Lokalt


Traktor har veltet i Nordfjorden i Sørfold

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi vet foreløpig ikke noe mer enn at traktoren har veltet og at føreren klager over smerter i ryggen. Men han kom seg ut av traktoren for egen maskin, sier oppdragsleder June Strand Jensen i Nordland politidistrikt.Politiet var akkurat kommet fram da Saltenposten snakket med politiet 14.50. Meldingen om ulykken kom via AMK, og politiet vet derfor ikke hvem som meldte fra om ulykken.

Latinske toner og dans på biblioteket - i dag!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Konserten er i regi av Den kulturelle spaserstokken.- Lukk øynene og drøm deg til ett sted med palmesus, hvor du kan kjenne duften av boganvilla på en varm sommerkveld under stjernene. Gled deg til en vakker konsert hvor den høyt skolerte klassiske gitaristen, Gloria Medone, gir deg trillende latinamerikanske toner, spanske danser ispedd vår egen Edvard Grieg, står det i en pressemelding.

Har frist på to uker for å få fjernet uregistrerte kjøretøy ved Slipen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Saltdal kommune har sendt ut et krav til Tom Asle Sletteng om fjerning av kjøretøyer - samt varsel om borttauing.- Viser til tidligere samtaler og krav om fjerning av kjøretøyer på kommunens eiendom ved Deres verkstedbygg nede ved Slipen.

Humlevenner kommer til Straumen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

To mistet lappen under fartskontroll

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)UP avholdt laserkontroll på Kobbelg mandag. To førere, mann i 20-årene kjørt 94 kilomter i timen i 60-sone, og en mann i 50-årene hadde en fart på 89 kilometer i timet, fratatt førerkort grunnet høy hastighet. Ni førere ble ilagt forenklet forelegg.Ved Kobbelv har flere bilfører blitt førerkort-løse den siste tiden. 25.april mistet tre førere lappen og 10. mai var det fire førere som mistet lappen.
Les mer om:

- Første auksjon i Saltdal på uminnelige tider

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det har ikke vært auksjon i Saltdal på uminnelige tider.

Ragnhild Monsen stiller ut på Adde Zetterquist kunstgalleri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ragnhild Monsen (70) vokste opp på Rognan , men veksler nå med å bo både i Norge og Sverige. Nå skal hun ha årets sommerutstilling på Storjord.Kunstnersamtale Ragnhild Monsen er en av landets mest sentrale tekstilkunstnere. Hun. viser billedvev og tekstile objekter i det vakre gjestegalleriet på Storjord i Saltdal.Utstillingen åpner førstkommende søndag klokka 13.

- En opplevelse for livet! Dette kan bli ei ny næring i Foldfjorden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: De var på hyttetyr i helga og var ute i båt for å fiske, da fire spekkhoggerne dukket opp, antagelig på jakt etter sild. Lars-Magnus Kvamme som er en friluftsentusiast og en habil fotograf, var heldig som hadde 300 mm-linsa med. Men etter hvert kom de nesten for nært båten. - De kom av og til så nært som åtte-ti meter i fra båten, og det var utrolig spennende å sitte og lytte etter pusten deres.

Avlyser workshop i Valnesfjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)VALNESFJORD: Onsdag 22. mai skulle Valnesfjord nærmiljøutvalg arrangere workshop i Fellesheimen om Løkåsåsen.

Saltdal varmest i landet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag steg temperaturen ytterligere til 24,3 grader og da tronet Saltdal alene på toppen, forteller daglig leder ved Nordnes Camp og bygdesenter Tommy Edvardsen. Ikke uvanlig Det er nok ikke helt uvanlig at temperaturen bikker tjue grader i mai måned, sier Edvardsen videre. Han refererer til fjorårets maimåned hvor det totalt var 4-5 dager med over tjue grader. - - Den 31.

Plutselig kom det røyk opp fra panseret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SULITJELMA: Bileieren forteller til Saltenposten at det uten forsvarsel kom røyk opp fra panseret da han var ute og kjørte.- Jeg stoppet umiddelbart og gikk ut og åpnet panseret. Da slo flammene mot meg. Bileieren ringte umiddelbart til brannvesenet, og beynte å berge ut ting fra bilen. Litt før klokka 11.30 kom brannvesenet til stede, og de slukket bilbrannen raskt.

Datoen for Kobberløpet 2020 er satt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det 52. Kobberløpet er terminfestet til 18. april 2020, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet. - Vi har de siste årene lagt oss på den første helga etter del 2 av NM. I år kommer palme- og påskehelg i mellom. Det er tett mellom turrennene i denne perioden.

Fare for streik i Nordland fylkeskommune

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Streikeuttaket vil først og fremst ramme Bodø videregående skole, Bodin videregående skole og Polarsirkelen videregående skole, skriver Nordland fylkeskommune i en pressemelding.Eksamensperiode Skolene er i gang med å vurdere konsekvensene av streiken dersom den skulle bli en realitet.

Overtar etter Ingelin Noresjø som ny leder i Nordland KrF

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Dagfinn Arntsen er ordfører på Værøy og er partiets tredjekandidat til høstens fylkestingsvalg.Fylkesstyret valgte Aud Angell fra Meløy til første nestleder i fylkesstyret og Torbjørg Nordås som andre nestleder.- Nordland KrF takker Ingelin Noresjø for innsatsen og ønsker vår nye leder lykke til med arbeidet, heter det i en pressemelding fra partiet.

- Etterforskning av skredulykken er prioritert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Politiadvokat Ceilie Øiesvold opplyser til Saltenposten at flere etterforskere arbeider med skredulykken i Sørfold som tok to liv 26. mars ved Durmålstinden.- Den pågår for fullt og har høy prioritet hos politiet. Men den er tidkrevende.

Fikk hjelp med «våronna»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SØRFOLD: Hver vår gjennom mange år har fellesrådet i Sørfold hatt god hjelp av skoleklasser for å rake og stelle kirkegården på Helland før sommeren setter inn. Så også i år.Niende klasse på Straumen skole tok utfordringa med denne oppgaven.

Ta ei uke i villmarka

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BEIARN: Aktivitetene er laksefiske i Beiarelva, kanopadling, havfiske, leirdueskyting, fjellturer, rifle- skyting og bueskyting. Det er 40 plasser tilgjengelig på campen. Base er på Lassbrenna skyteanlegg på Trones i Beiarn. - Det blir ei uke spekket med fiske, skyting, fjell og friluftsliv! Vi lover uforglemmelige minner og evige vennskap!

Måtte plukke knust glass på badetur

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: En av de som ville nyte finværet på badestranda på Lund ved Fauske søndag formiddag, var Anders Leier. Det ble alt annet enn idyll da de fikk se hvordan det så ut etter at noen hadde festet på den populære plassen.- Vi skulle på en koselig tur til Lund med barna for å grille, leke og bade.

Kajakk, fjell og damer med hvite legger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen gikk til Fugløy, en perle av en øy i Gildeskål kommune. Fugløy har to steder med bebyggelse, Nordfugløy og Sørfugløy. Etter krigen bodde der cirka 200 personer på øya.I dag er det ingen fastboende, husene brukes som ferie og fritidshus. Ferden vår gikk til Sørfugløy, et sted det går rutebåt til noen dager i uken.Vi var en gjeng med ulik erfaring med kajakkpadling.

Leder: Beslutningsvegring i steinbrudd-saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politikerne i Saltdal valgte nok en gang å utsette avgjørelsen om de skal gå inn for å åpne for et steinbrudd på Drageid. Noe som åpenbart er et utslag av beslutningsvegring.I tirsdagens formannskap var det bare Ronny Sortland i Fremskrittspartiet som var klar til å fatte en avgjørelse. Han ville stemme for steinbruddet.De andre partiene fant en unnskyldning for å slippe å bestemme seg.

Blid og sosial gamer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan vil du beskrive deg selv som person?- Jeg er en utadvendt positiv person som prøver å se det beste i alle. Godt humør og alltid et smil på lur.Hva engasjerer deg? - Jeg blir engasjert når jeg hører om urett mot mennesker og dyr. Hva gjør du på fritiden? - Prøver å komme meg ut i naturen. På kveldstid blir det nok til litt gaming eller serietitting. Hvordan ser din arbeidsdag ut?

Siste mulighet for gratis henting av metallskrap

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)INDRE SALTEN: I perioden fra uke 19 til og med uke 22 setter har Østbø en kampanje der de setter ut konteinere for jern og metallskrap. Folk kan levere skrotet sitt gratis.- Har du et gammelt blivrak henter vi dette gratis i kampanjeperioden og betaler deg kroner 2.000 for vraket, står det på Østbø sin hjemmeside.

Får innspill fra næringslivet til kulturhuset

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)FAUSKE: Tirsdag var han på Fauske næringsforums frokostmøte sammen med eiendomssjef Trond Heimtun for å informere om kulturhusjobbingen.Næringsforumet hadde også invitert det kommunale avfallsselskapet til Iris som begynte møtet med en solid informasjonsbolk på en time.Hva skal inn? Rammene for kulturhuset er allerede bestemt.

Saltdal blant de varmeste i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)SALTDAL: Etter en 17. mai med strålende vær, ser finværet bare ut til å fortsette. Lørdag kunne flere steder i Nordland skilte med varmt vær. Både Saltdal, Mosjøen, Tjøtta, Sandnessjøen, Laksfors og Vega hadde alle over 22 grader, ifølge NRK Nordland. Det var før døgnet gikk inn i sine varmeste timer.

Irene blir ny rektor i Valnesfjord

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)VALNESFJORD: Til høsten blir det rektorskifte ved Valnesfjord skole. Den nye rektoren er Irene Hansen, som i dag er inspektør ved skolen.Det er Randi Myrbakk som er rektor ved skolen, hvor hun har arbeidet i en årrekke.
Les mer om: