Lokalt


Endelig er Vinjerock i gang

Dagen alle friluft- og festivalglade mennesker har ventet på er endelig her. I dag går Vinjerock av stabelen, og flere tusen er på plass i fjellheimen.

Pedorhula-yndet turmål for gjester hos Piltingsrud gard

Pedorhula ligger i bergveggen like ovenfor Piltingsrud gard og er et fint turmål og en kuriositet for overnattende gjester her hos oss. Derfor tok vi en sjau med å lage en mer tydelig sti i går, forteller Siri Ødegaard.

Martin(16) er kyrkjetenar, avløsar og har sumarjobb hos Bakke maskin

Martin Skrautvol er 16 år og 1 vinter gamal. Han er ein av dei mange ungdomane som har fullt opp med gjeremål i sommar. Etter ein del overtaling vart det tid til ein sommarprat på trappa heime i Skrautvål.
Les mer om:

Se hvorfor Sondre (19) knytter nevene på verdens mest kjente friidrettsarena

– Vet du; så glad har jeg ikke vært siden jeg tok bronse i Världsungdomsspelen i 2014, sa en overlykkelig Sondre Matias Rudi etter tidenes drømmekveld på Bislett.
Les mer om:

NMK Gol leverte Norges største billøp med storsuksess

I år hadde arrangøren jubileum og feiret 30 år med arrangement på Fuglehaugen Motorsenter. Med boble i førstepremie var påmeldingen stor på Goldagsløpet.

Pusser opp Gulbygningen og fasaden på Gjensidigegården

Daglig leder i Gjensidige Valdres, Christian Blix-Nilsen, forteller at både Gulbygningen i Gullsmedvegen og Gjensidigegården får en ansiktsløftning i sommer og høst.
Les mer om:

Flott comeback av Lome Diva

Vidar Olsen hadde to hester med seg til Momarken på tirsdag. Det endte med to premier og en flott innsats i comebacket av fireåringen hans.
Les mer om:

Harepest påvist i Oppland: Kan smitte mennesker

Harepest er påvist hos flere harer i Oppland, Hedmark og Østfold. Sykdommen kan smitte mennesker, og folk oppfordres til å følge smitterådene.
Les mer om:

Feirer nypussa gulv med flat tango

Storsalen på Tingvang er finare enn nokon gong, fortel Øystre Slidre kommune på sin nettside.
Les mer om:

Lys i Bagnskleivtunnelen

· Mens folk flest ferierer tungt sørger Jørgen Haugen og Thomas Jacobsen fra Dokka at strømmen skal komme fram inne i Bagnskleivtunnelen.

Her pakker det unge paret ned den ulovlege dronen: – Heilt forbode

På toppen av Glittertinden brukte det unge paret dronen si for å ta bilde av den flotte naturen. – Dei er ikkje dei einaste, og dette er strengt forbode, seier Kari Sveen, nasjonalparkforvaltar for Jotunheimen og Utladalen.
Les mer om:

18 førere fikk forenklet forelegg i kontroll ved Rogne kirke

UP avholdt trafikkontroll på Fv 51 ved Rogne kirke onsdag kveld.
Les mer om:

Mange Vinjerockere er tidlig ute

Torsdag 18. juli begynner et av årets høydepunkt i Valdres, nemlig Vinjerock. Mange av de besøkende har vært i fjellet hele uken, og gleder seg stort til festivalstart

Det er ni uker igjen til valget: Marit Hougsrud kan bli Sør-Aurdals første kvinnelige ordfører

Ma­rit Hougs­rud går laus på sin tredje periode i kommunestyret i Sør-Aurdal, og hun synes fortsatt at politikk er både morosamt og interessant.

Ny direktør skal utvikle Kraftriket

Siden Kraftriket ble etablert i 2017 har Bjørg Brestad vært daglig leder. Nå skal en ny direktør utvikle selskapet.
Les mer om:

To motorsyklister anmeldt for kjøring i utmark

Politiet meldte klokken 15.27 onsdag at to MC-førere er anmeldt.
Les mer om:

Minnesmerket over falne i Ulnes

Solveig Olavsdotter Helgeland har etter besøk i Ulnesøya gått til avisa Valdres tirsdag 16. juli med en trist opplevelse. «Krigens tapre menn blir ikkje sett høgt i Valdres» sier hun. Der tar hun feil!
Les mer om:

– No æ ‘o kome heimatt

Jørgen Andrisson Kvam (20) fra Vang har spilt hardingfele over halve livet. Da han skulle skaffe seg sitt eget instrument, måtte det bli en hardingfele lik den «Tølleiv» spilte på.
Les mer om:

Blant norgeseliten i Juniorhandling

Juniorhandling er en øvelse hvor man på best mulig måte skal vise fram hunden sin, samtidig som man må ha mye kunnskap om den. Her er Karianne Nyhus (15) fra Fagernes helt i norgestoppen, og har nylig blitt tatt ut på landslaget. I høst skal hun delta i NM for tredje gang, og på nordisk mesterskap i Sverige.

Måler bevegelser i Skutshorn

NVE og NGU måler bevegelser i et ustabilt fjellparti over Kvitura på Skutshorn, både med radar og GPS-punkter.

Lørdag starter høstjakta for Valdres FK - uten Cervantes

Etter fire ukers pause er Valdres FK lørdag klare for nye utfordringer, etter en begredelig vårsesong.

Veit du kva slags flue dette er, som gjer katter og hunder galne?

Avisa har blitt kontakta angående eit utbrudd av eit meget plagsomt lite insekt. Det ser ut som ein litt kraftig knott med ganske store runde venger.
Les mer om:

Sykkelkurs i eventyrlige omgivelser på Beitostølen

Bike Beitostølen har etablert seg godt på Beitostølen, og tilbyr kurs i ypperste klasse. I spisser er Kasper Madsen og Marie Wisborg, to erfarne syklister med lang og bred kompetanse. I løpet av sommeren kan du være med de på guidet tur, Beitostølen Enduro, Beitostølen Funduro og kurs med Flowteknik.
Les mer om:

Se de utrolige bildene fra sykkelfesten på Vaset

711 syklister i alle aldre fikk en fantastisk dag i fjellet da de deltok på Valdresrittet på Vaset lørdag. Se bildene her.

– Eg håpar boka opnar auga til folk

– Det har vore eit stort behov etter ein bok om Filefjell, seier forfattaren