Lokalt


Tema: Næring i Groruddalen: Bak fasaden i Nedre Rommen 5

Tidligere har vi tittet innom bak fasaden i Nedre Rommen 3 og 7 - og selvsagt måtte vi denne gangen ta turen bak veggene på nummer 5. Også der fant vi virksomheter som hadde mye spennende næringslivshistorikk å by på!
Les mer om:

Tverrpolitisk samarbeid står høyt i Bydel Stovner

Bydel Stovner skal være en god bydel å bo, leve og bli gammel i. Det er det nye bydelsutvalgets felles mål og det de sammen skal jobbe for de fire neste år.

Tilbake på vinnersporet

Etter tre strake tap slo Ammeruds basketherrer tilbake med en viktig seier over Nidaros Jets og gjorde et byks på tabellen.

Speed-dater for å levere bedre tjenester til innbyggerne

For at Bydel Alna skal levere optimale tjenester til brukerne sine er de avhengig av et godt tverrfaglig samspill. Derfor inviterte bydelen til en slags jobb speed-date så bydelens ansatte skulle bli kjent med de andre bydelstjenestene, og få et bedre innsyn i hverandres arbeidshverdag.
Les mer om:

Bli med Anne Christine på tur i naturen

Barnas turlag på Grorud er nå en realitet. Første tur går til badedammen på Grorud søndag 24. november.

Damene tar roret når Alna bydelsutvalg konstituerer seg torsdag

Grorud, Bjerke og Stovner bydelsutvalg har alle hatt sine første møter med medlemmene for perioden 2019-2023. Nå er det Alnas tur.
Les mer om:

Kari på hjemmebane med ny privat legevakt

Grorudkvinnen og allmennlege Kari Eidjar har slått seg sammen med Sterk Treningssenter på Løren og åpnet medisinsk senter og privat legevakt på Hasle.

Mariell legger siste hånd på verket før fiskebutikken åpner igjen

Torsdag åpner Havfruen Grorud Fisk sine dører - endelig blir det fiskebutikk på Grorud senter igjen.

Innfører overvåking for å stoppe miljøkriminalitet

Elkjøp har innført overvåking av sine returområder for el-avfall, for å hindre tyveri og miljøkriminalitet.
Les mer om:

I morgen kommer regnet og slapset

Snøen som er kommet de siste dagene kan allerede være borte i morgen. Da er det nemlig meldt regn, og med plussgrader og opphold de neste dagene, er det ventet mye slaps og vanskelige kjøreforhold.

Lek og latter da Stedda jubilerte: Et velsmakende treffpunkt i 45 år

Her har små og store barn i over fire tiår møtt venne og aktiviteter, men viktigst av alt har det vært et treffpunkt og et sted å være i trygge omgivelser. Det skal det fortsette å være, men først skal man feire 45 år med et velsmakende tilbud på Rødtvet.
Les mer om:

VM-suksess for Viktor: Hentet hjem medaljer av alle valører

Hundekjører Viktor Sinding-Larsen hentet hjem medaljer av alle valører under barmarks-VM i svenske Nybro. For kona Linn Beate ble det en femteplass etter at hennes hund gikk litt varm.
Les mer om:

12 biler totalskadet i garasjebrann på Haugerud

Hele ni brannbiler måtte bistå i slukningsarbeidet da det brant i Haugerudveien natt til fredag.
Les mer om:

Etterlengtet åpning av åpen barnehage på Haugenstua

I det gamle bankbygget på Haugenstua torg har Bydel Stovner nå åpnet bydelens andre åpne barnehage. Torsdag var det offisiell åpning, og det spørs om ikke dette er den beste invisteringen som er gjort i det gamle bankbygget.

Tea Time på Furuset: Nærmiljøets dag

Tea Time gikk av stabelen på Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) nok en gang. Som alltid handlet det hele om å bli kjent med hverandre gjennom te, kaffe og litteratur fra hele verden.
Les mer om:

Årets Ungdom og Fritids ærespris: Don Martin og Breaknecks-brødrene til topps

Ungdom og Fritids ærespris går til Martin «Don Martin» Ahzami Raknerud, Jonathan «Boss Castro» Castro og Felipe «Fela» Orellana for deres langvarige og ektefølte engasjement for Oslos ungdommer.
Les mer om:

På Groruddals-veier med Volvo XC60 T8: Full pakke!

Det koster, men du får hva du betaler for i Volvos mellomstore hybrid-SUV.
Les mer om:

Alna miljøarbeidertjeneste satser på spillteknologi: Trener ved hjelp av spill

- Vi håper det kan være et springbrett for at brukerne blir mer aktive i hverdagen, sier Maria Renate Fjelltveit, fysioterapeut i miljøarbeidertjenesten.
Les mer om:

Bymiljøetaten på besøk: Den store spørretimen om samferdsel

Groruddalen Miljøforum samlet velforeningene og borettslagene i nærmiljøet, og inviterte Rune Gjøs fra Bymiljøetaten til å snakke om alt fra gatelys til snømåking og farlige kryss.

To fra Groruddalen i landslagstroppen

Landslagssjef for de norske fotballherrene, Lars Lagerbäck, offentliggjorde tirsdag en tropp på hele 25 spillere til Norges møter med Færøyene og Malta. I troppen har han funnet plass til to groruddøler.
Les mer om:

Tamil-senteret på Rommen: Disse ungdommene er hjernen bak Oslos «drømme-sykehjem»

De er i alderen 10 til 16 år, men Tamil City Solutions har på tross av sine unge alder designet og utviklet det som på papiret kan virke som Oslos nye «drømme-sykehjem». I helgen skal de presentere prosjektet i kunnskaps- og teknologikonkurransen First Lego League.
Les mer om:

Ga alt på hjemmebane

Det var ingen tvil om hvor Jan Bøhler ville holde plateslipp med sitt nye album «Enkel type». Det måtte bli på hjemmebane.
Les mer om:

Gikk berserk med slegga i musikkrommet

Med kujern, slegge og annet tungt utstyr, gikk en gruppe med foreldre og andre familiemedlemmer ved Tonsenhagen skole amok i musikkrommet. De ga seg ikke før scenen i rommet var totalt rasert!
Les mer om:

Klare for basar på Høybråten

Jula ringes snart inn, og det markeres med marked og messer god tid i forveien. Allerede fredag åpner Høybråten Sanitetsforening dørene til årets basar.

Ammeruds basketherrer gikk opp i liminga i nord

Ammeruds basketherrer holdt følge med Tromsø Storm til pause. Så gikk de opp i liminga.
Les mer om: