Kultur


Ny «Game of Thrones»-lekkasje

Detaljer fra den neste episoden skal ha blitt lekket bare timer før sending.

Halvsøsknene skulle egentlig bli forelsket

George R.R. Martin planla et spesielt trekantdrama, da han skrev det første utkastet til bøkene som seinere ble til TV-suksessen «Game of Thrones».
Les mer om:

Nå spiller Trump på samme lag som Putin i Libya

USAs president med oppsiktsvekkende støtte til opprørsgeneral Khalifa Haftar.
Les mer om:

Stolt Eminem rusfri i 11 år

Eminem (46) viser frem symbolet på at han har vært edru og narkofri siden 2008.

Valgskred for det totalt ukjente

Komikeren Vladimir Zelenskij vant søndag en overveldende seier over de etablerte politiske klasser i Ukraina.
Les mer om:

Kjipe foreldre gjør russetida tryggere

Foreldre er de viktigste forebyggerne. Derfor må vi snakke mer med russen om alkohol.
Les mer om:

Får jobben tilbake etter metoo-skandale

I fjor høst fikk to dansere ved New York-balletten sparken etter anklager om å ha delt nakenbilder av en kvinnelig kollega.

Når kunsten river huden av deg

God musikk, kunst eller litteratur vekker ikke nødvendigvis gode følelser. Iblant kan det oppleves som å bli flådd.

Adele og ektemannen separerer seg

Popartistens representanter Benny Tarantino og Carl Fysh bekrefter separasjonen i en uttalelse fredag. – Adele og hennes partner har separert seg. Sammen skal de oppdra sønnen sin på en kjærlig måte. De ber også om at deres privatliv skal respekteres, sier representantene i en uttalelse. LES OGSÅ: Spice Girls endrer tekstlinje. Adele ble mor til Angelo i 2012. Den britiske superstjernen bekreftet giftermålet med Konecki under takketalen da hun vant Grammy i 2017. The post Adele og ektemannen separerer seg appeared first on GAFFA.no.

Regissør-legende med overraskende uttalelse om piratkopiering

I år feiret den sveitsiske filmfestivalen Visions of Reality 50-årsjubileum. Hvert år utpekes en «Master of the Reel», noen som skal hylles for sitt bidrag til filmverden. Årets æresgjest var Werner Herzog, den tyske regissøren bak filmer som «Fitzcarraldo» (1982), «Aguirre: Guds Vrede» (1972) og Netflix-dokumentaren «Into the Inferno» (2016). Under oppholdet skal Herzog, ifølge avisa The Independent, ha mottatt en kommentar på at filmene hans kun er tilgjengelige gjennom ulovlige nedlastningstjenester. – Om noen som deg stjeler filmene mine gjennom internett eller hva nå enn, greit, du har mi

Vår mann i Pyongyang

NORD-KOREA (NRK): I Nord-Korea vandrar du ikkje åleine. Journalistar blir geleida og fotfølgd av ein oppassar som skal sikra positiv mediedekning av det isolerte landet. Vår mann var streng, men humoristisk.
Les mer om:

Vår mann i Pyongyang

NORD-KOREA (NRK): I Nord-Korea vandrar du ikkje åleine. Journalistar blir geleida og fotfølgd av ein oppassar som skal sikra positiv mediedekning av det isolerte landet. Vår mann var streng, men humoristisk.
Les mer om:

Den norgesaktuelle artisten avslår tilståelsesavtale etter masseslagsmål

Cardi B ønsket ikke å snakke med journalister verken før eller etter fredagens rettsmøte, ifølge TV-stasjonen WNBC. Stjernen skal møte i retten igjen i mai, siktet for kroppsskade og hensynsløs atferd. LES OGSÅ: Spice Girls endrer tekstlinje. Cardi B havnet i fjor høst i en krangel med en bartender som jobbet ved strippeklubben, noe som utløste et masseslagsmål der stoler, flasker og vannpiper ble kastet.

Like medrivende som «Grand Budapest Hotel»

Original fortelling fra en blodig epoke i historien.
Les mer om:

Metallica-gitarist Kirk Hammett snakker ut om bandets store frustrasjoner

Allerede har det gått tre år siden forrige langspiller fra metallegendene. Og ikke er det tid til å gå inn i platestudioet med det første heller: Verdensturneen de er ute på, og som tar dem til Trondheim i juli, slutter ikke før 19. november. LES OGSÅ: Metalpionerer til Oslo. Nå frykter Hammett at tiden skal dra ut, sier han i et intervju med Mixdown. – Da jeg var 13–14 år gammel, ga band ut album hvert år. Jeg mener … Kiss slapp plate hver åttende måned!
Les mer om:

Veronica Maggio med «unikt» konsertopplegg

Tirsdag denne uken ble det avslørt at Veronica Maggio blir den første artisten i moderne tid til å spille på Gröna Lunds Stora Scen tre kvelder på rad. Konsertkveldene har fått tittelen «Den första gången…» og arrangeres 4., 5. og 6. juni. LES OGSÅ: Bob Dylan overrasket ansatte i platebutikk. – På hennes konserter i 2015 og 2017 kom det så mye publikum til Gröna Lund at vi ble tvunget til å stenge dørene. I år vil vi derfor gjøre noe annerledes.
Les mer om:

Stor Oscar-diskusjon om Netflix

Nå skal det prestisjefylte akademiet ta en ny gjennomgang av hvorvidt strømmegigantens etter hvert store og omfattende portefølje av filmer fortsatt skal kunne kvalifisere seg til nominasjoner – og vinne Oscar-statuetter. Det er kommet en advarsel fra det amerikanske justisdepartementet om at endret praksis kan være i strid med monopollovgivningen, skriver magasinet Variety. Spielberg sier nei Filmskaper Steven Spielberg har foreslått at Netflix-filmer ikke burde kunne få Oscar, men i stedet kunne bli nominert til Emmy-priser, som går til stjerner i og skapere av TV-produksjoner. – I det øyebl

Slik lager «Påskelabyrinten»-Viggo spørsmål som utfordrer Google

Viggo Valle har i 35 år laget nærmere 2500 spørsmål.
Les mer om:

Norske Mona danser i Madonnas nye video: – Helt uvirkelig

Madonnas nye video slippes ikke før 24. april, men bærumsjenta Mona Berntsen (29) kan skimtes i et kort teaser fra popikonet.
Les mer om:

Norske Mona danser i Madonnas nye video: – Helt uvirkelig

Madonnas nye video slippes ikke før 24. april, men bærumsjenta Mona Berntsen (29) kan skimtes i et kort teaser fra pop-ikonet.
Les mer om:

Da Emil (27) hørte navnet på konkurrenten, ble han overrasket

Emil André Erstad møtte sin egen lærer i «Påskelabyrinten»-finalen. Men det var svigerfar til slutt reddet dagen.
Les mer om:

Påsketips: Bøker du kan høre

Stadig flere velger å lese bøker gjennom ørene. NRK-profiler anbefaler lydbøker.

Påsketips: Bøker du kan høre

Stadig flere velger å lese bøker gjennom ørene. NRK-profiler anbefaler lydbøker.

- Virkeligheten er mer makaber enn krimbøkene

Flere med bakgrunn fra politiet skriver krim fra eget miljø, og de er alle enige om én ting:
Les mer om:

Geahča SGP sáddaga - Se sendingen fra SGP

Sámi Grand Prix 2019 sáddejuvvo njuolgga. Sámi Grand Prix senders direkte.