Lokalt


Rekkehusbrann på Stigenga: En person er sendt til sykehus med alvorlige skader

I alt er åtte leiligheter totalskadet i lørdagens brann på Stigenga. Brannvesenet rykket ut med 45 tjenestemenn - etterslukningsarbeidet vil pågå hele lørdag.
Les mer om:

Det brenner i rekkehus på Stigenga

Akkurat nå brenner det i et rekkehus på Stigenga. To leiligheter er omfattet av brannen.

Uttrykk følelsene dine - med kunst

Elevene på Høybråten skole har vist seg fra den kreative siden dette halvåret, og nå har skolen satt opp en stor utstilling for å vise frem hvordan elevene representerer følelser.
Les mer om:

Vil bruke 500.00 kroner på tilbud for barn og unge: Klare for tidenes aktivitetssommer

Nå har det vært stille og dødt lenge nok. Sommeren 2020 skal det i hvert fall ikke være ferie i trim- og idrettstilbudet. Snarere tvert imot, hvis man skal tro ledelsen i Haugerud IF. De har nemlig planlagt å lage tidenes aktivitetssommer for barn og ungdom på Haugerud, Trosterud og Lutvann.
Les mer om:

160 av 520 Stovner-ungdommer får sommerjobb: – Ikke utsett malerjobben til neste år

I år har 520 ungdommer søkt om sommerjobb i Bydel Stovner. 316 av disse har vært på intervju, men bydelen har kun mulighet til å tilby 160 av dem jobb i sommermånedene. Nå oppfordrer leder i bydelsutvalget nærmiljøet om å komme på banen.
Les mer om:

Laila Samuelsen før slipp av ny EP: – Alle steder er fine, men hjemme er best

Laila Samuelsen er låtskriver, artist, og lidenskapelig frisbeegolf-spiller. Som en del av duoen Shandel & Samuels slipper Haugenstua-oppvokste Samuels EP i dag.
Les mer om:

Nordvoll skole: Flunkende nytt skolebygg skal forsterke skolehverdagen ytterligere

Nybygget på Nordvoll skole sto klar til bruk i februar og fra og med høsten av kan skolen øke elevkapasiteten.

Frelsesarmeen «flytter» inn på Stig gård: – Alle skal føle seg hjemme her

Frelsesarmeen Groruddalen har nå inntatt småbruket Stig gård mellom blokkene på Haugenstua. Drømmene er mange, men hovedmålet er å være et positivt sted for lokalbefolkningen.

Bevæpnet politi på Haugerud vakte oppsikt

Politiet rykket ut med tre patruljer og tungt bevæpnede tjenestemenn i forbindelse med en forkynnelse på Haugerud.
Les mer om:

Plan- og bygningsetaten avviser planinitiativet: IKEA-utvidelse stoppet

Plan- og bygningsetaten mener en utvidelse og et planlagt parkeringshus vil føre til økt trafikk og klimagassutslipp.

Stort oppsving for tennis på Veitvet

Korona-situasjonen har ikke bare gjort skade for dalens idrettslag. På Veivet har tennisgruppa vokst fra ett til 40 medlemmer på noen få måneder.

«Eliteserie-standard» på Rommen SKs nye kunstgress: Første skritt på «ny» slette...

Tirsdag kveld kunne Rommens fotballherrer løpe ut på sitt nye kunstgress for aller første gang. Arbeidet, som har blitt unnagjort i rekordfart, løfter moralen i hele klubben.
Les mer om:

Endelig i gang for fullt

Halve A-stallen til Grorud IL er nå i gang med kontakttrening, mens den andre halvdelen fortsatt må holde avstand.

Bydel Stovners fritidsklubber er ennå ikke helt i gang: Når ungdommen ikke kan komme til bydelen, kommer bydelen til ungdommen

Ungdomsarbeiderne på Blokk 58 har vært ute og feltet i Bydel Stovner siden klubbene ble nedstengt i mars. En synlig og aktiv bydel ute i ungdomsmiljøene skaper trygge lokalsamfunn. Tirsdag ettermiddag fikk de følge av varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap).
Les mer om:

Groruddalsjenter med eksperimentell nettbutikk

En eksamensoppgave førte til at groruddølene Anita Ghanizadeh og Misha Farooq tok fatt på bedriftslivet. I samarbeid med plateselskapet Wave Oslo har jentene startet nettbutikk.
Les mer om:

Sentrene i koronatiden: Har satt kursen mot den «normale» senterhverdagen

I god dugnadsånd har Linderud senter klart å holde hjulene i gang. Nå begynner senterlederen å skimte den normale senterhverdagen igjen.

Sentrene i koronatiden: Fra dalende besøkstall til nyoppusset senter

Med en utfordrende tid bak seg, ser senterleder Sasha Ytternes fram til å kunne klippe den røde snor for «nye» Bryn senter.
Les mer om:

Sentrene i koronatiden: Tapt besøk, men pila peker oppover

På Grorud er det færre som har tatt turen innom sentret i mars og april, men det har vist seg å ha omvendt effekt for omsetningen.
Les mer om:

Sentrene i koronatiden: Ingen besøkende er blitt bort

Etter snart tre måneder med dagens koronakrise opplever senterleder Hans Georg Helberg på Alna senter vekst. Han vil beskrive sentret som et sted folk tar turen kun for å handle, noe som fortsatt var nødvendig da krisen inntraff.

Groruddalen åpner opp, men dugnaden er fremdeles ikke over

Samfunnet åpner gradvis opp igjen etter å ha vært korona-nedstengt i flere uker, men for mange butikker ble stengte dører skjebnesvanger. På Tveita Senter har motgangen gjort dem sterkere, men nå trenger de nærmiljøet sitt mer enn noen gang.
Les mer om:

Norsk Kundebarometer 2020: Eie Eiendomsmegling med storeslem

6300 forbrukere har delt sine erfaringer og opplevelser med de norske bransjene og resultatet viser at det er Eie Eiendomsmegler som har de mest fornøyde kundene.
Les mer om:

Samarbeid mellom Grorud IL og avisa

Grorud IL har undertegnet en ny samarbeidsavtale. Denne gangen med Akers Avis Groruddalen som vil være hovedleverandør av små og store Grorud-nyheter.

Fortviler over hallnekt

Etter de nye retningslinjene i idretten er det åpnet opp for at cheerleading kan begynne å trene inne igjen, men for gjengen i FAME Cheerteam blir det ingen trening før sommeren. Det er fordi Veitvet SK (VSK) ikke har økonomi eller ressurser til å åpne opp hallen sin ennå.

Nå åpner klatreparken igjen

Oslo klatrepark på Bånkall har en luftig nyhet å komme med. Fra og med mandag 1. juni blir det igjen mulig å kaste seg mellom trærne. Her står adrenalinkick og utfordringer for tur.
Les mer om:

Nå blir det gledeshyl i tillegg til fuglekvitter fra tretoppene

Oslo klatrepark på Bånkall har en luftig nyhet å komme med. Fra og med mandag 1. juni blir det igjen mulig å kaste seg mellom trærne. Her står adrenalinkick og utfordringer for tur.
Les mer om: