Sport


– Ga et løfte om at vi ikke snakket om det til mediene

Flere av de norske landslagsgutta pratet direkte med gjestearbeidere i Qatar.
Les mer om:

Dansen ble et fristed fra den virkelige verden

På skolen havnet Daniel Grindeland stadig oftere i trøbbel. Et møte med breakdance skulle bli redningen.

Tok opp Klæbos «sololøp»: «Hva tenker dere om at Johannes gjør det?»

BØ (VG) Johannes Høsflot Klæbos plan for resten av sesongen er lagt. 25-åringen skal blant annet på fireukers høydeopphold i USA og dropper stort sett samtlige høstsamlinger med laget.
Les mer om:

Mannen bak «The McGeady Spin» Aiden McGeady har signert for ny klubb

Den irsk-skotske venstrevingen Aiden McGeady har absolutt alle de kvaliteter som trengs for å ha en særdeles underholdene kveld på puben med gode venner. – I tillegg er han en meget kreativ og driblesterk fotballspiller. Mange har fulgt med på kamper med hans tidligere klubber Everton og Sunderland bare for å få med seg hva slags kreative sprell som McGeady kunne finne på. 36 åringen som startet sin karriere som liten gutt for Celtic har oppkalt et eget triks etter seg, du ser «The McGeady spin» under.

Medier: Manchester City og Leeds enige om overgang for Phillips

Midtbanemann Kalvin Phillips ser ut til å signere for Manchester City. Seriemesterne og Leeds er enig om betingelsene, skriver flere engelske medier. Sky Sports skriver at klubbene er enige om en overgangssum på mellom 45 og 50 millioner pund, i underkant av 600 millioner kroner.

Danmarks fotballkvinner slo Brasil i rekordkamp

Det danske kvinnelandslaget i fotball slo Brasil 2-1 i Parken i København med 21.542 tilskuere på plass. Det er ny rekord, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Innbytter Mille Gejl avgjorde på overtid etter at Brasil hadde utlignet like før ved Debinha. Vålerenga-spiller Janni Thomsen sendte danskene i føringen etter et kvarter. Norges kamp mot New Zealand på Ullevaal lørdag ligger også an til å bli rekord med tanke på solgte billetter. Rekorden lyder på 15.762 tilskuere og ble satt mot USA i en oppkjøringskamp til OL i Sydney i 2000. Onsdag venter Danmark i den siste testen for Norge før EM starter.

Hushovd: – Tror ikke Uno-X trenger Kristoff

Ifølge TV 2 blir det norske profflaget Uno-X Pro Cycling neste stopp for Alexander Kristoff (34). Thor Hushovd (44) håper det ikke betyr en endring i lagets filosofi.
Les mer om:

Stuan raser mot IOC etter OL-nei: – Det er håpløst

Kombinertløpernes sportssjef Ivar Stuan går hardt ut mot IOC, som holder døren stengt for kvinnene i vinterlekene i Italia.
Les mer om:

Stor bakke på OL-programmet for hoppkvinnene

Skihopper Maren Lundby og co. kan glede seg over en ny medaljemulighet i Italia i 2026 med stor bakke som ny øvelse på OL-programmet.
Les mer om:

NM-vinnerens muskler visnet bort – måtte skru fast kneskålen etter marerittskade

Ola Stunes Isene (27) tok sitt femte strake NM-gull. Nå dropper diskosmesteren VM etter et snaut seks måneder langt skademareritt som resulterte i at nesten halvparten av låret «forsvant».

Wayne Rooney har gitt absolutt alt, men nå er batteriet tomt

De som har hatt må ta den av i annerkjennelse av den enorme jobben som Wayne Rooney har gjort for Derby. Han har klart å oppretteholder moral og kvalitet på banen til tross for ubrukelige eiere. Mel Morris trodde det var like lett å drive en fotballklubb som å spille (lage) Candy Crush. Det er en legende som nå takker av som manager for Derby, Wayne Rooney har med ryggen mot veggen kjempet for å holde liv i en klubb som egentlig var død for lenge siden. – frem til å går var Chris Kirchner på vei inn som nye eier i klubben, men pengene kom aldri og klubben må nå jage nye eier.

Nyoperert Fiskerstrand møtte EM-kvinnene: – Glad på deres vegne

ULLEVAAL STADION (VG) Hun går glipp av sommerens EM på grunn av en alvorlig kneskade. I dag stakk en nyoperert Cecilie Fiskerstrand (26) innom Ullevaal for å ønske landslagskollegene lykke til i mesterskapet.
Les mer om:

Dette står i veien for Mol og Sørums Norge-drøm

Sandvolleyballforbundet ønsker å realisere Mol og Sørums drøm. Men én ting står i veien.

Sjöströms 18. individuelle VM-gull

Den svenske veteranen Sarah Sjöström tok fredag sitt fjerde strake VM-gull i 50 meter butterfly og sitt 18. individuelle VM-gull. Ho vann med tida 24,95 i langbanebassenget i Budapest og var heile 36 hundredelar framfor Melanie Henique frå Frankrike. Zhang Yufei frå Kina tok tredjeplassen 37 hundredelar bak svensken. – Det kjennest heilt fantastisk. Eg har vore i verdseliten i 50 meter butterfly i veldig mange år og i mange andre disiplinar òg, sa ho då ho møtte pressa med gullmedaljen rundt halsen.

Dopingtatt russer: - Samme sak som Johaug

Dopingtatte Sergej Volkov trekker paralleller til Therese Johaugs tidligere dopingsak og kommer med en klar melding til nordmenn: - Har ikke Norge lært av Johaug-saken?
Les mer om:

LSK-sjefen ble spurt om toppjobb i NFF: – Vi har sondert terrenget

ULLEVAAL/LILLESTRØM (VG) Norges Fotballforbund bekreftet fredag at Truls Dæhli (66) fortsetter i Lise Klaveness’ gamle jobb som toppfotballsjef. Nylig ble Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin (42) spurt om han kunne være interessert i rollen.
Les mer om:

Rooney gir seg som Derby-manager

Wayne Rooney (36) går av som manager for fotballklubben Derby etter halvtanna år. – Mi tid i klubben har vore som ein berg-og-dal-bane av kjensler, men eg må seie at eg har kost meg med utfordringa, seier Rooney i ei pressemelding. Den tidlegare Manchester United- og Everton-spelaren tok over Derby i januar 2021. Sist sesong var av den trøblete sorten i Championship. Før sesongen vart klubben straffa med 21 minuspoeng på grunn av dårleg økonomi. Derby hamna på 23.-plass og rykte ned.
Les mer om:

Kvinnene får storbakke-hopp i OL

Medan kombinertkvinnene blei avvist, får hoppkvinnene ei oppmuntring: Dei får hoppe i stor bakke også i OL i 2026, ifølgje programkomiteens innstilling. Storbakkerenn for kvinner kom på programmet i VM i 2021, med Maren Lundby som den første verdsmeisteren. No får ho og dei andre sjansen til OL-medaljar også i Milano og Cortina om fire år.
Les mer om:

Kombinertkvinnene fikk OL-nei: – Trist

Gyda Westvold Hansen (20) reagerer på at den internasjonale olympiske komité (IOC) skryter av tidenes mest likestilte OL – samtidig som kombinertkvinnene fortsatt blir holdt utenfor lekene.
Les mer om:

Jerv-troppen koronasmitta

Fleire Jerv-spelarar har vorte smitta av koronaviruset, opplyser dagleg leiar i klubben Jon Ole Reinhardsen til VG. Molde-kampen søndag kan vere i fare. – Vi har gitt beskjed til Molde om at vi har hatt smittetilfelle, så dei er klar over det. Akkurat no, så hadde kampen gått, seier Reinhardsen til VG. Til avisa seier han vidare at Jerv akkurat no ikkje har 15 tilgjengelege spelarar til kampen mot Molde i helga. Reinhardsen ønskjer ikkje å svare på kor mange spelarar som har testa positivt. Jerv ligg på 15.-plass med sju poeng i Eliteserien.
Les mer om:

Rooney gir seg i Derby

Etter en trøblete sesong som endte med nedrykk, velger Wayne Ronney å tre til side fra managerjobben i Derby County.
Les mer om:

Kombinert-kvinnene fikk OL-nei

Kvinner får ikke delta i kombinert i OL i 2026. Herrene beholdes på OL-programmet. Det bekreftet IOC fredag.
Les mer om:

Vil ikke la kombinertkvinnene delta i OL 2026: – Det er veldig trist

Programkomiteen i IOC anbefaler at kombinert for kvinner ikke tas inn på OL-programmet i 2026. Samtidig vil de ikke garantere for at sporten, både for menn og kvinner, er på porogrammet i 2030.
Les mer om:

Nektes deltagelse etter VM-dramaet: – Å, nei, jeg føler meg ikke bra

Livredderne grep aldri inn da Anita Alvarez (25) sank mot bunnen av bassenget. Nå blir 25-åringen nektet deltagelse videre i VM.

Ble ikke hørt av NFF: – Føler oss pisset på

Norges Fotballforbund (NFF) tar ikke hensyn til 2.- og 3.-divisjonslagenes ferie, og setter opp cupens 3. runde som planlagt. Det mener Eidsvold Turn er dårlig sportsånd.
Les mer om:

Mest lest siste uke