Lokalt


Tungt å få kandidater til menighetsrådsvalget

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer.

Får ikkje lada bilen sin i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kay Nilsen har ein el-bil av typen Renault Zoe. Denne bilen får han ikkje lada på ladestasjonane i Egersund sentrum. Det vil seia: Han kan lada bilen, men det vil ta 12-15 timar å lada han opp.Skal han lada bilen på veg til eller frå Eigerøy, må han kjøra innom Ogna eller Helleland.

- Imponert av det jeg så i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Representanter fra Norsk Kulturarv, Kulturminnefondet og Fortidsminneforeningen har denne uken vært på befaring på Jæren for å se på muligheter for private vernetiltak. Torsdag tok de turen til Egersund. Her fikk de blant annet et bedre innblikk i historien bak og planene for Skrivergården.

Askeladden trakk fullt hus

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Felabaluba var innom fire forskjellige eventyr i løpet av den timen forestillingen varte. Det var Dalane Folkemuseum og Eigersund kommune ved kulturkontoret, som inviteret til familieforestillingen ved museet.Forestillingen var en musikalsk vandring gjennom kjente og kjære folkeeventyr om brødrene Per, Pål og Espen Askeladd. Fortellingene har fått noen nye vrier.

Ung i Rogaland: - Urovekkjande i Lund, bra i Sokndal, stabilt i Eigersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Sven Gustafsson syntest ikkje det var gildt å presentera resultata for Lund kommune måndag føremiddag. Resultatet av undersøkinga blant ungdomsskuleelevane i Lund karakteriserer han som nedslåande.- Utviklinga i Lund er urovekkjande.

Bil- og MC-treff til hjelp for Hviterussland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Treffet ble holdt ved Myssa bedehus i Sokndal i regi av stiftelsen og hjelpeorganisasjonen En Hjelpende Hånd. Bygdeånden kunne tas og føles på når mer enn 40 forskjellige kjøretøy ble vist fram.Mer enn 250 mennesker møtte opp på lille Myssa i Sokndal. Biler, MC-er, barn og voksne i alle aldre var til stede.

Se kampen direkte her: EIK møter Levanger-lag på desperat poengjakt

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Trønder Avisa skriver om krisestart for Levanger. I fjor rykket laget ned fra 1. divisjon. Året før leverte de en god prestasjon på nest høyeste nivå. Da spilte dagens EIK-kaptein Kim Robert Nyborg for Levanger. Han ble hentet av Magnus Powell, som kjente Nyborg fra sin tid i EIK.Stjørdals-Blink leder EIKs pulje i 2. divisjon med ti poeng. EIK ligger på tredjeplass med sju poeng.

Tre menn innblandet i slåsskamp

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En politipatrulje var på stedet, men episoden løste seg. Én time senere var imidlertid den samme personen innblandet i en slåsskamp i Storgaten.- Det var tre personer innblandet i slåsskampen.

Bråkete vedlikehold på Damsgård

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tette nedløp og en utslitt membran under betonghellene i andre etasje, er årsaken til sjauen. Vedlikehold må til. Det blir utført av Espeland AS. Prisen på prosjektet er satt til 1,2 millioner kroner.- Det er ikke noe svært arbeid, men det er helt nødvendig å gjøre det siden bygningsmassen begynner å dra på åra.

- De må fortelja til andre kva de gjer i Bjerkreim

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Då Ung Data-undersøkinga for 2016 blei presentert, lanserte Sven Gustafsson frå KoRus vest Stavanger (Kompetansesenter rus) omgrepet «fenomenet Bjerkreim». Resultata frå undersøkinga var oppsiktsvekkjande gode. Å scora så høgt på blant anna trivsel, sjølvbilete og psykisk helse som ungdomsskuleelevane gjorde den gongen, skulle nesten ikkje vera mogleg.

Brygget Mods-øl i Egersund

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Jubileet ble markert i Vågen i Stavanger lørdag kveld. Da ble også Mods-ølet lansert.- Ideen og framstilling av brygget ble jobbet fram av brygghuset og Mods-medlemmene i sammen. Bryggere og artister gikk sammen om selve bryggingen, og samtidig som vi var ekstra kreative, mimret vi alle om gruppas lange historie.

Rådmannen vil ha kommunalsjef for levekår

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Mandag skal kommunestyret ta stilling til saken.

Gull til Gular IL og Per Svela

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Siste løper på Gular passerte målstreken etter 50 minutter og 13 sekund. Det er over ett minutt raskere enn lag nummer to, som var Strindheim. I år som i fjor løp Per Svela Besserud-etappen, som er den bratteste etappen.

Flere unge og nye kandidater til kirkevalget i Sokndal

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Åreskjold, som er daglig leder ved kirkekontoret, opplyser at foryngelse og fornyelse var en bestilling fra dagens menighetsråd.- Det har nominasjonskomiteen lyktes med. De har fått med flere kandidater i 20-30 åra, sier han. Dermed kan veteraner som har ønsket avløsning, få det. Det gjelder for eksempel både lederen og nestlederen, som allerede ved valget for fire år siden ønsket å gå ut.- Jostein B.

Ny kafé i Elvegaten åpner i juni

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Vi skal fikse litt på lokalene, så er vi klar til å gå i gang, opplyser Jakobsen, som har inngått en leiekontrakt med huseieren, Veli Akalp. Han regner med å være klar for publikum innen midten av juni.Den nye kaféverten planlegger å ha åpent hver dag til minimum i åtte-tida om kvelden.- Jeg får justere åpningstidene etter hvordan besøket blir. Men jeg har ikke lyst til å stenge for tidlig heller.

Bjerkreimløparar spring Holmenkollstafetten for 40. gong

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Bjerkreim IL har ein lang tradisjon knytt til Holmenkollstafetten. Første gongen BIL stilte lag i den 15 etappar lange stafetten gjennom hovudstadsgatene, var i 1978. Sidan har klubben aldri skofta.I år reiser eitt herrelag og to damelag frå Bjerkreim til Oslo for å springa stafett, det vil altså seia heile 45 løparar. Blant dei mannlege løparane er det to «jubelgutar»: Magne Egeland og Harald Idland, som begge deltar for 40.

Sinte og berusa pizzagjester truet betjeningen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De ansatte på Pizzabakeren i Egersund måtte fredag kveld tilkalle hjelp fra politiet.Klokka 23.00 dukket seks berusa og sulte ungdommer fra Jæren opp og ville ha mat. Da de fikk beskjed om at Pizzabakeren hadde stengt, oppførte de seg truende og nektet å forlate lokalet.- Det kom til et mindre håndgemeng mellom én av de besøkende og personalet, da den ene gjesten forsøkte å ta seg videre inn i lokalet.

Stjernespiller skrur ballen videre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I midten av april reiste mor og sønn til nordfylket for å delta på Haugesund Open. Tatjana hadde ikke spilt kamper siden 2012, og Artjom hadde aldri deltatt i en turnering før.- Jeg måtte virkelig kjempe, men jeg vant dameklassen. Og Artjom tok medalje i nybegynnerklassen. Ja, jeg er fornøyd, smiler hun beskjedent.Reiste verden rundt Tatjana begynte med både bordtennis og dans da hun var åtte år.

Biltema stenger 16. mai - gjenåpner 31. mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Butikken åpnes fredag 31. mai.- Vi inviterer til stor åpningsfest med gode tilbud, gavekort til de første 100 kundene og mye kjekt for barna, lover markedsansvarlig Monica Videm i Biltema.Det nye varehuset er på 3.000 kvadtarmeter.Biltema-butiken på Eie stenger 16. mai.

Eiger ble nesten ranet i Hålå

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Eiger - Voll 2-1Et oppofrende Voll-lag gjorde det de kunne for å dra ned tempoet og lyktes med det i store deler av kampen.

Asante sana for en flott forestilling!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Den nye Løvenes Konge-filmen kommer jo snart, så det passet perfekt, forteller Anthea Mørk (15). Stort publikum Hun spilte en hel haug roller i oppsetningen: gribb, gnu, bille, fugl og ikke minst apen Rafiki. Slik blir det når 15 elever skal sette opp en kjent og kjær fortelling som denne. Elevene forteller at de tok utgangspunkt i de viktigste scenene fra filmen og jobbet fram sitt eget manus i grupper.

Bør bøker lesast på gamlemåten?

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Paneldebatt før premiere Den franske filmen "Mellom linjene" har premierevising i Egersund fredag. Filmen handlar om ein forfattar og ein forleggar, som opplever utfordringar med digitaliseringa i samfunnet. Før filmen blir det paneldebatt.Temaet for paneldebatten er korleis digitaliseringa pregar lesinga. Er det best å lesa bøker på nettbrett eller på ark mellom to permar?

Kranselag med pizza til 50 arbeidsfolk i Bjerkreimshallen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tett tak på nye Bjerkreimshallen er verdt å feira, og Marthon Skårland, som er i leiar i byggekomiteen, syntest så absolutt at dei rundt 50 arbeidsfolka som var til stades på fredagens kranselag, hadde gjort seg fortent til pizza. Han takka dei for veldig godt arbeid, men la ikkje skjul på han gjerne skulle vore forutan den siste revideringa av framdriftsplanen.

Forlik i Dalane Energi-saken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Til sammn ni ansatte i Dalane Energi ble i 2017 sagt opp grunnet nedbemanning. Tre av de oppsagte gikk til sak. Én av disse ble løst ved forlik høsten 2018. Nå har de to øvrige sakene - som i mars ble slått sammen til én sak - også blitt løst ved forlik. Begge de tidligere ansatte har fått tilbud om ny jobb i konsernet og har takket ja til jobben, opplyser Dalane Energi i en pressemelding.

Nye dører åpner seg hos Hovland Trevarefabrikk

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ordreboka til Hovland Trevarefabrikk er fullpakket i flere måneder framover. Det lover godt imed tanke på å nå årets budsjettmål.I fjor omsatte Hovland Trevarefabrikk AS for 23 millioner kroner.- Målet i år er en omsetning på 25 millioner kroner. Så langt ligger vi veldig godt an. Kanskje kan omsetningen også bli enda høyere?