Lokalt


Delar av rådhuset blir nytt

Heile den politiske delen av Bømlo rådhus blir pussa opp og oppgradert i desse dagar. Bli med oss inn på ein liten smugkikk i det prosjektet går mot slutten.
Les mer om:

«Radarfast» sykkelklubb

Åtte syklistar i Bømlo sykkelklubb reiste på treningsopphald til Gran Canaria. Dei vart blant over 800 uheldige nordmennen som vart sitjande «radarfaste» i samband med tekniske problem på ein radar i Portugal.
Les mer om:

bomlo-nytt.no kjem i ny bunad

Les mer om:

Treng sårt til nytt tak

Meieriet i Urangsvåg vart bygt tidleg på 1950-talet. No treng det sårt til nytt tak.

Opna utstilling etter vikingprosjekt

Førskuleborna i Espira Salamonskogen har jobba med eit vikingprosjekt og sist fredag kunne barnehagen invitera publikum til utstillingsopning med bollar og saft i foajeen i kulturhuset.

FOU-senteret til Unitech

Formannskapet fekk i førre veke presentert nye teikningar som syner det nye forskings- og utviklingssenteret til Unitech i Rubbestadneset. Senteret skal etter planen bli plusshus. Sjå korleis senteret kan bli sjåande ut innvendig her.
Les mer om:

Wärtsilä med ny servicekontrakt

Wärtsilä har signert ei femårig serviceavtale med Songa Offshore for fire halvt nedsenkbare boreriggar.

Trygve på tur

Trygve har igjen vore ute på tur. Ser du kor han har vore denne gongen?

Stor gjevarglede på Ukraina-innsamling

Folk på Bømlo har i det siste samla saman klede, sko, teppe og anna for å gje til dei naudlidande i Ukraina. To store trailerar kom for å samla inn.
Les mer om:

Promillekontroll på Spissøy

Politiet gjennomførte sundag promillekontroll på Spissøy.
Les mer om:

Heilt kanon med snø på Finnås

Det vart heilt kanon med snø i Espira Finnås barnehage då Frode Grønnevik overraska borna med snø i bakken frå tysdag morgon.
Les mer om:

Fekk trivselsprisen

Torsdag var det høgtidsam tildeling av Trivselsprisen i kommunen.

Ungdomsrådet vil bli ein snakkis

Ungdomsrådet (UR) synest dei har for lite å gjera. No vil dei gjerne at rådet skal bli spurt.

Idrettshallbrød

Bokbada Sejerstad om «To søstre»

Kva er det som lokkar to unge, skuleflinke jenter frå Bærum til å forlate Norge og bli IS-bruder i Syria? Det fortalde journalist og forfattar Åsne Seierstad litt om på bokbadet med Harald Eia i kulturhuset onsdag kveld.

Satsar på fiskeria i Langevåg

Dei siste månadene er det investert om lag 150 millionar kroner i to nye fiskefartøy i Langevåg. Større fartøy gjer trongen for ny fiskerihamn større enn noko sinne.
Les mer om:

Innværkonene

Valde å sende utleigesaka direkte til formannskapet

Ei ny sak om utleigereglar og satsar for skulebygg vart sendt direkte til formannskapet, etter at førre sak vart utsett etter diskusjon om inhabilitet på utvalsmøtet.
Les mer om:

Fiskerihamna kan bli framskunda

Liv Kari Eskeland (H) sa frå Høgre sitt landsmøte fredag at fiskerihamna i Hovlandshagen kan bli løfta fram i første del av Nasjonal transportplan (NTP) med ei alternativ finansieringsløysing.
Les mer om:

Ungdomsbedrift frå Bømlo sikra NM-billett

Ungdomsbedrifta WeFlex UB frå Bømlo vidaregåande imponerte dommarane i Bergen torsdag, og er sikra bilett til NM på Lillestrøm.
Les mer om:

Samarbeid blir svært viktig

Tettare samarbeid mellom Sunnhordland og Haugalandet kan bli viktig i det å skape eit tyngdepunkt mellom Bergen og Stavanger. Ikkje minst blir dette viktig når Hordaland blir slått saman med Sogn og Fjordane.

Solveig Leithaug syng med Bømlo Gospel

I kveld, fredag, kjem Solveig Leithaug til Bremnes kyrkje for fyrste gong.
Les mer om:

Flest personar mellom 10 og 19 år i Bømlo

Dei av oss som er mellom 10 og 19 år utgjer den aller største aldersgruppa her lokalt. Her er den «unge» alderssamansetjinga i Bømlo.
Les mer om:

Jente på ski

Les mer om: