Lokalt


Ny hall på Årvoll: Fra lekesal til flerbrukshall

Lærer-legenden fra Årvoll, Tore Bakker, var hakket gladere enn de fleste da den nye flerbrukshallen på Årvoll ble åpnet tirsdag ettermiddag. Han har stått på for bedre forhold for idrett og fysisk utfoldelse på stedet siden han selv startet på skolen da den var ny i 1955.
Les mer om:

Fantastiske skiforhold i både bakker og løyper når Groruddalen tar vinterferie

Både alpintsentrene og markastuene holder åpent i vinterferien og melder om gode forhold i både slalåmbakkene og skisporene i marka.
Les mer om:

Eventyrlig stemning i Kanonhallen

For femte gang ble det invitert til kjempekarneval i Lørenbyen med opptog, show og kostymer. Aldri før har det vært like mye trøkk og besøkende som i år.

Komfyrvaktas dag: Kan redde liv

Onsdag var det «Komfyrvaktas dag», der brannvesenet ønsker å sette søkelyset på å forebygge tørrkokte kjeler og kjøkkenbranner.
Les mer om:

Jobber fortsatt for kristen privatskole i Groruddalen

Ideen om Groruddalen Kristne skole kom til i 2012. Siden da har initiativtaker og styreleder Arild Langtind forsøkt å finne egnet lokale.
Les mer om:

900 i fakkeltog mot sykehusplanene: Kraftig protest

Bekymringen for at «Aker» skulle bli usynlige i fakkeltoget for Ullevål sykehus, kunne lokalsykehusets forkjempere fort legge fra seg.
Les mer om:

Hvordan skal vi bygge t-banen?: Byrådet vil til sentrum - Høyre velger et annet spor

Folk står som sild i tønne i rushtiden. Kapasiteten på t-banenettet i Oslo er sprengt, der er alle enige. Krangelen begynner først når man foreslår hva løsningen skal være. I november lanserte byrådets sitt forslag til ny sentrumstunnel, men nå har Høyre kommet med et alternativ som hopper bukk over hele sentrumstankegangen.
Les mer om:

Lader opp til Groruddalsrusken: - På leit etter gode forbilder

Mens vi venter på at den store Groruddalsrusken-aksjonen braker løs i mai, er det et ønske å finne fram til søppelfrie steder som kan løftes fram som gode eksempler. Samtidig skal områder hvor søpla lever fritt pekes på.
Les mer om:

Bydel Alna med en hjelpende hånd: 80.000 kroner til Teisen IF

Det blir både mer penger til klubben og mer attraktivt å spille for Teisen IF når det gamle og fraværende kjøkkenet i klubbhuset til Teisen skiftes ut med et nytt til en verdi av 80.000 kroner.
Les mer om:

Uoversiktlig skolevei på Årvoll: - Måkebilens fravær gjør det ikke bedre

Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Årvoll skole har lenge kjempet for en trygg skolevei til barna. Manglende brøyting gjør vinteren til den verste årstiden for trafikksikkerhet, og foreldre mener slike veier må prioriteres.

Refstad skoles fremtid utredes: - Ønsker at bygget rives

Undervisningsbygg er i gang med å utrede Refstad skoles fremtid etter funn av setningsskader i fjor sommer. Slik Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ser det er rivning beste alternativ.
Les mer om:

Grorud flerbrukshus - nå skjer det!

Byggeskiltet er kommet opp. Det blir en spennende tid fremover etter hvert som Grorud flerbrukshall blir til.

Nettportalen «Nora» inspirert av Ibsen og «Skam»: Skal forebygge sosial kontroll, lansert på Stovner

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) lanserte nylig en nettportal slik at ungdom kan få hjelp i kampen for frihet og bestemme over eget liv. Nettstedet blir først lansert på Stovner videregående skole, og flere av elevene tror «Nora» vil hjelpe mange unge.
Les mer om:

Inviterer frivilligheten inn dørene: Skolen som kultursentrum

Frivilligheten mangler boltreplass. På skolene står tusenvis med kvadratmetre ledige på kveldstid og i helgene. Det regnestykket fant Kulturetaten ut at man bør gjøre noe med.

Frykter for barnas sikkerhet langs veiene

Aksjonsgruppa «Trygg skolevei på Ammerud» har sett seg lei på den trafikkerte og kronglete veien til både skolen og barnehagen. Kombinasjonen med små barn, trange veier og vanskelig vinterføre bekymrer både foreldre, skole- og barnehageansatte.

Litterær opplevelse i hindutempelet: Guddommelig boklansering

Leseløvene på Linderud skole var invitert til en helt ekstraordinær boklansering i hindutempelet på Kalbakken med høytopplesning, spørrerunder og grøtspising.

På Groruddals-veier med nye Peugeot 508: Fransk direktørbil

Med den nye 508 ville Peugeot skape en bil som tiltrekker seg oppmerksomhet. Der har de absolutt innfridd.
Les mer om:

Helsetoppene valgte Gaustad - Rødt raser: Groruddalen kommer ikke tilbake til Aker

Rødts Bjørnar Moxnes og Maren Rismyhr sparer ikke på kruttet etter at Helse Sør-Øst bestemte å fortsette med utviklingen av gigantsykehuset på Gaustad. Nå går kampen til Stortinget.

Fakkeltog mot planene

Det er mange som lar seg opprøre av sykehusplanen for Oslo, derfor arrangeres det et fakkeltog i protest mot Gaustad-planen førstkommende tirsdag. Det vil gå fra Jernbanetorget klokka 17.00, med det naturlige målet utenfor Stortinget.
Les mer om:

Åpen dag i barnehagene

I februar åpner barnehagene i Bydel Alna dørene og inviterer foreldre til å komme på besøk.

Matberging på menyen

Meny sørget for at en halv million brød og 500.000 tonn med mat fant veien til veldedige formål fremfor søppelkassa. Meny Tveita er butikk-kjedens femte beste mathelt i landet.
Les mer om:

«Kom deg ut»-dagen på Furuset: Full fres i Verdensparken

Søndag var det duket for en ny utgave av Den Norske Turistforenings «Kom-deg-ut-dag». Denne tradisjonen har hele Furuset og omegn åpenbart trykket til sitt bryst, for folk stimlet til i Verdensparken hele formiddagen, med ett mål til felles: De skulle ha det moro utendørs!

Vinteraktivitetsdag på Isdammen: Pinnebrød, pilking og perfekt vær

Forholdene kunne vel ikke vært lagt bedre til rette for den etter hvert tradisjonsrike Vinteraktivitetsdagen på Isdammen ovenfor Årvoll. Snøen lå tykt i skogen, kvikksølvet hadde lagt seg akkurat på et passe nivå, og sola tittet fram mellom trærne. Da var det ikke rart at folk strømmet til fra nær og fjern for å kose seg på det gamle bruket.
Les mer om:

Brøytemannskapet med klar beskjed: - Flytt bilen din før kommunen gjør det for deg

Bymiljøetaten opplyser at de jobber på spreng og har alle brøytebiler ute på oppdrag. På bymelding.no kan man melde direkte i fra til entreprenøren i et gitt område, men står bilen din i veien når bortkjøring av snø pågår taues bilen bort på din regning. - Særlig små barn langs høye brøytekanter på veien er ekstra utsatt, sier småbarnspappa Stein Are Sellevoll-Klubbenes.
Les mer om:

Fullklaff for Viktor i VM: Fire medaljer på fire starter

Hundekjører Viktor Sinding-Larsen reiste til VM på snø i franske Bessans med mål om å ha det gøy og muligens kjempe om en medalje. Fasiten ble to gull og to sølv.