Sport


Her blir Putin ydmyket

Thomas Bachs overraskende tur til Kyiv ble en dyp ydmykelse av hans gamle venn Vladimir Putin.
Les mer om:

Bodø/Glimt står overfor tidenes hardkjør i norsk fotball – nå skal Knutsen rotere

SKIEN (VG) Den første av 17 kamper i juli og august er spilt – og Bodø/Glimt er også i gang med det som trolig blir 21 strake matcher med maks fire dagers hvile mellom hver. Aldri har et norsk klubblag vært gjennom noe lignende.

Ballon d'Or-vinner mister EM – røk korsbåndet

Spanias titteljakt har fått seg en knekk før første kamp i fotball-EM. Alexia Putellas ødela kneet på trening og må stå over mesterskapet i England.
Les mer om:

Har ikke bruk for klubbløse Dybala etter ankomsten til Mkhitaryan og Lukaku

Etter å ha eglet seg innpå Juventus angriper Paulo Dybala i lang tid har nå Inter Milan fått noe de øsker mer. – Det overrasket sikkert den argentinske 28 åringen å høre på dagens pressekonferanse han ikke lenger var så ettertraktet. Inter-direktør Giuseppe Marotta snakket kunne fortelle at Inter Milan var godt dekket i angrepet og at Paulo Dybala er overflødig. «Inter Milan er allerede satt sammen offensivt» Tidspunktet kunne ikke vært dårligere, Paulo Dybala er ferdig med sin kontrakt med Juventus og han har instruert sin agent om å takke nei til alle andre tilbud.

Basket-boom i Norge: – Historisk brist

Søndag fylte Basket-Norge Jordal Amfi med over 4500 tilskuere. Det er på ingen måte det eneste de kan juble for.
Les mer om:

Går glipp av penger med gammel bonusavtale

BRIGHTON (VG) En fireårsavtale fra 2017 som ble forlenget til sommerens EM, gjør at fotballkvinnene kom hit til England med en gammel bonusavtale som neppe imponerer så mange.
Les mer om:

Vil naturlig nok ikke selge Lewandowski når ønsket erstatter koster minst en milliard

Det er lett å forstå den tyske storklubben Bayern München. – Barcelona har budt 40 millioner euro for Robert Lewandowski som har scoret mellom 40 og 50 mål hver eneste sesong i en årrekke. Summen har beveget seg litt oppover, men bud nummer 1, 2 og 3 er avvist. Bayern München som alltid tenker metodisk og langsiktig har i følge Corriere dello Sport Napoli-spiss Victor Osimhen skal øverst på sin ønskeliste til dersom Robert Lewandowski skulle forlate Tyskland i sommer.

Gullballen-vinneren mister EM

Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent. Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter. – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren.

FIS avventer Russland-avgjørelse for vintersesongen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) forlenger utestengelsen av russere og belarusere gjennom sommeren. Hva som skjer til vinteren, blir klart senere.

Tripic utestengt i to kamper etter stygg takling – også Henriksen må sone

Viking-profilen Zlatko Tripic straffes med to kampers karantene for utvisningen han fikk mot Rosenborg sist helg. RBK-kaptein Markus Henriksen får også straff.
Les mer om:

Flere voldtektsanklager mot Premier League-spiller

Premier League-spilleren som mandag ble pågrepet av britisk politi, etterforskes for ytterligere to voldtekter. Han er blitt løslatt på kausjon.

Hovland uten golfkøller før turnering

Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart. Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland. – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery. Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen. – Jeg krysser fingrene, sier Hovland. Scottish Open starter torsdag og varer ut uka.

Norge ba om å bytte treningsbane: – Standarden var ikke det vi hadde forventet

Det norske landslaget ga klar beskjed til UEFA etter å ha gjennomført sin første i Brighton.
Les mer om:

Guro Pettersens unike vei til EM: – Aldri trodd jeg skulle være her

Guro Pettersen (30) blir mest sannsynlig Norges EM-keeper. Veien mot førstekeeperplassen har vært lang, hard og «brutal».
Les mer om:

Vjakhireva sa ja til Vipers og nei til kvinnehåndballens beste lønn

Hun skal ha blitt tilbudt nesten 2,5 millioner kroner årlig i Bucuresti. Men Anna Vjakhireva (27) valgte Vipers fremfor kvinnehåndballens beste lønn. Russeren får ifølge trener Ole Gustav Gjekstad langt dårligere betalt på Sørlandet.
Les mer om:

Flere voldtektsanklager mot Premier League-spiller

Premier League-spilleren som mandag ble pågrepet av britisk politi, etterforskes for ytterligere to voldtekter. Han er blitt løslatt på kausjon.

NRK-profil reagerer

Ada Hegerberg (26) og Norge trener ikke på arenaen med 32 000 seter før EM-kampen mot Nord-Irland torsdag. Det får NRK-ekspert Carl-Erik Torp til å stusse.
Les mer om:

Nå kan du ha Ada Hegerberg på ditt lag: – Jeg skal levere varene mine

For første gang kan du spille EM-manager under fotballmesterskap for kvinner. Flere norske profiler kan bli kupp på ditt personlige lag.

Brann-talent smigret av Molde: – Bør dra om han får muligheten

Brann har avslått et bud fra Molde på David Møller Wolfe (20). TV 2s fotballekspert er ikke i tvil om hva som er best for backens karriere.
Les mer om:

Premier League: Flere anklager i voldtektssak

En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak. 29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet. Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri. Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene.

Djokovic snuste på Wimbledon-exit – slo hardt tilbake

Novak Djokovic våknet i tide og unngikk sitt første Wimbledon-tap på fem år. Verdenseneren er semifinaleklar etter å ha slått Jannik Sinner 3-2 i sett. Publikum fikk et severdig tennisdrama på centercourten i London. Djokovic tapte de to første settene, men det tok ikke gnisten ut av serberen. I stedet skjerpet han seg mange hakk. Med det er Djokovic i sin 11. semifinale i Wimbledon og 43. i Grand Slam-sammenheng.

Kristoff nummer fire: – Det var flaks at jeg ikke «vant»

CALAIS (VG) En taktisk genistrek sørget for at Wout Van Aert (27) vant den fjerde etappen i Tour de France i ensom majestet. Alexander Kristoff (35), som ble nummer fire, trodde han spurtet om seieren – og Jasper Philipsen (24) trodde han vant.
Les mer om:

Tripic utestengt i to kamper etter stygg takling – også Henriksen må sone

Viking-profilen Zlatko Tripic straffes med to kampers karantene for utvisningen han fikk mot Rosenborg sist helg. RBK-kaptein Markus Henriksen får også straff. Det bekrefter Norges Fotballforbund. Søndag fikk Tripic rødt kort på overtid etter å ha meid ned Victor Jensen på stygt vis i et forsøk på å stoppe en RBK-kontring. Taklingen vakte sterke reaksjoner i Rosenborg-leiren. Henriksen svarte med å dytte til Tripic og ble selv utvist for ikke å ha kontroll på eget temperament. Etterpå mente RBK-trener Kjetil Rekdal at Henriksen aldri burde vært utvist.

Suveren etappeseier til van Aert

Belgiske Wout van Aert, som har den gule ledertrøyen, sikret en suveren seier på den fjerde etappen av Tour de France tirsdag. Han kjørte alene i mål etter tre strake 2.-plasser. Jasper Philipsen spurtet inn til andreplassen foran Christophe Laporte. Alexander Kristoff kom på fjerdeplassen foran Peter Sagan. Van Aert vant den fjerde etappen på imponerende vis etter at han stakk fra hovedfeltet. Det gjorde han etter tirsdagens siste klatrekonkurranse.

Van Aert knuste alle

Etter tre andreplasser sprengte Wout van Aert feltet på fjerde Tour de France-etappe. Han kom alene til mål og tok årets første Tour-seier. Alexander Kristoff ble nummer fire.