Lokalt


Skandale-skolen Refstad rives nå

Ett og et halvt år etter at det ble bestemt at skolen skulle jevnes med jorda, begynte rivearbeidet tirsdag.

Åpent møte om Nye Aker: Hva skjer med lokalsykehuset?

Dagens sykehus-planer er nå inne i en avgjørende fase. Det vil Aker sykehus´ venneforening se nærmere på førstkommende torsdag. Etter årsmøtet blir det åpent møte om hva som skjer med Nye Aker.
Les mer om:

Politikk på direkten

Etter forslag fra Rødt valgte Bjerke bydelsutvalg for første gang å strømme møtet torsdag 15. oktober på bydelens Facebook-side. Slik kunne innbyggerne følge med selv om de fysiske møtene lar vente på seg.
Les mer om:

Ny rapport om Alnaelva: 500.000 kroner til ørreten i Fossumbekken

Klima- og miljødepartementet bidrar med 500.000 kroner til å restaurere Fossumbekken ved Alnaelva i Oslo, for å legge til rette for at ørreten kan gyte her.
Les mer om:

Ny rapport om Alnaelva: – Alnaelva har en nasjonal verdi

Statssekretær Maren Hersleth Holsen i Klima- og miljødepartementet utelukker ikke at forurensning i elva kan i fremtiden bli møtt med strengere reaksjoner.

Ny rapport om Alnaelva: 80 prosent av Alnaelvas sidebekker renner i rør. Nå skal det ryddes opp

Det kommer fram i en fersk rapport fra Norsk institutt for vannforskning. Rapporten avdekker også forurensning i Alnaelva, og at det er vanskelig å spore kildene til forurensningen.

Grei KE uten seier på syv kamper: Finner ikke flyten

Det vil seg ikke for Grei Kvinner Elites fotballdamer om dagen. Laget har ikke vunnet siden i starten av september, og i helgen ble det nok et tap da en tam første omgang ødela hjemme mot Hønefoss.
Les mer om:

Grorud Rotary Club i vekst

Grorud Rotary Club ble etablert i 1968 som den første rotaryklubben i Groruddalen. Klubben har faste lunsjmøter hver onsdag.

TV-aksjonen: Dalen ga 2,7 millioner

Selv uten bøssebærere på døren viste Groruddølene fram sin generøse side. Bydel Alna var mest gavmild.
Les mer om:

Vestli-beboere jubler: Barnehagen ingen ville ha, er skrotet

Omsorgsbygg hadde ambisjoner om å utvide Gullberget barnehage til en gigantisk barnehage på gressplenen rett utenfor vinduet til beboerne i Ellen Gleditsch´ vei. Dette ble møtt med sterk motstand fra både beboerne og lokalpolitikerne. Nå er utbyggingen skrotet, og beboerne jubler.

Kulturgryta UB: Et smakfullt møte med kulturer

Hasnain (17) og Yahya (18) har startet forretningsdeen Kulturgyta UB der tradisjonelle nasjonalretter står på menyen. Hver lørdag serverer de mat fra et spesifikt land og deler av overskuddet går til humanitært arbeid i det aktuelle landet.
Les mer om:

Dugnad i Tangerudbekken: Hentet opp sykkel, veske og utallige poser med hundedritt

Seniorgutta til HSIL og Stovnerkameratene ryddet en kilometer av Tangerudbekken på søndag.

Groruddalen Rotary: Markerer verdens poliodag til uka

Groruddalen Rotary Klubb arrangerer førstkommende tirsdag et Intercitymøte med fokus på FN-dagen og organisasjonens utrettelige kamp mot polio. Det skjer på Thon Hotel Linne.
Les mer om:

Gjestene snudde og vant

Grorud ILs fotballherrer fikk en pangstart på hjemmeoppgjøret mot HamKam, men gjestene snudde kampen og stakk av med alle poengene.
Les mer om:

Pangåpning for Grorud

Groruds fotballherrer i ledelsen mot HamKam.
Les mer om:

Langs Alnaelva lages prisvinnende gin

Oslo Håndverdsdestilleri, med lokaler langs
Les mer om:

Hjertestarter på Grorud

I dag, 16. oktober, markeres verdens hjerte- lungeredningsdag. Formålet med hjerte- og lungeredningsdagen er å sette søkelys på hjerte- lungeredning og bruk av hjertestarter. I Grorud IL følger man med i timen, og har gått til innkjøp av en hjertestarter som er montert i hovedinngangen til Grorud flerbrukshus.

Stovner bydelsutvalg drar på hotell: Faglig påfyll - eller lovstridig seminar?

I forkant av budsjettarbeidet drar Stovner bydelsutvalg og bydelsadminstrasjonen til Holmen fjordhotell i Asker. Dette får Rødt til å reagere kraftig - og de stiller spørsmålstegn både ved pengebruken og hvorvidt dette er direkte udemokratisk.
Les mer om:

TV-aksjonen 2020: I år kan du gi fra sofaen

Det blir ingen bøsse- bærere på døra i år. I stedet slipper digitale bøssebærere fantasien løs for å samle inn penger.

Folkemøte om byutvikling: Slik skal dalen bygges

Hvordan kan man sikre at Groruddalen utvikles best mulig? Én måte er å invitere kommunens egen plan- og bygningsetat til å fortelle om arbeidet - og samtidig be dem svare på spørsmål og betraktninger fra sedvanlig engasjerte groruddøler.
Les mer om:

Naturvernforbundet i vekst

Naturvernforbundet I Groruddalen har nå fått ny styreleder – og økning i antall medlemmer. I slutten av august ble årsmøtet endelig avholdt, etter utsettelse grunnet dagens pandemi.

Nominasjonsskred for Kamzy

Det har vært mye spenning knyttet til hvem som får andreplassen bak Jonas Gahr Støre i Oslo Aps stortingsnominasjoner. Nå viser de foreløpige listene at Kamzy Gunaratnam ligger svært godt an.
Les mer om:

Fredagsprat med Laial Janet Ayoub: – Har man fått sjansen til å gjøre noe må man ta den

Laial Ayoub sluttet i en jobb i Telia for å kunne satse på samfunnsarbeid. Nå er hun alenemor i fulltidsjobb, med flere verv på siden. Og så har hun skrevet bok.
Les mer om:

Influensavaksine

Stadig mørkere og kjøligere høstdager betyr også at influensasesongen er rundt hjørnet. Bydel Grorud oppfordrer til vaksinasjon mot influensa for de som er i risikogrupper.

Groruddalen litteraturfestival: TV-legen Kaveh Rashidi besøkte Furuset

Latteren satte løst da 32-åringen leste fra og fortalte om sin egen bok «Kanskje du er frisk?»