Innenriks - VG


Legionella på studenthus

Det er registrert legionella i drikkevannet og dusj på Carl Berner studenthus i Oslo, som drives av studentsamskipnaden i Oslo, SiO.
Les mer om:

Ullevål-ansatt spurte om test var nødvendig – fikk nei

Den Ullevål-ansatte som nå har testet positivt for coronavirus, spurte tirsdag morgen om det var nødvendig å bli testet, men fikk nei og gikk på jobb.
Les mer om:

Åpner ny institusjon for ungdomskriminelle: – Vi må lære av våre feil

Oslo kommune etablerer en ny institusjon for unge som begår gjentatte lovbrudd. Til å begynne med skal fire personer i alderen 12 til 15 år få tilbud om å bo på institusjonen.
Les mer om:

13-åring hylles – hjalp medelevene ut av veltet buss

Syvendeklassingen Håkon Melve reagerte raskest da skolebussen veltet ut i grøften på vei hjem. Nå har han blitt skolens helt.

Ansatt på Ullevål sykehus smittet av coronaviruset

En ansatt ved øyeavdelingen har fått påvist Covid-19. Fire andre på avdelingen blir testet for viruset. Totalt seks personer er nå bekreftet smittet i Norge.
Les mer om:

Fiskeriministeren ber om å få gå av

Geir Inge Sivertsen (H) sier saken om lønn og godtgjørelser er blitt en belastning for regjeringen og Høyre. Erna Solberg aksepterer hans ønske om å gå av.

Faktisk.no: Innsikt: Dette bør du vite om koronaviruset

Det florerer mye informasjon om det nye koronaviruset. Det er påvist smitte hos personer i Norge, og flere er i karantene. Dette bør du vite om viruset.
Les mer om:

Derfor fraråder ikke UD reiser til Italia

Utenriksdepartementet sier det er svært uvanlig at de fraråder reiser kun på grunn av en smittesituasjon.

Frp-Siv til regjeringen: Steng grensene

Frp-leder Siv Jensen vil hindre ny flyktningestrøm over norskegrensen. – Vi må være føre var og stenge grensen for mulig ny flyktningestrøm fra Syria, sier hun. Statsminister Erna Solberg sier Norge har ekstra grensekontroll som er streng nok.

Coronasmitte påvist i Bergen

En person bosatt i Bergen kommune har i dag fått påvist coronavirus. Totalt er det nå fem personer som har fått påvist coronaviruset i Norge.
Les mer om:

Ba folk donere penger til Visjon Norge for coronavirus-beskyttelse

Predikanten Dionny Baez sa at Gud skulle beskytte givernes barn mot coronaviruset hvis de donerte penger til TV-kanalen Visjon Norge, skriver Vårt Land. – Grov utnyttelse, mener pastor.
Les mer om:

Vedtar ny plan for å få kontroll på smittevernsutstyr: – Bør ikke krisemaksimere

Resolusjonen som vedtas i statsråd i dag skal sikre rasjonering av smittevernutstyr i Norge. Statsminister Erna Solberg (H) sier Helsedirektoratet har alle fullmakter til å håndtere corona-utbruddet.

SV vil fjerne fiskeriministeren - fremmer mistillit

Presset øker mot den ferske fiskeriministeren Geir Inge Sivertsen (H). Fredag ettermiddag varsler SV at de ikke har tillit til fiskeriminister fordi han ikke ryddet opp i sin egen etterlønn-sak fra tiden som ordfører i Lenvik.
Les mer om:

Person med virusmistanke innlagt på isolat

En person med mistanke om coronasmitte er innlagt på Gjøvik sykehus, bekrefter Sykehuset Innlandet til NRK.
Les mer om:

Slik blir man testet for coronaviruset

Bare i Oslo har det blitt tatt over 100 tester, forteller avdelingsdirektør på legevakten, Jon Ørstavik til VG. Slik skjer en slik test.
Les mer om:

Derfor stenger ikke Norge skoler og offentlig transport: Mener ikke det er behov for det nå

– Det iverksettes bare i helt spesielle tilfeller der liv og helse står på spill og det er viktig å gjøre det for å unngå at større deler av samfunnet bryter sammen, sier helsedirektøren.
Les mer om:

Tre nye personer er smittet av coronaviruset i Norge

To personer i Oslo og én person i Bærum er smittet.
Les mer om:

Lokallagsleder: Giske ville ha ekstra medlemsmøte i Ap-laget som vraket ham – fikk nei

Først ble Trond Giske ikke foreslått som kandidat av sitt eget bydelslag i hjembyen. Dagen etter tok Giske kontakt og foreslo at laget på kort varsel skulle arrangere et medlemsmøte der han var innleder, ifølge lederen av partilaget.
Les mer om:

Telefonstorm blokkerer 113: – Ikke ring om corona

Helsedirektoratet ber folk vise ansvar og ringe fastlege eller legevakt dersom man har spørsmål om det nye viruset.
Les mer om:

Våknet til kaos i nabolaget – på døren sto naboen med barnet på armen

En kvinne i 20-årene er siktet for å ha gått inn og tent på et hus i Nordreisa. Arnt Martin Larsen våknet av at naboen sto på trappen med barnet på armen. De hadde hoppet ut vinduet i det brennende huset.
Les mer om:

Coronasmittet kvinne: – Jeg har det bra

TROMSØ (ITROMSØ/VG) Den norske kvinnen, som er smittet med det nye coronaviruset, har det etter omstendighetene bra i hjemmekarantene.
Les mer om:

Derfor trakk politiet voldtektstiltalen mot tidligere Molde-spiller: – Svært beklagelig

Manglende informasjon ved overføring av saken fra en avdeling til en annen førte til at politiet ikke sa ifra om at voldtektsetterforskningen mot Babacar Sarr var gjenopptatt.
Les mer om:

Coronasmittet kvinne i Tromsø: – Hun lider kanskje mest av kjedsomhet

TROMSØ (VG) Smittevernoverlege Trond Brattland er i daglig kontakt med den coronasmittede kvinnen i Tromsø. Han sier hun oppfattes som helt frisk.
Les mer om:

Etterlønns­forslag fra SV: – NAV-brukere og politikere må følge samme regler

– Enkelt sagt ønsker vi at de samme reglene skal gjelde for politikere som mottar etterlønn som for vanlige personer som mottar ulike former for NAV-ytelser, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski (SV).

Studenter mister praksis på grunn av coronaviruset

Elleve studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge får ikke fullført praksisperioden sin fordi de har vært i Italia. Det er fortsatt uklart hva som vil skje med studieløpet deres.
Les mer om: