Kultur - Gaffa


Ariana Grande kommer til Norge

Ariana Grande har nettopp offentliggjort på sine egne nettsider at hun gjør en konsert på Telenor Arena torsdag 3. oktober 2019, som del av sin «Sweetener World Tour». Detaljer om billettsalg er fortsatt ikke offentliggjort, men vi holder deg oppdatert. LES OGSÅ: Snart suser «Sonja» ut på kinoisen. Grande har annonsert hele sin Europa-turné som starter 17. august i London og slutter 13. oktober i Zürich. Manchester, hvor Grandes konsert i 2017 ble rammet av et terrorangrep, er ikke på listen.

NRK forsvarer omtale av selvmord

NRKs reportasjeserie har tatt opp selvmord som samfunnsproblem, men i Klassekampen har flere aktører kritisert serien for å være fiksert på lovbrudd og skyld og for ikke å utvise forsiktighet i omtalen. Ifølge NRK er det kommet rundt 300 tilbakemeldinger på serien, noe som er mye. Det aller meste er positivt, og folk er glad for at temaet endelig kommer opp, ifølge NRK. Etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK advarer i Klassekampen mot en holdning der psykisk helse er så vanskelig at det ikke skal omtales. – Alle som har levd en stund, har opplevd noen som sliter med alvorlig psykisk sykdom.
Les mer om:

Lunken mottagelse for Alan Walkers første fullengder

Mens de syv første er nye av året, er seks spor velkjente låter, inklusive Faded. – Jeg har sluppet en rekke singler, men det å sette sammen et helt album er veldig annerledes for meg. Det er noe jeg har jobbet med i en stund, og jeg gleder meg utrolig masse til å endelig dele albumet med omverdenen og høre responsen fra mine fans, uttaler 21 år gamle Walker i en pressemelding. LES OGSÅ: Ariana Grande kommer til Norge. Responsen fra anmelderne var relativt lunken.

Snart suser «Sonja» ut på kinoisen

Det sier Ine Marie Wilmann, som spiller «den hvite svanen» i storfilmen om Sonja Henie, til NTB. Wilmann, like blond i lokkene som Henie var, sitter avslappet i olabukser og slangeskinnsboots, og mener det er helt innafor. – Når Sonja var hjemme, gikk hun i skjorte og slacks! ler Wilmann, som har hatt timelange samtaler på telefon med en gammel venn av den norske skøytelegenden som en stakket stund også var Hollywood-yndling. – Vinnerskalle – Det er tegnet så ulike bilder av henne.
Les mer om:

Miley Cyrus tilbake i mørk TV-serie langt fra «Hannah Montana»

Cyrus bekreftet ryktene om rollen i femte sesong av Netflix-serien «Black Mirror» da hun gjestet radioverten Howard Stern nylig, skriver Hollywood Reporter. Å vende tilbake som skuespiller var en «åpenbaring» for Miley Cyrus, som i intervjuet sa hun «alltid hater alt hun gjør i etterkant». – Dette var første gang jeg har gjort noe ferdig og virkelig vært stolt av innsatsen min, sa hun om «Black Mirror».

– Musikk-Norge kan ta seg en snufs kokain

Skinny E er en rapper fra Fredrikstad som flyttet til Los Angeles tidligere i år for å satse på artistkarrieren. Han ser på seg selv som en type som ikke følger janteloven, er uredd og bryr seg døyten om å være frempå så lenge han lykkes. – For noen er jeg nok ny i gamet. For de som har fulgt hiphop tett har jeg vært en del av miljøet i mange år. Men jeg er tilbake med en fresh start, og har fått sletta alt gammelt som har ligget ute, som ikke holdt mål i forhold til den Skinny E vil være nå. Kanskje en som har blitt litt voksen da. Jeg må være litt ego og veldig frampå for å komme noen vei.

Flere store navn bekreftet til Oslo-festivalen

De siste årene har festivalen Piknik I Parken blitt arrangert i Vigelandsparken. Etter årets festival ble det imidlertid klart at Piknik I Parken flytter til Sofienbergparken. Datoene for festivalen er 13. til 15. juni og i dag løfter arrangørene på sløret for programmet med et stort slipp bestående av navn som New Order (bildet), The Streets, Jungle, The 1975 og The Tallest Man On Earth. Fra før av har det blitt bekreftet at gjenforente Madrugada skal være en av festivalens headlinere i 2019. LES OGSÅ: GAFFAs intervju med New Order. New Order troner øverst i dagens slipp.
Les mer om:

Norske Anne Sewitsky har regi på «Black Mirror»-episode for Netflix

Den prisbelønte norske regissøren var nylig i Sør-Afrika for å gjøre en episode av den britiske kultserien «Black Mirror», som Netflix nå har hånd om. Der er Anne Sewitsky en av ytterst få kvinnelige «Black Mirror»-regissører: I forrige sesong hadde Jodie Foster regi på en episode. LES OGSÅ: Anmeldelse av Alan Walkers debutalbum. Sewitsky kan utover å bekrefte at hun har hatt regi på en episode av «Black Mirror», og at hun nylig kom hjem fra innspillingen av den i Cape Town, ikke opplyse mer. – Det er alt jeg kan si, sa Sewitsky med et smil til NTB da «Sonja» hadde pressedag i Oslo fredag. Mi

Popstjernen anklages for å ha vridd seg unna 14,5 millioner euro i skatt

Ifølge siktelsen har Shakira ført opp Bahamas som sitt faste bosted overfor skattemyndighetene i perioden fra 2012 til 2014, mens hun i realiteten bodde i Spania med sin partner, den spanske fotballspilleren Gerard Pique. Påtalemyndigheten i Barcelona mener hun dro til utlandet kun i korte perioder som del av sitt arbeid som artist, mens hun tilbrakte mesteparten av tiden i Spania.

Dave Grohls liv blir film

Han er frontmann i et av verdens største rockeband og han var trommis i Nirvana. Dave Grohl har mildt sagt levd et spennende liv. Nå skal Foo Fighters-vokalisten skal gjøre film av det, rapporterer Loudwire. Tidligere i år avslørte Grohl mor, Virginia Hanlon Grohl, at en film om Daves liv var på gang.
Les mer om:

Internasjonalt filmselskap kjøper norske Paradox

SF Studios, som regnes som et av verdens eldste filmselskap, har i mange år produsert film og TV-serier i Sverige og Danmark. Oppkjøpet av Paradox er ifølge pressemeldingen «et veldig viktig steg» i selskapets strategi om å bli den ledende aktøren i det nordiske markedet. SF Studios har fra før av både egen produksjons- og distribusjonsvirksomhet i Sverige og Danmark, og sikter mot å gjøre det samme i Norge. LES OGSÅ: Jackman klar for å gjenta suksessrollen. – Norge er et attraktivt marked som har hatt store fremganger de siste årene, og vi har en tid lett etter en måte å etablere vår egen pro
Les mer om:

Rockelegende kastet ut fra egen konsert – kastet flasker på publikum i Stockholm

Ifølge en av konsertgjestene på Nalen i Stockholm skal Peter Murphy ha blitt så irritert på at publikum pratet i vei og kjøpte øl mens han opptrådte, at han kastet fulle vannflasker mot synderne. En konsertgjest skal ifølge Dagens Nyheter ha blitt truffet så hardt at vedkommende fikk et hakk i haken og.
Les mer om:

Liv Ullmann hylles på 80-årsdagen

Det er Nationaltheatret og Riksteatret som har gått sammen om feiringen av hele Norges Liv, i det som garantert blir et kjendistungt arrangement. Selvfølgelig blir det også bursdagssang og en rekke kulturinnslag. Det kommer også ut et eget festskrift til jubilanten. Første del av arrangementet er åpent for pressen, mens Ullmann også ønsker en mer privat del der mediene ikke får være til stede. Eventyrlig karriere Liv Ullmann er en av Norges virkelige verdensstjerner. Som skuespiller er hun Oscar-nominert to ganger.

Røper alle tekstforfatteres skamfulle hemmelighet

– Lyden av ordene er noen ganger viktigere enn hva de betyr, skriver Tennant i forordet til «One Hundred Lyrics and a Poem», som nylig utkom i Storbritannia. «En dokumentasjon av vår tid» kaller forlaget Allen & Unwin boken, som i alfabetisk rekkefølge presenterer Tennants tekster om romantikk, oppbrudd, forhåpninger, skiftende holdninger, historie, politikk og smerte gjennom fire tiår og 13 studioalbum. LES OGSÅ: Anmeldelse av Ms.

Neil Young klimapresset vekk festivalsponsor

Ifølge BBC har nå Hyde Park-festivalens hovedsponsor Barclaycard nå trukket seg, og da er den sterkt klimapolitisk engasjerte veteranrockeren fornøyd. Det var på tampen av november at British Summer Time-festivalen i London offentliggjorde at Dylan og Young skulle dele headlinerplassen 12. juli 2019. LES OGSÅ: Ny dokumentar om skandale-festivalen. Det fikk Neil Young til å fyre opp i fullt raseri, meldte Rolling Stone tidligere denne uken.
Les mer om:

De første artistene til Kadetten 2019 er klare

Storsatsingen Kadetten Music Festival ble arrangert for første gang i juli i år på Kadettangen i Sandvika. «Norges nye strandfestival» hadde sikret seg store internasjonale navn som Ty Dolla $ign, Years & Years, Anderson .Paak, Lil Pump og Tyler, The Creator. I dag er de første artistene til den andre utgaven av festivalen annonsert: Det er klart at den amerikanske superstjernen og Grammy-vinneren Chance The Rapper kommer til Kadetten i 2019.
Les mer om:

Derfor ble «Åndenes Makt» klaget inn til PFU

Pressens Faglige Utvalg skal behandle klagen i neste uke. Programmet det dreier seg om, ble sendt på TVNorge i september i år, skriver Medier24. I episoden kommer Michael Winger som presenteres som synsk til forsamlingshuset på Støren. Han mener å registrere en eldre mann i huset. Etter hvert blir en mann omtalt med navn og bilde som et mulig spøkelse i huset. LES OGSÅ: Internasjonalt filmselskap kjøper norske Paradox. Mannen var onkelen til Kari F. Bjørklund som synes det er krenkende og absurd at onkelen skulle presenteres som spøkelse med navn og bilde på TV.

Nick Cave kaller kulturboikott «feig og skammelig»

Eno og andre medlemmer av gruppen Artists for Palestine, blant dem Roger Waters, gikk ut og forlangte at Cave skulle avlyse konsertene i november i fjor «så lenge apartheid eksisterer». Nick Cave gjennomførte konsertene. Og i det nyeste innlegget på siden der fansen kan spørre ham om det meste, The Red Hand Files, kaller han protestbevegelsens krav om kulturboikott av Israel for «feig og skammelig». – Dette er faktisk dels årsaken til at jeg spiller i Israel.
Les mer om:

Flere sterke navn til Trondheim Rocks 2019

I sommer ble den første utgaven av Trondheim Rocks arrangert på Dahls Arena, som blant annet kunne by på Iron Maiden som toppnavn på plakaten. «Vi rocker jula inn med et stort slipp før nyåret!», skriver arrangørene i en pressemelding i dag.

Disse 2018-turnéene var mest innbringende

Etter å ha spilt 99 konserter, kunne Ed Sheeran notere seg for den mest innbringende konsertturneen i år. Sheerans «Divide»-turné satte også ny rekord for lønnsomme soloturneer.
Les mer om:

Norsk konsertarrangør kjøpt opp av utenlandsk oppkjøpsfond

Det skriver Dagens Næringsliv. Atomic Soul-gruppen er en av de største aktørene i konsertmarkedet i Norge og arrangerte tidligere i år konsert med Eminem på Voldsløkka – med 55.000 tilskuere. Det nye selskapet skal hete All Things Live og skal også bestå av de danske underholdningsselskapene ICO Concerts og ICO Management and Touring, samt svenske Blixten & Co og Maloney Concerts. LES OGSÅ: Anmeldelse av Ms. Lauryn Hill i Oslo Spektrum. – Dette er selskaper vi jobber med i dag, og vi har hatt en parallell dialog med disse om konsolidering. Så kom Waterland på banen og ville ha oss sammen.

Lager film om krigen – for barn

Filmen skal få tittelen «Flukten over grensen» og bygger på en roman for barn, signert Maja Lunde. Ifølge pressemeldingen blir denne filmen, som etter planen skal få premiere i februar 2020, Norges første film fra andre verdenskrig – for barn. I filmen skal vi tilbake til noen desemberdager i 1942 og følge fire barn på flukt til Sverige.

Må punge ut 5 millioner dollar for kopiering

Rettskampen begynte i 2013, da soullegenden Marvin Gayes familie hevdet at Blurred Lines kopierte Gayes 1977-hit Got to Give It Up. Familien vant saken mot Williams og Thicke i 2015, men de to musikantene anket.
Les mer om:

Ny dokumentar om skandale-festivalen

Festivalen, som skulle blitt arrangert i april 2017 på øya Exuma Cays på Bahamas, ble markedsført som en eksklusiv «once in a life time»-opplevelse, med mat i Michelin-kvalitet, luksuriøse boforhold og opptredener av artister som Major Lazer, Blink-182, Lil’ Yachty, Migos og Disclosure. Prisnivået på billettene antydet også luksus, da de kostet mellom 450 dollar og 49.000 dollar. Det ble likevel utsolgt. LES OGSÅ: Anmeldelse av Ms.

Jake Gyllenhaal i nyversjonen av dansk film

Skuespilleren Jake Gyllenhaal gjør seg klar til å tre inn i hovedrollen, og han tar seg også av produsentjobben sammen med makker Riva Marker. Det melder Contactmusic. Originalversjonen er valgt til Danmarks Oscar-bidrag neste år, og dette er svenskfødte Gustav Möllers langfilmdebut. Filmen, som gikk opp på kinoene i Norge i sommer, handler om Politibetjent Asger Holm ved politiets operasjonssentral.