Kultur


Ikke si at det var sjokkerende

Tårene mine er blitt til sinne. Aggresjon. Engasjement. Utålmodighet.

Dette er deltakerne i neste sesong av «Mesternes mester»

Den abdiserte alpinkongen Aksel Lund Svindal er blant deltakerne. 

Fleire i kulturbransjen må avlysa: – Betalar for at reiselivet fekk tillit

«Så som i himmelen» hadde seld 15000 billettar til haustturnéen sin. No må dei avlysa. Fleire undrar seg korleis landets kulturliv skal komma seg gjennom koronakrisa.

Antonio Banderas er smittet av coronaviruset

Skuespilleren Antonio Banderas (60) er smittet av coronaviruset, opplyser han selv på Twitter.

- Kaotisk og ute av kontroll

Skjenkekontrollen mener det var tydelige brudd på smittevernloven under en konsert i Egersund i helga. Arrangøren er ikke enig, og sier de hadde god nok kontroll.
Les mer om:

Kiefer Sutherland åpen for mer «24»

Sutherland spiller hovedrollen som agent Jack Bauer i serien som rullet og gikk i åtte sesonger fra 2001 til 2010. – Døren står alltid på gløtt for «24» dersom noen har en tilstrekkelig god idé, sier han til Forbes. Han er åpen for både spillefilm og TV-serie, legger han til, og utdyper: – Dersom noen klekker ut en god historie som kan fortelles på to timer, da lager vi en film. Men dersom noen pønsker ut en fortelling som holder for 24 timer, da går vi for TV. I 2014 kom spesialsesongen «24»: Live Another Day». (©NTB) The post Kiefer Sutherland åpen for mer «24» appeared first on GAFFA.no.
Les mer om:

– Musikkbyen Oslo ligner New York i sin storhetstid

For å lage sin åpne, funky undergrunnsdisco, hjelper det å være en del av den åpne, rause undergrunnsscenen i Oslo. Ikke et must, men det blir mye bedre musikk av det, mener plateaktuelle Sex Judas. Innlegget – Musikkbyen Oslo ligner New York i sin storhetstid dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Vi kan måtte betale dyrt

Myndighetene burde lytte spesielt nøye til de faglige rådene, framfor å gi etter for økonomiske særinteresser.

Suksess for Nordland Musikkfestuke

Til tross for smitteverntiltak, publikumsbegrensning og innreiseutfordringer ble den 40. utgaven av Nordland Musikkfestuke en suksess, melder arrangørene. Innlegget Suksess for Nordland Musikkfestuke dukket først opp på ballade.no.
Les mer om:

Konsertarrangører frykter problemer langt inn i neste år

Flere arrangører VG har snakket med frykter at sommeren 2021 vil bli vanskelig på grunn av koronarestriksjoner og svekket økonomi etter årets mange avlysninger. – Det som uansett er sikkert, er at 2021 blir et svært krevende år for bransjen.
Les mer om:

De er døende. Gi dem lindring

Det er behov for betydelig forbedring i behandling og omsorg av døende for å hindre unødvendig lidelse. Nye og bedre planer for de neste tiåra bør nå utvikles og implementeres.

NOAH på autopilot

Hvis vi skal følge NOAHs politikk, må mye mer av den maten vi spiser, importeres fra andre land, samtidig som store deler av det norske landbruksarealet blir liggende ubrukt.

Strøm denne brennaktuelle klassikeren i kveld

Spike Lees «Do The Right Thing» fra 1989 går rett inn i sommerens store spørsmål.
Les mer om:

Libanon og Ali Babas 40 røvere

Eksplosjonen i Beirut utfordrer hele Libanons politiske system.
Les mer om:

Ikke tro Norge er usårbart

Alle samfunn kan bli autoritære. Jeg har vokst opp med folk med samme politiske sympatier som har formet Polen, Ungarn - og den illevarslende utviklingen i USA og Storbritannia.

Fant humor i alvoret

Ingen har fulgt lokalavisene tettere under koronakrisa enn han her. Nå kommer boka om hvordan vi egentlig taklet unntakstilstanden.

Spriter opp svensk prippenkrim

Nicolai Cleve Broch tilfører flørting i fjæra og norske språkvitser, i sjuende sesong av skjærgårdskrimmen «Mordene i Sandhamn».

Jo Nesbø (60): Avslører ekstremt treningsmål

Jo Nesbø er tilbake med ny krim om brødre fra Bygde-Norge - og utelukker ikke at brorens dødsfall har påvirket skrivingen.
Les mer om:

12 boktips for årets bokhøst!

Nesbø-elsker, Ferrante-frelst eller Knausgård-gal? Gjør deg klar for «tidenes romanbokhøst» som også rommer oppfølgere til Zeshan Shakars supersuksess «Tante Ulrikkes vei, Lars Myttings bestselger «Søsterklokkene» og Vigdis Hjorths kruttsterke familiedrama «Arv og miljø».

Derfor er sladder bra

Slik unngår du at samtalene dine blir dørgende kjedelige.

En helvetes mor

Mor og sønn-forholdet i Skomsvolds siste bok er så foruroligende at det likner en grøsser av Roald Dahl.
Les mer om:

Verden ser til Norge for god kaffe

Antall norske kaffebrennerier har skutt i været de siste årene, og måten nordmenn brenner kaffen sin på vekker internasjonal oppmerksomhet. Kaffeeksperter mener det handler om skyhøy kvalitet.
Les mer om:

Lukasjenkos tre-fronts krig

«Europas siste diktator» Aleksandr Lukasjenko slåss på tre fronter i helgas valg i Hviterussland. Selv om han vil «vinne» er utfallet likevel helt uklart, skriver Morten Strand.
Les mer om:

Et politisk gjenferd

Det er ikke lenger tid til å vente på alarmen. Demokratiet er i ferd med å bli omringet av autoritære bevegelser og politikere, skriver John O. Egeland.
Les mer om:

- Dette ville vært Pers corona-budskap

Charlotte Fugelli har støttet seg til livsvisdom fra sin mann gjennom corona-krisen. Dette tror hun Per Fugelli ville ha sagt om unntakstilstanden Norge har vært gjennom.
Les mer om: