Sport - Sporten.com


«Svennis» fikk årets hederspris

Å går kveld var det svensk fotballs festkveld i Stockholm.  – På fotballgallaen ble Zlatan Ibrahimovic kåret årets spiss på herresiden, mens Kosovare Asllani vant for kvinnene. Sven-Göran “Svennis” Eriksson ble tildelt “Årets hederspris”, når man ser på hva han har fått til så langt er ikke det veldig rart. Svennis har vært landslagssjef for både England og Mexico, men aldri Sverge, han har etter han forlot IFK Göteborg i 1982 kun trent lag utenfor Sveriges grenser. 71-åringen passet på å takke kollega Tord Grip under prisutdelingen. «Det var Tord Grip som kom hjem til meg da jeg var 27 år.

Pellegrini gleder seg over muligheten for Premier League

Tottenham Hotspur har vist interesse for å signere Roma-midtbanespiller Lorenzo Pellegrini, noe spilleren selv skal være svært interessert i av en spesiell grunn, men han er ikke helt klar enda.  Tottenham forbereder seg på livet etter Christian Eriksen, nå skriver 90min.com og Calciomercato.it Pellegrini er på listen over mulige erstattere for Eriksen. Les: Arsene Wenger: «Han er for tykk» CM går et skritt videre, og legger til Champions League-finalistene planlegger et bud på mellom 50 og 60 millioner euro i januar, men de fleste tror Roma bil holde på han minst frem til sommeren.

Neil Warnock er ferdig

Han ble hentet til Cardiff på slutten av 2016 for å redde klubben fra nedrykk. Det endte med opprykk til Premier League i 2018.  Og direkte nedrykk. Internasjonal fotball byr på en humpete vei, noe 70-åringen Warnock har erfart. Med én seier på de siste seks ligakampene har manageren ledet Cardiff til en intetsigende 14.

Talksport: Liverpool i samtaler om overgang i januar

Ryan Fraser har tidligere vært linket til de største klubbene i England, noe som satte forventningene om overgang før kontrakten hos Bournemouth løper ut. Liverpool skal nå ha sikret seg pole position. Det er Talksport som hevder Liverpool og Bournemouth allerede er i advanced talks om en overgang for Ryan Fraser. Les: Pogba kan rekke første luke i julekalenderen Vingen har ikke helt fått det til så langt i sesongen med sin enslige scoring og to assist på 11 kamper, men dette skremmer visst ikke Klopp. 25-åringen har spilt for Bournemouth i seks år og har fått med seg 170 kamper.

Pogba kan rekke første luke i julekalenderen

Vi har ventet og ventet siden han ble satt ut av spill med en ankelskade i september. Solskjær håpet han skulle rekke å komme tilbake i desember, men nå kaster Pogba gipsen og haster seg sakte mot neste Premier League-kamp. Med gipsen fjernet er dette siste fase av rehabiliteringen, forteller Pogba til franske RMC Sport. Også Solskjær har begynt å glede seg. – Pogba har selv sagt det. Det varer ikke lenge før han er ute av gipsen.
Les mer om:

Liverpool-Manchester City bataljen fortsatte på Englands landslagstrening

– Vi har tatt avgjørelsen om ikke å vurdere Raheem Sterling til kampen mot Montenegro torsdag, sier Englands landstrener Gareth Southgate. Dette er spesielt. En trener som holder en av sin desidert beste angrepsspillere utenfor de stolte løvene. Les: ESPN: Liverpool er bekymret for skaden Det var Liverpool-City kampen som skapte problemene, der klubbdrakta ble tatt med inn på landslagssamlingen. Raheem Sterling og Joe Gomes skal ha fortsatt krangelen fra søndagens kamp. – En av de store utfordringene og styrkene vi har er at vi har hatt evnen til å skille klubbrivalisering fra landslaget.
Les mer om:

Arsene Wenger: «Han er for tykk»

Managerlegenden Arsene Wenger benytter tiden før neste jobb (som sikker kommer snart) til å kommentere alt mulig innen fotball er ikke nådig ovenfor Real Madrid sitt store sommerkjøp belgiske Eden Hazard.  Arsene Wenger kaster hard dom over Eden Hazard.

Olli Harder gir seg som trener for Klepp

Klepp er et av kvinnelagene som har «vært der bestandig», men som best kunne beskrives som et jo-jo lag. – Men ikke lenger.  Suksess- Olli Harder gir seg som trener for Klepps toppserielag i fotball. Harder bekrefter beslutningen overfor Stavanger Aftenblad. «Det er en vanskelig avgjørelse. Jeg har jobbet med denne gruppen i tre år, og det har vært en ære. Men tiden er inne. Jeg må ta neste steg» Les: ESPN: Liverpool er bekymret for skaden Klepp styrer mot bronsemedalje i toppserien for kvinner denne sesongen. Harder har gjort klubben til et stabilt topplag.

Fikk ikke sparken: De ble enige om å avslutte sammarbeidet

Championship-klubben Cardiff har avtalt med sin hovedtrener Neil Warnock om å avslutte samarbeidet. Warnock og Cardiff skilles ved gjensidig samtykke. 70 år gamle Neil Warnock ikke lenger trener i Cardiff. Warnock har trukket seg som hovedtrener med øyeblikkelig virkning, ettersom han og klubbens ledelse var enige om at de siste resultatene ikke var tilfredsstillende.

ESPN: Liverpool er bekymret for skaden

Liverpool-supporterne kommer sannsynligvis til å fortsette med feiringen av 3-1 seieren resten av uken, men bak i kulissene brer det seg en bekymring hos klubben. Igen dreier det seg om ankelen til Mohamed Salah. Denne gangen var det en tøft møte med Fernandinho på søndag som har fått ankelen til å skape mer problemer for egypteren.

Skal allerede ha fått sparken, men han vet det ikke selv enda

Genk manager Felice Mazzu er trolig klar over at noe er i gjære i og med at det som finnes av belgiske medier melder at han får sparken. – Det ser svart ut for laget i Champions League og de har en skuffende niendeplass i serien.  Het Laatste Nieuws melder at to nye navn allerede er i kniver om jobben KV Mechelen-trener Wouter Vrancken og Bernd Storck fra Cercle Brugge. Les: Danny Drinkwater på vei tilbake til Chelsea Sistnevnte ble også knyttet til Genk i sommer da han byttet ut hovedtrener Philippe Clement, som forlot Genk etter en triumf-sesong.

Daily Mail: Det kommer en spektakulær United-overgang i januar

Zlatan nærmer seg «young», free and single og trakter etter et comeback i Europa. Så langt er det ingen tvil. Men til hvor, det er det store spørsmålet som stilles. Da Zlatan måtte forlate Old Trafford uten den helt store avskjedsscenen, varslet vi at Supersvensken kommer tilbake. Les: Zidane ber Deschamps våkne opp Etter å ha spilt seg både skadefri og i form i MLS med scoringer i bøtter og spann, ble ikke påstanden vår noe svekket.
Les mer om:

Danny Drinkwater på vei tilbake til Chelsea

Danny Drinkwater kan bli sendt tilbake til Chelsea.  – Burnley er etter sigende ute etter å avslutte oppholdet på Turf Moor allerede i januar. Midtbanespilleren ble sendt på lån til Clarets i august, men har siden kjempet for å få innpass hos manager Sean Dyche, Drinkwater er bare en gang så langt denne sesongen – mot Sunderland i Carabao Cup. Les: Landslagsspiss Alexander Sørloth til sykehus med hodeskade Burnley har muligheten til å forlenge Drinkwater-lånet i det neste overføringsvinduet, men det er usannsynlig at Chelsea vil fortsette å kreve at de dekker hans lønn på  120 000 pund per uke

Landslagsspiss Alexander Sørloth til sykehus med hodeskade

Trabzonspor vant mot Alanyaspor i søndagens seriekamp, kampens eneste mål kom etter 67 minutter på en straffe utført av iranske Majid Hosseini. Alexander Sørloth var uheldig og fikk på overtid i kampen et slag i hodet og ble umiddelbart fraktet til sykehus for observasjon. Trabzonspor melder at det ikke gjort noen negative funn og at de regner med at 23 åringen er tilbake på treningsfeltet veldig snart. Les: Vant MLS for andre gang 90′ Final whistle Trabzonspor 1-0 Alanyaspor #Trabzonspor #TSLive pic.twitter.com/XEfx3Cah51 — Trabzonspor_en (@Trabzonspor_EN_) November 10, 2019  
Les mer om:

Zidane ber Deschamps våkne opp

Hos Real Madrid er Zinedine Zidane konge. Manageren har alltid vurdert Benzema som en av de vasseste foran motstandernes mål, og har derfor gitt sin landsmann muligheter en masse til å pynte på scoringsstatistikken sin.  Nå ønsker Zidane at det samme skal skje på det franske landslaget. Det er bare det at her ruler Didier Deschamps. Etter en episode som involverte Benzema og lagkamerat Mathieu Valbuena, har Real-spilleren vært ekskludert fra Les Bleus. Les: Superstjerne i «nakenkjole» til egen premiere Nå sender Zidane «en lapp til rektor». -Benzema har alltid ønsket å spille for Frankrike.

Fullstendig kaos i Bundesliga etter at treneren løpes ned

Kampen mellom Freiburg og Frankfurt(prøv å si det fem ganger etter hverandre fort) endte i fullstendig kaos etter at treneren ble løpt ned. – Frankfurt kaptein David Abraham beklager at han på overtid stormet inn i Freiburg-trener Christian Streich og sendte ham til bakken. Det var dramatikk for alle pengene da Freiburg sank søndag en 1-0-seier over Frankfurt. Les: Vant MLS for andre gang På overtid løp Frankfurt-kaptein David Abraham inn i Freiburgs trener med så stor fart at Christian Streich falt til bakken, og det unnskylder Abraham nå. «Jeg vil be Christian Streich om unnskyldning.
Les mer om:

Manchester City dytter presset over på klubbene «med større sjanser»

Pep Guardiola har hatt to sesonger hvor alt går på skinner og ingen har vært forventet å slå City. Nå har fotballvirkeligheten slått inn også i den lyseblå delen av Manchester, og manageren gjør nå alt for å flytte medias fokus for å skaffe seg arbeidsro. Etter 1-3 tapet mot Liverpool er City nede på en fjerdeplass i Premier League.

Jurgen Klopp har ikke glemt hva som ligger foran Liverpool

Da er det mer eller mindre avgjort, vil Liverpool-supporterne si. Vi tenker heller 3-1 nederlaget vil gire City opp noen hakk. Dette vet Jürgen Klopp, som også er klar over at feil oppstår når du skal spille kamp hver 5. dag. Da er det godt å ha med seg åtte poeng. For dette er Liverpools kampprogram frem mot nyttår, med start etter landslagspausen. Les: Endelig fikk Nyland sin Premier League debut Da er det i det minste betryggende å holde City på en god armlengdes avstand i Premier League. -Jeg aner ikke om jeg noen gang har hatt en ni-poengs ledelse, spesielt etter en kamp mot City.

Superstjerne i «nakenkjole» til egen premiere

Den amerikanske alpinstjernen Lindsey Vonn er ikke ukjent med å være sexy.

Vant MLS for andre gang

Seattle Sounders var overbevisende i søndagens MLS-finalene mot Toronto. Det var først etter Seattle «slappet» av med 3 -0 ledelse at Toronto fikk inn trøstemålet. «Deilig å vinne på hjemmebane» For tredje gang i historien møttes Seattle Sounders og Toronto FC i finalen i MLS-sluttspillet. De to møttes i 2016 og 2017, og delte utbyttet med en seier hver. – MLS har bare eksistert i 11 år, og nå begynner det å bli en av de store seriene, målt i publikum, antall tv seere, sponsorinntekter og lønninger.

Dybala erstattet Ronaldo og ble redningen for Juventus

Det var langt ifra noen overbevisende kamp hverken fra Juventus eller deres superstjerne Cristiano Ronaldo. – Tidlig i andre omgang ble Paulo Dybala byttet inn for Cristiano Ronaldo og han sørget for kampens eneste mål mot AC Milan.  Juventus hadde igjen fått press på seg av Inter Milan i konkurransen om å være på toppen av Serie A, Inter seiret på lørdag og sendte Juventus ned på en foreløpig andreplass. Det var langt mellom sjansene i første omgang, og de fleste var faktisk for AC Milan som virkelig sliter i årets sesong.

Endelig fikk Ørjan Håskjold Nyland sin Premier League debut

Etterhvert er Ørjan Håskjold Nyland blitt vant til å slite benken for Aston Villa, men i dag ble han byttet inn etter åtte minutter i kampen mot Wolverhampton. – Det er selvsagt ikke gøy å få sin Premier League debut med tap, men det var ingen keepertabber som var årsak til de to baklengs målene.  Ørjan er den første norske Premier League-keeperen siden Thomas Myhre, og det begynner å bli veldig lenge siden. (Everton, Sunderland, Crystal Palace, Birmingham) Les: Nytt hat-trick: Erling Braut Haaland er ustoppelig Wherever you were following from today, thanks for your support.

Molde sikrer mesterskapet med overbevisende 4-0 seier

Det er fortsatt en mulighet for Strømsgodset å overleve i Eliteserien etter dagens tap for seriemester Molde. – Etter 4 – 0 seieren tok Molde sitt fjerde mesterskap sist gang i 2014. Molde har siden i sommer hatt en stø kurs og bare Bodø/Glimt har vært en reel utfordrer. – I skrivende stund leder de 2 – 1 mot Rosenborg på Lerkendal. Molde så ut som seriemester fra første spark på Aker Stadion, mens Strømsgodset så ut som et OBOS-ligalag. Les: Leeds fortsetter å vinne Det e så bra gutta!!

Nytt hat-trick: Erling Braut Haaland er ustoppelig

Vi er i ferd med å få en norsk fotballstjerne som vi ikke har sett på en stund, vi er fullstendig klar over at Erling Braut Haaland ikke enda har spilt i noen av de store ligaene, men det er bare et tidsspørsmål.  Innen neste høst er vi 100% sitter Haaland Jr har satt norgesrekord i en overgang og at han spiller i en av de fem store. Red Bull Salzburg har en ustoppelig målscorer på laget og etter dagens hat-trick er han toppscorer i den østerrikske toppserien. Søndag scoret han alle målene da Red Bull Salzburg slo tredjeplasserte Wolfsberg på bortebane.

Leeds fortsetter å vinne

Leeds slo Blackburn 2-1, mens Preston vant 3-1 over Huddersfield, og lagene henger seg på toppen av tabellem. West Bromwich holder toppen i Championship, men både Preston og Leeds har rett på hælene. Preston tok en 3-1-seier over Huddersfield, og holdt fast på andreplassen. Les: Ajax-sensasjon Hakim Ziyech blir trolig snart å finne i Premier League Leeds tok også en 2-1-seier over Blackburn og forblir tredje.