Lokalt


Sommerjobb for unge i Bydel Stovner: En kjempesuksess i bydelen

Qasim Ahmad (17) har gjort sakene sine godt hos Princess Stovner at butikksjefen allerede nå ønsker å ha ham med videre. For Yosef Elsabi (17) er situasjonen helt lik. Han begynte som renholder hos bydelen ifjor, og i år ble han ønsket tilbake. Sommerjobb-programmene for ungdom og unge voksne i bydelen er en enste stor suksesshistorie.
Les mer om:

Strandhåndball-EM i Polen: Marius tok sølv med landslaget

Det norske herrelandslaget, med blant annet Stovner-mannen Marius Retle, slo 2017-mesteren Spania i gruppespillet, og kjempet seg helt til en sensasjonell sølvmedalje i strandhåndball-EM i Polen.
Les mer om:

Kjent lærer har takket av

Bare noen dager før skolene startet på sommerferien hadde kroppsøvingslærer Jan Wolther (62) ved Groruddalen skole sin siste skoledag. Avskjeden ble markert med en enkel høytidelighet sammen med gode kolleger ved skolen.

Stem på årets ildsjel i Bydel Stovner

I august skal man kåre årets ildsjel og årets unge ildsjel i Bydel Stovner og nå kan man sende inn sine nominasjoner.

Nå fylles dammen opp... Snart badeklart på Årvoll

Som i fjor fylles Årvolldammen opp med bekkevann. Lite vann i bekken gir svakt trykk, men til uka skal det være muligheter for å ta en dukkert.
Les mer om:

Best av de beste på Linderud

Da klokka var 13.00 var tre navn bokført med 27 poeng og dermed måtte vi ut i omkast. Der var det Tore Karlsen som var best og kunne slippe jubelen løs - to år etter forrige seier i Sommer-dart'n.
Les mer om:

Kjempet for naturreservatet i 37 år: Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kampen for å verne Røverkollen naturreservat har endt med både seire og tap opp gjennom, og vi må helt tilbake til 1982 for å høre startskuddet. Nå, 37 år senere blir området vernet.

Generalen går av med flagget til topps

Først var det Boris Hansen, så kom Kjellaug Løken, før Jan Hauger tok over som Ruskengeneral i Oslo. Noe av det siste han gjorde som regjerende general, var å komme innom Akers Avis Groruddalen for å takke for et mangeårig samarbeid.
Les mer om:

Reagerer på Høyres barnehageutspill: - Lillomarka har allerede en barnehage

Tale Pleym (SV) mener Høyre glemmer en viktig ting når de dagdrømmer om friluftsbarnehage ved Lillomarka.

Årets Granittrock tar form: Turbonegro tilbake til Steinbruddet

Forberedelsene til den store musikkfestivalen er i gang for fullt, og fredagens headliner er allerede booket. Turbonegro entret hovedscenen i Steinbruddet for første gang i 2007. Nå, 12 år senere, kommer de tilbake.

Trafikk og beboerparkering

Det står stort sett bra til i området som omfatter Økern og Risløkka Vel. Men en sak står alltid på agendaen når det kalles inn til informasjons- og årsmøte - veier og trafikk.
Les mer om:

Russiske organister inntar Grorud kirke

Førstkommende fredag arrangerer Grorud menighet en gratis konsert med gjestesolister fra Russland.
Les mer om:

Gir bort varer for 25.000 kroner

I mai mottok Elkjøp Alna 25.000 kroner fra Elkjøpfondet etter at de ble kåret til Norges beste Elkjøp-varehus. Nå vil de gi bort premien i form av varer.
Les mer om:

Folkedans- og folkemusikkfestival på Apalløkka

Både skole og idrettshall på Apalløkka var arena for en storslagen folkedans- og folkemusikkfestival for barn og ungdom som gikk under navnet Småleik.
Les mer om:

Tradisjonsrik fotballskole på Høybråten: 19 år med suksess

Den tradisjonsrike fotballskolen ble avholdt for 19. gang da 120 deltakere dukket opp på Høybråten for å «kickstarte» sommerferien for fullt.

Bydelsutvalgsmøte i Grorud: Takket for seg

Torsdag 20. juni godkjente Grorud BU noen protokoller, kastet ut en ukonstituert vararepresentant, og takket så for seg.
Les mer om:

Vil bygge Norges beste barnehage ved Lillomarka: ... men byrådet sier nei

Norges beste barnehage vil utvide til Groruddalen, men får blankt nei av byrådet. Det opprører opposisjonen, som mener man er mer opptatt av ideologi enn barnas beste.

Toyota Corolla Hybrid: Klassiker i ny drakt

Etter noen år på sidelinjen er verdens mest solgte bil tilbake. Når Toyota Corolla Hybrid gjør comeback er det med en kombinasjon av det kjente og kjære samt det absolutt moderne og fremtidsrettede.
Les mer om:

George til topps for andre gang

Da Sommerdart'n denne gang kom til Stovner senter, kopierte George Carlsen sin bedrift fra Kalbakken tidligere i år - denne gang med forbedret poengsum.
Les mer om:

Grorud-jentene som rørte alles hjerter: Fikk møte verdens beste

Grorud J17 har vært i søkelyset den siste tiden. Det hele startet med et lengre leserinnlegg på sosiale medier fra Andreas Selliaas som omhandlet Grorud-jentene. Reaksjonen var slående og overveldende..

Historisk rundtur på Ellingsrud

Skanser, gårder og Eidsvoll-menn sto på programmet da Geir Nordhus fra Groruddalen Historielag tok med en gruppe lokalhistorie-interesserte på en vandring på Ellingsrud.
Les mer om:

Sommerkafeen på Ellingsrud er i gang

Mandag 1. juli åpnet årets sommerkafe utenfor Ellingsrud kirke - og lokalbefolkningen møtte som vanlig opp.

Vil innføre fritidskort verdt 5000 kroner

Stovner KrF har for alvor startet valgkampen. Nylig sto de på stand utenfor Stovner senter og presenterte sitt fritidskort til alle barn over 6 år.
Les mer om:

Nå dyrkes det på Tveten gård igjen

På Tveten gård har jorda blitt dyrket i århundrer. Det tok slutt på midten av 1900-tallet. Men nå har dyrkingen i gang igjen.
Les mer om:

Bryte-VM til Oslo i 2021: - Ikke legg opp før VM, «Stigga»!

I 2021 skal Oslo få æren av å arrangere VM i bryting, bekrefter Norges bryteforbund. Da vil hele Norges og dalens brytekonge være 38 år gammel. Men vil vi kunne se Stig-André Berge på brytematta som utøver?
Les mer om: