Sport


Sender stikk til kritikerne

Serielederen vant kontrollert hjemme mot Sparta. Etter kampen sendte Oilers-keeperen et stikk mot de som mener at laget spiller kjedelig.
Les mer om:

Vil trosse krav om «OL-munnkurv»: – Liker ikke å bli lagt lokk på

OL-utøvere trues med straff, dersom de ytrer seg på tvers av kinesisk lov. Det får flere norske idrettsprofiler til å reagere.

Oilers økte ligaledelsen

Stavanger Oilers slo Sparta 4-1 i torsdagens kamp i eliteserien i ishockey, og økte med det ligaledelsen til seks poeng ned til Stjernen. Stjernen ledet lenge ligaen og så svært sterke ut i kampen om seieren. Oilers har imidlertid våknet og levert godt i det siste. Torsdag var intet unntak, til tross for god motstant fra Sparta. Sparta kunne med seier delt 2.-plassen med Stjernen, men holder ennå tredjeplassen.

Eggens mirakel

I 1996 skrev Nils Arne Eggen og Rosenborg historie. De klarte det ingen norske lag hadde oppnådd før - nemlig å avansere til kvartfinalen i verdens gjeveste klubbturnering.
Les mer om:

Bare remis for Carlsen i skandinavisk duell i Nederland

Magnus Carlsen spilte remis med svarte brikker mot svenske Nils Grandelius i den femte runden av sjakkturneringen i Wijk aan Zee torsdag.

Remis for Carlsen i skandinavisk duell

Magnus Carlsen spilte remis med svarte brikker mot svenske Nils Grandelius i den femte runden av sjakkturneringen i Wijk aan Zee torsdag. Resultatet gir Carlsen tre poeng etter de første fem rundene, og nordmannen er dermed godt plassert i tetsjiktet foran de neste rundene av den prestisjetunge turneringen i Nederland. Torsdagens parti var over etter 54 trekk. Grandelius doblet sin poengfangst i turneringen. Han hadde en remis og tre tap på de fire første rundene.

Remis for Carlsen

Magnus Carlsen endte opp med remis mot svenske Nils Grandelius i Tata Steel. Det var hans tredje remis på rad i prestisjeturneringen.

Algerie ute av afrikamesterskapet

Regjerende mester Algerie er ute av afrikamesterskapet etter å ha tapt 1-3 for Elfenbenskysten torsdag. Riyad Mahrez og Algerie havnet dermed på sisteplass i gruppen sin. Nettopp Mahrez ble en av syndebukkene da han bommet på straffespark etter en time spilt. Det var Franck Kessié, Ibrahim Sangaré og Nicolas Pépé som sikret gruppeseier for Elfenbenskysten. Algerie havnet på sin side bak Ekvatorial-Guinea og Sierra Leone.

Vil teste vingene i Europa snakker med Everton

Den italienske manageren Fabio Cannavaro har ikke befunnet seg på noen lister på arvtagere etter Rafael Benitez i Everton, men nå er han i følge Football Italia i samtaler med Merseyside klubben. – Det er overraskende fordi Cannavaro aldri har ledet et Europeisk lag og ikke vært assistent for et europeisk lag ei heller i hjemlandet Italia på lavere nivå. Den italienske tidligere landslagsbacken som har vunnet VM med Italia i 2006 fikk det travelt med å forlate Kina i fjor høst. Cannavaro, har ledet lag i De forente arabiske emirater, Saudi-Arabia, men det var først i Kina det tok av.

Norsk duell i ligacupen

Chelsea møter Manchester United i ligacupsemifinalen for kvinner neste måned. Det kan bli flere norske dueller i den kampen. Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa bidro til Manchester Uniteds borteseier mot Arsenal i kvartfinalen onsdag, mens Guro Reiten var innbytter i Chelseas seier over West Ham. Maren Mjelde er også i Chelsea-stallen. Lagene ble trukket mot hverandre i semifinaletrekningen torsdag, mens Manchester City møter Tottenham. Det blir altså London mot Manchester i begge semifinaler. De spilles 2. og 3. februar. For Thorisdottir blir det et oppgjør mot gamleklubben.

400 millioner var langtfra nok til å hente Hugo Ekitike til Premier League

Newcastle United er ikke overraskende linket til en haug med spillere som i første omgang skal redde klubben fra nedrykk, så være byggesteiner for langsiktig sportslig suksess. Selv om det er mer rykterøyk enn ild, har en fransk 19-åring vært en reell kandidat til overgang i januar. Hugo Ekitike hadde et utleieopphold hos danske Velje forrige sesong, men det er i Reims-drakta i Ligue 1 senterforwarden har imponert Newcastle. Denne sesongen har 19-åringen hamret inn 8 scoringer på 17 Ligue 1-kamper.

Bild: Haalands agent innlagt på intensiven

Erling Braut Haalands agent Mino Raiola er innlagt på intensiven med lungesykdom. Det skriver den tyske avisen Bild. Han skal ha gjennomført en planlagt operasjon for én uke siden, og den gangen så det ut til at ting gikk bra. Superagenten er innlagt på et sykehus i Milano. Han er agenten til stjernespillere som Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma, Mathijs De Ligt og Zlatan Ibrahimovic.

Landslagsstjernen opererte intimt område: – Skummelt

Håndballprofil Gøran Johannesen tilbrakte førjulstida på operasjonsbenken i håp om å komme tilbake på banen. Det var en skummel opplevelse for 27-åringen.
Les mer om:

Nicklas Bendter er nå en studietur unna retur til fotballsirkuset

Vi har fulgt Nicklas Bendter gjennom tykt og tynt siden overgangen til RBK i 2017. Uansett hva du måtte synes om prestasjonene til dansken på norske gressmatter, Lord Bendtner skapte litt ekstra liv i Eliteserien. Etter et forsøk på å revitalisere karrieren hos FC København, forsvant så gradvis Bendter under radaren. Selv om TV-kameraer og realityserie prøvde hardt å få oss til å holde på interessen, har det blitt lite om Bendtner og fotball det siste halve året. Før nå.

Barcelona i trøbbel – igjen

Ousmane Dembélé er en spiller hos Barcelona som har tatt seg vanvittig godt betalt siden 2017 for 129 kamper på banen. På tross av alt rotet og skadene som har preget franskmannens opphold på Camp Nou, har Barcelona likevel strukket seg langt for å gi spilleren mulighet til å restarte karrieren. Takken for dette er at 24-åringen nå har utsatt signering på forlengelsen til det lengste, for så å bestemme seg for exit. På torsdag smalt det. Utenfra er reaksjonen hos Barcelonas fullt forståelig. I torsdagens kamp mot Athletic Club i Copa del Rey er Dembélé ute av troppen.
Les mer om:

Gareth Bale tilbake hos Real Madrid: – Tror det blir bråstopp

NENT-kommentator og Elche-supporter Eirik Koren har liten tro på laget sitt når Real Madrid er motstander i den VG+Sport-sendte cupkampen torsdag.
Les mer om:

Halfvarsson isolerte seg med kattene – ble syk likevel

Svenskenes største langrennsstjerne på herresiden, Calle Halfvarsson, kvalifiserte seg til OL i Beijing med en tiendeplass i Tour de Ski. For å ikke bli syk i OL-oppkjøringen, valgte den sykdomsforfulgte 32-åringen å isolere seg sammen med kattene sine. Nå avslører han overfor Sveriges Radio hvordan det gikk: – Det gikk ikke bra. Sannsynligvis var en av kattene syke, for selv om jeg isolerte meg med dem, ble jeg forkjølet likevel. Jeg var bra lei. Man gjør alt i sin makt, likevel blir man forkjølet.
Les mer om:

Svensk media: Overgangen til Sten Grytebust gikk i vasken

Sten Grytebust har vært hos FCK siden sommeren 2019, men står så langt notert med bare 24 kamper for den danske hovedstadsklubben. Denne sesongen har 32-åringen vært på utleie til bunnlaget Velje, med 13 kamper mellom stengene.
Les mer om:

Blir historisk

Den tidligere britiske rekordholderen på 100 meter, Mortell Douglas, blir den første kvinnen i historien til å representere Storbritannia i både sommer- og vinter-OL. 35-åringen er tatt ut til å sitte i toerboben sammen med Mica McNeill under de forestående olympiske lekene i Beijing, melder BBC. Hun deltok i sommer-OL i 2008, også det i Beijing. Douglas løp den gangen 100 meter og 4x100 meter stafett.
Les mer om:

Ronaldo-rop skaper full forvirring: – De har sannsynligvis lav IQ

Fotballstjernen Cristiano Ronaldos er verdenskjent for å rope «siu» etter sine scoringer. Nå brer bruken om seg og skaper forvirring på andre sportsarenaer.

Smitten i hoppleiren ble en vekker for skiforbundet

Økt smittefrykt fikk skiforbundet til å avlyse det siste pressetreffet med langrennsløperne før OL. Skiskytterforbundet lar seg ikke skremme.

Avslører nytt våpentrøbbel – Thingnes Bø innrømmer risiko etter opptur

Johannes Thingnes Bøs har trøblet på liggende skyting denne sesongen, og forrige uke ble han i tillegg tvunget til å gjøre nye endringer på våpenet.
Les mer om:

Koronakaos i hoppleiren – åpner for kriseløsning

To av fem OL-uttatte landslagshoppere er smittet kun én uke før de må levere negative tester. Nå åpner landslagstreneren for at norske medaljehåp må stå over OL-renn.

Russisk overraskelse da Bø-brødrene viste gode OL-takter

Anton Babikov (30) tok sin andre verdenscupseier etter fantastisk skyting i Anterselva, mens Tarjei Bø (31) sikret seier i normalcupen.
Les mer om:

Tok trofé da seieren glapp: – Den manglet jeg i samlingen

Rufsete skyting ødelagte de norske vinnermulighetene.