Sport


Jan Ullrich: – Jeg var nesten død

Den tidligere tyske syklisten Jan Ullrich (47) har levd et svært trøblete liv etter han la opp. Nå takker han sin argeste rival på landeveien, Lance Armstrong, for hjelpen med å få livet på rett spor.
Les mer om:

Solbakken overrasket: Tok ut disse spillerne

Til skjebnekampene i VM-kvaliken.
Les mer om:

Veton Berisha og Dennis Johnsen tatt ut i landslagstroppen

Ståle Solbakken tror også Erling Braut Haaland blir klar til landskampene.

Pep Guardiola: Jeg vet ikke hvordan jeg skal stoppe Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappe

Pep Guardiola sa at han ikke vet hvordan han skal stoppe Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar mens han forbereder seg til Manchester Citys Champions League-oppgjør mot Paris Saint-Germain. Lagene møtes i Frankrike i dag, og i forkant av kampen sa Guardiola at det vil være nesten umulig å stoppe Mauricio Pochettinos tre fremre. Les: Ronaldo har knekket Villareal-koden Jeg vet ikke, sa Guardiola på en pressekonferanse mandag etter å ha blitt spurt om hvordan han skal stoppe Messi, Mbappe og Neymar.

Solbakken må stole på de gamle heltene

Plutselig kan det være Norge - igjen - må stole på Joshua Kings evner for å holde på VM-drømmen. King (29) har startet kun en av Norges tolv siste landskamper. Nå kan han fort bli viktigere enn noen gang, med skade på Alexander Sørloth og usikkerhet rundt Erling Braut Haaland.

Eneste spenningen er hvor mye Borussia Dortmund casher inn

I fjor sommer kjøpte den tyske storklubben Borussia Dortmund det engelske supertalentet Jude Bellingham for 23 millioner euro fra Birmingham. – Nå litt over et år senere er verdien ca en milliard og økende ettersom de aller fleste Premier League klubber ser på 18 åringen som nøyaktig det de øsker i en midtbanespiller. La det være sagt med en gang, en land som England pleier ikke ta ut tenåringer til store mesterskap. – Jude Bellingham ble tatt ut til årets EM på grunn av hans suksess i Borussia Dortmund.

Skaper store reaksjoner: – Mye mas og drama

New York krever vaksine for å delta på innendørsarrangement. Det kan bety at Brooklyn Nets blir uten sin store stjerne Kyrie Irving på samtlige hjemmekamper kommende sesong.
Les mer om:

«Heimebane» har blitt en realitet!

Da det ble bestemt at Helen Lorraine Nkwocha skulle inn som hovedtrener for førstelaget til TB Tvøroyri, måtte færøysk presse ta en research på resten av fotball-Europa. Konklusjonen ble at dette var en helt spesiell ansettelse. Den engelske treneren er nemlig den første kvinnelige hovedtreneren for menn i den øverste divisjonen i en europeisk liga. Wow! Les: Kristoffer Klaesson slipper å tenke på Kiko Casilla Vi skal ikke ta fra noen det historiske suset i begivenhetene, selv om det dreier seg om et land med under fremti tusen innbyggere.
Les mer om:

Sikter mot tilskuerrekord i EM

Spania planlegger for 68.000 tilskuere i finalekampene i EM-sluttspillet i håndball for menn i 2028. Tilskuerfesten vil i så fall finne sted på Atletico Madrids hjemmebane. Det er den spanske avisen Marca som melder dette. Verdensrekorden for tilskuere på en håndballkamp er 44.189 og ble satt i en kamp mellom Rhein-Neckar Löwen og Hamburg i 2014. Spanjolene søker om mesterskapet sammen med Portugal, og tildelingen skjer i november. Også Norge, Sverige og Danmark søker om mesterskapet i 2028.

Landsem skifabrikk. Et eventyr fra Rindal

Bokomtale av Thor Gotaas
Les mer om:

Landsem skifabrikk. Et eventyr fra Rindal

Bokomtale av Thor Gotaas
Les mer om:

Ruud kan få sitt første Murray-møte

Casper Ruud har walkover i første runde av ATP-turneringen i San Diego og kan møte en aldrende tennislegende allerede i andre runde. Tidligere verdensener Andy Murray, nå rangert som nummer 109 i verden, møter japanske Kei Nishikori i første runde. Japaneren er favoritt, men skulle Murray vinne kan han møte Ruud i andre runde. De to har aldri møttes før. Ruud er blant favorittene i ATP 250-turneringen og er andreseedet. Andrej Rublev er førsteseedet.
Les mer om:

Raser mot sponsor: - Sjokkerer meg

«Motiva implants», som jobber med brystestetikk og rekonstruksjon, blir ny hovedsponsor for internasjonal kvinnesjakk. Det vekker oppsikt og skaper reaksjoner.

– Messi vil ikke glemme hva Pochettino gjorde

PSG-manager Mauricio Pochettino ber om at Lionel Messi (34) får tid til å blomstre i laget. Tidligere PSG-spiller Nicolas Anelka tror forholdet deres allerede har fått en solid brist.
Les mer om:

Tysk media: Dortmund har dansk dynamitt som potensiell Haaland-erstatter

Mens fotbalverden ser det som det mest naturlige skritt i verden for Erling Haaland med exit neste sommer, står Dortmund-ledelsen på sitt: Ingenting er avgjort, Haaland kan bestemme seg for å bli. Ikke overraskende jobbes det likevel med potensiell erstatter når utkjøpsklausulen til 21-åringen aktiveres om ikke så altfor mange måneder.

Gir seg som landslagstrener

Pål Anders Ullevålseter har vært landslagstrener i enduro i åtte år, men har sagt opp stillingen sin i Norges Motorsportforbund, melder NTB. – Alt har sin ende og nå føler jeg for å tenke litt annerledes. Jeg vil ønske NMF og norsk motorsport lykke til videre, men motorsporten blir nok ikke helt kvitt meg, sier Ullevålseter i en pressemelding.

Biles: – Jeg skulle gitt meg lenge før Tokyo-OL

Turnstjernen Simone Biles (24) forteller hvorfor hun deltok i Tokyo-OL, selv om hun antagelig burde blitt hjemme.

Nådeløst oppgjør

Ole Gunnar Solskjær får gjennomgå. The Telegraph spør om nordmannen i det hele tatt kan betraktes som en toppmanager.
Les mer om:

Superligaklubbene slipper straff

Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter.

Jaap Stam sparket fra trenerjobben i MLS

Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam (49) har fått sparken fra jobben som hovedtrener for MLS-laget FC Cincinnati.

Zlatan-bursdag blir ingen fest

Zlatan Ibrahimovic ser ut til å runde sin 40-årsdag som skadd. Det siste halvåret har vært fylt med trøbbel for ham.

Stam fikk sparken i MLS-klubb

Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB. Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok. Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.
Les mer om:

Økokrim jobber videre med Besseberg-saken

Etterforskningen av tidligere skiskyttertopp Anders Besseberg drar ut. Han er anklaget for korrupsjon og uetisk oppførsel.
Les mer om:

Ingen straff for superligaklubbene

Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB. I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)