Lokalt


Mann påkjørt i fotgjengarfelt på Nærbø

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ulukka skjedde ved 08.00-tida måndag morgon.Fotgjengaren klaga over vondt i beina etter påkjørselen.Politiet melder at trafikken flyt greitt på staden, og vil undersøkja kva som har skjedd.
Les mer om:

Mann lettare skadd etter bilulukke i Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bilføraren har forklart at han svinga unna eit dyr og trefte ein stein, opplyser politiet på Twitter.Bilen låg på taket i krysset mellom Øksnevadvegen og Engelsvollvegen.Vegen var i ein periode heilt stengt i begge retningar etter ulukka.Føraren var åleine i bilen. Foto: (Heidi Karin Gilje Skog) Det blei også skader på eit gjerde under samanstøyten.

Naboane vil ha redusert fart på Fjermestadvegen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I vinter var Fv. 219 éin av fleire vegar i Time der vikeplikta vart fjerna for dei som køyrde på vegen, og som dermed slapp å stoppa for bilane som skulle innpå frå tverrvegane. Langs den nedste delen av vegen ligg eit større bustadfelt, der fleire av bebuarane har kontakta kommune og vegvesen for å be om ekstra tiltak.- I dette krysset må det skje noko, her må det koma nokre humpar.

Kallar inn til folkemøte for bom

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Bryne-damene scoret 13 ganger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne - Arna-Bjørnar II 13-0 (7-0)Mål: Emilie Erland (1, 18, 31, 52, 84), Oline Øfsteng (23, 63, 77), Karina Fløysvik Hæåk (1, 43), Karen Aarrestad Nesse (32), Mari Haaland (49) og Jenny Flatmo (88) I et flott vårvær fikk Bryne det enkelt mot et svakt Arna-Bjørnar-lag. Allerede før kampuret viste tre minutt ledet hjemmelaget 2-0, og kampen var i realiteten avgjort.

Røykutvikling i bil ved bensinstasjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter melding om brann i ein bil på bensinstasjonen Esso på Bryne, rykka både brannvesen og politi ut. Meldinga vart seinare retta til røykutvikling. Røykutviklinga skal skudast at eit motorhavari har ført til ein kortslutning. Politiet melde om uttrykkinga 17.22 sundag.

Ein person er funnen død i sjøen Stavanger

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det melder VG. Funnet vart gjort like før klokka 12.00 sundag 19. mai. Ein 25-åring frå Kvernaland har vore sakna sidan 17. mai. Dei pårørarande er varsla om funnet.Personen vil bli frakta til Stavanger universitetssjukehus for å fastlå identiteten.

Se Bryne - Byåsen direkte fra kl. 16.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bryne trenger tre poeng for å henge med helt der oppe på tabellen i 2. divisjon avd. 1. Det er også viktig å komme på vinnersporet igjen etter tapet for Kvik Halden for en uke siden.Byåsen har tapt sine fire siste seriekamper, og røk i tillegg ut av cupen i første runde. Bryne må finne seg i å være storfavoritt. Rogvi Baldvinsson og Bryne får besøk av Byåsen søndag ettermiddag. Foto: Tarjei Sel

Må i fengsel etter vald på toget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ein aprildag i fjor hadde mannen i 30-åra vore på ute på Bryne. Han hadde også vore på vorspiel og har forklara at han hadde drukke mykje alkohol i løpet av kvelden. På toget Mannen tok toget sørover frå Bryne aleine og kom der i snakk med ein annan mann. Samtalen utvikla seg til handgemeng. Ein av dei andre togpassasjerarane greip inn for å prøva å roa ned situasjonen.

25-åring frå Kvernaland er sakna

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me held alle mogelegheiter opne, og jobbar ut frå at forskjellige ting kan ha skjedd, seier etterforskingsleiar Sveinung Ihle ved Sør-Vest politidistrikt til Jærbladet.25 år gamle Johannes Kverneland Vagle vart sist sett av folk han kjenner utføre utestaden Heidis i den gamle tollboden i Stavanger sentrum i tidsrommet 00.30 til 01.30 natt til 17. mai.

Se Kolbotn - Klepp direkte fra kl. 12.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Med seier i dagens kamp mot Kolbotn, tar Klepp sommerferie på en fin-fin andreplass. Det er et lite forbehold, nemlig at Sandviken slår LSK, og passerer Klepp på bedre målforskjell. Det er «superhelg» i Toppserien. Det betyr at alle kampene spilles på Intility Arena i Oslo. I går ble det spilt tre kamper, og det mest oppsiktsvekkende var at Vålerenga tapte 0-1 for Lyn.

No kan du møta eit sterkt, tungt folk på Fotland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Utstilliga består av i alt 17 ulike grafiske kunstuttrykk, som alle er henta frå boka «Utanfor, i vest, bryt havet på».- Utstillinga kan gjerne kallas «Det er eit sterkt, tungt folk», fortel kunstnaren, som også har stilt ut på Fotland tidlegare.Jan Th. Værp sine teikningar er ei tolking av Arne Garborgs innleiing i boka «Fred». Utstillingen blir opna av Tom Hetland sundag 19.

Ragnhild (80) er overlegen i topptur-konkurranse

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hun har samlet over 17 000 poeng i Frivilligsentralens topptur-konkurranse. Andreplassen har rett over 3000 poeng. De tallene forteller mye om en aktiv 80-åring, som starter hver dag med en tur til Kleppevarden.Men slik har ikke livet til Ragnhild Erichsen-Aas fra Klepp sett ut de siste årene.

17 kjørte for fort, kvinne mistet lappen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hele 16 forenklede forelegg skrev politifolkene fra Utrykningspolitiet ut i kontrollen lørdag ettermiddag.I tillegg blir en kvinne i 50-årene anmeldt etter å ha blitt målt til hele 92 km/t i 60-sonen. Førerkortet hennes ble beslaglagt på stedet.

Veg stengt på grunn av støv

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er eit vedtak om at vegen skal stengjast permanent for gjennomkjøring. Skilta er bestilte og blir sette opp så snart me får dei, opplyser Hallgeir Lund i Lokal utvikling i Klepp.Gjennomkjøring- forbode-skilta vil stå plassert slik at ein kan kjøra lovleg frå begge sider av vegen til Tinghaug.

Eigentleg skulle musikkvideoen spelast inn i Paris. I staden vart det blant vindmøller og steingardar på Jæren.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Natalia Alejandra Cárdenas Chillón alias «La Farmakos» er ein ung rappar frå Colombia. Ho er ein politisk rappar og blir rekna som ei komande artiststjerne i heimlandet. Ho har også mor på Lye. Skulle til Paris Den forrige videoen til «La Farmakos» kom 2. desember 2018 og vart spelt i bakgatene i Bogota saman med Colombias leiande rappar, Loko Kuerdo.

Se Bryne II - Fløy direkte fra kl. 15.00

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor spilte Bryne mot Fløy i 2. divisjon. I år er laget fra Flekkerøy i 3.divisjon,og i dag skalde møte Brynes andrelag på Bryne stadion. Laget til Bryne II offentliggjøres fem kvarter før kampstart.Her er tabellen.
Les mer om:

Mann tatt for innbrot natt til 18. mai. Ein time etter braut han seg inn igjen.

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Rundt 01.30 natt til 18. mai fekk politiet melding om innbrot hjå Jan Reime Bil og karosseri på Håland på Bryne. Eit vindauge var knust og kassa-apparatet brote opp. Eit mindre pengebeløp var stole. Allereie ein time seinare vart saka oppklara. Ein mann i 40-åra var avhøyrt av politiet og innrømma å stå bak innbrotet. Pengane frå innbrotet kom også til rette. Etter avhøyret vart mannen sett fri.

Sjekk kor fin den nye brua til Synesvarden har blitt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Me er veldig glade for å ha fått brua på plass, og me har allereie fått fleire tilbakemeldingar frå nøgde turgåarar. Området har vore kjent som dei blautaste biten i heile trekanten mellom Holmavatn, Synesvarden og Steinkjerringa, seier Lars Erling Friestad, idrettskonsulent i Hå kommune.Kvart materiale til den 49 meter lange brua er bore fram med handmakt.

Sjå bilda frå folketog og traktortog i Klepp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sjå stort bildegalleri i vindauget over!
Les mer om:

Russen avslutta med stil

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trenden med russebussar tok verkeleg av på Bryne vgs i år. I fjor var det to russebussar på Bryne. I år var det heile seks. Den eine brynebussen havarerte i løpet av russetida og var framleis ikkje kjørbar i russetoget. Derfor var det bare fem som fekk visa seg fram på 17. mai. Og bussrussen frå Jæren har gjort seg bemerka.

Bildegalleri fra folketoget på Nærbø

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Se bilder fra folketoget her.
Les mer om:

Video: Folketoget på Nærbø ser du her

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det fantastiske været sørget for Syden-stemning da Folketoget gikk gjennom Nærbø sentrum klokka 14.30. Jærbladet var på plass nede i svingen ved Monter slik at du kan se toget i opptak her:
Les mer om:

Sjå bilete frå feiringa på Hognestad

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Hognestad er ikkje tilskodarane i fleirtal. Her går dei aller fleste i toget, eller triller. Her var mange leiketraktorar og ein stor ein, som sørgde for at ungane Haugland gardsbarnehage kjørde standsmessig i toget. Etter ein god runde i toget, marsjerte alle inn i Hognestadhallen, med korps, faner, stort og smått. Talen for dagen vart halden av fire sjuandeklassingar og skulekoret sørgde for den rette stemninga.

Frøyland feira 17. mai med leikar i strålande vêr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I bordhockey er det ikkje lov å skåra før det er gått to sekund frå pucken er droppa på isflata. Det første målet til Sverige og Sindre Efteland Johansen (19), vinnar av NM i B-klassen i 2017, er gyldig, men berre så vidt det er.