Lokalt


Bør «groruddalsk» være en egen dialekt?: Synger om Groruddals-språket

Jan Bøhler mener østkant-dialekta bør sidestilles med andre dialekter i Norge istedenfor å avfeies som en «arbeiderklasse»-sosiolekt. Derfor handler den første singelen på hans nye plate om akkurat det.
Les mer om:

Rett på sak på business-linja

Bjerke videregående er den første skolen i Oslo som tilbyr den treårige studieretningen businesslinja til elevene sine. Her forbereder elevene seg på arbeidslivet blant annet gjennom workshops, ungdomsbedrifter og BI-besøk.
Les mer om:

Groruddøler bak boksuksess: «Alt» om kvinnehelse i bokform

Sigrun Stenseth og Helene Svabø står bak podcasten «Femihelse». Nå har damene fått ordene ned på papir og lansert boka med samme navn. 
Les mer om:

Nordtvet gård barnehage og Oslo bys arkitekturpris 2019: Én av tre finalister

Nordtvet gård barnehage er én av tre finalister som kjemper om å vinne Oslo bys arkitekturpris. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg, som i tillegg går svært godt med besøksgårdsanlegget og øvrige omgivelser, skriver juryen i sin begrunnelse.
Les mer om:

Groruddalen litteraturfestival: Bøker skaper verdighet

Safia Abdi Haase og Sherin A. Wahab har oversatt barneboka «Ryddetid» til henholdsvis somali og arabisk. Onsdag var de på Deichman Bjerke for å fortelle om arbeidet og diskutere innholdet i boka.
Les mer om:

Midgardsfest på Nedre Fossum gård: Feirer eplene og fellesskapet

Epleprosjektet Líf Laga, foreningen One People og Blokk 58 står bak initiativet til Midgardsfest på Nedre Fossum gård. Nå inviterer de til en hel dag med fest førstkommende tirsdag, 24. september - som er den offisielle epledagen.
Les mer om:

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Kari Barkenæs fra Vålerenga stiller ut bilder i blandet teknikk i Galleri Fjøset på Årvoll gård i oktober.
Les mer om:

Banebrytende doktorgrad

Før sommerferien forsvarte Høybråten-legen Zill-E-Huma Latif sin medisinske avhandling om bruk av opioid-antagonist behandling mot opioid-avhengighet for graden Philosophiae Doctor (Ph. D) på Ahus.
Les mer om:

Traff blink med folkemøte

Da Groruddalen ThinkTank inviterte til politisk folkemøte forrige torsdag, satte navnet «Kampen for Groruddalen» ganske klare føringer for at dette ville være et viktig møte. Alt fra bompenger, til islamofobi, til hvordan boligutbygging presser ut industriarbeiderplasser sto på agendaen inne på Deichman Stovner.

Møller Medvind åpnet nytt verksted

Tirsdag ettermiddag var det åpning av det nye klargjøringsverkstedet til Møller Medvind på Alfaset. En rørt daglig leder, Bjørn Erik Tangen, ønsket velkommen med musikk, kaffe og kringler, samt ordførerbesøk.
Les mer om:

Valg 2019: Hegemoniet er brutt

Tirsdag ettermiddag ble sammensetningene av de ulike bydelsutvalgene offentliggjort - og det gikk som mange spådde. Arbeiderpartiet mister sitt rene flertall i hele Groruddalen. Nå venter fire år med mer samarbeid og koalisjoner.
Les mer om:

Perfekt start for Vestli

To strake seire og rett i tet for Vestlis håndballherrer i sesonginnledningen.
Les mer om:

Ti år med gatefest

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.
Les mer om:

Omstilling på utstilling

Sist søndag åpnet maleren og fotografen Morten Sæther sin utstilling om forvandling, omstilling, reform og metamorfose både av Tveten gård, Tveita og den nærliggende naturen. Utstillingen varer til søndag.
Les mer om:

Storeslem til NJJK

Flere NM-gull og kongepokal til Norsk Judo- og Jiu-jitsu Klubb på Haugerud under senior-NM i Stavanger.
Les mer om:

Jonas Benyoub: Krysser landegrenser med ny singel

Fredag 13. september slapp Ellingsrud-mannen Jonas Benyoub remix av NAHNAH med belgierne Sabri og Nezare. Musikkvideoen til remixen ble spilt inn på én dag i Nederland.
Les mer om:

Sveivas innebandyherrer: - Vi skal kjempe i toppen!

Sveivas innebandyherrer har hatt en utfordrende sommer med spilleravganger og sen start på treningen sin, men forrige sesongs norgesmestre regner med å være med når de gjeveste medaljene skal deles ut denne sesongen også.
Les mer om:

Greis innebandydamer: Færre, men fremdeles gode

Greis innebandydamer var med og spiste kirsebær med de største forrige sesong. I år er de noen færre spillere, men kaptein Kine Hedlund Eriksen tror likevel laget kan være med å kjempe helt i toppen.
Les mer om:

Seiret i sekundstrid: Andrine hentet hjem kongepokalen

Ingen kunne stoppe Ammerud-jenta Andrine Benjaminsen under NM-uka i orientering. Med NM-gull og kongepokal på langdistansen og et nytt NM-gull på mellomdistansen ble Lillomarka O-lag-løperen dronninga av NM.
Les mer om:

Stig-André «Stigga» Berge: Rett ut

Stig-André «Stigga» Berge røyk ut av VM etter at han tapte sin første kamp i Kasakhstan.
Les mer om:

Kompisgjengen på Nordtvet

Inkludering og forbrødring sto i fokus da Nordtvet skole forrig uke arrangerte vennskapsuke for andre året på rad. Fredag ble den avsluttet med video, sang og dans, diplomer og overrekkelse av trivselsleder-stafettpinnen.

Apalløkka vel 100 år: Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel feirer 100 år i år. Feiringen deler de opp i to, og først ut var kanopadling og grilling i vellets «hage».

På Groruddals-veier med VW T-Roc: Golf på stylter

Volkswagen satser hardt i SUV-segmentet med både Toureg og Tiguan. Fler og fler nybilkjøpere får imidlertid nå øynene opp for lillebroren T-Roc. Vi tok med kompakt-SUVen ut på prøvekjøring.
Les mer om:

Derbyet utsettes

I dag skulle Grei og Sveivas innebandydamer starte sesongen med lokalderby i Apalløkkahallen. Det blir det dessverre ingenting av da basketkurvene i Apalløkkahallen har låst seg.

Ammerud: Nytt aktivitetshus med bibliotek, treningssenter og musikkstudio

Grunnet oppussing har Ammerud aktivitetshus i praksis vært stengt i nesten et år. Men man får tro det var verdt ventetiden, for forrige torsdag var det duket for nyåpning - for Norges første ungdomshus med eget bibliotek, treningssenter og musikkstudio.