Lokalt


Ber om å få rovdyrmøte med statsministeren(pluss)

Namdal regionråd ber om et møte med statsminister Erna Solberg snarest mulig – for å finne ei løsning på konflikten mellom rovdyr og beitedyr i Grong og Namsskogan.

Flere vil endre reisevanene sine permanent etter koronakrisen

Én av fem som pleide å reise kollektivt til og fra jobb, gjør det ikke lenger, ifølge en undersøkelse. 15 prosent sier at de vil endre reisevanene sine.
Les mer om:

Nordmenns digitalbruk har skutt i været under koronaepidemien

Langt flere nordmenn sier at de bruker digitale tjenester i dag enn før koronaepidemien brøt ut. Økningen kan bli varig.
Les mer om:

Oransje flomvarsel i Trøndelag(pluss)

NVE kaller det en alvorlig situasjon, når flere steder nå har oransje farevarsel for flom. I mesteparten av Nord-Trøndelag er det gult farevarsel ennå. Flere steder er det fare for jordskred.

Postnord-ligaen kan være tilbake 4. juli(pluss)

NFF har lagt planen for når det kan spilles kamper i Postnord-ligaen. Når LFK kan sparke av sesongen er imidlertid ikke besluttet av helsemyndighetene ennå, og lavere divisjoner skal måtte vente lenger.
Les mer om:

Fyllekjørte ATV, gikk inn i annens hjem og var truende

Grong-mann ble i natt anmeldt for fyllekjøring, samt å ha oppført seg truende mot en person.
Les mer om:

Elev dømt for å filme under lærerens skjørt – Lektorlaget anklager skolen for å bagatellisere overgrep(pluss)

Arbeidsgiver ville ikke anmelde hendelsen, så da måtte læreren gjøre det selv. Nå skal tillitsvalgte følge opp saken med fylkeskommunen, og det varsles nye retningslinjer.

UP med ny storkontroll – 35 tatt!(pluss)

Fikk formidabel fangst på E6 ved Nossum i Levanger.
Les mer om:

Se bildene: – Det går nesten ikke en dag uten at det er elg i hagen(pluss)

I mange år har innbyggerne på Salsbruket vært plaget med innpåsliten elg som store deler av året er bofaste i hagene deres. Nå er det slutt på tålmodigheten med skogens konge.
Les mer om:

Turgåere reddet utmattet og nedkjølt rådyrkalv(pluss)

Her ligger rådyrkalven i strandkanten – nedkjølt og utmattet etter en strabasiøs svømmetur i Namsenfjorden – og reddet i land av to turgåere.

Måtte skyte elg som var stygt skadet av bjørn

– Dette beviser at det er bjørn i området, og at det ikke er noen grunn til å trekke de tidligere observasjonene av bjørn i tvil, sier ettersøksjeger Ola Kristian Johansen, som også er nestleder i viltnemda i Snåsa.
Les mer om:

Blodrøde tall for AtB – frykter de må kutte rutetilbudet: – Det er dramatisk(pluss)

AtB varsler mulig underskudd på 216 millioner og at alle pengene de har på bok kan gå tapt. Det kan bety dramatisk kutt i tilbudet, kansellering av kontrakter og at nullvekstmålet ryker, mener selskapet selv. 

Da svenskehandelen kollapset eksploderte salget av snus på norsk side: – Det er helt tullete(pluss)

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle oppleve å selge struter med snus og kartonger med tobakk i Norge, sier Erling Ervik ved Coop Extra i Meråker
Les mer om:

Kom kjørende i beruset tilstand – på jobb

Mistet førerkortet etter å ha blitt tatt for ruskjøring til arbeidsplassen.
Les mer om:

Kommunedirektøren: – Vi har tolket vedtaket ulikt

Kommunedirektør Torunn Austheim beklager at administrasjonen i en svært travel tid ikke har kommunisert godt nok med tillitsvalgte, men mener bestemt at kommunen nå er på rett spor.

Tillitsvalgte reagerer sterkt på nedleggelsen av Tunet: – Forringer livskvaliteten til beboerne

De tillitsvalgte for ansatte ved Tunet bofellesskap i Steinkjer er kritiske til prosessen rundt nedleggelsen av tilbudet. – Vi har ikke blitt tatt med i reelle drøftinger, sier Bente Strugstad, hovedtillitsvalgt i Delta.
Les mer om:

Slakter regjeringens krisepakke: – En gedigen nedtur

Bygg- og anleggsbransjen slakter regjeringens krisepakke som ble lagt fram fredag. Det samme gjør opposisjonen på Stortinget.
Les mer om:

Øker innsatsen for å få folk ut i jobb igjen, mener Agdestein

Stortingsrepresentant Elin Agdestein (H) mener regjeringa med sin krisepakke fredag, trapper opp innsatsen for å få fart på norsk økonomi og for å få folk tilbake i jobb.
Les mer om:

– Den viktigste saken er ennå ikke skrevet(pluss)

Fredag er det 80 år siden bombingen av Steinkjer førte to rivaliserende aviser sammen til det vi i dag kjenner som Trønder-Avisa.
Les mer om:

UP med skremmende tall: Mer rus, mer fart – og mer farlig atferd på trønderske veier(pluss)

Fra våren 2019 til våren 2020 har utrykningspolitiet i Trøndelag merket en markant økning i alle typer trafikale lovovertredelser. Elbiler er ferd med å sette preg på overtredelsesstatistikken i lavere fartssoner.

Båtsalget har eksplodert: Politiet frykter ulykkessommer, og varsler flere kontroller (pluss)

Politiet i Trøndelag forventer en sommer med mye trafikk på sjøen, og har derfor som mål om å være mer synlig i år enn i fjor.

– Nå er det kunstig høye priser på båt(pluss)

Jan Rune Haugen, selger ved Verdal Båt Scooter & MC, ble oppringt av en kunde som trodde han husket feil. En tilsvarende båt som kunden kjøpte i 2016, lå nemlig ute til salgs for en høyere pris enn den hadde som ny.
Les mer om:

Følg pressekonferansen Abid Q. Raja fra klokka 12.30

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja vil presentere en ny utvidelse av kompensasjonsordningene og andre tiltak rettet mot muséer, kunstnere og scenekunstinstitusjoner
Les mer om: