Kultur


12. ETG: Århundrets julekalender: Velkommen til år 2009

Det er klart for dagens luke i Juleheisen. I tolvte etasje ventar år 2009.
Les mer om:

Helsa skranter uten EU

Britene går til valg og de to største partiene ikke vil snakke om det viktigste, nemlig EU, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om:

Hva mener vi egentlig når vi snakker om mangfold i festivalfeltet?

INNLEGG: Tone Østerdal, leder av Norske konsertarrangører (NKA), tar til orde for styrking av festivalstøtten fra Kulturrådet.

Tilskudd til musikkfestivaler over hele landet fordelt

Etter årets siste rådsmøte har Kulturrådet fordelt 160 millioner kroner til 171 musikkfestivaler over hele landet. Ni nye festivaler har nå kommet inn på ordningen.
Les mer om:

Absurd med vindmøller her

Hva skjer når konsesjon er gitt for lenge siden, men all fornuft tilsier at et vindkraftverk ikke bør bygges? Man kan knapt tenke seg en verre plassering for et vindkraftverk.

Lyden som oppsto da hun startet i fullstendig stillhet

Maren Selvaags piano kan møte regn og vind og tusen år gamle kirker. Det ventet på henne mens hun tilbrakte tre dager i stillhet. Nå kan du høre – og lese – resultatet.

Avslører hvem som varmer opp for Taylor Swift i Oslo neste sommer

Det bekrefter arrangørselskapet All Things Live i dag. Maggio, som tidligere i år slapp albumet Fiender är tråkigt, er vant til å spille for store publikumsmengder. Hun innledet denne sommersesongen med å slå Louis Armstrongs besøksrekord fra 1962 på Stockholms Gröna Lund: 51.000 publikummere så hennes tre konserter i fornøyelsesparken. LES OGSÅ: Taylor Swift med julelåt. – Veronica Maggio er en av Nordens største pop- og liveartister, og å få navnet hennes på Oslo Sommertid-plakaten sammen med verdens popdronning Taylor Swift er vi meget fornøyde med å kunne bekrefte i dag.
Les mer om:

Intriger og mensen-sex

«The L Word»-oppfølgeren byr på skeive intriger for en ny tid.

Grotesk grøsser vant barnebokpris

Årets vinner av Arks barnebokpris har en lett tone som står i grotesk kontrast til det brutale og blodige plottet.

Brad Pitt blåser av rykter

Hollywood-stjernen (55) venner seg aldri til å lese om sine påståtte romantiske eventyr i mediene.
Les mer om:

20-åring tiltalt for å ha delt samleievideo på Snapchat

En 20-åring må torsdag møte i Asker og Bærum tingrett, tiltalt for å ha delt en sexvideo på Snapchat av to medelever på videregående skole som var rundt 17 år.
Les mer om:

Keanu mot Keanu i 2021

Ifølge Warner Bros. går den kommende og mye imøtesette neste «Matrix»-filmen opp på kino 21. mai 2021 – samme dag som «John Wick: Chapter 4» gjør sitt inntog. I hovedrollen i begge filmene figurerer godeste Keanu Reeves. LES OGSÅ: Stjerneskuespiller vurderer å pensjonere seg i nær fremtid. Det var i august i år at bekreftelsen på at en ny og fjerde film i den smått legendariske «Matrix»-serien var lagt på tegnebrettet. Det fremkom kjapt at både Keanu Reeves og Carrie-Anne Moss kommer tilbake som henholdsvis Neo og Trinity.
Les mer om:

Et av kunsthistoriens store mysterier kan være løst

En gartner på et galleri i Italia snublet tilfeldigvis over Klimts stjålne skjønnhet, som forsvant på mystisk vis i 1997.
Les mer om:

FKA Twigs topper nytt slipp fra Øyafestivalen

Fire knallsterke navn er tilføyet programmet til neste sommers utgave av Øyafestivalen: FKA Twigs, Suede, Floating Points og Sondre Lerche. Det melder arrangørene bak Oslo-festivalen i en pressemelding. LES OGSÅ: Keanu mot Keanu i 2021. Den kritikerroste og albumaktuelle britiske artisten FKA Twigs (bildet) skal spille på festivalen torsdag 13. august 2020, mens både Suede og Floating Points blir å se i Tøyenparken dagen etter, fredag 14.
Les mer om:

Kritisk til «ettåring-TV»

NRK lanserer sitt første TV-program for ettåringer. - Kan skape avhengighet, sier ekspert.

Broren til Dagny var dødssjuk: – Denne låta handlar om han

HAIK: – Bjørn veit ikkje at låta handlar om han, men eg trur han ville blitt stolt om han visste.
Les mer om:

Fæle folk kan lage bra kunst

Men Peter Handke gjør det neimen ikke lett for de som vil forsvare ham.

Et politisk spinn uten like

Kampen om strømkabel til utlandet bærer i seg så mange konfliktsaker at det bare kan løses gjennom et stort kompromiss.

Massive protester mot ny Netflix-film

Komedien «Jesu Siste Fristelse» av den brasilianske humoristgruppen Porta dos Fundos ble åpnet for strømming 3. desember – og har vakt bestyrtelse og forargelse i Brasil. Både konservative politikere, katolikker og protestanter har kritisert den 46 minutter lange filmen og ikke minst traileren hvor det går fra at Jesus, som har blitt 30 år, tar med seg en overraskelsesgjest hjem til familien. LES OGSÅ: Netflix lager dramaserie om Spotify. Over 760.000 mennesker har signert et opprop på internett i protest mot filmen som de mener er «en alvorlig fornærmelse mot kristne».

Therese Bjørneboe overrakt Kulturrådets ærespris for 2019

Tidsskriftredaktør Therese Bjørneboe fikk onsdag kveld overrakt Kulturrådets ærespris for 2019. – Jeg håper tidsskriftet kan leses som idéhistorie, samtidig som det dokumenterer noen av de viktigste utviklingstrekkene i norsk teater de siste 21 årene, sier hun.

Sørgende fans kan skrive i kondolanseprotokoll – mens Roxettes musikk klatrer på listene

– Så mange som spør om hvor de kan henvende seg med kondolanser for Marie, står på det på Roxettes Facebook-side. Derfor ordnet man med en kondolanseprotokoll på minnestedet for Marie Fredriksson utenfor det tidligere EMI-studioet i Skärmarbrink i Stockholm, der ikke bare Roxette, men også One Direction, Lady Gaga, ABBA, Britney Spears og Swedish House Mafia har spilt inn sine sanger.

Asap-billetter for en krone

Ville gi noe tilbake til innvandrere i Sverige.
Les mer om:

Kim Kardashian saksøker lege for bruk av bilde fra «vampyrbehandling»

Kim leverte søksmålet for domstolen i Los Angeles onsdag. Hun mener Alabama-legen dr.
Les mer om:

Dereguler taxinæringen

Ny teknologi endrer arbeidsmarkedet. I en verden som stadig utvikler seg, kan ikke den norske taxinæringen kreve å stå på stedet hvil.

Nå har Erna bare ett forsøk igjen

Skal vi unngå en situasjon der vi må øke skattene dramatisk eller tappe oljefondet for å finansiere offentlig forbruk, så må vi benytte muligheten mens det fortsatt går godt i norsk økonomi.