Lokalt


Vegard (16) mottok stående applaus fra et samlet kommunestyre

Vegard Thon ble i kommunestyret i Etnedal torsdag påskjønnet for god innsats både innen skiskyting, langrenn og toraderspill.
Les mer om:

Kjemper for rettssikkerheten, fagmiljø og arbeidsplassene

- Domstolene og lokale advokater er med på å gi yrkesmuligheter i distriktet for akademikere, dette er igjen viktig for regional utvikling.
Les mer om:

– Må forholde oss til det som er vedtatt

- Vang kommune må forholde seg til det politikerne har vedtatt, som er at det er boplikt på eiendommen, sier teknisk sjef Terje Hålien.
Les mer om:

- Eg har tatt meg friheiter og fornorska og tilrettelagt ein Bob Dylan–song

«Torevêr i fjellet, månin gløda matt. Ruskevêr på Beitostølen, no er Flye vill i natt. Best å gripe dagen, gå’sta hente fela mi. E kan spela attåt tôra borti briskekjørr og li».
Les mer om:

Vil snu en negativ trend og styrke landbruket i Valdres: – Tilbakemeldingene fra regionen bekymrer oss

Fylkesmannen i Innlandet er uroet av tilstanden i Valdres-landbruket, og ønsker en mobilisering for å styrke næringa. Valdres får derfor prioritet ved fordeling av landbruksstøtte.

Har du skattepengar til gode? Det er ikkje sikkert du får alt...

I april fekk alle nordmenn melding om førebels skatteoppgjer for 2018. Mange har pengar til gode, og dei fyrste vil få pengane sine 20. juni. Men mange av dei som gler seg til ekstra pengar på konto vil oppleve store trekk.
Les mer om:

Kommunal boligmasse blir egen kommunestyresak

Etnedalspolitikerne har tidligere ytret ønske om en oversikt over kommunale bygg, hvilken verdi de har, samt en generell vedlikeholdsplan og vurdering av muligheter for salg av enkelte enheter.
Les mer om:

Kulturskulen inviterer til "årets høgdepunkt"

Tysdag kveld har Vestre Slidre kulturskule den tradisjonelle vårframsyninga der elevane viser kva dei har lært i løpet av vinteren.
Les mer om:

Schibsted sier de vil vurdere politikernes innspill

Torsdag 23. juni sendte regionrådsleder og ordfører i Nord-Aurdal, Inger Torun Klosbøle, en epost til Schibsteds ledelse der Oppland fylkeskommune, Regionstyret i Valdres, Valdres Næringshage og Nord-Aurdal kommune sammen skisserte en mulig løsning for å beholde og videreutvikle kundesenteret på Fagernes.

Etnedølene brukte 6,7 mill. mer enn de fikk inn i 2018

Årsmelding og regnskap for Etnedal kommune i 2018 ble først behandlet i formannskapet 2. mai. I torsdagens kommunestyremøte ble et underskudd på 6,7 millioner kroner godkjent av de 15 folkevalgte i kommunen.
Les mer om:

Sendte fem søyer til slakt. Det ga nok penger til cola til fredagstacoen

Oddvin Sørbøen på Leirskogen er mest kjent for Valdresskigard. Men driver også med sau. I dag fikk han oppgjør etter levering av fem søyer til slakt. Han er mer enn en smule oppgitt over betalingen.

Ord­fø­ra­ren er skep­tisk til supplerande vern, men Øyst­re Slidre har søkt om å bli na­sjo­nal­park­kom­mu­ne

Sist veke sendte Øystre Slidre kommune av garde søknaden om å bli nasjonalparkkommune, ettersom dei har eit betydeleg areal i Langsua nasjonalpark og kommunen grenser til Jotunheimen nasjonalpark. Men, ordføraren er skeptisk til meir vern.
Les mer om:

Steinsprang i Kvamskleiva igjen

I morgontimane fredag har det igjen rasa ut stein på E16 gjennom Kvamskleiva.
Les mer om:

Etnedølene vil la 15.609 meter med valdresbane ligge

Nordre Land har tatt initiativ til bruksendring for Valdresbanen, som medfører riving av skinnegang på Valdresbanen, som gikk mellom Eina og Bjørgo. Nord-Aurdal, Søndre Land, Sør Aurdal, Vestre Toten og Etnedal skal alle ha saken opp til politisk behandling.

Brenna vil la ansatte i den nye fylkeskommunen ha arbeidsplass i kommunehuset der de bor for å motvirke sentralisering

Eivind Brenna har på vegne av Oppland Venstre stilt to spørsmål til fylkesordfører om hvordan sentraliseringen til Hamar kan motvirkes, og lansert en mulighet for å la ansatte i fylkeskommunen ha sin fysiske arbeidsplass i kommunehuset de de bor.
Les mer om:

Kjartan fra Hedalen vant hytte til 3.5 millioner kroner

- Det var en lørdag morgen for ett år siden at mannen min sa på impulsen; Jeg melder oss på Sommerhytta! I konkurranse med 300 andre ble vi plukket ut som et av fire par, fortalte Kjartan Haugen fra Hedalen som gikk ut fra videregående på Fagernes i 1993 til avisa Valdres i mars i år.
Les mer om:

Heidis drømmeuke er i gang – kjemper om en halv million

Heidi Moen kan gå mot en av sine aller største uker på travbanen. To topplasseringer har det allerede blitt, mens hestebilen lørdag morgen lastes med Stockholm som mål.
Les mer om:

Internasjonalt på Bruflat

Ute var det sol og ungar som leika seg, inne var det eksotisk mat og underhaldning.
Les mer om:

16 år gammel jente antastet verbalt av voksen mann i Fagernes i kveld

En 16 år gammel jente, bosatt på Fagernes, satt i 21-tiden i kveld alene på Skiferplassen og snakket med en venninne på mobil. Da kom en mann bort til henne og begynte å stille vennlige spørsmål. Før han kom med oppfordring til seksuelle handlinger.
Les mer om:

Enda en ny fotgjenger etter kontroll ved Jutul

UP vet åpenbart hvor det er flest som bryter fartsgrensene i Valdres. Torsdag stilte de enda en gang opp radaren ved Jutul på Leira.
Les mer om:

Sør-Aurdal er bet­re enn i fjor – men et­ter bud­sjett

Sør-Aurdal kommune har gjort opp status etter fire månaders drift i 2019.
Les mer om:

Kommunestyret i Hol: Viktigare å vurdere heilskap framfor å sikre arbeidsplassar i Valdres

- Hjertet seier at vi skal berge arbeidsplassar i Valdres framfor Hønefoss, men vi har plikt til å vurdere ein større heilskap, sa Nina Dalen (Ap) då Hol kommunestyre onsdag sa farvel til Kommunerevisjon IKS, kommunerevisjonsselskapet for Valdres og Hallingdal.
Les mer om:

Historisk hos Strømsgodset i kveld: Andreas Nyhagen første valdris siden Morten Bakke som spiller obligatorisk på eliteserielag

Andreas Nyhagen (20) har fått tillit hos Strømsgodsets trener og spiller i førsteelleveren i 2. rundekampen mot Ulleren i kveld.
Les mer om: