Lokalt


Vold og utrygghet på Kalbakken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Over tid har det skjedd noe med Kalbakken senter. Grupper av ungdom med truende oppførsel og flere stygge voldshendelser har ført til at mange i lokalbefolkningen nærmest kikker rundt hjørnet før de går til sentret.

Takk og hyllest fra Fredsduene

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.
Les mer om:

Sletteløkka Vel er realitet... Nå vil de lage grendehus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vellet har som mål å bidra til felles aktiviteter for familier, voksne og barn. I tillegg skal det arbeide med trafikksikkerhet og tryggere bomiljø.

Stovner orkester: Avslutter året med konsert

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fredag klokken 18.00 avslutter Stovner orkester året med gratiskonsert på Rommen scene. Det vil bli spilt både klassisk-, film-, og folkemusikk og hele konserten varer i drøyt 90. minutter. Akers Avis Groruddalen besøkte orkesteret under en øving på Stovner skole. Da spilte Janesh og de andre barna den velkjente melodien til «Pirates of the Caribbean».

Vil ha stopp på mobbingen: Inviterte til åpent foreldremøte

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Hvordan snakker man egentlig til hverandre? Hva kan foreldre gjøre for å bedre skolemiljøet? Hvordan kan foreldre og skolens ansatte jobbe sammen for at barna skal ha det best mulig? Barn er som svamper og plukker opp det andre rundt dem sier, spesielt de som er eldre enn dem selv. Så, hvordan kan foreldre være med å påvirke barna til å få et bedre språk?

17. mai-feiringen i Groruddalen: Lykkelig på Vollebekk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men det spørs om noen klarte å overgå Maria Elusakikevicz (8) på Vollebekk skole når det gjelder lykkehjulgevinstlykke!Hatt kjempeflaks - Skal vi se. Jeg har vunnet en lue, matboks, ryggsekk, godteri, refleks, fotball, nakkepute, ballonger og solbriller. Jeg tror det er alt, smiler Maria som går på 2. trinn ved skolen som arrangerte 17. mai for andre gang.

17. mai på Løren: På 17. mai treffer man igjen gamle kompiser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Det er 20 år siden Camilla Iren Brox Jarslett, Nora Tiller Solheim og Kevin André Wulff feiret sin siste 17. mai som elever på Løren skole. Nå møttes de igjen i skolegården - med egne familier «på slep».Fra Boston - Det er faktisk en til som har vært her i dag, Ole Christopher Eid, men han har allerede dratt herfra.

Avgjorde sekundet før slutt: Videre i NM

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den satt langt inne, men smakte veldig godt, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Akers Avis Groruddalen.Ett minutt tidligere var Grorud-treneren med på en ellevill feiring på Grorud kunstgress da Preben Mankowitz, ett sekund før andre ekstra omgang var ferdigspilt, satte inn den avgjørende 1-0-scoringen.- Vi eide denne kampen her, og vant til slutt fortjent.

Husmannsplassen Enga: Arrangerer vårrengjøring for å bevare tomta

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)600 meter fra parkeringsplassen på Ellingsrud, langs turveien inn til Mariholtet, ligger husmannsplassen Enga. Den er vernet av byantikvaren, men huset trenger å rehabiliteres, og tomta må ryddes opp. Og nå begynner man med oppryddingen av tomta. 22. og 23. mai, klokka 14.00 til 21.00, arrangerer «Aksjonsgruppa for bevaring av husmannsplassen Enga» grønn dugnad, og rydder på tomta.

Senter-gangvei blir bilfri

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Etter å ha engasjert seg i og jobbet for å få fjernet bilene langs gangveien som går forbi Madamløkken barnehage fra Linderud senter og ned til Bjerke videregående skole og Linderud barne- og ungdomsskole i mange år, kan beboerne nå etter samarbeid med Bydel Bjerke endelig se for seg en gangvei slik den skal være. - Her ferdes det mange, og ikke minst barn.

Slutt for fiskebutikken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

10 år siden borgerkrigen på Sri Lanka: Minnet falne tamiler

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi minnest blant annet folkemordet i Mullivaikal, der titusener av tamiler ble drept på grunn av sin identitet og et håp om å bli likestilt som resten av sine landsmenn, sier Withuran Wijeyaraj som er medlem i Tamil Youth Organisation Norge, og som hjalp til med forberedelsene til minnemarkeringen på Rommen scene.Borgerkrigen på Sri Lanka, som tok slutt 18.

17. mai på Årvoll: Skikkelig bunadsgutt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Det er mormor som har sydd den til meg, smiler Kevin.Han synes det er skikkelig kult å stille i bunad på nasjonaldagen.- Det er ikke mange gutter på min alder som går med bunad. Men jeg synes flere burde gjøre det, sier Kevin.Flere familiemedlemmer Det er ikke bare til Kevin mormor Ingjerd Dalsrud har sydd bunad.- Det har nok blitt godt over 20 bunader med tiden.

17. mai på Vollebekk: Spinnvill lykkehjulpremiering

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Men det spørs om noen klarte å overgå Maria Elusakikevicz (8) på Vollebekk skole når det gjelder lykkehjulgevinstlykke!Hatt kjempeflaks - Skal vi se. Jeg har vunnet en lue, matboks, ryggsekk, godteri, refleks, fotball, nakkepute, ballonger og solbriller. Jeg tror det er alt, smiler Maria som går på 2. trinn ved skolen som arrangerte 17. mai for andre gang.

