Lokalt


- Ingen har oversikt over bompengene

NAF reagerer på at det ikke finnes noen tilfredsstillende oversikt over hvor mye bompenger som skal samles inn de kommende årene.

Alle er velkommen! Brennaktuelt Rotary-møte

Groruddalen Rotary Klubb sparer ikke på konfekten når de førstkommende tirsdag inviterer til et helt åpent møte på Thon Hotel Linne.
Les mer om:

Flott feiring av Norges største akuttsykehus

Da det store nybygget med den berømte «glassgata» ånet sine dører, ble det karakterisert som Nordens mest moderne. Nybygget på 120.000 kvadratmeter hadde 705 senger, åtte føde-enheter og 23 operasjonsstuer. - Det nye sykehuset har gitt muligheter for å utvikle moderne behandling og god drift, sa adm dir. Øystein Mæland.
Les mer om:

Kickstartet tv-aksjonen: Marthe Wang sang på Årvoll

I dag, søndag 21. oktober, skal bøssebærerne banke på dører for å samle inn penger til årets tv-aksjon. Allerede på fredag startet innsamlingen på Årvoll skole.
Les mer om:

Grorud spilte uavgjort da Miriam (101) ble hyllet

Det endte 0-0 mellom Grorud og Fredrikstad, men Per-Mathias Høgmos menn kunne likevel juble. Uavgjort betyr nemlig at FFKs håp om OBOS-spill fremdeles lever. For Groruds del betyr det at det blir PostNord-ligaen også neste år.
Les mer om:

Strakstiltak i tannhelsetjenesten: To millioner til tannhelsedugnad

I dag er det mange barn og unge i Oslo som ikke innkalles til planlagt tid av tannhelsetjenesten. Dette gjør byrådet noe med og gir to millioner kroner til strakstiltak ut 2018 til en felles tannhelsedugnad.
Les mer om:

Fotofinale i «Sommerbildet 2018»: Rubi blir å se på neste års t-skjorter

Årets fotofinale ble rundet av på Deichman Nordtvet onsdag kveld. Alle ti finalistene sørget for knall stemning, men de tre generasjonene Eastwood gikk nok hjem med det bredeste smilet.

Opprykkskamp mellom Grorud og Fredrikstad på lørdag - og da er Miriam på 101 år «ringside»

I mer enn 70 år har Miriam Isdahl vært Fredrikstad-supporter. Hun bor til daglig på Romsås sykehjem og har fulgt klubben tett i alle år. Som en takk for sin ubestridte lojalitet til idretten, overrakte Grorud IL to billetter til opprykkskampen mellom Grorud og Fredrikstad.
Les mer om:

«Grønn Festival» på Ellingsrud: Fest og protest

På lørdag fylles Ellingsrud kirke til randen med mye moro, litt alvor, og mange gode samtaler. Alt med merkelappen «klima». For da arrangeres nemlig «Grønn Festival».
Les mer om:

Regjeringen utvider gratis kjernetid: Lek og læring for enda flere

Med statsbudsjettet for 2019 vil regjeringen utvide gratis kjernetid i barnehagen med enda et år, samtidig som man sikrer at dagene også fylles med innhold.
Les mer om:

Tv-aksjonen 2018: Mindre alene sammen

Om bare noen dager er det tid for årets tv-aksjon. I år går den til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.
Les mer om:

Beboerparkering skaper kaos i Vestlisvingen: - «Alle» på Vestli er irriterte

Etter at det ble innført beboerparkering i Bydel Stovner, har bekymringene rettet seg mot Vestlisvingen. Nå ønsker beboerne og bydelen å få på plass parkering forbudt-skilt igjen.
Les mer om:

Get Back fyller 25 år

Det blir jubileumsfest uten like - når Get Back kommer tilbake til Rommen i morgen.
Les mer om:

Barnehageløft i Bydel Grorud: Endelig barnehage på Rødtvet igjen

Forrige uke var det endelig tid for avdukningen av nye Rødtvet barnehage - den tredje åpningen på kort tid i bydelen.
Les mer om:

Kampanje for å få flere kvinner i politikken: Hun bør stille

Et intitativ fra Oslo Arbeiderparti om å få flere kvinner inn i politisk arbeid har ført til over 140 nominasjoner.
Les mer om:

Hyllet av kretsen

Stig-André «Stigga» Berge mottok forrige onsdag Oslo Idrettskrets´ «Årets innsatspris».
Les mer om:

Overtidsdramatikk da Grei snublet på hjemmebane

Det så lenge ut til å gå mot nok en sterk Grei-seier da Harstad kom på besøk. Men hjemmelaget, som lenge ledet 2-0, måtte se tre-poengeren glippe da dommeren dømte straffe i sluttminuttene.
Les mer om:

Planprogrammet er klart: Mange godbiter for lokalsamfunnet

Den 1. oktober ble det tatt et viktig steg for framtida til lokalmiljøet på Trosterud og Haugerud. Da sendte Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) fra seg det endelige forslaget til planprogram for området.
Les mer om:

Alnaelva strålte i mørket

Lysvandringen langs Alnaelva er et av høsten store høydepunkter i Groruddalen. Torsdag kveld tok flere tusen personer bena fatt da Alnaelva viste vei i mørket.
Les mer om:

Utbygging på Rødtvet provoserer naboene: - Blir overkjørt av planmyndighetene

Det nærmer seg første spadetak for det planlagte næringsbygget i Kakkelovnskroken 3. Naboenes bidrag har begrenset seg til «å bestemme urtene på taket», og de føler seg både overkjørt og tilsidesatt av Plan- og bygningsetaten.

Romsås kirke består

Denne uka kom den hyggelig nyheten om at Romsås fortsetter som soknekirke. Selv om det alltid er fullt rundt middagsbordet i kirken på onsdager, har nok betasuppe aldri smakt bedre enn nå.

Den siste leketøymessa på Kalbakken: Avsluttet med stil

Den 59. runden med leketøymesse i Grorud samfunnshus ble også den siste i rekken. Store køer utenfor lokalet vitnet om mange som ville sikre seg de beste godbitene før andre fikk tak i dem.

Lastebil veltet

Alle nødetater rykket ut til Nedre Kalbakkvei fredag formiddag etter at en lastebil veltet i en rundkjøring.
Les mer om:

Parkeringsplasser ble sykkelfelt på Kalbakken: Nå skal bilene parkeres en gang for alle

Rundt 60 parkeringsplasser på Kalbakken har måttet vike for to sykkelfelt. Dette engasjerer Kalbakken-folket.
Les mer om:

Svette og kos for store og små

Mens mammaene tar sit-ups og armhevinger, øver småttisene på å rulle rundt og krabbe. Hver mandag samles store og små til barseltrening på Frisklivssentralen på Grorudhuset.