Kultur - Gaffa


– Den eneste tingen som gir meg frysninger

Kurt Viles siste utgivelse, Bottle It In, høstet gode kritikker, og selv om tittelen ved første øyekast kan virke foruroligende, forsikrer Vile at det er en god dose ironi involvert. – Det er en låt på albumet som heter Bottle It In, og den handler i utgangspunktet om å bli avvist. Den handler om å fortelle en person «ikke uttrykk dine egne følelser», siden man aldri vet når man kommer til å bli såret. Men jeg sier egentlig at en ikke skal holde alt inne. En større musikalsk dybde Bottle It In er et av Kurts mest utpregede verker.
Les mer om:

En av landets få gjenværende klubbscener i sitt slag

For 25-årsjubileet til Herr Nilsen feires på tampen av oktober, måneden som klubber som Mono og Garage i Bergen varslet sin egen død.

Første norske artist plukket ut i «Spotify Singles»

I dag annonserte Spotify en ny runde med «Spotify Singles», der de inviterer inn artister til sine studioer for å spille inn en ny versjon av egen låt i tillegg til en coverlåt. Slippet i dag inkluderer den første norske «Spotify Singles»-artisten noensinne: Duoen Lemaitre har blitt invitert inn i studioet på Stockholm-kontoret til strømmegiganten. LES OGSÅ: Demoartistene til Trondheim Calling er offentliggjort. Den elektroniske duoen bød i den anledning på en ny versjon av deres egen låt Big, med Timbuktu som gjest, og en coverlåt av Tame Impalas Feels Like We Only Go Backwards.

JBL Fest byr på storheter

Alle som verdsetter gode lydsystemer vet at amerikanske JBL er et fortrolig navn når det kommer til auditive opplevelser av høy kvalitet. Foretaket er muligens mest kjent for sine høretelefoner og bluetooth-høyttalere, men de tilbyr i tillegg til disse produktene lydopplevelser i priskategorier for enhver smak. JBL retter seg mot det profesjonelle markedet innen prestisjefylte eventer og har blant annet stått for lyd på verdenskjente idrettsarrangementer som Super Bowl, fotball-VM og amerikanske Grammy Awards. Prestisjefylt musikkarrangement Prestisjefylt er også mellomnavnet i forbindelse med

Demoartistene til Trondheim Calling er offentliggjort

Trondheim Calling vier stadig hele sitt program til ny norsk musikk. Hvert år inviteres unge og uetablerte artister til å søke som demoartist. Nå er juryens utvalgte klare. I en pressemelding fra arrangørene bak bransjefestivalen, som i forrige måned annonserte det første artistslippet for 2019, heter det at det både har vært rekordmange påmeldinger og at juryen kan melde om at det aldri har vært så mange sterke søkere på ett og samme år. LES OGSÅ: Anmeldelse av Shania Twains konsert i Spektrum. Før helgen tar oss er det klart for offentliggjøring av årets demoartister.

DumDum Boys overrasker med ny utgivelse

I en pressemelding torsdag kveld opplyses det at bandet har brukt de tre siste åra på å få ferdig ti låter til det nye albumet. Alt feires med gratiskonsert i Prindsen Hage i Storgata i Oslo fredag kveld, ifølge Adressa, som allerede i august hadde en idé om at noe var på gang.
Les mer om:

Historien om ikonisk vampyr blir serie på Netflix

Strømmetjenesten skal sammen med britiske BBC sette tennene i et nytt manus basert på den klassiske vampyrsagaen. LES OGSÅ: Første norske artist plukket ut i «Spotify Singles». Det er fra før kjent at manusforfatterne bak den populære TV-serien «Sherlock», Mark Gatiss og Steven Moffat, har tatt på seg jobben med å omforme historien om den ikoniske vampyren til en miniserie. Serien skal telle tre 90 minutter lange episoder. Ondskapens helt Serien utspiller seg i 1897 – i et viktoriansk London, og kretser rundt den blodtørstige greven fra Transylvania. – Vi har alltid hatt historier om ondskap.

Låner ut låten sin på ny

– Det har vært stort for meg å se TV-aksjonsvideoene og de sterke historiene knyttet sammen med låten min. Til deg har for meg fått en ny dimensjon og noen ansikter å synge til, sier Marthe Wang. Hun skrev sangen en sur, regnfull oktoberkveld på vei hjem.
Les mer om:

– Aldri opplevd maken til oppmerksomhet

Også Nick Castle dukker opp i gamlerollen som seriemorderen Michael Myers i filmen, som har norgespremiere 26. oktober. Selv om 2018-«Halloween» har ungsauen David Gordon Green som regissør, sies den å ha fått «godkjentstempel» av skaper og originalregissør John Carpenter – nå med som medprodusent og komponist. Stor interesse knyttet seg også til at Jamie Lee Curtis var tilbake igjen som Laurie for sjette gang. Curtis har fått god kritikk for sin innsats.
Les mer om:

Kamelen klar med konsert og ny musikk

«Ørkenvandringen er slutt: Kamelen kommer med ny musikk og er klar for konsert på Sentrum Scene». Det skriver arrangørene i en pressemelding. LES OGSÅ: «Å få et publikum så giret i en temperatur hvor man kan steke egg på bakken, er bra jobba.» Konserten skjer nøyaktig ett år etter han spilte for fullt hus samme sted, på Sentrum Scene, fredag 11. januar. Artikkelen fortsetter under videoen. Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt her til lands med låter som Si Ingenting og Beng Beng Beng. The post Kamelen klar med konsert og ny musikk appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

Ole Ivars gjester Popsenteret

Det populære dansebandet, nå i veteranklassen i sitt 54. år, er nemlig klare for Popsenteret i Oslo sin samtaleserie «Tilbake til ungdommen». LES OGSÅ: Nytt album fra Shining: «Generisk og uoriginalt». Fredag 26. oktober på formiddagen stiller Ole Ødegård og Arne Willy Foss – som begge har vært med fra starten – opp sammen med låtskriver og vokalist William Kristoffersen for å snakke med Popsenterets Paal Ritter Schjerven, som lover «gode historier, musikk, herlige videoklipp og latter». Artikkelen fortsetter under videoen. The post Ole Ivars gjester Popsenteret appeared first on GAFFA.no.

Kroken på døra for «Orange Is The New Black»

Dermed blir den kommende sesongen det siste kapitlet om de kvinnelige fengselsfuglene, skriver TT. Den amerikanske Netflix-serien fra fengselmiljø begynte å rulle på skjermene i 2013 og kommer fra manusforfatter og produsent Jenji Kohan.
Les mer om:

Tar på seg kontroversiell rolle i ny nordisk seriesatsing

Det melder Rushprint, som også avslører at den nordiske satsingen har vært under utvikling en stund. TV-serien er nå klar for å selges inn for kringkastere. Det politiske dramaet skal følge den beryktede norske nasjonalisten Vidkun Quisling, som samarbeidet med nazistene før og under okkupasjonen av Norge.

Lover «masse energi, blod, svette og tårer – og litt magi»

Iceland Airwaves går av stabelen onsdag 7. til lørdag 10. november. I tillegg til internasjonale tungvektere (blant annet kritikerroste Blood Orange og The Strokes-vokalist Julian Casablancas sitt sideprosjekt The Voidz) og det meste som rører seg av musikalske islendinger, er det flere norske navn som skal få vist seg frem foran et internasjonalt publikum i Reykjavík. Opprinnelig kunne man finne åtte norske artister og band på plakaten; Aurora, Cashmere Cat, Fieh, Philip Emilio, Pom Poko, Smerz, Tuvaband og Sassy 009.

Regissøren bak «Call Me By Your Name» lar seg inspirere av klassisk album

Dette går fram i et intervju med New York Times, hvor regissør Luca Guadagnino løfter på sløret om nye filmplaner. Guadagnino er kjent for filmsuksessen «Call Me By Your Name», og nå vil han filmatisere Dylans album i samarbeid med manusforfatter Richard LaGravenese. LES OGSÅ: Filmatiserer Amy Winehouses liv. Filmens handling skal legges til noen år på slutten av 70-tallet og de to dykker dypt ned i Dylans låttekster og finner handlingstråder der, heter det. Blood On The Tracks, utgitt i 1975, har kallenavnet «Dylans skilsmissealbum», og det anses å være et av hans beste. LES OGSÅ: Rockehelt
Les mer om:

BBC tar for seg de to Utøya-kinofilmene

– Jeg har ingen følelser om Brevik i det hele tatt, lyder det avvisende svaret fra Greengrass, som videre fastslår i BBC-intervjuet: – Han er med rette fengslet og jeg har ingen interesse av ham – null. Erik Poppe svarer også at han «ikke bryr seg» om Brevik, men er litt mer utfyllende, skriver den britiske kringkasteren på sin nettside: – Noen sier at kanskje burde se vår film som en «wake-up call». Andre sier at han aldri vil våkne opp og aldri vil forstå hva han gjorde.
Les mer om:

Albumaktuell

Sangerinnen har valgt å holde detaljene omkring sitt nye album tett til kroppen. Derfor er den presise utgivelsesdatoen for oppfølgeren til hennes kritikerroste 2016-album A Seat At The Table ikke offentliggjort. Overfor New York Times Style Magazine uttaler hun på hemmelighetsfullt vis: «Albumet vil lande verden i et fullt ut mystisk og uventet øyeblikk. Som en meteor, som danner et krater i kulturen».
Les mer om:

Klare for sin første headliner-konsert i Norge

«Det er kun en sjelden gang man tenker ‘Dette kan bli stort. Dette kan bli farlig stort.’ Jungle er et slikt tilfelle.» Det skrev blant annet GAFFAs anmelder etter bandets konsert på Øyafestivalen i 2014. Den London-baserte gruppen, som albumdebuterte med et brak noen uker før nevnte konsert, er en suksesshistorie – og har, som anmelderen antydet, blitt «stort». Første headliner-konsert i Norge — De har spilt på Slottsfjell to ganger og Øyafestivalen én gang, og nå er vi veldig stolte over å kunne presentere Jungles aller første headline-show i Norge.

Serie om overgrep nominert til Emmy Kids-priser

Serien «Kroppen min eier jeg» vil gi barn kunnskap om kropp, grenser og seksuelle overgrep.
Les mer om:

Nå skal livet hennes filmatiseres

Amy Winehouse sin dramatiske livshistorie, som fikk en brå avslutning i 2011, kommer dermed til det store lerret.
Les mer om:

Mer turnétrøbbel for norgesaktuelle Lauryn Hill

Den pågående turnéen til Lauryn Hill måtte tåle en avlysning i forrige uke grunnet orkanen Michael.

Rockeheltene vender tilbake til Norge i 2019 – med nytt album i bagasjen

Det kommer frem i en pressemelding fra Rockefeller. Der heter det at kvartetten skal gjeste hovedstaden søndag 3. mars neste år. Rival Sons, som har blitt sammenlignet med legendariske navn som Led Zeppelin, Free, Deep Purple og The Doors, har vært særdeles populære her til lands og gjestet flere norske festivaler de siste årene.
Les mer om:

Alan Walker streamet 3.309.530.941 ganger i Kina

En sammensetning av tall fra de viktigste streamingtjenestene i Kina, viser at Walkers musikk er streamet over tre milliarder ganger totalt. – Det er helt sinnssykt. Man snakker om tall man ikke skulle tro var mulig.

– Jeg hater å lage musikk alene

– Da jeg laget de tre-fire første platene mine, elsket jeg å jobbe alene. Nå hater jeg det – jeg depper etter en halvtime.

Hevder at superstjernen ikke trekker seg tilbake fra musikken

I det som ble kalt «hans siste intervju» meldte Bublé at sønnens kreftsykdom hadde endret hans livsanskuelse, og at novemberalbumet Love skulle være hans siste. Nå rykker hans mangeårige talsperson Liz Rosenberg, som også har hatt Madonna og Cher blant sine klienter, ut og sier til bladet Insider, i et innlegg som nå går runden verden over: – Michael Bublé har absolutt ingen planer om å trekke seg tilbake.
Les mer om: