Innenriks - Klassekampen


Ser nye takter hos MDG

2021: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener han ser nye takter fra MDG etter et konstruktivt møte. En sluttdato for olja er ikke regjerings­ultimatum, sier MDG.
Les mer om:

Styret får full støtte

STRID: Ansatte ved politihøgskolen mener at styret må trekke seg dersom regjeringen tvinger gjennom studentkuttet ved politiutdanningen i Oslo.
Les mer om:

Hun som elsket velferdsstaten

NY TID: Linn Herning har lenge vært bekymret for utviklingen av offentlig sektor. Først etter at hun ble alvorlig sjuk, ble hun ordentlig redd for at velferdsstaten ikke alltid kommer til å redde henne.
Les mer om:

Vedum frir til bilistene

KJØRER PÅ: Frp har abdisert som bilistenes parti, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Han tar gjerne over tittelen.

Presser på for økt styring

REDSKAP: Flere rødgrønne partier vil ta større kontroll over Oljefondet for å nå klimamål. SV åpner for å klimainvestere deler av fondet i Norge.
Les mer om:

Suksess for lakselobbyen

MOT SKATT: En omfattende lobbykampanje i regi av sjømatnæringen ble sjøsatt for å hindre at norske oppdrettsselskaper skal bli ilagt grunnrenteskatt.
Les mer om:

MDG i samtaler med LO

SNAKKER: Flere LO-topper steilet da sentrale Ap-profiler åpnet for å ta med MDG i regjering. Nå har MDG gått i dialog med fagbevegelsen med mål om tettere samarbeid.
Les mer om:

Ventetida er doblet

PRESSET: Trygderetten drukner i saker og har doblet saksbehandlingstida de siste årene. Nå må de forberede seg på en formidabel jobb om feilaktige Nav-saker skal behandles på nytt.
Les mer om:

Stor-Oslo får jobbene

URO: Det siste året har to av tre nye jobber kommet i bare to fylker – Oslo og Akershus. Aps Hadia Tajik mener regjeringens arbeidsmarkedspolitikk er «distriktsfiendtlig».
Les mer om:

Laks gjev milliardformuar

GULL: Lakseoppdrett er god butikk. Samla formue til dei største eigarane i 18 av dei største selskapa runda ni milliardar kroner i 2018.
Les mer om:

LO forsvarer superprofitt

SLAKTA: Havbruksnæringa hentar ut ein ekstraprofitt på 20 milliardar kroner i året. LO meiner det trengst for å halde på og ut­vikle arbeidsplassar i Noreg.
Les mer om:

Vil kaste ut vikar- byråene

LEIES INN: Barnehager i landets største kommuner leier vikarer fra bemanningsbyrå for titalls millioner hvert år. Fylkeslag i Utdanningsforbundet foreslår tiltak mot byråene.

Taper på høyresvingen

BLÅ HODEPINE: Et år etter at KrF ­bestemte seg for å gå inn i den borgerlige regjeringen, mister partiet medlemmer og blir forlatt av velgere.
Les mer om:

Vil skatte storfiskane

SKATTEKAMP: Dei mest lønsame oppdrettsselskapa sitt att med 50 øre i overskot på kvar krone dei sel laks for. No vil dei stogge ein ekstraskatt på profitten.
Les mer om:

Arbeidslinja får skylda

STYGT: AAP-aksjonsleder forteller om Nav-frykt blant brukere. Tidligere SV-nestleder mener regjeringer på begge sider har ansvar for mistillits­kultur mot Nav-brukere.

De leser helst på papir

SKJERM: Elevene blir mindre forstyrret enn før av data i skolen, men markant færre elever tror datamaskinen gjør læringen lettere, ifølge ny rapport.
Les mer om:

Angriper Hauglie

EØS: Flere titalls trygdemottakere er uriktig dømt for å ha tatt trygdeytelser til andre EØS-land. – Jeg blir helt dårlig av dette, sier Karin Andersen (SV).
Les mer om:

Skapar raudgrønt kaos

SIGNAL: SV-leiar Audun Lysbakken er rasande over at Ap skrota SV for KrF i landets nest største by. SV-sjefen lurer no på om han kan stola på at Ap vil ha raudgrøn regjering i 2021.

Butikkansatte skal i Nav-kø

BAR BAKKE: Tusenvis av butikkansatte kommer til å miste jobben de neste årene. Da Handel og Kontor tok opp problemet med arbeidsministeren, fikk de beskjed om at Nav står klare.
Les mer om:

Ydmyket Tromsø-rektor

KRAV: E-poster viser at regjeringen gikk hardt til verks for å hindre at Universitetet i Tromsø utredet utdanningstilbud på Nesna. Kunnskapsdepartementet har beklaget, men nekter for overstyring.

Kan vrake Rødt i Oslo

SONDERING: Noe av det siste Ap, MDG og SV i Oslo gjorde før de la fram ny byrådsplattform, var å invitere Venstre til samtaler om et mulig samarbeid.
Les mer om:

Må betala for eit rive bygg

LEIGE: Kriminalomsorga skal betala 700.000 kroner i året for ei fengselsbrakke i Tromsø til 2048. Det er berre eitt problem: Bygget blei rive i 2014.
Les mer om:

Reagerer på Raja-utfrysing

OPPGITTE: Lokale Abid Raja-støttespillere reagerer på behandlingen han får av regjeringspartnerne Høyre, Frp og KrF.
Les mer om:

Fritt fram for Nav-snoking

TATT: To år etter snokeskandelen i ­Agder er Nav-ansattes personvern fortsatt ikke bra nok. Datatilsynet slakter praksisen, og Nav lover å skjerpe seg.
Les mer om:

Fryktar at klimamål glipp

MOTVIND: Regjeringa legg vekk vindkraftplan etter massiv motstand landet rundt. – Skuffande, seier investor Jens Ulltveit-Moe.