Lokalt


Håpar å få tid til padling på Mjøsa i påska: – Det er min nye pasjon

Ellen Persvold, busett i Garlibygda og dagleg leiar for Valdres Folkemusikkarrangement, er heilt open om denne lidenskapen. Alf Prøysen skreiv ei vise om å seile på Mjøsa. Sjølv likar ho altså å padle på Norges største innsjø.

Tar avstand fra russefesten i Krogshavn: – Det er bare å ødelegge for seg selv

BAMBLE: Russepresident Sander Eggan og visepresident Jesper Hagrupsen ved Bamble videregående skoles avdeling på Grasmyr, sier at ingen av deres russ deltok på russefesten i Krogshavn i Langesund mandag kveld. – Vi tar absolutt avstand fra det her og vi må følge det Folkehelseinstituttet har kommet med, sier Eggan og Hagrupsen.

Hytteforbudet blir opphevet

Det omstridte hytteforbudet blir opphevet fra og med mandag 20. april, men regjeringen fraråder fremdeles alle unødvendige fritidsreiser.
Les mer om:

Idyll: – Nå er vi kommet i en vanskelig situasjon

Frem til 15. juni er alle idrett- og kulturarrangementer avlyst. Fem dager senere, fredag 19. juni, er årets Idyllfestival planlagt. – Vi er kommet i en vanskelig situasjon.

– Vi må stå sammen og gi hverandre håp

Over hele Norge planlegger folk en annerledes påske på grunn av koronautbruddet. Mer enn noen gang må vi stå sammen og gi hverandre håp, skriver statsminister Erna Solberg i denne kronikken.

Klar på at folkehelsen kommer først: – Må innstille oss på å leve lenge med enkelte smitteverntiltak(pluss)

Stortingsrepresentant Ingvild Kjerkol (Ap) tror gjenåpningen av skoler og barnehager betyr en ny fase av epidemien i Norge, men tror likevel det er langt fram til en helt normal hverdag. Nå vil hun at antallet som blir koronatestet skal opp.
Les mer om:

– Denne er kun sett et fåtall ganger

Fugleentusiast Bjørn Ove Høyland (46) fikk øye på noe ganske uvanlig ved Skeisvatnet mandag.
Les mer om:

– Vi må sette oss ned etter påske for å se hvordan dette skal gjøres

De har hatt alle barnehagene åpne, men er glad for å ha fått forvarsel om når de skal i full drift igjen.
Les mer om:

Høie: – Det koster oss mye å få kontroll, men det skal lite til for å miste den

– Vi har fått kontroll på smittespredningen – og den kontrollen må vi beholde, sier helseminister Bent Høie (H), som maner til at Norge fortsatt må vise hensyn.
Les mer om:

Skolenes landsforbund støtter plan for åpning av skoler og barnehager

Skolenes landsforbund støtter regjeringens avgjørelse om gradvis åpning av skoler og barnehager fra og med 20. april.

Hytteforbudet blir opphevet – men unødvendige fritidsreiser frarådes fremdeles

Det omstridte hytteforbudet blir opphevet fra og med mandag 20. april, men regjeringen fraråder fremdeles alle unødvendige fritidsreiser.
Les mer om:

Barneombudet: Sårbare barn må få dagtilbud mens de venter på at skolen åpner

Regjeringen må få på plass et dagtilbud til utsatte og sårbare barn som venter på å komme tilbake på skolen, mener Barneombudet.
Les mer om:

Enorm etterspørsel etter Joakims munnbind: – Jeg satt igjen med en vond følelse at jeg ikke kunne dele ut til alle som trengte det!

Joakim Væthe-Larsen (45) hadde 1.500 munnbind ekstra som han ville gi bort til noen som trengte dem. Lite visste han om hva han hadde satt i gang.

Filmprek er tilbake - hjemme hos deg! OBS! Videoen vil være tilgjengelig fra klokka 20.00

Du sitter hjemme og vi sitter på Litteraturhuset, men den gode samtalen med spennende filmskapere er den samme. Hva er kunstig intelligens og hvordan påvirker det livene våre? Kan kunstig intelligens erstatte mennesket? Og hva betyr det egentlig å være menneske? Filmpreks Anne Fjellro møtte regissør Tonje Hessen Schei for å snakke om hennes nye film iHuman, som viser oss noe av hva som er i ferd med å skje – akkurat nå, på godt og vondt.
Les mer om:

Helsedirektoratet ville åpne barneskolene på alle trinn

Helsedirektoratet anbefalte regjeringen å åpne skolene fra 1. til 7. trinn, men regjeringen bestemte at kun de laveste trinnene skulle åpnes i første omgang.
Les mer om:

1. til 4. klasse opnar 27. april

NPK-NTB: Kunnskapsminister Guri Melby (V) fortalde på pressekonferansen på tysdag at det overordna målet er at alle barn skal tilbake på skulen før sommaren.
Les mer om:

Påske i en annerledes tid: Tenker nytt i tradisjonsrike tider

Selv om kirken er fysisk stengt, er ikke påsken avlyst. Gudstjenestene er allerede spilt inn og påskehilsen blir sendt pr. brev.

Hvaler-ordføreren: – Vi gleder oss til å få hyttefolket tilbake

Hvaler-ordfører Mona Vauger (Ap) er glad hytteforbudet går mot slutten, men er ikke i tvil om at det har vært både nødvendig og riktig.
Les mer om:

Kommuneoverlege holdt egen korona-smitte skjult: – Jeg ville ha arbeidsro

Fra før har det vært kjent at både ordføreren og varaordføreren har vært smittet. Først nå har det blitt kjent at kommuneoverlegen også er smittet.

Slik blir påskeværet

Er du en av dem som har tenkt å bruke påsken ute i naturen har du fine dager i vente. Påsken blir preget av lange perioder med sol, lover meteorologen.
Les mer om:

– Vi er glade for at det ikke ble åpning rett etter påske. Men dette skal vi klare

Troms-ordførere støtter avgjørelsen om å åpne barnehager og skoler igjen etter påske.

Fornøyd med åpningsvedtak: – Vi må være ekstra forsiktige

20. april kan frisører og virksomheter som er stengt av smittevernhensyn, åpnes igjen om de oppfyller krav om smitteverntiltak. Det er bransjen i Bodø fornøyd med.
Les mer om:

Gjenåpner barnehager og barneskolen også i Harstad(pluss)

Ordfører Kari-Anne Opsal i Harstad er glad for at regjeringen legger opp til en gradvis gjenåpning av skoler og barnehager, og vil diskutere regjeringens nye tiltak med formannskapet onsdag.

Sleiket på varer og satt de tilbake i butikkhylla

Den svært så rare og alvorlige episoden ble fanget opp av sikkerhetsvaktene på IKEA og mannen måtte pent finne seg i å betale for varene.
Les mer om: