Innenriks - VG


Institusjonsbeboer fikk sjakkbrett av Ludvigsen: – Aldri opplevd noe upassende

NORD-TROMS TINGRETT (VG) Flere vitner har forklart at de reagerte på Svein Ludvigsens uanmeldte besøk på en barnevernsinstitusjon. – Det var aldri ubehagelig, sier mannen Ludvigsen hevder han hovedsakelig besøkte.
Les mer om:

Støttegruppen: Abbasi-søsknene flys til Oslo i løpet av tirsdagen

Abbasi-søsknene skal ha fått beskjed om at de skal flys fra Istanbul til Oslo i løpet av tirsdagen. Det er uvisst hvor de skal etter det.
Les mer om:

Vinstra-tiltalte om drapet: – Forferdelig

SØR-GUDBRANDSDAL TINGRETT (VG) 17-åringen, som er tiltalt for drapet på Laura Iris Haugen (16), gråt i retten da aktor leste opp voldshistorie han selv hadde skrevet.
Les mer om:

Skutt i beinet etter knivtrusler på trikk

En mann i 50-årene har truet en passasjer og trikkeføreren med kniv på Solli plass i Oslo. Etterpå sa han at han hadde en granat i sekken. Truslene endte med at han ble skutt i beinet av politiet.
Les mer om:

Provosert over Høie-svar om natt-transporter: - Han skyver ansvaret fra seg

Både Senterpartiet og Arbeiderpartiet krever at helseminister Bent Høie forklarer redegjør for natt-transport av eldre pasienter for Stortinget. – Dette er en skandale og det er Høies ansvar, sier Kjersti Toppe (Sp)

Legeforeningen vil vurdere Abbasi-saken

Legenes rolle i uttransporteringen av Abbasi-familien kan være et brudd på de etiske reglene, sier leder Svein Aarseth i Rådet for legeetikk.
Les mer om:

Uttransporteringen av Abbasi-søsknene stanset av Afghanistan

Politiets utlendingsenhet sier at det jobbes med å få søsknene Yasin, Taibeh og Ehsan tilbake til Norge så snart som mulig etter at afghanske myndigheter sa nei til å ta imot de tre. – Jeg er svært glad, sier familiens advokat til VG.

Trond Giske fikk lederverv i Trondheim

Tidligere Ap-nestleder Trond Giske ble mandag valgt til styreleder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF). Etterpå trakk to styremedlemmer seg.

Kallmyr om Abbasi-saken: Kan ikke gi instruksjoner i saken

Justisministeren sier at regjeringen og departementet ikke kan gi instruksjoner i Abbasi-saken. – Ansvarsfraskrivelse, mener SV.
Les mer om:

Campylobacter kan ha vært medvirkende til Askøy-dødsfall

BERGEN (VG) Foreløpige medisinske undersøkelser viser at campylobacter-bakterien kan ha vært medvirkende årsak til at den 72 år gamle kvinnen på Askøy døde.
Les mer om:

Stor undersøkelse: Vy har mer fornøyde kunder enn SJ

Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse som målte kundetilfredshet.

Kraftig gressbrann stanset togtrafikk på Østfoldbanen

Det brant i et område på flere hundre kvadratmeter, ifølge politiet. Brannvesenet har nå slukket brannen.

Kjæresten til uttransporterte Yasin: – De er redde og stresset

I en kort telefonsamtale søndag fikk Gabriele Rocyte en oppdatering på hvordan kjæresten Yasin Abbasi og hans to yngre søsken har det, etter at de i helgen ble tvangsutsendt av landet.
Les mer om:

Kommunestyret i Fjaler: Sa ja til bompengar

Kommunestyret i Fjaler i Sunnfjord seier ja til å finansiere eit vegprosjekt med bompengar.
Les mer om:

Slik identifiserte de vannskandalen på Askøy: – Ingen ante konturene av dette

ASKØY (VG) At personer kommer inn til legevakten med magesmerter og diaré er ikke uvanlig, men da pågangen økte og de ansatte sjekket pasientenes adresser gikk alarmen.
Les mer om:

Ber justisministeren forklare praksisen med utsendelse av asylbarn

Etter tvangsutsendelsen av Abbasi-familien krever stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) svar fra justisminister Jøran Kallmyr.

Fortalte om overgrep i dusj: Rekonstruksjon førte politiet hit

NORD-TROMS TINGRETT (VG) I avhør forklarte den fornærmede 25-åringen at Svein Ludvigsen kjørte til et sted ikke langt fra hytta der han forgrep seg på ham.

Drapstiltalt 17-åring ville drepe noen: – Livet var kjedelig

SØR-GUDBRANDSDAL TINGRETT (VG) I løpet av våren 2018 fikk gutten lyst til å drepe noen. Valget falt på Laura Iris Haugen (16). – Det virket interessant å gjøre, forklarte 17-åringen.
Les mer om:

Vegvesenet: Ulønnsomt å bygge nye veier for 120 km/t

Frps store flaggsak – å øke toppfarten på motorveier til 120 km/t, får en trang fødsel. Det blir ulønnsomt, og kan medføre nærmere fire flere døde eller hardt skadde årlig om alt blir utbygget.

Tvangsutsendingen av Abbasi-familien: Mor var bevisstløs fra Røros til Istanbul

Atefa Rezaie – moren i Abbasi-familien – skal ha vært bevisstløs under hele uttransporteringen fra Røros til Istanbul lørdag. Det opplyser politiet.
Les mer om:

Nabo løp til for hjelpe Laura Iris (16): – Det kommer til å prege meg hele livet

Naboen til Laura Iris Haugen (16) løp til for å hjelpe. Etter å ha blitt knivstukket selv, ble han vitne til at hun ble knivdrept. I retten omtalte han tiltalte som «målrettet», og tiden etter drapet som «forferdelig».
Les mer om:

Bompenge-krangelen: Lokale Frp-ere krever at staten tar regningen for fylkesveier

Enda en bompengevei skal vedtas denne uken. Tar staten ansvar for flere fylkesveier, kan det bygges vei uten bompenger, mener Frp.

Vil finne sårbare unge på nett – setter ned ekspertgruppe av tenåringer

Andelen ungdom som har sett på skadelig innhold på nett har økt betraktelig. – Vi må brette opp ermene, sier barneombud Inga Bejer Engh.
Les mer om:

Tidligere NSB-sjef ut mot å konkurranseutsette togrutenettet

Mandag kunngjør Jernbanedirektoratet hvem som får kontrakten for Trafikkpakke 2 Nord.
Les mer om:

Drapstiltalt 17-åring ringte på hjemme hos Laura Iris (16) med kniv

SØR-GUDBRANDSDAL TINGRETT (VG) I dag møtte 17-åringen i retten og erkjente seg ikke skyldig etter tiltalen. Det store spørsmålet i den tragiske drapssaken er om gutten var tilregnelig.