Lokalt


Overkjørt av Kongsberg: Under streken til jul

«Alle sammen får no' til jul. Alt fra slips til kanarifugl. Alle sammen får no' til jul - Ammeruds basketherrer får nedrykksplass til jul...»
Les mer om:

Deler ut gratis strøsand og brodder til eldre

Visste du at Norge er på verdenstoppen når det gjelder fall og bruddskader hos eldre over 65 år? Bydel Stovner deler nå ut gratis strøsand og brodder til eldre for å forhindre fall i vinter, i regi av «Aldersvennlig by» i Oslo kommune.

Bydel Bjerke møter 2019 med nye koster i ledelsen: - Finner gode løsninger sammen med innbyggerne

- Vi må hele tiden spørre oss selv om vi utvikler tjenester som faktisk treffer behovene der ute, sier bydelsdirektør Bovild Tjønn. Hun ser frem til å møte 2019 med en ny toppledergruppe som er samkjørte på akkurat det.
Les mer om:

Oslo topper nasjonale prøver, og... Stovner er best i klassen

Stovner skole er en av skolene i landet med best resultat på årets nasjonale prøver i 5. trinn. Da måtte vi nesten prøve å finne ut hva hemmeligheten er.
Les mer om:

Tøffe tak og blide fjes

Det ble tørket både tårer og neseblod, men for det meste satt smilet løst da Oslo Bryteklubb arrangerte brytestevne i helgen.
Les mer om:

Magne bygger sykehus i Afghanistan: - En virkelighet langt fra vår egen

Bånkall-mannen Magne Bondkall er hjemme på juleferie fra feltarbeid i Afghanistan. Der driver han med logistikk og medisiner, og bygger det som blir Leger uten grensers største sykehus noensinne.
Les mer om:

Som et julekort fra gamle dager: Storslagent julemarked på Bånkall gård

For første gang ble det arrangert julemarked på Bånkall gård. Det blir garantert ikke det siste - for dette ble ganske enkelt en suksess.
Les mer om:

Feiret 60 år med strykeorkestret

Grorudskolenes strykeorkester fyller i år 60 år. Det ble feiret med nye og gamle medlemmer på Nordtvet bibliotek.

Starter jula med rideshow

Stovner ridesenter på Øvre Fossum gård arrangerer juleshow hvert år på denne tiden. I år er selvfølgelig ikke et unntak, for det er nettopp her jula starter for den hesteglade gjengen.
Les mer om:

Tar med julestemningen «hjem» til Groruddalen

Scenekunstnerne Charlotte Brænna og Stine Cecilie Winther har begge røtter i Groruddalen, og nå er ønsket å spre julestemning på eget hjemsted med julekonserten «Juletoner».
Les mer om:

Gunaratnam Murugan: 60 år og svennebrev: Svennebrev.... etter 23 år som kokk

Faren til varaordfører Kamzy Gunaratnam, Gunaratnam Murugan, har jobbet som kokk i 20 år. I slutten av november mottok han sitt fagbrev som kokk.

Bjerkes budsjettforslag for 2019: Holder stø kurs

Bydelsdirektør Bovild Tjønn og BU-leder Bjørn Lundberg (Ap) har et godt tak om roret når Bydel Bjerke styrer inn i et nytt år.
Les mer om:

Trenger flere frivillige til julaften på Romsås

Også i år blir det julefeiring for barn, unge og familier i Bydel Grorud. På grunn av oppussing i Ammerudhellinga er arrangementet flyttet til Raven Romsås. Det er fortsatt behov for flere frivillige som vil bidra.

Søk støtte til frivillige aktiviteter, festivaler og grønne tiltak

Bydel Alna deler årlig ut midler til festivaler, grønne tiltak og frivillige aktiviteter. I 2019 er det ett og samme søknadsskjema som skal benyttes.
Les mer om:

Foreldreveiledning og samtalegruppe

Vil du starte 2019 med å bli tryggere i foreldrerollen? Bli med i samtalegruppe sammen med andre foreldre - del erfaringer, gleder og utfordringer.

«Ungdomsbydelen» Grorud kutter i tilbudet: Ungdomsopprør mot bydelskutt

Grorud ungdomsråd reagerer kraftig på budsjettforslaget fra bydelen, som legger opp til store kutt i ungdomstilbudet og det forebyggende arbeidet. De frykter at korttenkte budsjettløsninger kan gi store konsekvenser de neste årene.

Best med ball i Groruddalen: Damene stjal showet!

I helgen ble den norske fotballsesongen avsluttet med cupfinaler på Telenor Arena og Ullevaal Stadion. Også her i Akers Avis Groruddalen setter vi strek for sesongen. Det gjør vi med å avsløre at det er Grei Kvinner Elite-duoen Marlene Young og Camilla Ose som gikk til topps i vår stjernejakt og toppscorerkonkurranse.

På Groruddals-veier med Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio: Julegaven til den som har dårlig tid!

Har du god råd, har Stelvio Q4 Qadrifoglio alt du trenger og mer til av en bil. Vi har prøvekjørt SUV'en - som må være en av de råeste!
Les mer om:

Småhus-strøket Hasle og Frydenberg vil stenge for gjennomkjøring: Vil ikke være snarvei

Det er «opprør» på Hasle og Frydenberg i forbindelse med sterkt økende trafikk og parkering. Området brukes mer og mer til gjennomkjøring til og fra sentrum. I tillegg er det enorm utbygging i området som skaper enda mer trafikk og parkering.
Les mer om:

Landets første fyllestasjon for flytende biogass: Nå kan snøballen begynne å rulle

Tirsdag formiddag kunne miljøminister Ola Elvestuen (V) offisielt åpne Norges første fyllestasjon for flytende biogass - hos AGA på Furuset. Nå håper og tror både bransje og politikere at man virkelig kan begynne å rulle ut utslippsfri tungtransport.
Les mer om:

Hedret med priser

Årets Læringspriser ble overrakt under en flott tilstelning på Deichman Tøyen. Det er Voksenopplæringsforbundet som siden 2006 har delt ut prisene «Årets Læringspris til en orga-nisasjon» og «Årets Læringshelt til en individuell person».

Konserthus i Munchmuseet?

Ja - Ola Beskow i strykeinstituttet NOR59 er, sammen med Sølvguttene og Det Norske Jentekor, interessert i å overta lokalene når kunstsamlingen er på plass i Bjørvika, trolig en gang i 2020.
Les mer om:

Dronning Sonja delte ut skoleprisen til Apalløkka

Dronning Sonja delte ut prisen til Apalløkka skole i dag, mandag.
Les mer om:

Tøyen torg åpnet

I september blåste seremonien bort, men lørdag 1. desember ble den offisielle åpningen av Tøyen torg i sin nye skikkelse offisielt åpnet med solid oppbud av representanter fra kommune og eiendomsutviklere.

Busses til fotballtrening: Ruter henter barna på skolen

Går alt etter planen kan flere fotballklubber snart få fotballspillerne sine busset fra skolen og rett til trening. Pilotprosjektet får tommel opp av byråd Lan Marie Nguyen Berg.
Les mer om: