Motor - BilNorge.no


Milepæl for BMW i3

Siden lanseringen i 2014 er det registrert over 25.000 BMW i3 på norske skilter. Hvem skulle for ti år siden trodd en elbil ville toppe BMW-statistikken?
Les mer om:

Hylende morsom

PRØVEKJØRT: Du skal ha det fryktelig travelt og svært dyre vaner for å ikke trives i Mercedes-AMG GT C Roadster.

Ny Bentley fra 1930

Når Bentley nå skal bygge 12 reproduksjoner av 4 ½-literen fra 1930 legger de mye mer i det enn Jaguar og Aston Martin når de har gjort sine «continuation»-modeller. Her er det ikke bare solskinnshistorien som er med, vorter og skavanker blir heller ikke skjult.
Les mer om:

Muskel-SUV fra Alpina

BMW-spesialistene hos Alpina er klar med sin spesialversjon av BMWs største SUV. Her er det muskelkraft og luksus i utsøkt kombinasjon.
Les mer om:

Dyson-bilen skrotes

Det vakte litt oppmerksomhet da James Dyson – Storbritannias rikeste mann – fortalte at han skulle bygge el-bil. Svært meget av det han hadde tatt i var blitt til gull – hvorfor ikke en bil også? Nå har han gitt svaret.
Les mer om:

Nå begrenser Volvo toppfarten

Volvo Cars lanserer nå sine nye 2021-modeller på det norske markedet. En av årets største nyheter er at Volvo, som standard, har redusert toppfarten på alle sine nye biler til 180 km/t. Det er ikke populært i alle leire.
Les mer om:

Kineser går til Brabus

Premium-merket til Great Wall har nettopp sluppet noen skisser av en oppjazzet utgave av VV7-SUV-en. De har gått til Tyskland etter hjelp.
Les mer om:

VW Golf VI (2008 – 2012)

BRUKT: Som ny var den kanskje et lite hvileskjær fra VW før dagens MBQ-biler. Nå, som brukt, er VW Golf av 6. generasjon kanskje noe av det tryggeste du kan kjøpe blant rimelige bruktbiler.

Her er Porsche 911 Targa

Med 911 Targa lanserer Porsche sin tredje karosserivariant av den nye sportsbilen. Den er på plass i august.
Les mer om:

Ny variant på Kamiq

Skoda lanserer nå sin mest kompakte SUV i en røffere utstyrsversjon.

Mustang blir elektrisk dragster

Når det gjelder antall liter drivstoff per kilometer er det vel ikke noen bilsportgren som sløser mer enn drag-racing. Når det gjelder drama og teater per liter er vel allikevel historien en helt annen. Nå skal Ford kombinere drag med null-utslipp.
Les mer om:

Nye problemer for VW

Golf 8 sjangler av gårde. Minst 30.000 må tilbake på verkstedet, og fabrikken har innført en foreløpig utleveringsstopp inntil feilen er rettet.

Bedre enn flygende biler: bilende fly

Learmousine heter noe underlig som skal auksjoneres bort i slutten av juni. Da vet man i hvert fall hvor den kommer fra: en sliten Lear jet.
Les mer om:

Nå kommer Fords store Explorer

For et år siden annonserte Ford at de skulle hente 7-seteren Explorer til Norge. Nå er den endelig på plass.
Les mer om:

Retro i ny innpakning

Her får vi et nytt møte med en bil vi omtalte for nokså nøyaktig to år siden. Nå er den klar for salg, til og med i to ulike varianter.
Les mer om:

Ny president i KNA

Administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund, Geir A. Mo, har overtatt som President i KNA – Kongelig Norsk Automobilklub. KNA har 31.000 medlemmer, ble stiftet 4. januar 1907 og er Norges første bilorganisasjon.
Les mer om:

Null til hundre i går

Kan man komme tilbake før man startet? Man kan begynne å lure slik som aks-tidene synker. Nå skal en australsk dragster gjøre null til tohundre på under et sekund!

Kinesisk designperle skal til Europa

En uke er gått siden det ble klart at BYD skal etablere seg i Norge med RSA som importør. Nå bekrefter de at deres el-sedan klargjøres for europeisk lansering.
Les mer om:

Kia storsatser på elbiler

Kia legger frem detaljer rundt sine fremtidsplaner. Det blir mye elektrisk fra den koreanske produsenten.

Alfa Spider i el!

Det som er veldig positivt er at når Garage Italia nå går over til å bygge noen Alfa Spider (i sin tid kjent som Duetto), kommer de bare til å bruke Serie 4 biler. – Vi tuller ikke med klassiske årganger, sier de.
Les mer om:

En ny kjempe blir født

Vet du egentlig hva en sammenslutning av PSA og FCA betyr av modeller og salgstakt? Her skal du få oversikt over alle merkene, og hvilke som var bestselgerne i Europa – og Norge – i fjor.
Les mer om:

Amerikansk bestselger til Norge

For nøyaktig et år siden gjorde Camry comeback i Europa. Neste år får norske bilkjøpere tilgang til nok en amerikansk volumselger – Highlander.
Les mer om:

Eldre biler gir høyere utslipp og flere ulykker

Den norske personbilparken var allerede en av Europas eldste, nå viser beregninger fra Opplysningsrådet for veitrafikken at den er blitt enda eldre.

Fransk el-luksus

PRØVEKJØRT: DS3 Crossback E-Tense er en av firlingene som kommer til å endre det norske elbilmarkedet neste år.

Lang vei til egen superbil

En ny uke, en ny pluss-1000 hk superbil. Men denne er i hvert fall ikke helt fersk – den har 20 års historie bak seg.