Sport - Sporten.com


«Når foreldrenes ambisjon er større enn utøvernes, trår man over en grense som er sårbar»

Stig Inge Bjørnebye (49) sier han ser mange foreldre som jager etter suksess, på vegne av sine egne barn. – Jeg er fortsatt overbevist om at de fleste foreldrene og barna i norsk idrett er fornuftige, men det er veldig synlig hvem som ikke er det. De verdiene foreldre over tid overfører til barna vil være avgjørende om barna trives og kanskje til og med lykkes i idretten, sier den tidligere fotballproffen. Stig Inge Bjørnebye, sportslig leder i Rosenborg Ballklubb, engasjerer seg alltid når det kommer til spørsmål om barne- og ungdomsidretten.

Barcelona forteller hvorfor Matthijs de Ligt endte hos Juventus

Når «tapere» forklarer hvorfor ting gikk galt, skal det alltid tas med en stor klype salt.

Midt i seiersrusen innrømmer Guardiola at City har skikkelige problemer

Shakhtar Donetsk ble tre nummer for små mot Manchester City. Men tre scoringer til de blå, den siste av forsvarsspilleren Fernandinho, lurer ikke Guardiola. Skikkelig trøbbel er på vei. Med Aymeric Laporte og John Stones på skadelisten, var det Fernandinho og Nicolas Otamendi som skulle fylle opp dette tomrommet. Mot Shakhtar klarte de seg glimrende, men for Guardiola er ikke enkeltkampene en riktig målestokk. Les: Trenerlegenden Guus Hiddink får smake på Kinas ambisjoner For han har med to «godt voksne menn» å gjøre. -Nico er 31 og Fernandinho er 34. Det neste forsvarsalternativet er 18.

Trenerlegenden Guus Hiddink får smake på Kinas ambisjoner

Nå skal vi være forsiktige med å sammenligne skiskyting og fotballens helt spesielle verden, men at Kinas ambisjoner i alle idretter gjør noe med tålmodigheten overfor trenerne, det er det liten tvil om. For mens Ole Einar Bjørndalen gjør seg klar for å sette i gang arbeidet med det kinesiske skiskytterlandslaget, blir trenerlegenden Guus Hiddink sendt på dør. 72-åringen var mannen som skulle lede det kinesiske ungdomslandslaget til OL i Tokyo 2020. Les: Manuel Neuer mot ny signering Nå melder det kinesiske fotballforbundet på sine hjemmesider at nederlenderen blir erstattet av en arbeidsgrupp

Manuel Neuer mot ny signering

33-åringen er fortsatt en av verdens beste keepere, men har de siste årene vært merket av skader.

Erling Braut Haaland kjemper mot Angel Di Maria!

Vi bare måtte utnytte anledningen når en norsk spiller løftes frem og opp i det beste selskap.  UEFA har nå offentliggjort de fire nominerte til rundens spiller i Champions League. Braut Håland sørget selv med hattrick i debuten for at UEFA ikke kunne utelate ham. De tre andre som har gjort seg fortjent til en nominasjon: Angel Di Maria med to scoringer i PSG’s 3-0-seier over Real Madrid Dinamo Zagreb-spiller Mislav Orsic for sine tre mål i 4-0-seiren over Atalanta Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen for strafferedningen (om enn kontroversiell) mot Dortmund. Les på Popidol: Lord of the Ri

Chelsea i forhandlinger med målmaskin

Frank Lampard kom inn i klubben i sitt hjerte med hendene bundet bak på ryggen. Med overgangsforbudet som rådet på Stamford Bridge måtte manageren sette sin lit til ungdommen. Dette kan gi store positive effekter. For spillere som Tammy Abraham og Fikayo Tomori tok imot denne mulighetene med begge beina. Rommet unggutta fikk denne sesongen, har åpnet øynene til klubben for hva de egentlig har av talenter i den eksisterende troppen. Les: Norsk 19-åring takket nei til Manchester City Ifølge The Guardian forhandles det allerede om nye femårskontrakter for Abraham og Tomori.

Norsk 19-åring takket nei til Manchester City

For oss dødlige kan en fotballspiller ikke si nei til en klubb som Manchester City. Håkon Evjen hadde null problemer med å se fordelen av å styre unna Premier League-klubben. Denne uken skrev Bodø/Glimt-spilleren kontrakt med AZ Alkmaar og har 4,5 år på seg å vise sin verdi utenfor Eliteserien. Les: Bekreftet: Manchester United ble stanset ved porten av Dortmund Men det kunne like gjerne ha vært destinasjon Manchester. Vi lar agenten fortelle. – Det har vært stor interesse for Håkon fra ulike nivåer, og vi har hele tiden vært på let etter den riktige klubben og det riktige tidspunktet.

Bekreftet: Manchester United ble stanset ved porten av Dortmund

Det ble skrevet mye om Uniteds fremstøt mot Jadon Sancho i sommer. Nå bekreftes det fra Dortmund at ja, Premier League-klubben var overivrige etter å komme i posisjon for å hente 19-åringen til den røde delen av Manchester. Men United kom ikke lenger enn til porten. -Vi pratet ikke med dem. De spurte om å få et møte. Sancho er ikke for salg, sier sportsdirektør Michael Zorc tørt til Viasport. Les: Bekreftet: Manchester United har nok en viktig brikke på plass På tirsdag var Sancho igjen i fokus.

PSG-manageren støtter permanent pipekonsert mot Neymar

PSG-manageren har tidligere vært mer eller mindre nøytral når det har kommet spørsmål om Neymar. Når Barcelona nå er sendt på gangen, er det igjen klart for at Tuchel kan stå rak og prate som en leder. Neymar hadde en innholdsrik dag med comeback for PSG mot Strasbourg: Pipekonsert fra egne supportere, superscoring og matchvinnertittel. Les: Bekreftet: United har nok en viktig brikke på plass Da Tuchel ble spurt om supporternes reaksjon mot brasilianeren, kom noen måneder med undertrykt galle fra tyskeren. -Han ville ikke være her.

Bekreftet: Manchester United har nok en viktig brikke på plass

Han var på nippet til å bli betegnet som en flopp det første året han spilte for United. Med tiden til hjelp har svensken utviklet seg til å bli en av de betrodde.

Norges tropp mot Hviterussland og Færøyene

En debutant har fått plass i troppen til EM-kvalifiseringskampene i oktober. Se Martin Sjögrens utvalgte her. Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 23 spillere til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Færøyene. Blant de 23 finner vi et nytt navn i troppen: 19 år gamle Rikke Bogetveit Nygard fra Arna-Bjørnar. Les: Liverpool tangerte en 25 år gammel rekord mot Napoli – Rikke er en spiller vi har fulgt tidlig gjennom U-landslagene, og hun har hatt en fin utvikling hele veien.

Norske spillere i Champions League

Gruppespillet i Champions League sparkes i gang med en rekke storoppgjør allerede den første dagen. Liverpool gjester Napoli, Barcelona tar turen til Dortmund og Chelsea tar imot Valencia. Samtidig er det et norsk oppgjør i første runde, når Sander Berges Genk møter RB Salzburg og Erling Braut Haaland. Hvilke norske spillere er med i årets Champion League, og hva kan vi forvente av dem? Sander Berge – Genk Etter å ha briljert i fjorårssesongen i Belgia, samt spilt seg inn på det norske landslaget, var det stor interesse rundt nordmannen i sommer.

Ronaldo foretrekker hjemmekos fremfor Champions League-scoring

Han har scoret rundt 700 mål i karrieren. Flere har gått inn i historien som de vakreste.
Les mer om:

Liverpool skal få svi!

Tammy Abraham gikk inn i Champions League-kampen mot Valencia med hattrick fra Premier League i lomma. Dessverre hjalp ikk dette mot spanjolene, som tok med seg full pott fra Stamford Bridge. Nå skal noen få svi. Chelsea-spilleren var langt nede etter det sure tapet mot Valencia. Seksten minutter før full tid sørge Machado for å plukke tre poeng fra Champions League-«debutanten» Frank Lampard. Les: Liverpool tangerte en 25 år gammel rekord mot Napoli På søndag er det tilbake til Premier League-hverdagen, med en alt annet enn hverdagslig kamp.

Liverpool tangerte en 25 år gammel rekord mot Napoli

Vi skjønner ikke helt hva denne statistikken forteller, men velger å ta med det likevel. Sorry, alle verdens Liverpool-supportere. Vi har fortsatt bildene brent inn på netthinnen fra forrige mai da byen Liverpool malte seg selv røde for å hylle sine Champions League-helter. Mot Napoli forventet de fleste at Klopp skulle stake ut kursen mot en ny triumf. Les: Ikke nok med at Liverpool tapte – nå avkrefter van Dijk ryktene Men så var det disse brysomme italienerne.

Emery fortalt tiden renner ut, mens Arsenal blir oppfordret til å gå for Mourinho

Arsenal skulle avskjedige Unai Emery på en gang og få inn Jose Mourinho som hans etterfølger, ifølge en kontroversiell TalkSPORT skribent.  På søndag klarte Gunners å gi fra seg en 2-0 ledelse på Vicarage Road og ende opp med et 2 -2 resultat mot Watford.

Jordi Alba må testes

Det er ikke ofte de offensive storkanonene Dortmund og Barcelona går av banen uten å ha truffet mål. Tirsdagens Champions League-møte mellom de to var et slikt unntak. For Jordi Alba ble denne kvelden spesielt traurig. Nå tviler vi på at Barcelona reiste sutrende hjem etter poengdeling mot Dortmund, men Alba har noen nervepirrende dager foran seg.

Ikke nok med at Liverpool tapte – nå avkrefter Virgil van Dijk ryktene

Forrige uke ble det visket om at både Real Madrid og Barcelona skal pynte et tilbud til Virgil van Dijk han ikke kan si nei til. Samtidig skulle en kontraktsforlengelse hos Liverpool være på trappene. Nå kommer et svar fra Liverpool-spillerne som gjør alt annet enn å berolige supporterne. Fotball er forhandlinger.

Manageren fikk rett om Erling Braut Haaland – raskere enn han kunne drømt om

Braut Haalands manager beskrev 19-åringen som helt unik. Og det var før Champions League-kampen mot Genk.  – Erling er spesiell. Han er et spesielt talent. Han er en spesiell fyr. Som 19-åring er han utrolig profesjonell. Jeg dro fra treningsanlegget vårt klokken seks i kveld. Vi hadde trening kl. 10 i dag, og han var fremdeles der i kuldebassenget for å forsikre seg om at han er fysisk forberedt. Det er det som gjør de beste unge spillere spesielle. Mentaliteten, fokuset på detaljene og ønsket om å bli den beste, sa Jesse March til Sports Illustrated. Les: United speider etter en ny nr.

Manchester United speider etter en ny Nr.9

Manchester Uniteds speider i Øst-Europa var på tribunen for å følge med på en spiss under Fenerbahces 3-1 nederlag mot Alanyaspor mandag kveld. Fanatik har bekreftet at Krsto Kilibarda var sammen med Cenk Melih Yazici, som er agenten for Juventus ‘tyrkiske forsvarer Merih Demiral, da han så Kosovo spissen Vedat Muriqi i aksjon. Les: «Jeg har sett fotball i 50 år og har aldri sett noen som ham» Kilibarda sies å ha vært ivrig i son oppfølging av Fenerbahce-frontmannen, som nylig scoret igjen i England i en Euro 2020 kamp, og enda en engang var imponerende – i går var Muriqi involvert i Fenerbach

Bodø/Glimt har solgt angrepsspiller Amor Layounis

I 2017 kom den svenske vingen Amor Layounis til Bodø/Glimt etter et stopp i Elverum. Med det fikk han med seg oppturen, men nå er han solgt. – I motsetning til lagkamerat Håkon Evjen som spiller ut sesongen før han flytter til Nederland drar Amor med en gang.  Amor Layounis er klar for egyptiske Pyramids FC på en treårskontrakt. Like før overgangsvinduet stengte i natt i Egypt gikk de siste formalitetene i orden, melder Avisa Nordland. Ifølge Eurosport er overgangssummen rundt 14,8 millioner kroner.

Bodø/Glimt selger en av sine viktigste spillere og casher inn

Det var bare et tidsspørsmål, Håkon Evjen er for god for Bodø/Glimt og Eliteserien, han er egentlig for god for den nederlandske ligaen, men det er nå dit han drar etter vi er ferdige med å sende opp raketter.  19 åringen fra Narvik som bekler midtbanen til Bodø/Glimt blir sett på som en av Norges største talenter, noe prislappen på 25 millioner kroner som AZ Alkmaar har betalt forteller noe om.

Barcelona bør kanskje holde Luis Suarez på benken mot Dortmund

Det er ikke på grunn av at vi frykter den gamle trangen til å bite motstanderne i øret skulle komme tilbake, men heller hans statistikk i Champions League. Målmaskinen Suarez har ikke fått til én scoring på bortebane i Champions League siden 2015. Det betyr 18 kamper uten mål på chileneren. Suarez dundret til i sin første sesong for Barcelona med 7 mål på 10 kamper i Champions League. Da vant klubben hele greia. Så fortsatte det med 8 mål på 9 kamper året etter. Les: Nærmer seg en Mbappe deal på nærmere 3 milliarder kroner Etter dette har Champions League-kruttet vært fuktig.

Nærmer seg en Kylian Mbappe deal på nærmere 3 milliarder kroner

En ting er helt sikkert, Paris Saint-Germain vet å bruke penger å fotballspillere. Det er få som tror den franske storklubben får igjen sin gigantinvestering på Neymar hvis han selges tilbake til Barcelona.