Lokalt


Refleksjoner: Om soppturer og sykdom

De siste to høstene har jeg blitt kjent med Østmarka. Jeg elsker å plukke sopp. Fra steinsoppen viser seg i midten av august til den siste traktkantarellen forsvinner under snøen går jeg på sopptur så ofte som jeg får til.
Les mer om:

Byrådsbesøk i Bydel Bjerke: – Bydel med forståelse for utvikling

Robert Steen og Omar Samy Gamal ble tatt med på en virtuell rundtur rundt i Bydel Bjerke da de kom på besøk til Ulvenveien 80. Bydelens fremtidsrettet satsinger får mennene fra sentrum til å smile bredt.
Les mer om:

Åpen dag – Hellerud: Kronet rekordkvelden med festival-stemning

Hellerud videregående huset rekordmange besøkende under åpen dag og kunne friste med naturfagforsøk og markedsføringsundersøkelser. Kvelden ble rundet av med konsert og skolens stjernetvillinger Eddy & Zino som sendte energinivået i taket.
Les mer om:

Åpen dag – Elvebakken: Vil være en del av gode løsninger for fremtiden

Elvebakken er utvilsomt en av byens mest populære skoler, og det med god grunn. De har fokus på å utvikle seg og tilby aktuelle studieretninger til elevene sine, og for andre år på rad kunne skolen presentere en ny studieretning.

Åpen dag – Fyrstikkalleen: – Alle vil ha toppkarakter

Samia Jannat (16) og Ornela Gashi (16) går begge studiespesialisering på Fyrstikkalleen skole – F21. Selv om jentene til tider kan kjenne litt på savnet etter sosiale settinger, er de glad for at skolen har et stort fokus på fagene.
Les mer om:

Hvem skal fortelle historien min når jeg ikke lenger kan?

Det spørsmålet har deltakere ved Rødtvet senior- og aktivitetssenter spurt seg. Resultatet er et lengre prosjekt der de skal skrive ned sin historie for de neste generasjonene. Historien skrives nå.

Ellingsruds håndballjenter overrasket i Lerøy-runden

Med sykdomsutbrudd i troppen og flere frafall var forventningene lave til Ellingsruds 18 år gamle håndballjenter i helgens runde av den nasjonale Lerøyserien. Så svarte de med å ta ett poeng mot storfavoritten i gruppa...
Les mer om:

Krangler om ansvaret for Romsås senter: Sporveien truer med å stenge heisen

Etter at sameiet Romsås senter 1 og Sporveien AS ikke ble enige om hvem som skulle betale for vedlikeholdet av heisen på Romsås, truer nå sistnevnte med å stenge heisen fra 1. februar. Dette får både bydelen og lokalpolitikerne til å reagere kraftig.

Vestlis håndballherrer hadde full kontroll

Vestlis håndballherrer var i aksjon for første gang siden 15. desember da Skedsmo kom på besøk til Stovnerhallen på mandag. På tross av litt smårusk hadde groruddølene null problemer med å hente hjem seieren. Med det lever fremdeles håpet om opprykk til 2. divisjon.
Les mer om:

Sveiva henter verdensmester

Sveivas innebandydamer har signert den tidligere verdensmesteren og SSL-målvakten Mikaela Johansson.
Les mer om:

Ahus – pionér på smittevern

I fjor ble smittevernoverlege Silje B. Jørgensen på Ahus kåret til «Årets smitteverner» - en nasjonal pris som henger høyt i fagmiljøet. Smittevern er kommet veldig i fokus de siste årene, ikke minst på grunn av økende antibiotikaresistens.
Les mer om:

Tallene for utdanning innen yrkesfag går opp

Studenter ved Fagskolen Oslo Akershus arrangerte nylig karrieredag for studenter på Kuben Yrkesarena. Et slikt event måtte byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), så klart få med seg.

Er bekymret: Biene har våknet allerede på Romsås

Da Naturvernforbundet var på hogstbefaring rundt Romsås, la de en svipptur innom bikubene for å ta en liten titt. Overraskelsen var stor da man oppdaget heftig aktivitet i kubene - i januar!
Les mer om:

Europeisk el-bil-kabal skal løses fra en garasje på Romsås

Røverkollen borettslag er testpilot når man skal løse ladeproblemene for el-biler i borettslag og sameier med utfordrende lademuligheter.

Maren Rismyhr er «Årets hverdagshelt»: – Urettferdighet driver meg

Maren Rismyhr, forkjemper for Aker sykehus og Groruddalens innbyggere, er kåret til «Årets hverdagshelt 2019».
Les mer om:

Debatt: Jeg håper OBOS lytter til naboene

OBOS planlegger å bygge en gigantblokk i Martin Strandlis vei 10 på Rødtvet. Blokka er foreslått bygget innerst i en blindvei blant småhus, lavblokker, kirke og friområde.
Les mer om:

Ammeruds basketherrer falt mot Frøya

Som ventet fikk Ammeruds basketherrer det tøft da et medaljejagende Frøya kom på besøk på lørdag.
Les mer om:

... og nå kommer også Leo

Ikke før nyheten om at Grorud IL hadde hentet Oscar Aga hadde rukket å tikke inn i mailboksen, kom også meldingen om at høyrebacken Leo Cornic er klar for Grorud.
Les mer om:

Oscar fikk kontrakt i Grorud IL

19 år gamle Oscar Aga, som var på lån til de gulkledde høsten 2019, har skrevet under permanent for tre år.
Les mer om:

Ny moské på Haugerud

For bare noen dager siden åpnet Islamic Cultur Center (ICC) sin nye moské i Haugerud senter i nærvær av innbudt gjester, deriblant representanter for ICC, idrettslag, politiet, politikere og ikke minst brukere av moskeen.
Les mer om:

Thorbjørn Berntsen til Deichman Stovner: «Leppa fra Grorud» snakker rett fra levra

Torsdag 23. januar inviterer Stovner Vestli Arbeiderpartilag til åpent møte med Thorbjørn Berntsen som vil komme og snakke om sine år i politikken og fagbevegelsen, men også snakke om vår tids store utfordringer.
Les mer om:

Åpent møte om Stubberud

Det nærmer seg hørings-frist for planene om Stubberudfeltet, og i den anledning inviterer Plan- og bygningsetaten til åpent møte om utbyggingen.
Les mer om:

Interesse for Romsås-løftet

Bedre sikring, fylling av Svarttjern, og bruk av Revegården var blant forslagene da «Områdeløft Romsås» (Groruddals-satsingen) i regi av Bydel Grorud hadde workshop med befaring forleden.
Les mer om:

Debatt: Muligheter for alle – Alle skal med

Disse to slagord i overskriften er eksempler fra de to største partier på hver sin fløy; den borgerlige og den sosialistiske.

133 bilister ble tatt på fersken i bussfeltet på E6 ved Furuset

I løpet av tre timer ble delt ut forenklet forelegg på til sammen 726.000 kroner.
Les mer om: