Lokalt


Vil gjøre byen penere med enkle grep

Noe av det første som treffer netthinnene når du kommer til Tvedestrand, er betongsteina foran parkeringsplassen ved Johnsen-bygget. Det har Byløft II tenkt å gjøre noe med.
Les mer om:

Denne videoen gikk viralt – da kom bestillingen fra New York

For en drøy uke siden testet brannvesenet i Bamble ut et teppe for slukking av bilbranner – og responsen har ikke latt vente på seg.

Fikk sjokk da de tok opp båten - har du sett noe lignende?

Ellen Christine Mordal fikk seg litt av overraskelse da båten ble tatt opp.

Bøtene som skulle slettes går til inkasso: – Vi vet ikke hvordan vi skal gjøre det, sier kommunen

Droppet du å betale boten du fikk etter 1. september? Har du fått inkassovarsel? Du er ikke alene, og kommunen vet ikke hvordan de skal ordne opp i det.

De har gitt bort over 5 millioner kroner i løpet av 50 år - i kveld feirer de seg selv

Lørdag kveld braker det løs med stor fest i Laget. Da samles medlemmene i Tvedestrand Lions Club for å feire at det er 50 år siden den lokale klubben ble startet.
Les mer om:

Dette mener elevene på Holt om skolenedleggelse

Det er vi som skal bestemme om noen år, men vi vil gjerne si noe nå, for det er nå det er viktig å få sagt det!
Les mer om:

Skriver bok om landhandlene på øyene - to av dem eksisterer fortsatt

På begynnelsen av 1900-tallet fantes til sammen 19 landhandlere på Borøy, Sandøya, Askerøya og Lyngør. To av dem eksisterer fortsatt.

Kjære tvedestrandsfolk

Neste år er det valg, og jobben med å rekruttere er i full gang, nokon er endatil ferdige, det er ikkje vi i Venstre bare så det er sakt.

Ønsker ikke hytter som dette på Borøy

Morten Storm mener de som ikke har motforestillinger til det planlagte hyttefeltet i Måvikheia på Borøy, bør ta seg en tur til Øysang i Risør. Her ble det for noen år siden bygget flere hytter på pilarer med opp til åtte meters høyde. Intensjonen var å unngå inngrep i terrenget, men Storm mener det var det motsatte som skjedde. -Det var en rasering, sier han.
Les mer om:

Trynefaktor eller politikk?

Nå er nominasjonsprosesser i gang i partiene. De som blir våre folkevalgte neste periode er de som må ta viktige økonomiske valg på vegne av oss alle. Det er disse som har muligheten til å løfte eller senke kommunen vår.

Kolleger om Morten: Han er en helt unik politimann

Ansettelser og stillingsutlysninger i politiet er ofte ikke det som skaper mest engasjement. Men da Tvedestrandsposten skrev at Morten Tobiassen hadde søkt stillingen som ny politikontakt i Tvedestrand tok det helt av på sosiale medier. Hva er det med Morten, som gjør at han er en så populær politimann?

Rektor John Johansen etter budsjettforslaget: - Som å få et slag i ansiktet

- Jeg synes budsjettet er defensivt fra administrasjonens side. Det er fullt mulig å bygge en ny skole hvis man legger ned noen skoler, inkludert Tvedestrand, sier John Johansen, rektor på Tvedestrand og Vestre Sandøya skoler.

May Britt Lunde: - Administrasjonen skuffer

Opposisjonsleder May Britt Lunde (Ap) mener administrasjonen har unnlatt å vurdere kostnadene for ulike alternativer.
Les mer om:

Ordfører Jan Dukene: - Dette er bare et hinder, jeg velger å være optimist

- Jeg velger å være positiv. Vi må ikke grave oss ned i fortvilelse. Tvedestrand er på opptur. Dette er bare et hinder vi må hoppe over. Vi kommer i mål, sier ordfører Jan Dukene.
Les mer om:

Elisabet Christiansen: - Tvedestrand skole er den store taperen

Enhetsleder for Tvedestrandsskolen, Elisabet Christiansen, ser mørkt på usikkerheten som nå hersker i hele skolesektoren, men håper å finne lys i tunnelen.

Charlotte baner vei for andre jenter: -Jeg bekymret meg en del i starten

Charlotte Øygardens (27) største bekymring da hun begynte å jobbe i brannvesenet, var om laget hennes virkelig følte seg helt trygge på at hun var sterk nok til å kunne dra dem ut fra et brennende hus hvis noe skulle skje.
Les mer om:

Steffen og Eivind gønner på: Bygger om butikken og skal tilby helt nye varegrupper

Når Erling Olsen AS åpner dørene 29. november, blir det langt mer enn blandebatterier å finne i hyllene. De bygger om for å tilby trendy interiørvarer.
Les mer om:

Smiler av noe helt annet enn rådmannens budsjettforslag

Det er ikke alltid hyggelig å ha rett.

Vil halvere støtten til kystkultursenter på Gjeving

Dårlig nytt sju måneder før åpningen.

Politiet vil ikke si noe om fart etter at UP fulgte etter bil som stakk og krasjet med personbil på Nes Verk

Spesialenheten for politisaker på Hamar er varslet etter at UP tok opp jakten på en personbil som unndro seg å stoppe i en kontroll på fylkesveien i Nesgrenda tirsdag.
Les mer om:

Slutter som SFO-leder etter tre måneder

SFO-leder Hanne Eftedal Nordkvelle ved Tvedestrand Skole har takket ja til ny jobb i Porsgrunn.
Les mer om:

Jeg skal ha det bra

Det er leveregelen til Maria Hallingby (27) fra Vegårshei. Og den gjelder enten hun blir i Bergen og fortsetter med navigasjon i Sjøforsvaret, eller om hun kommer tilbake til Sørlandet og gjør noe helt annet en gang.

Disse to dagene er det priskrig på flybilletter

SAS og Norwegian har satt i gang en priskrig på flybilletter midt i uken.
Les mer om:

Tvedestrand får Sørlandets råeste skatepark: - Det kan bli NM her, mener skater Isak Ramsvik

Som en del av idrettsanlegget ved Mjåvann bygger kommunen 800 kvadratmeter skatepark. For at den skal bli best mulig, er lokale skatere invitert til å komme med ideer og ønsker underveis. Første møte fant sted onsdag kveld.
Les mer om: