Lokalt


Styret har vedtatt å legge ned Ullevål sykehus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: Mot tre stemmer, vedtok styret i Helse Sør-Øst torsdag 20. juni bygging av det nye regionssykehuset på Gaustad, og lokalsykehuset på Aker. Det skriver Dagens Medisin. Det var de ansatterepresentantene som stemte imot, mens representantene for ledelsen stemte for, skriver Aftenposten.Plasseringen av Oslos nye sykehus har skapt stor splid.

Du kan bli med og bestemme hvem som skal få 5000 kroner

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)ULLEVÅL: Kjøpesenteret Amfi Ullevaal på Ullevaal stadion skal dele ut Amfelia og Oskar-prisen til en organisasjon som er med på å skape gode opplevelser for barn og unge. Prisen deles ut lørdag 22.

Cupeventyret over for Skeid

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE ÅSEN: Etter en forrykende fotballkamp i andre runde i NM - borte mot naboene Kjelsås, kunne Skeid juble over videre avansement i cupen. Gutta fra Nordre Åsen vant til slutt 4-3 over naboklubben, etter ekstraomganger - les hele saken her Ikke tapt for Ranheim siden 1949 Onsdag kveld ventet neste cupmotstander for Skeid, eliteserielaget Ranheim.

Viktig med aktiviteter i nabolaget: Siri inviterer til løp for små og store

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD: Siri Slotterøy Johnsen lager løpstradisjon i nabolaget. I år er det femte året på rad hvor hun drar i gang Gaustadløpet, i år lagt til 23. juni. - Gaustadløpet er et uformelt og hyggelig løp for barn og voksne på bilfrie veier. Løpet går på grus, asfalt og sti rundt området til Øvre Sogn Borettslag - ØSBL. Det er ingen tidtaking eller resultatlister fra barneløpet.

Disse er klare for norgesmesterskapet!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: I kultursalen på Grefsen skole summer det entusiastisk. Spenningen er til å ta og føle på. Ut av nypussede horn blåses de vakreste toner og fra paukene høres taktfaste dramatiske slag. Lørdag 22. juni skal Grefsen skolekorps konkurrere i NM for skolekorps i Larvik, 2 divisjon.I konkurransen møter de korps fra hele landet, og nivået er skyhøyt.

Finner ikke ut av hvor sølet kommer fra

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

OverOslo 2019: Sondre Justad - Kongen av Grefsenkollen!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: Få artister er hetere akkurat nå enn Sondre Justad. Og lofotværingen har Oslo i sin hule hånd. I fjor holdt han to runder med i alt fire mer eller mindre utsolgte konserter og ekstrakonserter på Sentrum Scene. Lista over festivaler i det ganske land som får besøk av vår største popstjerne akkurat nå er lang.Men i år er det bare OverOslo og Grefsenkollen som får gleden av fartsfantomet på en scene i Oslo.

OverOslo 2019: Laleh vekket publikum. Tack - inte förlåt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: Svenske Laleh sto på Grefsenkollen-scenen for første gang onsdag, og var kveldens, og festivalens første virkelig store navn. Og det var som et eneste stort smil hun entret scenen, sammen med et - i klesveien - fargesprakende band, til «Make me smile». Låta med refrengstrofen «I get all my kicks from love».

OverOslo 2019: Hoppet i taxi for å rekke favorittartisten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: - Vi måtte rekke starten, så vi kastet oss i en taxi, sier venninnegjengen som har stilt seg helt framme ved scenen. For det var Kristian Kristensen som var det aller største trekkplasteret, i alle fall for Andrea Mortensen. - Det var så vidt vi rakk å betale i taxien, ler Hanne Løken.Venninnegjengen kjøpte billetter allerede i oktober, og gleder seg også til Sondre Justad og No. 4.

Lang kø for å komme seg på OverOslo

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSENKOLLEN: Første dag av OverOslo 2019 er onsdag 19. juni. Lesere forteller om lange busskøer, i Nydalen, onsdag ettermiddag. Grefsenveien og arbeider der, skaper treg trafikk. OverOslo-arrangørene beklager også ventetiden på egen facebookside, og skriver blant annet at de har undervurdert omleggingen og arbeidene i forbindelse med Grefsenveien, samt at det har vært involvert tre motorbranner i forbindelse med transporten.

Dette er den første skolen som er påmeldt i Pride-paraden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: - Dette har elevene organisert selv, forteller markeds- og mediekordinator André Trasti, ved Nydalen videregående skole.Og da skolen meldte seg på, fikk de informasjon om at de var aller første skole ut.Første påmeldte skole - Som første påmeldte skole går Nydalen videregående skole under egen fane i Pride-paraden 22. juni.

Stor sjakkdag på Grefsen: Derfor er sjakk så moro

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GREFSEN: Hva er simultansjakk? Kort forklart: Én til to personer spiller sjakk mot et stort antall motstandere - samtidig.Tirsdag arrangerte Grefsen skole stor simultansjakk-turnering.Inviterte tidligere elev Grefsen skole har hatt sjakk som en sosial aktivitet for barna i storefri på torsdager. Det har vært rundt 45 i oppmøte i våres. I alt 250 besøkende i løpet av de seks gangene.

Turgåer «på skattejakt» fant udetonert håndgranat

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD/NORDBERG: Politiet meldte onsdag klokken 10.47 på Twitter at de ville sprenge en håndgranat som var funnet i skogen mellom Nordberg og Solvang.Like etter klokken 11 bekrefter operasjonsleder Gjermund Stokkli at granaten er ufarliggjort. Men funnet ble gjort allerede klokken 7 onsdag morgen. - Granaten ble funnet av en turgåer som søkte med metalldetektor i skogen.

Turgåer «på skattejakt» fant udetonert håndgranat i skogen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)GAUSTAD/NORDBERG: Politiet meldte onsdag klokken 10.47 på Twitter at de ville sprenge en håndgranat som var funnet i skogen mellom Nordberg og Solvang.Like etter klokken 11 bekrefter operasjonsleder Gjermund Stokkli at granaten er ufarliggjort. Men funnet ble gjort allerede klokken 7 onsdag morgen. - Granaten ble funnet av en turgåer som søkte med metalldetektor i skogen.

Sprenging etter funn av granat i skogen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: Onsdag formiddag melder politiet følgende: Oslo. I forbindelse med funn av en gammel granat fra 2.verdenskrig som er funnet i skogen mellom Solvang og Nordberg, vil det komme en kontrollert sprenging av denne nå ca kl 1050. Vi har sperret av området.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 19. juni 2019 Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke.

Byrådslederen til Kringsjå Raymond Johansen dro på klubbesøk - og ble der lenge

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: Denne gangen var det byrådsleder Raymond Johansen (Ap) selv, som tok turen til SFK Lyn og Kringsjå - for å se på anlegget og møte Lyn-folket. Sist, og for noen uker siden, var det partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) som var på befaring, kunstgresset ved hovedbanen er under rehabilitering.

Tredje runde i NM i kveld: «En klubb som har med seg mye historie»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDRE ÅSEN: Etter en forrykende fotballkamp i andre runde i NM - borte mot naboene Kjelsås, kunne Skeid juble over videre avansement i cupen. Gutta fra Nordre Åsen vant til slutt 4-3 over naboklubben, etter ekstraomganger - les hele saken her.Ikke tapt for Ranheim siden 1949 Onsdag kveld klokken 18.00 venter neste cupmotstander for Skeid, eliteserielaget Ranheim.

Sigrid 12 år skrev teksten: Nå er skiltet på plass

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)MARKA: I en bortgjemt fjellside øst i Maridalsalpene ligger vrakgods etter dramatikk fra andre verdenskrig. 2. juli 1942 krasjet et tysk Dornier DO17-fly i Hansakollen. Alle de tre ombord ble drept og restene av flyet spredd utover. Vrakplassen i Maridalen, bildet fra 2015.

Luftig i leskuret

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)BREKKE: Det er luftig i leskuret, eller busskuret, på Brekke, etter at deler av «vinduet» ble borte. Leser skriver følgende i mail til lokalavisa:- For flere år siden spurte jeg Ruter om vi ikke kunne få et leskur på Brekke holdeplass som beskyttelse mot vinden som tidvis fyker nedover Maridalen. Og tenk, for noen år siden fikk vi et skur fra en annen holdeplass. Men i høst hadde noen greid å knuse et av vinduene der.

Dette skjer i Kristoffer Aamots gate

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Tirsdag formiddag ble fotgjengerovergangen i Kristoffer Aamots gate, utenfor Fernanda Nissen skole, stengt. Et midlertidig overgangsfelt ble malt opp med sprayboks like nedenfor. Hva er det som gjøres her? spør vi Bymiljøetaten. - I Kristoffer Aamots gate skal vi bygge opphøyd gangfelt. Sykkelfeltene skal ikke bli røde, men bli merket opp der oppmerking mangler.

Dette skjer i Kristoffer Aamots gate

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Tirsdag formiddag ble fotgjengerovergangen i Kristoffer Aamots gate, utenfor Fernanda Nissen skole, stengt. Et midlertidig overgangsfelt ble malt opp med sprayboks like nedenfor. Hva er det som gjøres her? spør vi Bymiljøetaten. - I Kristoffer Aamots gate skal vi bygge opphøyd gangfelt. Sykkelfeltene skal ikke bli røde, men bli merket opp der oppmerking mangler.

Tunnelen ble stengt tirsdag ettermiddag på grunn av trafikkulykke

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)TÅSEN: Tirsdag ettermiddag meldte politiet følgende: Oslo: En bil og en lastebil har kollidert i Tåsentunnelen vestgående retning. Venstre felt er sperret inntil videre. Ikke meldt om alvorlige skader. Nødetatene er på vei.— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) 18. juni 2019 Noen minutter senere meldte politiet videre at Tåsentunnelen vestgående ville bli helt sperret inntil lastebilen ble berget.

«Park-aksjonistene» i Nydalen får bred politisk støtte lokalt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NYDALEN: Torsdag 13. juni møtte representanter fra aksjonsgruppa opp i bydelsutvalgene (BU) både i Nordre Aker og Sagene.Engasjerte Nydalen-innbyggere, sammen med Nydalen Velforening og Heilo Vel, opprettet underskriftskampanjen «Ja til stor park i Nydalen» på minsak.no 2. juni.

Uten avkjøling ble barnehagen veldig varm i fjor. Nå håper de på en kaldere sommer

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)NORDBERG: 28. mai i år mottok bydelen en bekymringsmelding fra Rektorhaugen barnehages byggteknisk ansvarlige. Barnehagen er en Kanvas-barnehage, og leier det kommunale bygget.

Gatefest hvert år: Er dette Norges mest spesielle, hjemmelagde grill?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)KRINGSJÅ: På Kringsjå har gatefest hvert år, i juni. I år var det etter sigende nesten 50 til bords, og som tidligere år ble denne fantastiske grillen hentet frem fra loftet på garasjen, og montert opp.Det er Knut Noremsaune og kompis Gutorm Høkåsen som i ren Reodor Felgen-stil har laget den spesielle grillen - helt tilbake til på slutten av 80-tallet.