Kultur - Gaffa


Vazelina runder av sin 40 år lange karriere med storkonsert i Oslo Spektrum

Totens Blad skriver at et 40 år langt musikalsk eventyr går mot slutten – og at det folkekjære bandet snart legger inn jekken. For godt. Men det gjør de ikke uten pomp og prakt. 21. mars inviterer Vazelina Bilopphøggers til jubileums- og avskjedskonsert i Oslo Spektrum. – Nå er vi i støtet. Vi gir oss mens vi er på topp, sier Eldar Vågan til avisen – og legger til: – Dette er fysisk arbeid. Er det ikke fysisk, så er du ikke et rockeband lenger.

Bergenfest med neste sommers første hovednavn

Bergenfest kunne i sommer skilte med et program bestående av navn som Bon Iver, Madrugada, Clean Bandit, Patti Smith og Robert Plant øverst på plakaten. Nå er planleggingen av neste års utgave for alvor i gang. I dag er det klart at Lars Vaular er første navn som settes på festivalplakaten for 2020. LES OGSÅ: TNT-vokalist Tony Mills er død. Bergensartisten ga nylig ut singelen To minutter i samarbeid med Röyksopp. – Den nye musikken jeg jobber med blir veldig spennende å spille live.

TNT-vokalist Tony Mills er død

I en melding på Mills’ Facebook-side skriver kona hans Linda Mills at han fikk diagnosen uhelbredelig kreft i bukspyttkjertelen i april. – Det er med knust hjerte at jeg meddeler at min elskede mann og beste venn Tony Mills er død, skriver hun. LES OGSÅ: Kreator til Inferno. Mills var vokalist i TNT i perioden 2006 til 2013, og bandet hyller ham i en melding på Facebook-siden sin. – Du ga oss tre flotte album, mange store konserter og mange fine minner sammen på veien og i studio. Vi føler et stort tap, skriver bandet.  The post TNT-vokalist Tony Mills er død appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Inferno Metal Festival med headlinerslipp

Bekreftelsen kommer i en pressemelding fra arrangørene bak Inferno Metal Festival torsdag morgen. – Selv om Kreator spiller thrash metal, så har bandet aldri vært redde for å strekke strikken innenfor sjangerrammene. Dette har gjort Kreator usedvanlig sterk og står fremdeles som et av de feteste bandene innen thrash metal igjennom flere tiår.

HBO punger ut 600 millioner dollar for denne serien

Det er Variety som melder om den enorme summen HBO måtte punge ut med for å sikre seg eksklusive rettigheter til den populære komiserien for de neste fem årene. Ifølge bransjemagasinet forklares den høye prisen med at TBS sin eksklusivitetsperiode, som egentlig skulle vart til 2024, er kortet ned slik at HBO kan ha serien på plass til lanseringen av HBO MAX i USA. Den lanseringen skal etter planen skje våren 2020. LES OGSÅ: GAFFAs Oslo/Fusion-anbefalinger. Her til lands ble det i fjor høst klart at strømmetjenesten til Discovery Networks, Dplay, hadde sikret seg senderettighetene til alle de t

Pitt forteller om den største utfordringen

Nå blir han å se i rom-eposet «Ad Astra», som ifølge Pitt selv er noe av det vanskeligste han har satt tenna i som skuespiller. Utfordringen gikk ikke så mye på det fysiske, forteller han til TT. Filmen handler om en person som ikke kommuniserer med andre men opplever ensomheten i universet. Pitt er stort sett alene i alle scener. LES OGSÅ: GAFFAs Oslo/Fusion-anbefalinger. «Ad Astra» har regi av James Gray og produseres av Pitts selskap, Plan B. Det beskrives som et science fiction-drama om en mann som sendes ut i rommet for å lete etter faren sin: En mann som forsvant for flere tiår siden.

Mannen bak «Mr. Robot» planlegger ny versjon av klassisk sci-fi-serie

I neste måned, nærmere bestemt 6. oktober, kommer den fjerde og siste sesongen av «Mr. Robot» ut på USA Network. I Norge har den kritikerroste serien, med Rami Malek og Christian Slater i de mest sentrale rollene, blitt sendt på NRK. Nå er det imidlertid klart hva serieskaper Sam Esmail skal finne på når den siste rulleteksten har flimret over skjermen i «Mr.
Les mer om:

NRK dropper ny sesong av «Heimebane»

Det sier produsent Vilje Hagen i produksjonsselskapet Motlys til Kampanje. – I dialog med NRK så ser vi på et mulig samarbeid med andre strømmetjenester, fordi vi, skaperne bak «Heimebane», føler vi har mer på hjertet og gjerne vil lage en sesong til.
Les mer om:

– Sylvi Listhaug skal aldri bli en profet i mitt rom

– Når jeg ser Sylvi Listhaug snakker om noe, så gidder jeg ikke lese det. Det er som med Trump. Jeg hører det og hører det, og jeg blir sintere og sintere. Til slutt forplanter hatet og sinnet seg i meg, og jeg vil ikke ha det. Det er det samme med Sylvi Listhaug. Hun skal aldri bli en profet i mitt rom, sier Liv Ullmann til NTB. 80 år gammel er hun klar til nok en omfattende turné sammen med Riksteatret. LES OGSÅ: Komiker fikk sparken fra «SNL». Oppsetningen «Liv» er et uvanlig stykke teater.
Les mer om:

Taylor Swift kommer til Norge i 2020

Det bekrefter arrangørene i All Things Live tirsdag ettermiddag. Den amerikanske popstjernen er også klar for sommerens utgave av Roskilde Festival i Danmark. – Dette er noe av det villeste jeg har vært med på. Å få selveste Taylor Swift til å spille en av veldig få konserter i Skandinavia, er en drøm som har gått i oppfyllelse. Hun kommer til å sette fyr på Norges største konsertarena, Voldsløkka, og vi forventer en kveld som går inn i historiebøkene!
Les mer om:

Rockelegendens dødsårsak er offentliggjort

Den kjente vokalisten ble funnet død hjemme i huset sitt på Manhattan søndag morgen.
Les mer om:

Komiker fikk sparken fra «Saturday Night Live» – fire dager etter ansettelsen

Det bekrefter det amerikanske humor- og underholdningsprogrammet i en uttalelse mandag. Oppsigelsen kommer kun fire dager etter at det torsdag ble kjent at Gillis var ansatt hos SNL. Samme dag som nyansettelsen ble kjent, spredte tidligere videoer av komikeren seg hvor han kalte kinesere «chinks», et støtende ord brukt til å beskrive asiater.
Les mer om:

INTERVJU: Bill Skarsgård vil gå nye veier

Men Bill Skarsgård (29) merker at han vil ha flere bein å stå på. – Jeg vil gjerne jobbe fram noen egne prosjekter og produsere egne ting, sier han til TT. «It: Chapter Two» tar seerne med tilbake til den ondskapsherjede småbyen Derry. Barna i «The Losers’ club»-gjengen har vokst opp, men det har ikke Pennywise. Med litt av et flir, og full klovnesminke-mundur, spiller Bill Skarsgård nok en gang karakteren som virkelig setter killer clowns på karet. LES OGSÅ: GAFFAs anmeldelse av «It: Chapter Two». – Det har vært en utrolig utfordring for meg som skuespiller, jeg har fått litt mer selvtillit.

Fem filmer du ikke kan gå glipp av under årets Oslo/Fusion

Oslo/Fusion Internation Film Festival er nok en gang over oss. I snart 30 år har festivalen utfordret grenser, utfordret oss som mennesker og utfordret hva skeiv film kan være. Her er mye god film å velge mellom. Det er ikke alltid like lett å vite hva som skal prioriteres når den ene filmbeskrivelsen er like pirrende som den neste. Heldigvis er vi her for å tilby en hjelpende hånd. Anbefalingene våre er en blanding av de åpenbare og de ukjente. Undervurderte kultfilmer og utfordrende dokumentarer.

Hevder Prince forsøkte å «gi henne juling»

«Prince forsøkte å gi meg juling», sier den irske sangerinnen med et lurt smil til vertene på programmet «Good Morning Britain». Et program som med sin hyggelige stemning ellers legger seg tett opp til norske «God Morgen Norge». Sinead O’Connor slo selv gjennom som artist med Prince-låta Nothing Compares 2 U i 1990. Når verten Piers Morgan i «Good Morning Britain» spør den nå hijabkledde O’Connor om hun noensinne har møtt Prince, forteller hun at ja, det har hun, men at de ikke kom så godt ut av det med hverandre.

Netflix har sikret seg eksklusive globale rettigheter til «Seinfeld»

Detaljer rundt Netflix-avtalen er ikke kunngjort, men Netflix bekreftet mandag at selskapet har inngått avtalen med Sony, som sitter på distributørrettighetene, om å overta de globale strømmerettighetene fra 2021. Avtalen skal løpe i fem år. Netflix-konkurrenten Hulu har rettighetene til å strømme «Seinfeld» i USA fram til 2021. Amazon er internasjonal distributør.

Leker seg forbi lordene på kinotoppen

I sin andre uke raser lekene i « Toy Story 4» fra andre- til førsteplass med 32.022 besøk, og lar dermed «Downton Abbey» og «It: Chapter Two» innta henholdsvis andre- og tredjeplassen. Til nå har 104.850 nordmenn tatt turen inn i kinosalen for å se Woody og Buzz Lightyears siste sprell. LES OGSÅ: Mannen som skrev sangene som fikk verden til å synge er død. Den mye imøtesette «Downton Abbey»-filmen meldte seg denne helgen, og totalt har 30.352 løst billett til overklassedramaet. «It: Chapter Two» dalte fra første til tredjeplass etter helgen, med 28.142 besøk.
Les mer om:

Dan Aykroyd med store nyheter til «Ghostbusters»-fansen

Det er NME som skriver at det bærer mot mer spøkelsesmoro – og at veteranen er klar for en ny runde. Den planlagte spøkelsesjakta skal fungere som en fortsettelse på de to «Ghostbusters»-filmene fra 1980-tallet. I registolen sitter Jason Reitman, sønnen til Ivan Reitman – som regisserte originalen. LES OGSÅ: Kinotoppen denne uken. Også Sigourney Weaver kommer til å gjenta rollen sin, som Dana Barrett, og Bill Murray skal ha fått lese manuset. Sistnevnte har så langt ikke bekreftet eller avkreftet en eventuell medvirkning. – De fleste originalskuespillerne er med, og noen unge stjerner.
Les mer om:

Kontroversiell Michael Jackson-dokumentar fikk Emmy-pris

«Leaving Neverland» fikk prisen under en seremoni i Los Angeles lørdag kveld lokal tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters. En rekke priser ble delt ut i forkant av den egentlige Emmy-utdelingen neste uke. I filmen «Leaving Neverland» forteller to amerikanske menn om hvordan Jackson angivelig misbrukte dem seksuelt da de var barn. Overgrepene skal ha skjedd på popstjernens eiendom Neverland. LES OGSÅ: Ric Ocasek er død. Dokumentaren har fått massiv kritikk fra Jacksons familie og fans.
Les mer om:

The 1975 bekrefter ny storkonsert i Oslo Spektrum

Det bekrefter arrangørene i All Things Live i en pressemelding mandag morgen. Den britiske popgruppen vender tilbake til Oslo Spektrum nær fire år etter forrige besøk på arenaen lørdag 14. mars. – Bandet er et av vår tids aller beste popband med den enestående vokalisten Matthew Healy i spissen. De har bygget seg opp fra å være et tenåringsband fra Manchester som spilte i mindre forum, til å fylle arenaer verden rundt, heter det i presseskrivet. LES OGSÅ: Ric Ocasek er død. Det er ikke så altfor lenge siden norske The 1975-fans fikk sin dose.

The Cars-vokalist Ric Ocasek er død

Den 75 år gamle vokalisten ble søndag funnet død i sin en leilighet i New York, melder New York Post. Det var Ocaseks fraseparerte kone, Paulina Porizkova (54) som fant ham bevisstløs klokken 4.14 natt til søndag skriver avisen. Ocasek var den sentrale låtskriveren i new wave-bandet The Cars, som slo igjennom i 1978 med låter som My Best Friend’s Girl og Just What I Needed. I fjor ble Ocasek også innlemmet i Rock And Roll Hall of Fame. LES OGSÅ: Pixies er tilbake. Bandet ga ut seks album fra 1978 til 1987 og fikk flere utmerkelser.
Les mer om:

Josh Homme gjenoppliver Desert Sessions

16 år. Så lenge er det siden verden sist ble beriket med en utgivelse fra Josh Hommes Joshua Tree Ranch. Ifølge New York Times kommer det åtte nye sanger, og de skal være spilt inn i fjor. Utgivelsene får titlene Volume 11 and 12, og det er plateselskapet Matador Records som står bak i denne omgang. LES OGSÅ: Hinter om gjenforening av Them Crooked Vultures. For de mest hardbarkede fans av Josh Hommes prosjekter kom kanskje ikke denne nyheten som noen stor overraskelse.

Rammstein-frontmann spiller mot Peter Stormare i ny video

Han er ikke typen som hviler på laurbærene, Till Lindemann. I mai ga han ut et nytt album med Rammstein, og han har vært på turné med dem hele sommeren. Blant annet i Norge, hvor de besøkte Ullevaal Stadion i august. Allerede neste år kommer han tilbake til Norge med Rammstein. Da går ferden til Trondheim og Granåsen. LER MER: Dato for neste års Rammstein-konsert bekreftet. Nå er Till Lindemann igjen aktuell med ny musikk, denne gangen med det selv-titulerte sideprosjektet Lindemann.
Les mer om:

Ringo Starr og Paul McCartney har spilt inn gammel John Lennon-låt

Det er på Ringo Starrs kommende album What’s My Name vi får høre den meget spesielle låten. Dette har fans verden over drømt om i flere tiår. Låten det er snakk om er John Lennons Grow Old With Me. Lennon spilte inn låten på Bermuda i november 1980, bare et par uker før han ble skutt og drept i New York 8. desember. Denne låten ble vurdert som en mulig reunion-låt til Anthology-prosjektet i 1995, men valget falt den gang på to andre Lennon-låter i Free As A Bird og Real Love. Inneholder bidrag fra alle fire i The Beatles – Jeg ville virkelig ha med Paul på denne, og han sa ja.
Les mer om:

HBO har bestilt enda en forløper-serie til «Game of Thrones»

Dette vil bli den andre forløper-serien som kommer fra «Game of Thrones»-universet. Skal man tro ryktene ble det først jobbet med hele fem slike forløper-serier, men av disse skal bare tre fortsatt være aktuelle i løpet av de kommende årene. Den første av disse skal være i ferd med å avslutte innspillingene av pilot-episoden i disse dager. Her er handlingen lagt mange tusen år før hendelsene vi har sett i de originale seriene og bøkene. En hel rekke skuespillere er allerede klare for denne serien, blant andre Naomi Watts og Josh Whitehouse skal spille store roller.
Les mer om: