Lokalt


Påsketrafikken sprer seg fint

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Trafikken går pent og pyntelig for seg. Det er foreløpig ingen antydning til kødannelser, sa trafikkoperatør Arvid Wahlstrøm i Statens vegvesen region Øst til NTB tidlig ettermiddag søndag. Vegtrafikksentralen overvåker trafikken i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland.NRK-radio meldte om køer på E39 fra Ålgård mot Stavanger søndag ettermiddag/ tidlig kveld.

Leste dikt fra motstandskampen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Den kjente motstandsmannen Sverre Sand lå under krigen ni måneder i skjul på heia mellom Heskestad og Sokndal. På det meste var det 14 som lå på den trange hytta på Stene. Dagene ble lange og viktige merkedager gjennom året fløt helt over i hverandre. På ulikt vis prøvde de å få dagene til å gå. Sverre Sand skrev noen dikt som fortsatt er bevart.

Trygve (93) legger påsketuren til Søylandsvarden

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag er som regel en av dagene. 1. påskedag er ikke noe unntak.- Du skriver vel ikke om dette i avisen, sier Trygve Gausdal til Agder da han blir stoppet på vei opp fra Trellevika til Gråsteinsveien for å starte turen Ut fra svaret om at det er fint å få med litt i nettavisen om at det er godt å få seg en trimtur i påsken, er Gausdal med på notene.

Venter stor påske-trafikk i dag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Søndag i påsken er ofte en dag med stor trafikk av folk som skal hjem fra påskefjellet og påskebesøk andre steder. Det fine været kan nok gjøre at mange drøyer med hjemreisen til 2. påskedag, men det blir trolig stor trafikk både i dag og i morgen.- Stor trafikk betyr mulige kødannelser både i dag og i morgen. Hold god avstand og beregn ekstra god tid. På denne måten bidrar du og andre til at alle kommer seg trygt frem.

Slag, høy musikk og påkjørt rådyr

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Ble slått Klokken 03.10 natt til 1. påskedag fikk politiet melding om at en mann var blitt slått i Flekkefjord. Det er ikke meldt om alvorlig skade. Politiet opplyser at det er opprettet sak og at hendelsen dermed etterforskes.Høy musikk Klokken 03.04 fikk politiet melding om høy musikk fra en Lyngdal-adresse. Musikken forstyrret naboene.

Påskedagen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Kvinnene som kom til graven påskemorgen for å avslutte stellet av Jesu legeme, ble de første som kunne fortelle om oppstandelsen (Luk 24, 1-12).Jesu død og oppstandelse la et helt nytt grunnlag. Uansett tro på Jesus som Guds Sønn eller ei, er det som skjedde, siden blitt starten på en ny tidsregning.Påskemorgen slukker sorgen, slukker sorgen til evig tid; den har oss givet lyset og livet, lyset og livet i dagning blid.
Les mer om:

Her skal E39-trafikken gå fra 20.mai

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Tunnelrehabiliteringsprosjektet i Region sør startet i Vest-Agder mars 2015 med tunnelene Loga, Drangeid og Austad på E39 i Flekkefjord. Arbeidene der ble ferdig sommeren 2015. Våren 2016 startet arbeidene i Kirkehei-tunnelen i Mandal. Deretter ble Skjeggestadtunnelen rehabilitert. DÅRLIG DEKKE: Like etter påske skal Allfarveg sørge for å lappe litt på den gamle vernede veien før hele E39-trafikken settes på.

Rask slukking av brann i Gyland

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Lørdag klokken 17.30 fikk brannvesenet i Flekkefjord og Kvinlog melding om brann i terrenget ved Birkelandsvegen i nærheten av Sandvand i Gyland.- Brannen er slukket det har brent et par mål på ei gresslette der også en gammel redskapsbod har gått med i brannen, opplyser varabrannsjef Kjetil Presterud i Flekkefjord brannvesen til Agder. - Det er en bekk i nærheten.

Slo ned «dagens brann»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Våre mannskaper fra Kvinlog og Kvinesdal gjorde en flott innsats slik at de klarte å få slokket alt nå i god tid før kvelden. Nå kan vi endelig pakke sammen, sier brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør til Agder. - Vi kom med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog.

På påsketur med «Ormen Lange»

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)«Ormen Lange» var ifølge Snorre Sturlason det store langskipet til Olav Tryggvason, den var sannsynligvis et sted mellom 45 og 55 meter lang og et sted mellom 70 og 100 roere. Den lokale «Ormen Lange» er også smal og lang, men den må nøye seg med en liten påhengsmotor for å forflytte seg fra Eschebrygga til Slippen. Det er firmaet Boston AS som holder på med å avslutte sine arbeider med fjordryddingen.

Bekymret for ny påsatt gressbrann

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Like før klokken to fikk politiet og brannvesenet melding om brann i terrenget i området ved Jerstad i Kvinesdal. Politi og brannvesenet konkluderte raskt med at det ikke var behov for politiet.- Vi har kommet frem med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog.

- Fantastiske forhold i fjellet denne påsken!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)- Suleskard, Lysevegen, Hilleknut og Flatstøl er inngangsportaler til nok snø. Vi har vært på skitur med overnatting på flere av hyttene Stavanger Turistforening har på fjellet; Børsteinen, Storevatn og Øyuvsbu, forteller speiderne som har base i Frikvarteret på Ådneram øverst i Sirdal.

Ikke plass nok på bobilparkeringen i påsken

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Langfredag ble den populære bobilplassen, som drives av Flekkefjord kommune, helt full. Det gjorde at enkelte av de som kom til Flekkefjord med bobil måtte ta til takke med en plass like ved Slippen.

Kraftig grøftekjøring

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiet fikk melding om trafikkulykke på fylkesvei 44 ved Svegeskogen Industriområde i Flekkefjord klokken kvart over åtte lørdag morgen. - Det er en bil som er involvert. Fører var ute av bilen og oppegående etter hendelsen. Fører ble kjørt til sykehus med ambulanse for en sjekk.

Tørste påsketyver

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken ti på halv tre natt til lørdag fikk politiet melding om at to menn hadde forsøkt å stjele drikke fra en bar i Kvinesdal.Politiet kjenner identiteten på gjerningspersonene og forholdet anmeldes, opplyser operasjonsleder i Agder politidirtrikt.Høy musikk Like etterpå fikk politiet melding om høy musikk fra en privat adresse i Kvinesdal. Musikken forstyrret natteroen og eier av musikkanlegget ble pålagt å dempe lydnivået.

Ble slått ned

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Klokken halv fire natt til lørdag fikk politiet melding om at en mann var blitt slått i Flekkefjord.- Fornærmede ble kjørt sykehuset i Flekkefjord for videre oppfølging der. Mannen har et ukjent skadeomfang, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.Politiet etterforsker hendelsen.

Politiet advarer mot ferdsel på Svartevatn

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Politiet har langfredag fått melding om at det er observert flere personer som har gått over Svartevatn ved Sinnes. Isen er usikker og det er satt opp advarsel mot ferdsel på vannet, opplyser politiets operasjonsleder.Promillekontroll Politiet har gjennomført promillekontroll i Egersundsveien i Sokndal i tiden fra klokken 21.00- 21.40 langfredag. Det var 36 kontrollerte førere.

Brannvesenet har kontroll på slukkingen

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Brannvesenet i Kvinesdal rykket langfredag ut på gress/krattbrann til Heddan Gård i Hægebostad- Det er to branner i et forholdsvis stort område. Vi har kontroll på stedet og stopper slukking for natten, opplyste Brannvesen Sør like etter klokken 22 langfredag kveld.Brant flere steder Brannvesenet Sør på Birkeland rykket tidligere på dagen ut på gress/krattbrann til Lidrage i Hægebostad.

Påsketur på dresin

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)De fleste forbinder nok påskeferien med å være på hytten på fjellet, ski på beina med kvikk lunsj og appelsiner i sekken. Det var ikke planene til denne vennegjengen fra Flekkefjord, som sammen med mange andre familier tråkket avgårde på Flekkefjordbanens dresinsykler.

- Det er flott å være her på gården Li

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Fra begynnelsen av påsken og frem til nå er det om lag 60 som har kvittert i turboken på gården Li. Langfredag var det både familier fra Lyngdal på plass for å overnatte og mange dagsturister innom kystgården.- Det er et flott sted her. Vi bor i Lyngdal, men har ikke hørt om eller vært her før nå.

- Snø nok til skirenn!

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)I dag skinte solen fra en skyfri himmel også på Knaben Det er lite snø igjen på Sanden, men Knaben og Fjotland IL fant nok til å arrangere skirenn Foto: Mindor Mæland - Det er masse folk her oppe som koser seg, forteller Mindor Mæland i Flekkefjord Røde Kors til Agder. Klokken tikker ned til start Foto: Mindor Mæland Påskerennet til Knaben og Fjotland IL samlet mange unge og gamle på sanden i år også.

Gikk i bønn for politikere, presse, kultur, barn, idrett og eldre

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)En felleskirkelig bønnevandring med om lag 50 personer startet utenfor Flekkefjord kirke Langfredag.Der ønsket Elisabeth Bøe Grøtteland fra Flekkefjord menighet velkommen. På hvert sted ble det lest et skriftsted og bedt en bønn, så fortsatte vandringen med salmer og sanger underveis.Etter starten ved kirken var første stopp var i Kirkegaten for å be for næringslivet.

Anmeldte mopedfører

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Natt til langfredag var det lite å melde i politiloggen fra Lister, men en mopedfører ble stoppet.Det skjedde klokken kvart over ti skjærtorsdag kveld i Kvinesdal. Mopedføreren ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Langfredag

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Langfredag er en spesiell dag i kirkeåret. Ved korsfestelsen oppfylte Jesus blant annet profetien i Jesaja 53,3.5; «Men han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.»Jesu lengste dag Langfredag markerer i kristen tradisjon dagen da Jesus Kristus døde på korset. Den markeres fredag før påske.

Fellestur i praktfullt påskevær

(NB: Dette kan være en forkortet versjon av teksten uten tilleggsinnhold som faktabokser, bilder, videoer og mer. Vennligst besøk nettsiden for å lese komplett innhold.)Turen med over 60 deltakere, store og små, gikk fra Hummeråsen kl. 12. med første rast ved Oddresteien. Den nest største ruggesteinen i vår regionen er et populært stoppested på vei til Langelandsfjellet og andre turmål på det østlige Hidra. Turleder Stein Rune Larsen delte ut kokosnøtter slik at turdeltakerne kunne knekke nøttene med den stor ruggesteinen.