Lokalt


Busstreiken: Fremdeles fastlåst konflikt – hele landet rammet

Over 8.000 bussjåfører er tatt ut i streik rundt om i landet. Mandag morgen er det fremdeles ingen kontakt mellom arbeidstakersiden og arbeidsgiversiden.

Wenche (57) skal ansette rektor på nye Nordstrand ungdomsskole: – Viktig med en rektor som kommer med ideer i oppbygningsfasen

– Den nye rektoren må være ambisiøs og utviklingsorientert, sier Wenche Savalov (57), grunnskoledirektør i Utdanningsetaten.
Les mer om:

Skal du tilbringe høstferien hjemme? Her er tips til hva du kan gjøre: – Man kan lett fylle opp dagene sine

Koronasituasjonen gjør det vanskelig for mange å reise utenbys- eller lands. Derfor vil vi i Nordstrands Blad tipse om fine steder å besøke i lokalområdet vårt i høstferien. Vi har fått hjelp fra Mathilde i VisitOslo til å komme med forslag til hva man kan gjøre hvis man tilbringer ferien hjemme.

Så mye vil byrådet kutte i Bydel Nordstrand neste år

Byrådet foreslår drøyt ti millioner i rent rammekutt, men tallet kan bli høyere.
Les mer om:

Birta (20) ute med røket korsbånd da poengløse Oppsal tapte mot Fredrikstad

Islandske Birta Rùn Gretarsdottir må belage seg på ett år på tribunen etter at korsbåndet røyk på trening. Trist for Birta, og dumt for Oppsal som må klare seg uten skytteren sin hele sesongen.
Les mer om:

I dette huset klokker han inn tolv arbeidstimer hver dag. Bli med hjem til den prisbelønte kunstneren Arild Yttri på Bøler

Billedkunstner Arild Yttri (62) mener alle bør kunne én ting veldig godt. Selv har han spesialisert seg på en grafisk teknikk fra 1400-tallet. Se video av kunstneren i arbeid.
Les mer om:

Da lammet ble avvist av moren, fikk det sove i senga til Sara (44) på Søndre Aas Gård: – Jeg er ikke en tøff bonde

Sara Kinge Bergland (44) vokste opp i huset på Søndre Aas Gård. Nå bor hun der med egne barn: – Jeg gleder meg til jobb hver eneste morgen.
Les mer om:

Endring av trikketrasé og busstreik på samme tid skaper hodebry for trikkereisende: – Jeg må vel ta taxi

Trikkeendringer og busstreik gjør at reisende ikke kommer seg videre fra Oslo Hospital til sentrum. Det skulle egentlig vært buss for trikk til Nationaltheatret fra i dag.
Les mer om:

For 11 år siden ble denne eiendommen kjøpt for 4 millioner kroner – nå er den til salgs for 20 millioner

Eiendommen som nå er til salgs ligger ved Kjærnes i Bunnefjorden, en liten kjøretur fra Nordstrand. Den har egen strandlinje og brygge. På eiendommen er det både bolighus, garasje og et uthus.
Les mer om:

Brannvesenet fikk inn over 150 meldinger om veltede trær i helgen - stort tre på EKTs område falt over gjerdet

Høstens inntog har skapt utfordringer i Oslo. Brannvesenet fikk lørdag inn over 150 meldinger om trær som hadde veltet. EKT husdyrpark var en av dem som fikk merke uværet da de fikk et stort tre blåst ned over et gjerde natt til lørdag.
Les mer om:

Lars kan sitte på løsningen til covid-19-gåten. Nå ser verden til Norge

Hele verden jakter en løsning på koronapandemien. En viktig bit av svaret kan komme fra Drammen sykehus.
Les mer om:

Bak fasaden med «Nordstrandfruen» Andrea (37): – Jeg har ofte lurt på om slike insta-mødre er mest til inspirasjon eller irritasjon

At folk skal mene mye om det meste har Andrea bak bloggen Nordstrandfruen fått erfare. – Da jeg ammet minstemann til han var 3,5 år, var det noen som mente jeg burde politianmeldes, forteller hun.

Kim (57) og Guri (57) selger honning på Nordstrand med lokale bier: – Jeg visste ikke at julepresangen skulle bli så omfattende

Guri Larsen fra Kastellet hadde ikke peiling på hva hun skulle gi mannen i julepresang. Det endte med et kurs i birøkting. Fem år senere driver ekteparet Nordstrand Bier, og har seks bikuber rundt om i hager på Nordstrand.
Les mer om:

G-Sport har stengt på Lambertseter senter, åpner som Intersport i november: – Det blir et mye bedre tilbud, sier butikksjef Tomas Berg

Den nye sportsbutikken på Lambertseter skal bli et flaggskip innen Intersport-kjeden. Planen er å åpne dørene i siste halvdel av november.
Les mer om:

Nordstrand fikk grisebank av Follo: – Det er ydmykende å tape med 18 mål

Amalie Mogstad (21) og NIFs håndballdamer har ingen grunn til å feire etter at de ble filleristet av gullfavoritten Follo, og tapt hele 39–21 hjemme i Nordstrand Arena.
Les mer om:

Theres (38) oppsøkte legevakta tre ganger før babyen fikk livsnødvendig hjelp. – Hadde jeg ikke stolt på meg selv, ville han ikke overlevd

– Julian lever kun takket være at jeg fulgte morsinstinktet mitt, sier Theres Magnusson. Tre dager på rad oppsøkte hun Follo legevakt med sin åtte dager gamle sønn. Da hun endelig fikk komme til A-hus var det i aller siste liten.
Les mer om:

Politiet søker etter flere gjerningspersoner etter Bogerud-volden

Politiet gjennomgår nå videoovervåkingopptak fra området rundt Bogerud T-bane. De har god oversikt over hvem de er på utkikk etter.
Les mer om:

Endelig kan oppussingen av Bøler bad starte!

Etter flere måneders forsinkelser starter nå en etterlengtet oppussing av Bøler bad, og til sommeren skal du igjen kunne dyppe kroppen i det varme vannet.
Les mer om:

– Jeg kan ikke noe for at jeg ser sånn ut – det bare ble sånn

24 år gamle Tommy-André Hauge ble født med det svært sjeldne Pfeiffer syndrom.
Les mer om:

Her er symptomene du ikke bør overse med tanke på korona

Vi går en kaldere og våtere tid i møte med høst og vinter. Da blir også flere av oss både snufsete og forkjølet. Men kan du da fortsatt gå på jobb? Må du teste deg for korona?
Les mer om: