Lokalt


Kristin (19) skulle studere fire år i USA, men kom hjem etter tre måneder: – Jeg blir nok aldri kvitt surrehue-stempelet

Nå skal det sies at det bare delvis var Kristin Holmens skyld at det ble med tre måneder. Koronapandemi, og endret valg av karrierevei var den direkte årsaken.
Les mer om:

Pilene peker i riktig retning – nå er 600 arbeidsledige i Valdres: En kommune skiller seg fortsatt ut

Mens 9,9 prosent av arbeidsstyrken i Valdres var helt arbeidsledig i slutten i april, viser nye tall at antallet har sunket til 6,4 prosent i mai. Fremdeles er Øystre Slidre hardest rammet, men også der er tallene nedadgående.
Les mer om:

Bank advarer: Kunder svindlet for 350.000 kroner

Sparebank 1 Østlandet advarer etter at to eldre kunder ble svindlet for 350.000 kroner.

– Enkelte ting klarer vi ikke å gjenskape digitalt

Søndag holder de fleste kirkene i Valdres sin første gudstjeneste med publikum til stede etter at Norge stoppet opp i forbindelse med korona-utbruddet i mars.
Les mer om:

Ti valdriser svarer: Dette skal de gjøre i sommer

Det fortsatt er koronatid, vi må holde oss innenlands, og mange turiststeder i Norge er allerede fullbooket. Vi har spurt ti tilfeldige personer i Valdres hva de skal gjøre i sommer.
Les mer om:

Sør Eiendom har startet på det 4.000 kvadratmeter store tilbygget. Grabben er satt i jorda på Leira

Grabben er satt i jorda for Sør Eiendom AS sitt påbygg på Leira. – Vi skal bygge én eta­sje til på to­talt 4.000 kvad­rat­me­ter, sa dag­lig le­der Even Sør­fla­ten i desember i fjor. Nå har Fagernes Anlegg AS startet gravinga og 15. juni skal AS Valdresbygg starte med bygginga.
Les mer om:

Her kan du stå på ski og slikke sol i pinsehelga

Beitostølen løypeforening kjører skiløyper på Valdresflye i helga, og meteorologene lover strålende sol.
Les mer om:

Jon (80) har mange bilder, men savner navn og informasjon: – Morsomt om det sitter noen der ute som vet mer

Jon Winge fra Oslo gikk selv i barnesko da den andre verdenskrig herjet i landet. Han husker en del – sin da unge alder til tross – og har mange bilder fra tiden Milorg var i Vestre Slidre og Valdres, men han håper det kan være andre som vet mer.

Øyvind og Eline dyrker egen mat og lidenskap på sin "vesle" jordlapp i Røn: – Vi må bruke jorda vår. Den er en gave!

– Å se det vokse, så høste, og til sist nyte maten vi har dyrket sjøl, det er den beste gave og medisin, sier Øyvind Magistad Berge.
Les mer om:

Innlandet fylkeskommune: – Vi venter på en avklaring fra Contexo på når de kan bli ferdig. De har signalisert at de ikke rekker 15. juli

Pro­sjekt­leder for sam­ferd­sel i Opp­land fyl­kes­kom­mu­ne, Vi­dar Øfstaas, sier at Contexo vil komme med en avklaring på når de kan bli ferdig med fylkesveg 33. Contexo skal etter kontrakten være ferdig 15. juli i sommer.
Les mer om:

Hytteeier Kristian Onsum Amb (75) gleder seg til at nyvegen over Tonsåsen blir ferdig, men entreprenøren sliter med tidsfristen

Kristian Onsum Amb (75) fra Brumunddal har fått ny asfalt forbi hytta si ved Os på Tonsåsen, men ennå står det igjen mye arbeid på fylkesveg 33. Mellom Skardstjernet og Sa­na­to­rie­svin­gen må bilistene riste seg gjennom humpete og støvete veg. Innlandet fylkeskommune har gitt entreprenøren Contexo frist til 15. juli med asfaltering.
Les mer om:

Kommunedirektør Esther Gilen slutter på dagen

Esther Gilen, som var kommunedirektør i Nordre Land kommune, har valgt å fratre sin stilling.
Les mer om:

Arbeidet med fylkesveg 33 over Tonsåsen. Se bildene

Contexo AS arbeider med fylkesveg 33 over Tonsåsen, på oppdrag fra Innlandet fylkeskommune. De skal etter planen være ferdig med prosjektet 15. juli i år. Se bildene fra anleggsarbeidet.

Nå kan du lade bilen på bygdebyens flotteste tomt

Torsdag ble en ny milepæl for Shell- stasjonen på Fagernes. Da ble den nye ladestasjonen på stasjonsområdet offisielt åpnet og det er Shell og Fortum som står bak, markerte med å gi gratis lading gjennom hele pinsa.
Les mer om:

I dag kom gladnyheten for ekspressbuss-næringa. Helge Kvame takker for lokalt engasjement i saken

Regjeringen presenterte i dag krisepakke 3, der ble det kjent at det skal bevilges 100 millioner kroner for å sikre et ekspressbusstilbud.
Les mer om:

To startet pinsen med å miste førerkortet på E16

UP satte opp måleapparatet sitt ved Bjørgo klokken 09.25 i dag. Det ble kostbart for mange.

Fortsatt utfordrende, men positive tendenser i næringslivet i Valdres

– Vi ser fortsatt stor frustrasjon blant besvarelsene, men helt klart også positive trekk, sier Linda Mæhlum Robøle, regionrådsleder i Valdres, om næringslivsundersøkelsen som er gjennomført i mai.
Les mer om:

Ny aktivitetstilbydar på Tyin-Filefjell: Sven Richard vil gjera friluftslivet tilgjengeleg for fleire

Gjennom Opplev Filefjell skal Sven Richard Møller trekke fleire folk til det han sjølv meiner er eit alt for lite kjent område for friluftsliv.
Les mer om:

Nå åpner også Scandic Valdres igjen, etter å ha vært koronastengt i nær tre måneder

Det ble en lang nedstenging for Scandic Valdres, men 15. juni åpner de dørene igjen for turister og lokalbefolkning.

Thon vil­le ha ut ras­ke kro­ner til næ­rings­li­vet – ord­fø­ra­ren mei­ner fonds­mid­lar dek­ker opp

Sy­ver Thon la fram for­slag om å løy­ve 500.000 kro­ner i kri­se­hjelp til næ­rings­li­vet i Et­ne­dal un­der tors­da­gens kom­mu­ne­sty­re­mø­te.
Les mer om:

Advarer: Dette må du passe deg for i helga

Høytrykk over nesten hele landet og temperaturer som beveger seg over 25 grader flere steder. Samtidig advarer meteorologene for høy UV-stråling.

Har­ald Bjerk­nes i Frp: Skuf­fa og be­tenkt over å bli klub­ba ned av ord­fø­ra­ren

Un­der dagsordenhalvtimen i kom­mu­ne­sty­ret tors­dag bad Sy­ver Thon frå Fel­les­lis­ta, Har­ald Bjerk­nes (Frp) og To­ril Grøn­brekk (Ap) om ei re­vur­de­ring av steng­ings­ved­ta­ket i Et­ne­dal bar­ne­ha­ge.
Les mer om:

Vinner Valle Mattis eliteløpet?

Denne helgen er det storløp på Solvalla i Sverige. Der skulle vi gjerne sett elitehingsten Valle Mattis, men slik ble det ikke. Nå blir han heller en av favorittene på Bjerke.
Les mer om:

– Eg er litt stolt av å ha vore med på å drive fram Noregs største leirskule 

Elisabeth Mellbye, Vaset, fødd 1954
Les mer om:

Her sitter Ole Gjermund (36) med datteren i hengekøya: To minutter senere går det helt galt

21. mai var familien Strangstad og venner på en utflukt til Kvitsandvika på Brøttum. Barna løp og samlet insekter, de hadde tatt med mat og en hengekøye var hengt opp. Så – i løpet av et sekund ble plutselig den vakre vårdagen snudd fra idyll til helvete, da en betongsøyle på flere tonn veltet over hengekøya.
Les mer om: