Kultur


Vandaliserte 4000 år gammelt kunstverk

Nasjonalparken sier sporene etter «Adrian», «Ariel», «Isaac», og «Norma» er sterke ledetråder i jakten på gjerningspersonene.

Spillelista: Dette lytter vi mest til – uke 3

Spillelista: Dette lytter vi mest til - uke 3TikTok har skapt enda en ung megastjerne, Wig Wam topper liste med låt fra 2010 mens "Hver gang vi møtes" gjenoppliver gamle hits.Les mer
Les mer om:

«Nytt på Nytt» ramma av karantene

Anne Holt og Jenny Skavlan steppar inn som vikarar denne fredagen som følgje av at Pernille Sørensen og Johan Golden er i karantene.

- Filmet noe historisk

Et utdrag fra den kommende dokumentarfilmen «Trond Giske - Makta rår» viser den tidligere Ap-politikeren i et hittil ukjent øyeblikk.
Les mer om:

Alt faller på plass

Guddommelig vakkert fra Aurora.

Til en som valgte døden – og til dem vi vil skal fortsette å leve med oss

Til en som valgte døden – og til dem vi vil skal fortsette å leve med ossHva sier du til han som forsvant? Og hva sier du til deg sjøl? Ingeborg Oktober har laget sanger av det vanskeligste.Les mer

Torgny Amdams podkast om å lage musikk takker for seg med Ole Paus i stolen

Torgny Amdams podkast om å lage musikk takker for seg med Ole Paus i stolenSiste episode i podkasten der musikkskaper intervjuer musikkskapere er ute i dag.Les mer
Les mer om:

Rått bestillingsdrap

Her får du mer råttenskap fra idylliske Voss. I tillegg til en hovedperson som er nysgjerrig, frekk og freidig, med en hang til å ligge med menn hun ikke burde ligge med.
Les mer om:

Buddy-prisen 2021 til gitarist Eivind Aarset: – Har av og til lurt på hva i all verden jeg holder på med

Buddy-prisen 2021 til gitarist Eivind Aarset: - Har av og til lurt på hva i all verden jeg holder på med- Det å få denne anerkjennelsen fra mine egne kunne knapt passet bedre!, sa en glad prisvinner da han mottok Buddy-prisen onsdag kveld. Les mer
Les mer om:

Giftmord på Vossa-jazz: Bokanmeldelse: Randi Fuglehaug: «Tonedød»

Det blir fryktelig mange kaffekopper med tilhørende bakverk før man omsider får snakket seg frem til hvem den skyldige er i Randi Fuglehaugs andre krimbok.

Fikk covid med vilje - døde

Den tsjekkiske sangeren Hanka Horka (57) er død.

Fikk covid med vilje - døde

Den tsjekkiske sangeren Hanka Horka (57) er død.

Rundlurt - kunstner stakk av med pengene

Museet Kunsten i Aalborg lånte bort over en halv million kroner til den danske kunstneren Jens Haaning. Det gikk ikke som det skulle.
Les mer om:

Flere deltakere drakk seg full under «Farmen Kjendis» – smuglet inn varer for titusenvis av kroner

«Norges tøffeste»-vinner Isak Dreyer sto i bresjen for å få smuglet inn både vin, sprit og kebab på gården. TV 2 bekrefter at flere av deltakerne var beruset på gården.
Les mer om:

Går på tomgang

Spider-Man: No Way Home» er siste tilskudd i et univers som har ekspandert til et luftslott. Og det hjelper ikke å hente inn gamle kjente.

«Rent kjøpesenterrock-teknisk er det lite å utsette på dette bidraget»

Her er NRK-kritikernes dom over Melodi Grand Prix-låtene som er klare for lørdagens delfinale.

«Spider-Man»-billettsalg: – Har aldri sett noe lignende

Kinoene i Norge opplever det største forhåndssalget noensinne med «Spider-Man: No Way Home». Rundt 90.000 billetter er så langt solgt.
Les mer om:

Krever at publikumsbegrensningene fjernes

Krever at publikumsbegrensningene fjernesDemonstrerer mot en ubotelig skade på kultursektoren.Les mer

– Kulturtanken er et pengesluk og departementet prioriterer byråkratiet over kunstnerne

– Kulturtanken er et pengesluk og departementet prioriterer byråkratiet over kunstnerneMens frilanskunstnerne ble presset til margen, bevilget Kulturtanken seg nær millionen i lønnskostnader per årsverk. Sanger Sonia Loinsworth peker i dette innlegget på at en administrator i det offentlige blir verdt tre ganger mer enn en arbeidende kunstner.Les mer

Microsofts svimlende storkjøp: – Har rystet spillmiljøer over hele verden

Oppkjøpet av det gigantiske spillselskapet Activision Blizzard vil ha stor betydning for hvordan spillfremtiden vil se ut.

- Heftig slag i trynet

Regjeringen tillot i forrige uke opptil 200 publikummere på arrangementer. Kulturbransjen raser mot tiltakene, og mener de ikke blir tatt på alvor.

- Jeg savner ham inderlig

Arve Tellefsen er i dyp sorg over at han nære venn gikk bort i natt.

Utmattende om tragisk kjærlighet

Svenske Elin Cullhed fikk den høythengende Augustprisen for «Eufori». Det er en intens og utmattende roman om forfatteren Sylvia Plath.

Internasjonale musikere fra Norge: – Jeg gir meg over, skrur volumet på maks, fråtser i gedigen stemmeprakt

Internasjonale musikere fra Norge: – Jeg gir meg over, skrur volumet på maks, fråtser i gedigen stemmepraktVår mann på klassisk har fått kjeft av NRKs Frode Larsen – og tar ham på ordet. Les mer
Les mer om: