Lokalt


Bommer – tålegrensen er passert

DEBATT: Dersom folk ikke protesterer og reagerer, vil bomringene neppe forsvinne.

Briljant Napoli-drama

Det er sjelden man ser en så god overgang fra bok til tv-serie som i HBOs drama basert på Elena Ferrantes «Mi briljante venninne».

Naboer hjelper hverandre til et friskere liv

I 36 år har naboene på Stokka trent mot samme mål: Å klare idrettsmerket.
Les mer om:

Det store slipsmysteriet

Hvordan kan det ha seg at vi menn går rundt med et tøystykke rundt halsen som ikke har noen som helst funksjon?
Les mer om:

Nordmenn blar opp 1 milliard kroner på julekalendere

I snitt planlegger nordmenn å bruke 461 kroner på å telle ned til julaften i år. Julekalendere er blitt big business og stadig nye varianter dukker opp.
Les mer om:

Kranbåten «Gulliver» har ankommet havariområdet

Båten, som kan løfte 4000 tonn, skal etter alt å dømme bidra til å løfte KNM «Helge Ingstad» opp fra vannet. Lillesøsteren «Rambiz» er også på vei.

Trubadur av beste varemerke

Vemodig vakker visesang malt i country-blått.

Seilbåt tok inn vann utenfor Siragrunnen

En person ble lørdag kveld fraktet til sykehus.
Les mer om:

Gjør som Petra, Oliver og Alvar: Tegn Julenatt!

Barna i Lervig brygge barnehage har gjort det. De har allerede levert tegninger til Aftenbladets juletegnekonkurranse, «Julenatt». Det er ennå tid for alle dere andre, men fristen nærmer seg...

Inne under åpen himmel

Her står gapahukene klar hvis du vil søke ly for regnet, tenne bål eller ha gratis overnatting.
Les mer om:

76 døde og 1300 savnet etter California-brann

76 personer er bekreftet omkommet og nesten 1300 personer er savnet etter den dødeligste brannen i Californias historie, bekrefter amerikanske myndigheter.

To politibetjenter knivstukket i Egersund

To politibetjenter ble natt til søndag stukket med kniv på torget i Egersund. En mann løp fra stedet, men ble pågrepet like etter ved Tyskerbrua.
Les mer om:

112 flypassasjerer sendes med buss fra Oslo til Stavanger natt til søndag

De skulle egentlig landet på Sola klokken 17.05 lørdag ettermiddag. I stedet blir det en lang busstur med ankomst ved 3-tiden natt til søndag. - Hvorfor ikke utsette flygningen i stedet, undres passasjerer.
Les mer om:

112 flypassasjerer ble sendt med buss fra Oslo til Stavanger natt til søndag

De skulle egentlig landet på Sola klokken 17.05 lørdag ettermiddag. I stedet ble det en lang busstur med ankomst ved 3-tiden natt til søndag. - Hvorfor ikke utsette flygningen i stedet, undres passasjerer.
Les mer om:

Hun bygger det nye sykehuset

Hun er prosjektdirektør for bygget som skal motvirke sykdom, redusere lidelse og redde liv. Kari Gro Johanson tar på fancy briller og kikker inn i fremtidens sykehus.
Les mer om:

Skipsrederen som absolutt ville ta toget

Sigval Bergesen bygde seg en formue på skip, men brukte krefter og penger på å legge skinner vestover.
Les mer om:

Eldre kvinne fant smykker til en verdi av 300.000 kroner

Politiet fikk en uventet og uvanlig leveranse fra en ærlig turgåer lørdag kveld. Kvinnen, som er i 70-årene, fant en rull med smykker som har en salgsverdi på 300.000 kroner.
Les mer om:

Må få fullstendige profesjonsutdanninger ved UiS

DEBATT: For at Stavanger skal bli en attraktiv universitetsby så må de tilby fullstendige profesjonsutdanninger – ikke halvferdige grader som tvinger studenter til andre byer.
Les mer om:

IS under press fra flere fronter i Syria

Minst 43 mennesker er drept i et angrep mot IS-mål utført av den USA-ledede koalisjonen øst i Syria. Samtidig er IS drevet ut av en lomme sør i landet.
Les mer om:

Menneskerettsforkjemperens iranske forbindelser

Fredsprisvinner Shirin Ebadi anklager humanitære organisasjoner for å jobbe for iranske myndigheter. Hun nevner spesielt én virksomhet som også dukker opp i historien om en mystisk menneskerettighetsforkjemper fra Sola.
Les mer om:

Mediene misfornøyd med politiets kommunikasjon på Twitter

Annenhver journalist mener kommunikasjonen med politiet etter blitt enda dårligere etter at Twitter ble tatt i bruk som kanal.
Les mer om:

14 timers stand-up-maraton i garasjen

Han har spilt showet «Bjerga on ice» for 4700 publikummere i DNB Arena. Lørdag tok Rune Bjerga det helt ned og spilte showet for 30 publikummere. Hjemme i garasjen. Åtte ganger.
Les mer om:

Idrettspresidenten etter åpenhetsdebatten: – Vi har fått strammere retningslinjer enn de fleste offentlige virksomheter

Idrettspresident Tom Tvedt vil ikke svare på hva han synes om at politiske partier hemmeligholder samme type offentlig pengebruk som de krevde at idretten skulle vise frem. Men han mener debatten om åpenhet har vært viktig og nødvendig.
Les mer om:

Russen ønsker dialog med politiet

ROGALAND: Anas Hassan (18), som er russepresident ved Hetland videregående skole i Stavanger, kjenner seg ikke igjen i bildet Sør-Vest politidistrikt tegner av årets russ.

Trumps fravær fra toppmøter i Asia nok et tegn på USAs retrett i verden

GJESTEKOMMENTAR: Det er fort gjort å bli distrahert av sirkuset rundt president Trump. Men betyr det noe? For å få et svar, ta en titt på tre store sammenkomster på den andre siden av kloden denne uken.
Les mer om: