Lokalt


- Semitrailer står fast

Vegtrafikksentralen melder i 12.00-tiden torsdag at en semitrailer står fast i bakkene opp fra Straum i Roan.
Les mer om:

- Dette resultatet gjør oss fornøyde

Slik gikk det på tirsdagens ruskontroller for UP.

- Det rammer innbyggerne minimalt(pluss)

Det sier Benjamin Schei (H) når han konfronteres med at han som høyrerepresentant stemte for å innføre eiendomsskatt i siste kommunestyremøte i Indre Fosen.
Les mer om:

«Hvordan noen kan velge å skyte på katter og andre dyr, er det vanskelig å forstå»

«Mishandling og vanskjøtsel er noe som skjer hver dag i de norske hjem», skriver Birgitte Fineid, veterinærfaglig rådgiver, Dyrebeskyttelsen Norge.
Les mer om:

Flerbrukshusets sluttdato er klar(pluss)

Prosjektleder for flerbrukshuset i Leksvik, Trond Arild Tråsdahl forteller om status for prosjektet. Fosna-Folket tar deg med på innsiden av byggingen.
Les mer om:

«For reindrifta på Fosenhalvøya er det svært viktig at FN sender dette signalet»

FNs rasediskrimineringskomité (CERD) har bedt om full stopp i byggingen av vindkraftverket på Storheia i Fosen i påvente av at FN-komiteen skal ha saken til behandling. Norske Samers Riksforbund (NSR) ber nå alle parter om å etterfølge dette, opplyser leder Runar Myrnes Balto for Norske Samers Riksforbund (NSR) i dette innlegget.
Les mer om:

Dyreste anbud vant skolebygging(pluss)

Byggmesteran AS leverte det dyreste anbudet for prosjektering og bygging av Bjugns nye ungdomsskole. Slik var evalueringsprosessen.

Derfor lærer flyktningene om brannsikkerhet

Mandag ettermiddag holdt Fosen brann- og redningstjeneste brannsikkerhetskurs for flyktninger, i samarbeid med voksenopplæringen i Ørland kommune. Mange av dem er vant til helt andre brannsikkerhetsforhold, ifølge miljøarbeider.
Les mer om:

– Vi har fått mye støtte (pluss)

Maja Kristine Jåma har vært i Sveits denne uka som gjest hos Society for Threatened Peoples Internasjonal (STPI). Her har hun blant annet fått investoren Credit Suisse i tale. – Vi er opptatt av at folk skal få vite hva sveitsiske investorer er med på, sier Jåma.
Les mer om:

Person omkom i trafikkulykke ved Valset

Politiet melder at en person omkom i en trafikkulykke cirka fem kilometer sør for ferjeleiet på Valset i Agdenes kommune onsdag ettermiddag.

Melder om trafikkulykke ved ferjeleie

Politiet melder onsdag ettermiddag om en trafikkulykke fem kilometer sør for ferjeleiet på Valset i Agdenes kommune.

Seks har levert anbud på 2,7 kilometer vei og to tunneler

– Dagens vei langs Berfjorden i Roan er svært rasutsatt. Fjellsidene langs fjorden er høye og bratte. Derfor blir mye av den nye veien lagt i tunnel, forklarer byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen.

Fem har levert anbud på 2,7 kilometer vei og to tunneler

– Dagens vei langs Berfjorden i Roan er svært rasutsatt. Fjellsidene langs fjorden er høye og bratte. Derfor blir mye av den nye veien lagt i tunnel, forklarer byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen.

– Jeg trur dette får betydning for vindkraftutbygginga(pluss)

Advokat for sørgruppa i Fosen reinbeitedistrikt, Andreas Brønner, mener innsigelsene til FNs rasediskrimineringskomite vil få betydning for vindkraftutbygginga. – Jeg er pessimist, sier menneskerettighetsforsker Hadi Lile.
Les mer om:

Øystein med dårlig nyhet før finalen: – Det verste som kan skje(pluss)

Øystein Herkedal Hegvik (18) har pådratt seg en forkjølelse bare dager før den store Idol-finalen.

Har allerede brukt nærmere 400 millioner på Storheia(pluss)

Arbeidet som FNs rasediskrimineringskomité (CERD) ber om at stanses, har allerede kostet nærmere 400 millioner kroner.
Les mer om:

Arvid tror ikke det blir reist vindturbiner på Storheia(pluss)

Til sommeren skal 80 vindturbiner etter planen reises på Storheia i Åfjord og Bjugn. Arvid Johnar Jåma tror ikke det vil skje.
Les mer om:

«Ta ansvar, gjør det dere sa, ikke kutt»

«Nå må posisjonen i Ørland kommune; Høyre, Senterpartiet, Venstre og Fremskrittspartiet, ta ansvar for sine handlinger, og slutte å skylde på opposisjonen, Arbeiderpartiet og Sosialistisk venstreparti», framholder leder Øyvind Næss i Ørland SV i dette leserinnlegget.

- Jeg krever at arbeidet på Storheia stanses(pluss)

Fylkespolitiker Tommy Reinås fra Miljøpartiet De Grønne er krystallklar på at utbyggingen av Storheia vindpark i Åfjord og Bjugn nå må stanses.
Les mer om:

Avblåser kutt i hurtigbåttilbudet(pluss)

– Jeg vil gi ros til våre partikollegaer, Gunnhild på Ørland og Ogne i Bjugn, som har minnet oss på hurtigbåttilbudet siden forslaget kom.
Les mer om:

Nå får du prikker i førerkortet for dette: – Etterspurt i lang tid

Regjeringen vil komme ulovlig mobilbruk under kjøring til livs ved å innføre prikkbelastning.

- Grålig gikk i flere måneder med skadeskutt fot(pluss)

Katter i Hjertet fikk i november melding om at ei katt satt og skreik i en hekk. – Vi mistenkte at den var påkjørt, fortelle Hege Terning i Katter i Hjertet.
Les mer om:

«Det kunne vært unngått»

Ørland-ordfører Tom Myrvold (H) deler i dette leserinnlegget noen av sine tanker i forkant av denne ukes budsjettforhandlinger i Trøndelag fylkeskommune.
Les mer om:

Rådmannen går inn for eiendomsskatt(pluss)

Torsdag skal politikerne i Ørland avgjøre hvorvidt det skal innføres eiendomsskatt på kraftanlegg fra 2019.
Les mer om:

Dette blir nytt for ferjepassasjerene

Fra 1. januar 2019 starter oppdragsgiver AtB sine ruter på Brekstad-Valset og Flakk-Rørvik. I en pressemelding skriver kollektivtransportforvalteren om hva som blir nytt for passasjerene på sambandene på nyåret.