Lokalt


Ny re­gje­ring kan gje ras­ka­re E16 til Vald­res: Ny op­ti­mis­me rundt E16 og Rin­ge­riks­ba­nen

For to ve­ker sidan vart det sådd tvil om fel­les­pro­sjek­tet E16/Rin­ge­riks­ba­nen mel­lom Sand­vi­ka og Hø­ne­foss.
Les mer om:

Georg (56) fikk jerv på åte – skjøt vinterens første tispe

Georg Sole (56) fikk en uventet gjest på reveåta. Jerven han skjøt natt til tirsdag er den første i Lom som er skutt på åte i nyere tid. Rovdyret på 9,5 kilo er også den første jervetispa som er felt i Gudbrandsdalen i vinter.
Les mer om:

Bonden blir mer og mer ensom. – Oppsøk hjelp som du sliter og det blir for tøft, råder Magnhild Strand. – Invitere på kaffe og en godprat, oppfordrer bonde Svein Lund

Problemene tårner seg opp på bygda. Det får enkelte til å gå fra bondevettet, skriver Joacim Lund i dagens Aftenposten. Stemmer dette for bøndene i Valdres. Vi har snakket med et knippe mennesker.
Les mer om:

Nye E16 i Vang: Kris­tof­fer Kvame køyrde den fyrste bus­sen un­der ei­gen grunn

Op­pi­mot 180 vangs­gjel­din­gar møt­te mån­dag kveld opp for å gå tun­nel­marsj gjen­nom Rødølstunnelen i Øye i Vang.
Les mer om:

Budsjettet for Valdres natur- og kulturpark under Grüne Woche var på 168.000 kroner

Valdres natur- og kulturpark (VNK) budsjetterte med 168.000 kroner på Grüne Woche i Berlin. – Fjellnettverket betaler 150.000 kroner av dette, forteller daglig leder i VNK, Jørand Ødegård Lunde.
Les mer om:

Tunnelmarsj med spanjolar i taket, men opninga let venta på seg

I overkant av 160 skodelystne tok imot Statens vegvesen sin invitasjon til ein marsj gjennom Rødølstunnelen i Valdres måndag kveld.
Les mer om:

Pollensesongen er allerede i gang, men pollenallergikere i Valdres kan trolig puste lett en stund til

Denne uka sendte Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) ut årets første pollenvarsling – en måned tidligere enn de pleier. På grunn av den milde vinteren starter årets sesong uvanlig tidlig.
Les mer om:

Innsatsleder Kristian Solemsli: - Det er tre personer med adresse på stedet, men alle tre er ute av huset

Avisa Valdres har gjort et intervju med innsatsleder i politiet, Kristian Solemsli fra Vang.
Les mer om:

Ina (20) har røtter i Valdres og jobber hardt for å bli årets Miss Norway

Gjennom et helt år må deltakerne i Miss Norway samle aktivitetspoeng. Ina Kollset (20) som har hytte i Fagernes, ligger foreløpig på andre plass i konkurransen og gleder seg sykt til finalen i begynnelsen av august.
Les mer om:

Husbrannen ved Hausåkersletta i Slidre, rett ved E16

Eneboligen er fullstendig overtent, men Valdres brann- og redningstjeneste har kontroll på at ingen personer er inne i boligen.
Les mer om:

Det er ikke småpenger vi snakker om når skatteinngangen for 2019 skal summeres opp i Valdres. Her er oversikten.

Bare smatt på tallet 1.774.000.000 – det er faktisk den samlende summen som bedrifter og personer fra Valdres har betalt inn til fellesskapet i fjor.

Det brenner i en enebolig i Slidre

Nødetater er på veg til stedet.

Gründere trengs som aldri før, og de bør helst ha en bærekraftig idé

– Vi trenger utvikling i næringslivet som aldri før. Stikk innom for en prat, dersom du går med en forretningsidé, er gründer eller har en eksisterende bedrift, sier leder i Valdres Næringshage, Hilde Tveiten Døvre.
Les mer om:

Nå får pipa en annen pris

Neste gang du får besøk av feieren i Nord-Aurdal blir det litt dyrere, men likevel en mer rettferdig pris, mener kommunedirektøren.
Les mer om:

Sascha vokste opp i huset som brant ned i jula: – Kjenner jeg Øner rett, så blir det bygd opp igjen enda bedre enn det var

Sascha Maximus – tidligere Anonsen – har fått mange trøstende meldinger etter at huset han vokste opp i på Fagernes gikk tapt i brann lille julaften. Selv er han bare glad det gikk så bra som det gikk.
Les mer om:

So­lid kost­nads­bom på res­tau­re­rin­ga av Bagn kyr­kje

For ein gongs skuld vart eit res­tau­re­rings­pro­sjekt ve­sent­leg lå­ga­re enn bud­sjet­tert.

Valdrisene Sascha og Ole Christian dater Jan Thomas på TV: – Jeg meldte meg ikke på selv, det ville jeg aldri ha gjort

12 single menn skal date kjendisstylisten i TV Norges nye realityserie "Jan Thomas søker drømmeprinsen, blant dem er to fra Valdres. Sascha Maximus og Ole Christian Pedersen blir begge å se på TV-skjermen fra mandag kveld

- Nå kan vi sette punktum i den lange og krevende saken

Jordlappen som Fagernes camping kjøpte for å bygge bobilparkering, skapte en uventet føljetong av avissaker og politiske og administrative diskusjoner. Nå er siste ord sagt. – Jeg er veldig lettet, sier Kaja Funder Idstad, som endelig har fått grønt lys.
Les mer om:

Tross hålkeføre har de mindre å gjøre enn vanlig: – Opplever at folk tar forholdsregler

Tross lengre tids hålkeføre har ikke Valdres legevakt hatt noen økning i antall konsultasjoner. Det forteller virksomhetsleder ved VLMS, Toril Naustdal.
Les mer om:

Sør-Aurdal: Brudd på kon­se­sjons­vil­kår – får frist på tre måneder til å flyt­te inn

Ad­mi­nist­ra­sjo­nen i Sør-Aurdal kom­mu­ne går inn for å trek­ke til­ba­ke kon­se­sjo­nen på en land­bruks­ei­en­dom i Sør-Aurdal.
Les mer om:

Utflytta fagernesing konkurrerte på motorsykkel gjennom Afrika

Per Strømsæter (46), opprinnelig fra Fagernes, har akkurat kommet heim etter to slitsomme uker på motorsykkel gjennom Afrika. Han har deltatt i Africa Eco Race, også kalt the Race to Dakar. Konkurransen varte i 14 dager, inkludert en hviledag.
Les mer om:

Hapros tid er over i Valdres, nå overtar MjøsAnker som skal utlyse tre stillinger

Hapro har levert både avklaring og oppfølgingstiltak for NAV i Innlandet i fire år. Nå er resultatet av en ny anbudsrunde klar. Hapro tapte.
Les mer om:

Nyvalgt styreleder i Kommunerevisjon IKS: – Vi kjører to ulike løp, et kortsiktig og et langsiktig

Finn Hesselberg gikk nylig av som styreleder i Kommunerevisjon IKS og ny styreleder er Espen Karlsen fra Ål. Han sier til avisa Valdres at de nå kjører to løp for det interkommunale selskapet. – Det er et kortsiktig og et langsiktig løp.
Les mer om: