt store til den brasilianske midtbanespilleren da han ble ble presentert på Old Trafford i sommer.

Emerys betrodde mann kommer ikke tilbake denne sesongen

Det gjør vondt bare å tenke på det. Og når du er profesjonell fotballspiller er en korsbåndskade ensbetydende med pause. I Arsenal-spillerens tilfelle, en lang pause. Rob Holding var med å kjempet mot Manchester United denne uken, men måtte gi seg allerede i første omgang. Nå venter operasjon på 23-åringen og en pause på mellom seks til ni måneder. Blir lenge til dette.

Bournemouth har gitt opp en enkel match mot Liverpool

Liverpool har en kamp neste uke som overskygger det som skjer i Premier League denne helgen. På tirsdag MÅ Klopp lede troppene til seier mot Napoli, eller så blir det: du er ute. Men dette gjør ikke lørdagens motstander håpefull om å få en lettere match mot de røde. Bournemouth har tapt de fire av de seks siste Premier League-kampene mot Liverpool. Trener Eddie Howe går ikke på fristelsen om å forvente at Liverpools Champions League-fokus gjør denne kampen enklere. Tror ikke helt på at det blir enklere. (foto: bournemouth) -Du så hvordan de gikk inn i kampen mot Burnley.

United vurderer å kjøpe fri Mourinho-erstatter for 430 millioner kroner

Skjer det, vil det skape et fotball-jordskjelv på balløya. Derfor føler vi oss forpliktet til å løfte frem disse ryktene fra The Sun, selv om det høres vilt ut. Manchester United har bestemt seg for erstatter til Jose Mourinho. Ifølge den engelske blekka er det bare én som er aktuell til å ta over jobben til sommeren: Mauricio Pochettino. Tottenham-treneren signerte senest i sommer en ny femårskontrakt som inkluderte en helt grei årslønn på 90 millioner kroner. Les på Popidol: Tore André Flo gir oss fortsatt den beste julestemningen For vilt til å være sant?

Liverpool har en fantastisk skuddfot på lager – galskap å ikke hente frem?

Han er midtbanespiller og har scoret 8 mål på 18 kamper. Har Liverpool egentlig råd til å ikke ha 21-åringen i egen tropp? Harry Wilson har fått veteran og Derby-trener Lampard til å gni seg i øynene etter noen spektaktulære prestasjoner på banen. Senest på lørdag mot Swansea, bendte han inn et skudd fra laaangt hold. Da ble det to scoringer i 2-1-seieren til Derby. We could watch this over and over.

Manchester City-spiller får ikke arbeidstillatelse

Han spilte for Columbus Crew, kjøpes nå av Manchester City – og sendes ut i EU. Goal hevder at avtalen mellom Crew og City er klar. 23-åringen gjennomfører i disse dager den medisinske testen og skal gjøre seg fortjent prislappen på 65 millioner kroner. Vel, ikke helt ennå. Fra ingenting til topp i løpet av tre år.

Lampard: «Ja, vi kan miste toppscoreren vår i januar»

Han er toppscoreren til Frank Lampard. Nå bekrefter Derby-treneren at han risikerer å miste 21-åringen i januar. Dette må være en managers mareritt. Harry Wilson har dunket inn 8 mål for Championship-klubben og leverte en enestående kamp mot Swanse på lørdag med begge målene i 2-1-seieren. We could watch this over and over.