17. mai på Tonsenhagen: Stille før stormen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kafeansvarlig på nasjonaldagen, James Bjerkholt, er også skolekorpsets loppegeneral - dermed ikke ukjent med hva som skal til for at en kafé/kiosk skal fungere på best mulig måte.- Men det krever to forskjellige logistikkopplegg. På loppemarkedet er det opp mot tusen besøkende i løpet av en hel dag. På 17. mai har vi rundt 500 som dukker opp i løpet av rundt to timer. Det må gå mer på skinner i dag, forklarer han.

17. mai på Høybråten skole: Overveldende feiring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I fjor var det med vemod at Jan Gunnar Braathen gikk sitt siste 17. mai tog som rektor for Høybråten skole, og det falt en og annen tåre da han ble hyllet for sin innsats på skolen på selveste nasjonaldagen, blant annet med en egen avskjedssang. Nå er det ny rektor ved skolen, Rikke Müller. Hun hadde på forhånd hørt mye om den helt spesielle 17.

Medaljeras i Finland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Taekwondo-gjengen fra Tveita var vanskelig å ha med å gjøre for konkurrentene under Nurtzi Open. Klubben sendte syv utøvere som til sammen gikk 14 kamper. Hele 11 av dem ble vunnet, og fasiten etter stevnet var at både Zain Ali Azgahr, Sheylin Veloz Brito, Hiba Ait Assou og Filip Kristensen kunne komme hjem med gullmedalje rundt halsen.

Grorud IL nærmer seg toppformen: Lekte seg i byderbyet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- En utrolig deilig seier. Ikke bare med tanke på poengene, men også på måten den kom. Det var en veldig solid kamp fra vår side som vi hadde kontroll på fra start til slutt. Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen vår, sier Eirik Kjønø.Grorud-treneren smilte fra øre til øre etter at Oppsal ble slått 3-0 hjemme på Grorud søndag kveld.- Leverer vi slik i hver kamp framover, kan det bli riktig så moro.

Trond Granlund på Årvoll gård: Rundet av showet

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Publikumsfavoritten Trond Granlund var atter en gang på Årvoll gård, og som vanlig strømmet det til med publikummere. 68-åringen er en lojal venn av gården og har spilt der ved en rekke anledninger. Mandag formiddag, den siste runden med det populære 60+-konseptet før sommerferien, hadde Granlund med seg både sønnen Tommy Granlund, Trine Sennerud Melby og Jan Olav Holthe.

Rektors drømmedag på Høybråten

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ricke Muller hadde hørt varme ord om 17. mai-feiringen på Høybråten og det borgertoget, men det enorme folkehavet i skolegården og det gedigne flaggtoget overgikk alle forventinger.
Les mer om:

Et glimt fra Karl Johan

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Skolene marsjerte oppover Karl Johan, en etter en, og hilste og vinket til kongefamilien. Avisas utsendte journalister står midt i barnetoget og knipser bilder. - Det er helt fantastisk her. Været viser seg fra sin beste side og det er skikkelig 17. mai-stemning, sier journalist Martine Myhre. Les mer om årets barnetog i onsdagens papiravis.
Les mer om:

Strålende 17. mai-start

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)På Grorud holdt rektor Jenny Sundquist tale mens flagget ble heist. Korpset var på plass, og siden gikk man over i kirkeparken der det ble lagt ned blomster på minnesteinen over de falne fra 2. verdenskrig. Trine Ringen Korneliussen talte, mens sangkoret Gropus bidro - som de alltid gjør.Grorud skole går ikke på Karl Johan i år, og det lokale borgertoget som startet 09.30 valgte en annerledes rute denne gang.

Bekranset Ole Reistad-statuen: - En viktig tradisjon

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ute i skolegården hadde både voksne og barn, elever og lærere, og selvfølgelig foreldrene samlet seg i finværet. Furuset skole starter feiringen av nasjonaldagen med både taler, kor- og korpsmusikk, og frokost på skolen. Minelli (11) og de andre barna som holdt taler hyllet både skolen og hele Furuset, men kom også med en klar oppfordring om en mer bærekraftig utvikling både i Norge, men også resten av verden.

Skyting på Stovner: Nærmiljøet i sjokk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Vinduet på døra til butikken viser tydelig hva som skjedde onsdag kveld. Den er nesten helt knust. Politiet har en patrulje på stedet og er godt synlig i området. Inne i butikken er køene lange, og det virker nesten som alt er normalt.

I flaggborg med rød genser

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Jeg fikk denne ideen etter et skolebesøk i New Zealand. Ved at alle i flaggborgen har like gensere blir det mer helhetlig, sier rektor Ellen Sundby på Vestli skole. Tanken er ikke bare å farge flaggborgen i rødt, hvitt og blått over en treårsperiode, ønsket er også å stå fram som en skole som feirer nasjonaldagen sammen.- Vi er en skole med veldig mange nasjonaliteter og vi har 54 forskjellige språk på skolen, sier hun.