Lokalt


Øygarden vil signere Azar Karadas

1. divisjonsklubben vil gi veteranen muligheten til å fortsette fotballkarrieren.
Les mer om:

Kontrakt med SUS2023 sikrer arbeidsplasser for mur- og flisfirma

Helse Stavanger har inngått en avtale med Smistad mur og flis AS på Haugalandet om å levere innervegger av betongblokker til det nye universitetssykehuset i Stavanger.
Les mer om:

Endelig er verdens raskeste elektriske hurtigbåt i trafikk fra Stavanger

Den helelektriske hurtigbåten «Rygerlektra» ble liggende ved kaien i Vågen litt lenger enn planlagt. Men nå er den endelig klar til å frakte gjester miljøvennlig, lydløst og raskt til Lysefjorden.
Les mer om:

Kamp om roret i havnestyret

Flertallspartiene i Stavanger er ikke fornøyd med sammensetningen av nytt styre for Stavangerregionen Havn IKS. Nå kan det bli omvalg og økt press på «lille» Randaberg.
Les mer om:

Tornekrattet: Styret trekker seg hvis Forren får sparken

Supporterklubben stiller seg 100 prosent bak Vegard Forren.

Skjenking: Årlig møte skal sikre ordnede forhold

SV ville ha krav om minstelønn inn i skjenkereglementet, som i Stavanger. Men det politiske flertallet satser heller på et årlig dialogmøte med bransjen.
Les mer om:

Overgriper trakk anken dagen før retten skulle settes

36-åringen som i fjor ble dømt i Stavanger tingrett for å ha voldtatt en 13 år gammel jente over nettet, frykter at han kunne blitt dømt strengere i lagmannsretten.
Les mer om:

SV: - Nok applaus og jubel, nå trengs eiendomsskatt

SV vil innføre eiendomsskatt på næringseiendommer i Sandnes. – Nei! Vi må rulle ut den røde løperen for næringslivet, svarer Frp.
Les mer om:

«Uventet dødsfall», «legemiddel gitt til feil pasient», «fall med alvorlig skade»

Pasienter som faller, en som ikke får nødvendig medisin, ansatte som stjeler fra medisinskapet, en journal som forsvant i posten. I fjor ble det registrert 82 alvorlige avvik i helsesektoren i Stavanger kommune.
Les mer om:

Sportens «Silicon Valley»: Slik ble Sveits idrettens «pirathavn»

De lokkes med skattefritak, gratis husleie og minimal kontroll. Sveits har flere milliarder grunner til å gi store internasjonale idrettsforbund frie tøyler.
Les mer om:

- Nå vil stavangerfolk ha hytte i Ryfylke som aldri før

Etter budkamp ble fire hytter solgt over prisforlangende i Hjelmeland. Også en femte hytte i Strand gikk over takst.
Les mer om:

Hedvig Montgomery: «Noen forhold skal ta slutt»

Tre ting du må tenke gjennom før du tar valget: Skal jeg bli eller skal jeg gå?
Les mer om:

Reiselivet reagerer på ny krisepakke for sesongbedrifter

Hverken overnatting, transport, attraksjon eller servering omfattes av den nye ordningen som skal redde sesongbedrifter. Flere i reiselivsnæringen krever at ordningen utvides og forlenges, men regjeringen ber dem søke støtte på samme måte som andre selskaper.
Les mer om:

Han imponerer mer enn han berører

BOK: Briljant modernisme om en dansemusiker som forsvant ut i løse luften.

Fluorforbud vedtatt i FIS-styret – skal teste frem mot sesongstarten

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil gradvis fase inn et forbud mot fluorprodukter med mål om fullstendig nulltoleranse fra 2022/23-sesongen.

Oalsgata: Nå kan huseiere søke om erstatning

Mandag kveld klokken 19.04 ble reguleringsplanen for Oalsgata i Sandnes endelig vedtatt. Det betyr at mange av huseierne nå kan søke om å få husene sine innløst.
Les mer om:

Her er Ranheim tilbake i normal trening – bortsett fra to mann

– Jeg føler i høyeste grad med Barli og Valla Dønnem. De er i en veldig kjip situasjon, sier Ranheim-trener Svein Maalen.
Les mer om:

Norge er mindre oljeavhengig enn ved forrige krise

Koronakrisen kan øke farten på omstillingen av norsk økonomi. Men de som mister oljejobber nå, går inn i et langt tøffere arbeidsmarked enn sist.
Les mer om:

Sykehuset er forberedt på mer koronasmitte

Ingen har testet positivt for korona på Stavanger universitetssjukehus siden 18. april. Det betyr ikke at faren er over, eller at beredskapen er redusert.
Les mer om:

400 færre «russehendelser» for politiet: Håper russen vil fortsette sin gode oppførsel

Vanligvis skal russetiden være over etter 17. mai. Men koronarussen ruller videre. Politiet ber dem fortsette i det gode sporet og vise hensyn til andre.
Les mer om:

Christian ble lam i sykkelulykke. Nå arrangerer KCK ritt på Torvet for å finansiere håndsykkel

Da Christian Gyldenøhr (34) ble lam i en sykkelulykke, hadde han ikke tegnet lisens. Nå vil KCK hjelpe ham med å finansiere håndsykkel til 176.000 kroner.
Les mer om:

Lite entusiasme i kulturlivet for kommunens sommerprosjekt

Mariann Bjørnelv får støtte fra en rekke kolleger på kulturfeltet etter å ha luftet sin frustrasjon over kommunens sommertilbud for barn. Uklar utlysningstekst og kort søknadsfrist er blant tingene folk reagerer på.
Les mer om:

WHO innstiller forsøk med hydroksyklorokin mot covid-19

Utprøving av malariamedisinen hydroksyklorokin i behandlingen av covid-19 stanser inntil videre i Norge og resten av landene som deltar i WHOs studie.
Les mer om:

WHO stanser utprøving av hydroksyklorokin mot covid-19

Verdens helseorganisasjon WHO stanser inntil videre utprøving av malariamedisinen hydroksyklorokin i behandlingen av covid-19.

Abortkritikk mot KrF: – Provoserende, stygt og falskt

Geir Pollestad (Sp) mener Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad har ansvaret om KrF taper slaget om bioteknologi tirsdag.