Kultur - Gaffa


Gode nyheter til «Curb Your Enthusiasm»-fansen

Den tiende sesongen av «Curb Your Enthusiasm» får premiere i januar, melder skuespilleren Jeff Garlin på Instagram. Han spiller som kjent Larry Davids hardt prøvede manager. LES OGSÅ: Allen inngikk forlig med Amazon. I serien fra HBO får komikeren og «Seinfeld»-skaperen Larry David virkelig boltre seg – i rollen som en karikert utgave av seg selv. Hans ofte manglende evne til å manøvrere seg elegant blant fiffen i Los Angeles, fører til at han til stadighet tråkker i salaten.
Les mer om:

Miley Cyrus utsetter alle innspillinger og konserter

Da Cyrus nylig ble sjekket for halsbetennelse ble det også oppdaget et annet problem med stemmebåndene hennes, som hun uten å vite om hadde hatt i flere år. Hun er nå operert og er under rekonvalesens, skriver musikknettstedet NME. Legen skal ha gitt Cyrus ordre om å la stemmen hvile i flere uker framover, skriver People. LES OGSÅ: Denne praksisen vil Netflix og HBO ha slutt på. Cyrus lanserte sin siste låt, Slide Away i august, som handlet om bruddet med Liam Hemsworth etter et ti år langt forhold.

Inngikk forlik med Amazon

Den 83 år gamle regissøren krevde opprinnelig 68 millioner dollar i erstatning etter at Amazon brøt kontrakten mellom dem fra 2017. Ifølge den skulle Allen produsere fire filmer, men Amazon gikk ut av avtalen selv uten å vise den første filmen «A Rainy Day In New York». LES OGSÅ: Gullpalmevinneren har ankommet Norge. Amazon svarte på søksmålet med at Woody Allen hadde brutt kontrakten da han kom med støtende kommentarer om metoo-bevegelsen. Oscar-vinneren er blitt beskyldt for å ha begått overgrep mot datteren Dylan Farrow da hun var sju år gammel.
Les mer om:

Astrid S med omfattende turné i sikte

Turneen begynner i Norge i mars, og går deretter gjennom Europa og USA helt fram til slutten av mai 2020, fremgår det av en pressemelding. – Endelig skal jeg på en ny verdensturné. Jeg gleder meg veldig til å reise og spille ny musikk, møte nye mennesker og se nye steder. Jeg er så glad i det jeg driver med og håper folk vil komme på konsert slik at jeg kan drive med dette for resten av livet, hilser artisten selv i samme melding. LES OGSÅ: Denne praksisen vil Netflix og HBO ha slutt på. Her fremgår det videre at artisten har tatt noen klimagrep i forbindelse med den forestående turneen.

Hollywoodregissøren vil gi amerikanerne en historieleksjon med sin nye film

I juni 1942 braste amerikanske krigsfly sammen med den japanske flåten utenfor Midwayøyene i Stillehavet. Rent taktisk ble angrepet på Pearl Harbor en japansk triumf og et tilsvarende nederlag for USA. – Da jeg leste om slaget, ble jeg overrasket over hvor nervøse amerikanerne var. De fryktet at dersom de tapte slaget, så skulle japanerne angripe fastlandet, sier regissør Roland Emmerich. LES OGSÅ: Filmbransjen raser mot ny Netflix-funksjon. Tyskfødte Emmerich er kjent for undergangsfilmer som «Independence Day» og «2012».

Sterke reaksjoner på tredje sesong av Netflix-suksessen «The Crown»

I tredje sesong av Netflix-serien, som har premiere den 17. november, antydes det at dronning Elizabeth II kan ha hatt en romanse med hestetreneren lord «Porchie». I en av episodene reiser dronningen, spilt av Olivia Colman, med lorden rundt til flere stutterier. Den nære kontakten mellom de to fører til en diskusjon mellom en mistenksom prins Philip og dronningen, skriver The Sunday Times. LES OGSÅ: Denne praksisen vil Netflix og HBO ha slutt på. Dronningens tidligere pressetalsmann, Dickie Arbiter, reagerer på antydningene i serien. – Dette er motbydelig og helt uten grunn.

Derfor vil Neil Young bli amerikansk statsborger

Neil Young (73) er fra Canada, men har siden 1970-tallet bodd på en ranch utenfor San Francisco i California. Han har likevel beholdt sitt canadiske statsborgerskap. Fredag opplyste den plateaktuelle gitaristen på sin egen nettside at han nå ønsker dobbelt statsborgerskap, og at han har søkt om å bli statsborger i USA fordi han vil bruke stemmeretten. Den mangeårige kritikeren av president Donald Trump skriver at han passerte den første testen for å oppnå statsborgerskap, og at han svarte ærlig på mange spørsmål.

Hun blir ny musikksjef i P3

Det melder kanalen selv mandag formiddag. 30 år gamle Tangen har ifølge kanalen en variert erfaring og bakgrunn fra medie-, kultur- og musikkbransjen og hun har masterutdanning i organisasjon og ledelse. LES OGSÅ: Anmeldelse av Alan Walker i Oslo Spektrum. I tillegg har hun flere års erfaring fra både kommersiell radio og NRK. Hun har jobbet som programleder på Radio 1, og i flere stillinger i ulike redaksjoner i NRK P3, mP3 og Urørt, som produsent, programleder. – Det er en ære å bli en del av musikkredaksjonen i NRK P3.

Legendarisk punkband med sjelden norgeskonsert

Det bekrefter spillestedet og arrangørene All Things Live mandag morgen. – Social Distortion har vært viktige inspirasjonskilder for band som Guns N’ Roses og Pearl Jam, samarbeidet med Rancid og Danzig, og turnert med Neil Young og Ramones, heter det i pressemeldingen. LES OGSÅ: Spinal Tap inngår forlik med Universal. Bandet feirer 40 år i 2020 og i den anledning legger amerikanerne ut på en stor turné som treffer hovedstaden og Sentrum Scene 8. juni. Dette blir bandets første konsert i Norge siden 2011.
Les mer om:

Netflix og HBO vil stoppe deling av passord

Flere store strømmetjenester og TV-kanaler går nå sammen for å få en slutt på at folk deler passord og låner bort kontoene sine til hverandre, skriver TV 2. Det var Bloomberg som først skrev om saken, og ifølge nyhetsbyrået taper betal-TV-bransjen 6,6 milliarder dollar, om lag 60 milliarder kroner, i inntekter på grunn av passorddeling og piratkopiering i år. LES OGSÅ: TV-skjermen lokker filmstjerner. Det er ventet at inntektstapet kan vokse til over 9 milliarder dollar innen 2024.
Les mer om:

Bill Murray har sagt ja til «Ghostbusters»-comeback

Det er Dan Aykroyd som bekrefter at Murray vil være med på innspillingen, skriver NME som siterer radioprogrammet The Gregg Hill Show. Aykroyd avslørte dessuten at den kommende filmen vil bli tilegnet skuespilleren Harold Ramis som han skrev manusene til de to originale filmene med. Ramis spilte også rollen som Egon Spengler i filmene. Også Sigourney Weaver blir med i filmen for å spille Dana Barrett igjen.
Les mer om:

Har inngått forlik med Universal Music om musikkrettigheter

Bandet ble kjent gjennom filmen «This is Spinal Tap», eller «Hjelp, vi er i popbransjen» på norsk, som kom ut i 1984.
Les mer om:

Ny versjon av filmklassikeren blir også vist i Norge

Det er 40 år siden den legendariske krigsfilmen først ble lansert, og mange har trukket den fram som en av filmhistoriens beste krigsskildringer. Fortsatt er den ikke blitt vist i den versjonen som regissør Francis Ford Coppola egentlig ønsket – før nå. Den nye og endelige versjonen hadde premiere i Cannes. LES OGSÅ: Denne filmen bør gjøre deg rasende. I tillegg til å klippe den om, har man også remastret lyden og oppgradert bildene til 4K ultra-HD. Filmen får norsk premiere 6. desember, ifølge Filmweb. The post Ny versjon av filmklassikeren blir også vist i Norge appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Skral Festival i Grimstad meldte oppbud denne uken

Denne uken meldte festivalen oppbud etter at dens største eierselskap gikk konkurs. Det skriver arrangørene av sørlandsfestivalen i en pressemelding: – Jubileumsåret ble dessverre ikke fylt med jubel og latter, men en konkurs av vår største eier Arjuna AS.

Foo Fighters graver frem sjeldenheter fra arkivet

Tidligere har Foo Fighters gravd frem EP-utgivelsen 01070725, som blant annet inneholdt sjeldne coverversjoner av Arcade Fire-låten Keep the Car Running og Dead Kennedys’ Holiday in Cambodia, begge innspilt i 2007. Nå følger bandet opp med flere skatter fra arkivet. LES OGSÅ: Foo Fighters-trommis med stjernespekket album. Ifølge Consequence of Sound dukket det opp en ny utgivelse med tittelen 02050525 på strømmetjenestene denne måneden – uten forvarsel.
Les mer om:

TV-skjermen lokker filmstjerner – pengene strømmes inn

Fra Julia Robert til Meryl Streep, fra Reese Witherspoon til Michael Douglas: Hollywoods største stjerner valfarter nå til TV-skjermen for innbringende roller i store TV-serier. TV-serieformatet har opplevd en storslått renessanse i kjølvannet av strømmetjenestenes fremvekst. Michael Mann, prisbelønt regissør bak «Heat» og «Den Siste Mohikaner,» sier kvaliteten på TV-seriene i USA nå i mange tilfeller forbigår kinofilmene – noe som var svært uvanlig da han produserte og regisserte TV-serien «Miami Vice» på 80-tallet: – Kinofilmene så ned på TV, og det med god grunn.
Les mer om:

Ben Affleck grep inn – Matt Damon slapp juling

Matt Damon og Ben Affleck er barndomskameratene som erobret Hollywood sammen med manuset bak «Den enestående Will Hunting», som førte til Oscar-heder i 1998. Til Conan O’Brien fortalte Damon en historie om hvordan Affleck stilte opp for ham da de gikk på videregående skole sammen. LES OGSÅ: Will Smith delte etterlengtet trailer. Damon klarte å erte på seg en kjempe av en gutt, og utdypet: – Det var som om et fjell av en fyr kom mot meg.

Vil skape magisk realisme og prøysensk stemning med ny Snekker Andersen-film

Trond Espen Seim, som spiller den vennlige snekkeren, sier til NTB at han satte pris på vende tilbake til den gode, gammeldagse julestemningen igjen, i samspill med Anders Baasmo (julenissen). – At den første filmen ble sett av så mange, var virkelig stort. Vi hadde jo håpet jo at den skulle nå ut, og det er jo bare kjempegøy at den traff så bredt, sier skuespilleren. Og legger til at den nye filmen bygger på en litt skjult Prøysen-perle – som filmskaperne har fått lov til å brodere litt ut. – Det handler altså om ei lita bygd som ikke vet noe om jula.

A$AP Rocky opptrer i Sverige neste måned

A$AP Rocky opptrer i Ericsson Globe i Stockholm 11. desember, opplyser arrangøren Live Nation. 14. august i år ble rapperen, som egentlig heter Rakim Mayers, sammen med to andre amerikanere funnet skyldig i å ha slått og sparket en 19 år gammel afghaner på åpen gate i Stockholm sentrum. Han ble dømt til betinget fengsel, samt til å betale den fornærmede 12.500 svenske kroner i erstatning. LES OGSÅ: Klar for mer «Weeds». Saken endte med at rapperen ble løslatt før dommen falt. The post A$AP Rocky opptrer i Sverige neste måned appeared first on GAFFA.no.

Pussy Riot legger ut på norgesturné

Produksjonen «Riot Days» er etter sigende et stykke om protest og motstand, ledet av Maria Aljokhina, og tar dem til Bergen mandag, Stavanger tirsdag og Oslo onsdag neste uke. Søndag ettermiddag blir det presentasjon og samtale med Pussy Riot-medlemmene Maria «Masha» Aljokhina og Alexander Tsjeparukhin i Oslo, med Nazneen Khan-Østrem som moderator. LES OGSÅ: Klar for mer «Weeds». Etter intervjuet blir det en minikonsert med Moddi og Katrine Schiøtt, som inkluderer fremføring av Moddi sin versjon av «A Punk Prayer». Feminisme, LGBT-rettigheter og Putin-motstand Da protest- og kunstnerkollektive

Slik svarer Johnny Marr på de siste ryktene om en The Smiths-gjenforening

For fansen er det opplagt at de to mest kjente medlemmene Morrissey og Johnny Marr har et par skjeletter i skapet – og at det virker som om de glir lenger fra hverandre for hver dag som går. Likevel er det mange som håper at medlemmene skal legge uenighetene til side for musikken. LES OGSÅ: Ny Morrissey-merch vekker oppsikt. Etter at Johnny Marr ble konfrontert med ferske rykter om en gjenforening kom han med et svar som ikke akkurat bringer håp.
Les mer om:

Klar for mer «Weeds»

Ifølge Variety er det Starz som plukker opp oppfølgerserien. «Weeds», skapt av Jenji Kohan (som de senere årene har gjort suksess med «Orange is the New Black» på Netflix), gikk opprinnelig på Showtime i årene 2005 til 2012. I Norge var det TV3 som sendte serien. LES OGSÅ: Netflix med musikksatsing. Serien fulgte hovedkarakteren Nancy Botwin som bor i en fiktiv forstad til Los Angeles i Cailfornia.
Les mer om:

Ozzy Osbourne slipper nytt album

Singelen Under the Graveyard er nå å finne på blant annet Spotify og YouTube, og dette er første drypp fra Osbournes kommende album. I starten av 2020 kommer nemlig Ordinary Man – Ozzys første studioalbum siden Scream (2010). LES OGSÅ: Tons of Rock med stort navn på plakaten. På det nye albumet får Osbourne (70) hjelp av blant andre Duff McKagen fra Guns N’Roses, Chad Smith fra Red Hot Chili Peppers – og produsenten Andrew Watt, skriver Pitchfork. The post Ozzy Osbourne slipper nytt album appeared first on GAFFA.no.

– Det er så lett å bli lost i sin egen musikkverden

GAFFA sitter på Postkontoret, den sjarmerende baren på Tøyen Torg i Oslo. Vi venter på bandet vi skal intervjue. En mann kommer inn, titter bort mot oss og setter seg foran laptopen i andre enden av lokalet. Var det kanskje han ene i bandet? Vi sender en melding for å si hvor vi sitter. Mannen smiler og vinker til oss. Det er Eirik Vildgren, den ene halvdelen av Konradsen. Kort tid etter kommer vokalist Jenny Marie Sabel inn med en barnevogn. I barnevognen ligger en ganske nyfødt baby. LES OGSÅ: Øyafestivalen med sterke navn på plakaten. Sammen utgjør Sabel og Vildgren Konradsen.

Skuespillerlegenden James Dean gjenopplives i kommende film

Selskapet har fått tillatelse av stjernens etterlatte til å bruke gamle fotografier og filmer når de nå gjenreiser James Dean. Den digitale versjonen skal medvirke i en film der handlingen er satt til Vietnamkrigen, skriver Hollywood Reporter. Produksjonen kommer til å bruke såkalt CGI-teknikk til å gjenskape en realistisk versjon av Dean. LES OGSÅ: Netflix med ny musikksatsing. Filmen heter «Finding Jack» og baserer seg på en roman av Gareth Crocker, som handler om hvordan mer enn 10.000 hunder ble forlatt av amerikanske soldater da krigen tok slutt.