Kultur - Gaffa


Sigrid skal opptre på USAs største talkshow

Det melder artisten selv via Twitter i kveld. LES OGSÅ: Kommentar: «Musikkens forsømmelse av #MeToo». Den prominente spillejobben på CBS-programmet kommer kun dager etter at Sigrid dukket opp på Forbes’ prestisjefulle «30 under 30»-lister, som eneste skandinaver. guess who’s going to @colbertlateshow tomorrow
Les mer om:

Musikkens forsømmelse av #MeToo

Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg óg ble sjokkert av nyheten, men nei. Helt siden #MeToo-bevegelsen startet for over ett år siden, har jeg ventet på at den også skulle treffe musikkbransjen med full styrke. At vi endelig skulle få luftet ut alt grumset som gjennom årenes løp er blitt feiet under teppet.
Les mer om:

Seks nye navn klare for Tons Of Rock

På årets Tons Of Rock-plakat står allerede store navn som KISS, som har annonsert sitt største show noensinne på sin avskjedsturné, Def Leppard, Dropkick Murphys, In Flames, Gluecifer, Behemoth og mange flere. I dag fyller festivalen på med seks nye navn, denne gangen norske: Raga Rockers, The Dogs, Vreid, Circus Maximus, Heave Blood & Die og Black Viper er alle klare for Ekebergsletta i juni. LES OGSÅ: Ny strømmetjeneste blir trolig gratis. – Med årets program opplever vi en enorm respons og et hav av tilbakemeldinger på våre headlinere.
Les mer om:

Disse artistene må du få med deg på by:Larm

Skandinavias største showcasefestival går av stabelen i dagene 28. februar til 2. mars. by:Larm er inne i sitt 22.

Oppvarmerne til Phil Collins’ norgeskonsert er annonsert

Phil Collins spiller kun én konsert i Norge i 2019 – på Bergenhus Festning i Bergen 10. juni. – Med 100 millioner solgte album, #1-utgivelser i alle verdens hjørner og en katalog som har vært lydspor til millioner av liv, er Phil Collins en legende uten sidestykke. Musikken hans har inspirert generasjoner av artister og Collins får til stadighet nye fans i alle aldersgrupper på alle breddegrader, skrev arrangørene da nyheten ble kjent. LES OGSÅ: Nick Cave kommer til Norge. Konserten i Bergen blir Collins’ første opptreden i Norge siden 1998.

Kiss sitt debutalbum fyller 45 år – her er ni grunner til IKKE å feire

Den selvtitulerte debutplaten til Kiss ble gitt ut 18. februar i 1974 og fyller dermed 45 år i dag. Men når man hører på platen i 2019, er det ikke noe særlig å juble for. Derfor blir det ingen hyllest i dag. I stedet ser vi nærmere på tesen vår om at albumet ikke er så bra, tross alt. Dette er grunnene: 1. Låten Nothin To Lose er en romantisering av et seksuelt overgrep. Gene Simmons har erkjent at den handler om hvordan han tvang en jente til analsex, og hvordan hun mot slutten «begynte å like det».
Les mer om:

Phoebe Bridgers med ny uttalelse om Ryan Adams-anklagene

I forrige uke ble en artikkel publisert i New York Times, hvor syv kvinner anklaget den amerikanske rockestjernen Ryan Adams for å ha brukt sin maktposisjon til å kreve seksuelle tjenester mot karrierehjelp og eksponering. Blant kvinnene var Adams’ ekskone Mandy Moore og den 24 år gamle musikeren Phoebe Bridgers, som Adams innledet et forhold til i 2014.

Brad Pitt jobber med film om sin avdøde venn, rockestjernen Chris Cornell

Torsdag 18. mai 2017 tok den tidligere Soundgarden-frontmannen Chris Cornell sitt eget liv, få timer etter en opptreden med bandet i Fox Theater i Detroit. Han ble kun 52 år gammel. Nå vitner en artikkel i Variety om at en dokumentarfilm om sangerens liv er i ferd med å utvikles.

Nick Cave kommer til Norge – for nære samtaler

Søndag 19. mai får Oslo Konserthus besøk, ifølge NME og Caves hjemmeside.

Drapssiktedes forsvarer: Sier det har vært en konflikt

Søndag ble det gjennomført avhør av den 22 år gamle mannen som er siktet for å ha knivdrept 28 år gamle Said Bassam Chataya fredag kveld i Bergen. 28-åringen ble funnet hardt skadd ved en bensinstasjon på Danmarks plass og fraktet til Haukeland universitetssjukehus, hvor han litt senere ble erklært død som følge av fire knivstikk i overkroppen. Fremstilles for varetektsfengsel Ifølge drapssiktedes forsvarer Jørgen Riple, var det en relasjon mellom siktede og avdøde.
Les mer om:

Ny strømmetjeneste blir trolig gratis

Nettstedet Tek.no kunne i slutten av forrige uke melde at selskapet bak kjente og kjære merkevarer som iPhone, iPad og iMac nå skal inn på strømmemarkedet for videoinnhold, og at den nye strømmetjenesten forventes å bli tilgjengelig gjennom Apples TV-app. De skriver videre at deler av innholdet trolig vil være gratis for brukere med kompatible Apple-produkter. LES OGSÅ: Norsk film tildelt sølvbjørnen i Berlin. Hvordan den nye tjenesten vil se ut for sluttbrukeren og hva slags innhold Apple vil by på, finner vi forhåpentligvis ut av innen kort tid. Flere kontrakter skal være signert Ifølge Bloo

Strømmen gikk etter én låt – slik taklet Red Hot Chili Peppers situasjonen

Det er lokalavisen The Mercury som skriver om den uventede hendelsen som inntraff da Red Hot Chili Peppers spilte sin første konsert i Tasmania, den australske delstaten og øya som ligger 240 kilometer sør for den østre delen av kontinentet. Strømmen skal ha gått like etter at det amerikanske bandet hadde startet konserten med en mini-jam, fremført åpningslåta Can’t Stop, og da de var kommet i gang med Pea fra albumet One Hot Minute (1995). LES OGSÅ: Hiphop-miljøet i Bergen i sorg. Ifølge avisen skal bassist Flea ha tatt på seg oppgaven med å redde konserten gjennom å underholde publikum gjen

Norsk regissør skal lage internasjonal dramaserie

Her skal vi bli med på en utforskning av Norges rolle i krigen i Libya – via TV-skjermen. Historien fortelles gjennom fire kvinner, fremgår det av pressemeldingen. – Disse fire skjebnene vises parallelt og deres handlinger veves sammen og påvirker hverandre. Det å kunne fortelle konflikten fra deres perspektiver er fryktelig interessant, nokså skummelt og veldig underholdende som stort drama skal være, avslører Sørensen. LES OGSÅ: Tidenes mest innbringende animasjonseventyr får snart sin oppfølger. Bakgrunnen for serien er: «Mellom 15. februar og 22.
Les mer om:

– Jeg ble kvalm da jeg fikk vite hvem som var død

Fredag kveld ble 28-åringen funnet knivstukket og hardt skadd i Bergen. Han ble raskt fraktet til Haukeland universitetssjukehus, men ble senere erklært død som følge av skadene. Nyheten kom som et sjokk på familien, venner og hiphop-miljøet i Bergen. LES OGSÅ: Drapssiktet 22-åring avhøres søndag. – Det er en veldig dramatisk hendelse. De har vanskelig for å ta innover seg at dette virkelig har skjedd.

To nye pågrepet etter drapet på hiphop-artist i Bergen – til sammen tolv siktet i saken

Det opplyser politiet på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Det var den 28 år gamle Said Bassam Chataya som ble knivstukket i forbindelse med et masseslagsmål i Bergen sentrum fredag kveld, bekrefter familiens bistandsadvokat overfor NTB. 28-åringen døde av skadene én time senere. Chataya var aktiv som hiphop-artist i Bergen og skal ha opptrådt under artistnavnet Araber1 de siste årene, ifølge NRK. LES OGSÅ: Knivdrept mann tilhørte rapmiljøet i Bergen. Elleve av de pågrepne er norske statsborgere, mens én er utenlandsk statsborger med opphold i Norge.

Drapssiktet 22-åring avhøres søndag

Søndag ettermiddag vil den drapssiktede mannen bli avhørt på politihuset i Bergen. 22-åringen var først siktet for kroppskrenkelse, sammen med ni andre. Men på bakgrunn av vitneforklaringer og videoopptak fra overvåkingskamera, ble siktelsen etter hvert forandret til drap. LES OGSÅ: Gråt for første gang som voksen mann. – Ved 18-tiden i går kveld ble jeg kontaktet av politiet, som fortalte meg at status var endret til drapssiktet.
Les mer om:

Ben Affleck snakker for første gang ut om Batman-exiten

I forrige måned avslørte Ben Affleck via Twitter at han ikke ville fortsette i rollen som Batman etter å ha spilt i filmene «Batman v Superman: Dawn of Justice» i 2016, i «Suicide Squad» (i en ukreditert cameo) samme år og i 2017-filmen «Justice League». Utspillet kom etter at filmselskapet Warner Bros.

Slash med gledelige Guns N’ Roses-nyheter

I et nytt intervju med TVK’s «Rock City» avslørte nemlig Guns N’ Roses-gitarist Slash at bandet nå kan være i gang med å jobbe på et nytt album. – Axl, Duff, jeg og Richard har alle snakket om det. Det finnes allerede materiale og greier for et nytt album, sier Slash blant annet i intervjuet. LES OGSÅ: Slash til Norge. – Men det er bare det, med Guns N’ Roses kan du ikke si sånn: «Det eksisterer en plan og det kommer til å bli slik», for det er ikke slik det funker. Så det riktige svaret er nok at vi håper på å slippe en ny skive, og så får vi se.
Les mer om:

– Stillstand og forutsigbarhet er nesten synonymt med død

Erling Ramskjell er komfortabel med å spøke om der han er – et stykke unna allmennberømmelsen. Men han ble hyllet av artistkolleger som Mari Boine, Klish og Stefan Sundström da han tok avskjed med sitt tidligere alias Æ i fjor. Bokstaven ble som kjent kapret av en viss dagligvarekjede, etter at Ramskjell i en årrekke hadde jobbet med å innarbeide det som merkevare på det Sundström kaller «dunkel og knapp poesi fra Skandinavias periferi». Rettferdighet i verden 2019 innledet Erling Ramskjell derfor med å sette sitt eget navn på albumet Kaospraksis.
Les mer om:

Gråt for første gang som voksen mann

– Jeg hadde ikke grått i hele mitt voksne liv! Men jeg gråter i episode åtte av «Heimebane», liksom. Det sier John Carew til DN etter å ha forklart hvordan han som skuespiller har brukt de siste fire årene med å åpne opp. LES OGSÅ: Anmeldelse av storfilmen «Amundsen». – Mens skuespillere er følelsesmennesker, som lærer seg å få tilgang til følelsene sine på Teaterhøgskolen, som lærer seg å være helt uten fasade … så holder fotballspillere dem inne, forklarer Carew.  The post Gråt for første gang som voksen mann appeared first on GAFFA.no.

Søkte etter «slanke jenter» å starte band med – reaksjonene lot ikke vente på seg

En annerledes annonse publisert på nettstedet Bandfinder i januar har fått spredning i sosiale medier. Avsender søkte etter medlemmer til et nystartet band, men vedkommende hadde også listet opp en rekke spesielle krav, som nå skaper reaksjoner: Blant annet skulle instrumentalistene være «slanke og langbente» kvinner i aldersspennet 18 til 30 år. LES OGSÅ: Slik vil hun styrke kvinners rolle i musikkbransjen. I annonsen står det følgende å lese: «Hejsan på er Rockbrudar. Vi söker 4 st tjejer, längd 175 – 180 cm, slanka och långbenta. Vi söker sologitarist, kompgitarist, basist och trummis.
Les mer om:

Knivdrept mann tilhørte rapmiljøet i Bergen

Flere i byens hiphopmiljø har lørdag delt bilder og videoer til minne om den drepte 28-åringen. Han var selv aktiv i miljøet under et artistnavn, og har spilt flere konserter i norske byer det siste året, skriver Bergens Tidende. Rapper Marcus Møll Mosele, bedre kjent under artistnavnet Kamelen, er en av dem som kjente avdøde. LES OGSÅ: Vurderer rettslige skritt mot «Amundsen». – Det er veldig synd det som skjedde med ham. Han var en veldig snill fyr.

Hyller den norske sølvbjørnen-vinneren «Ut og stjæle hester»

«Ut og stjæle hester», basert på Per Pettersons bestselgende bok med samme navn, sikret seg den prestisjefylte prisen under utdelingen på Den internasjonale filmfestivalen i Berlin lørdag.

Norsk film tildelt sølvbjørnen i Berlin

– Etter en uke med fantastisk respons fra publikum og et samlet internasjonalt presse- og kritikerkorps er det å bli hyllet med pris i Berlin – i konkurranse med det ypperste av internasjonale filmer – prikken over i-en, sier regissør Hans Petter Moland. Det var filmens danske filmfotograf Rasmus Videbæk som fikk sølvbjørnen. LES OGSÅ: Intervju med «Amundsen»-aktuelle Pål Sverre Hagen. Han trekker fram viktig landskaper har vært for filmen. – Hans Petter og jeg snakket mye om hvordan fotografere disse landskapene slik at de ville bli til indre landskap. Abstrakte og sjelfulle, som minner.

– Han var kanskje nødt til å forsvinne i isen

– Han fikk til ting som i dag oppleves som ubegripelig. Han var verdens største polfarer, uten tvil. Men han var først og fremst et menneske, sier Pål Sverre Hagen til GAFFA. Hvis man ser på andre mennesker gjennom historien som har eksepsjonelle talenter, og gjerne talent for ett spesifikt felt, så er de så gode på det som de er gode på, at resten av livet kan oppleves som mer utfordrende.