Innenriks - Dagbladet


Demonstrerer: - Ikke mer dødelig enn influensa

Motstandere av regjeringen og helsemyndighetenes coronarestriksjoner har varslet demonstrasjon utenfor Stortinget søndag. - Ikke mer dødelig enn influensa.
Les mer om:

Politiet stoppet halloweenfest med over 50 mindreårige

- Ingenting var på stell med tanke på smittevern, sier operasjonslederen.
Les mer om:

Ett år i frihet

Frode Berg sonet to år i det beryktede KGB-fengselet Lefortovo i Moskva. Nå vil den ufrivillige spionen bare nyte det gode liv hjemme i Kirkenes.
Les mer om:

Hatpredikanter nektes adgang til både Norge og Danmark

Justisdepartementet ønsker en mer konsekvent praksis av bortvisningsreglene overfor hatpredikanter og har nå klargjort vilkårene i en egen instruks.

- Barnevernets rykte belastende for samfunnet

Sylvi Listhaug har klare beskjeder til barneministeren og regjeringen. Nå vil Frp programfeste omfattende endringer i barnevernet.
Les mer om:

Drastisk nedgang i slagpasienter

Det har vært en markant nedgang i antall slagpasienter over hele landet i løpet av de første månedene i coronapandemien.

Etterforsker mulig voldtekt av barn

Politiet i Trondheim etterforsker det som skal være en voldtekt av ei jente under ti år. Overgrepet skal ha skjedd fredag ettermiddag på Heimdal i Trondheim.
Les mer om:

- Vinteren kan bli ille

Norge nærmer seg smittenivået vi opplevde i mars, og ute i Europa lyser flere land ildrødt på smittestatistikken. Flere eksperter ser mørkt på de kommende månedene, om det ikke blir tatt omfattende grep.
Les mer om:

- Ingen av oss er sikret

Flere statsledere har blitt smittet med coronaviruset. Norges statsminister Erna Solberg sier at ingen av oss er sikret mot coronasmitte.

- Risikerer at det blir verre

Torsdag begynte regjeringen å diskutere nye nasjonale tiltak, og fredag ble beslutningen kunngjort. Helseminister Bent Høie sier at vi risikerer at smittespredningen kan bli verre til vinteren.

Norske rømninger: Smørkniv og surfebrett

Flere norske innsatte har forsøkt å komme seg til frihet på uvanlig vis - både med og uten suksess. Her er Norges mest spektakulære fengselsrømninger.

- For høyt smittenivå

Helseminister Bent Høie synes fortsatt at smittenivået i Oslo er for høyt. Kommunen samarbeider med Folkehelseinstituttet om å finne mer målrettede tiltak.

- Vurderer nye tiltak

Smittetallene i Norge begynner å nærmer seg nivåene vi så i mars, da pandemien raste som verst her i landet. Nå sier Nakstad at noe må gjøres.
Les mer om:

Vil forby søskenbarnekteskap

- Dette har vært en viktig politisk kampsak for Frp i over 20 år.

Lavtrykk på rekke og rad

Den kommende uka blir mild og våt. Men statsmeteorolog Pernille Borander melder om et lyspunkt - for noen.

- Veldig leit

Enda flere har nå varslet forskerne bak forskningsprosjektet om ukultur i etaten. Politihøgskolen har imidlertid ikke fått noen varsler på fem år.

- Fortvilende med ukjente smittekilder

På bare seks dager har Gjøvik bekreftet 16 nye smittetilfeller. Det er halvparten av det kommunen har hatt i løpet av hele pandemien, ifølge kommuneoverlegen. Flere av dem har ukjent smittekilde.
Les mer om:

«Hettemannen» identifisert

Den mye omtalte «hettemannen» i Lørenskog-saken har meldt seg for politiet.
Les mer om:

Smittetsunami: - Dramatisk

Belgia frykter en tsunami av smittetilfeller. Helsedirektør Bjørn Guldvog beskriver situasjonen i Europa som dramatisk.
Les mer om:

- Blir ofte nøkkelen

Ekspertene forklarer: Slik kan politiet ha jobbet med bilgåten.
Les mer om:

Kan fungere dårligere på eldre

Hele verden venter på en vaksine mot coronaviruset, som har vist seg farligst for den eldre delen av befolkningen. Men for dem som trenger den mest, kan vaksinen vise seg å fungere dårligere.
Les mer om:

Totalt pleietrengende kunne plutselig prate og gå

Richard (37) hadde ikke kunnet snakke eller gå på åtte år, på grunn av en hjerneskade. Behandling med sovemedisin endret alt.

Sikter Satudarah-president etter mafia-paragrafen

Satudarah-presidenten fra Vestli i Oslo risikerer doble strafferammer etter at politiet utvidet siktelsen mot 35-åringen.
Les mer om:

Etterlyser mystisk bil i Hagen-saken

Frigir nytt videomateriale.
Les mer om:

Advarer: - Like farlig

Helseminister Bent Høie advarer mot å slippe smitten løs.
Les mer om: