Innenriks


Kraftig byråkratvekst i Kommune-Norge: 5.000 flere på fire år

Til tross for regjeringens mål om økt avbyråkratisering og effektivisering har antall byråkrater i norske kommuner økt med 5.000 fra 2015 til 2019.

Mann pågrepet etter knivstikkinger i Sarpsborg: – Telte opp mot tolv politibiler

SARPSBORG (VG) Mens de jaktet på gjerningsmannen, ba politiet folk holde seg innendørs. Ole Martin Gilde sier til VG at han ble vitne til pågripelsen natt til onsdag.

Vitne i Sarpsborg: Så kvinner komme løpende – ba om å ringe politiet

SARPSBORG (TV 2): En kvinne er bekreftet død etter knivstikking i Sarpsborg natt til onsdag. Kurt Johansen ble vitne til dramatiske scener.

Mann hentet med luftambulanse etter fall fra fjell i Tromsø

Et helikopter har hentet ned en mann som falt fra fjellet Hamperokken i Tromsø kommune tirsdag kveld. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om:

Tre knivstukket i Sarpsborg - én omkommet

SARPSBORG (VG) Tre kvinner ble natt til onsdag knivstukket på tre ulike steder i Sarpsborg. Et av ofrene er bekreftet omkommet, og en antatt gjerningsperson er pågrepet.
Les mer om:

Kvinne død etter knivstikking i Sarpsborg

En av de tre kvinnene i Sarpsborg som ble knivstukket av en mann natt til onsdag, er død etter skadene hun fikk, opplyser politiet.
Les mer om:

Tre kvinner knivstukket

Tre kvinner er blitt knivstukket på ulike steder i Sarpsborg seint tirsdag kveld. En av de fornærmede er bekreftet omkommet, opplyser politiet. Gjerningsmannen ble pågrepet med elektrosjokkvåpen.
Les mer om:

Flere knivstikkinger i Sarpsborg

Like før midnatt melder politiet i Sarpsborg at flere personer er knivstukket flere steder i Sarpsborg.
Les mer om:

Les dagens VG her!

- For mange kan det være en nødvendighet å reise på ferie til Hellas og Italia. Etter en lang periode med nedstenging, kan det være nødvendig for folks helse, sier Willy-Tore Mørch, psykolog og professor ved Universitetet i Tromsø. VG reiste ned til Spania for å møte nordmenn som allerede er på plass i Syden. - Vi føler oss tryggere her enn hjemme, sier de.

Bør tiltale for frihetsberøvelse

Jusprofessor Asbjørn Strandbakken stiller spørsmål ved påtaleskjønnet i Osen- og Slengesol-sakene. Han er skråsikker på at tiltale for frihetsrøvelse er riktig i denne saken.

Tom Hagens forsvarer reagerer på hjemflyttingsnekt

Drapssiktede Tom Hagen ble løslatt 8. mai, men det kan gå lang tid før han får lov til å flytte hjem.
Les mer om:

Trump trekker regel

Trump-administrasjonen har trukket regel som ville ha kastet alle nettstudenter i USA ut av landet.
Les mer om:

Utenlandsk sjukepleievikar stadfesta smitta av koronaviruset

Sørlandet sjukehus i Flekkefjord er no i full gang med å spore opp alle pasientar som har vore i kontakt med den utanlandske vikaren.
Les mer om:

Dette møter deg på Gardermoen i morgen

Nesten 3000 personer er nektet innreise til Norge de siste fire månedene. Nå gjør politiet seg klare for tusenvis av tilreisende når turister igjen slipper inn uten karantene.
Les mer om:

Nordmenn mener fartsgrensene i landet er høye nok

Over sju av ti nordmenn mener fartsgrensene i Norge er riktige eller burde vært lavere, viser en ny undersøkelse fra Trygg Trafikk.

Kan gjøre stor skade – likevel må de ikke ha forsikring

I verste fall kan det ende med økonomisk ruin.
Les mer om:

Kommuneoverlege i Lofoten med klar smittebeskjed til turistene

Mener et større smitteutbrudd vil være ekstremt farlig for helsetjenesten.
Les mer om:

Tom Hagen får ikke flytte hjem: – Kan gå uker og måneder

Politiet nekter fortsatt Tom Hagen å flytte hjem. En nabo har ikke sett politiet inne i huset på to uker. Hagens forsvarer reagerer på tidsbruken.
Les mer om:

Pål og familien bor rett ved fergeleiet – finner brukt dopapir hagen

Når Pål Ivan Laumann skal kjøre hjem til huset sitt ved fergeleiet på Bognes i Nordland, har han blitt beskyldt for å snike i køen.
Les mer om:

Kan gjøre stor skade – likevel må de ikke ha forsikring

I verste fall kan det ende med økonomisk ruin.
Les mer om:

- USAs mest kaotiske president noensinne

Han er ingen krigshisser, mener ekspertene. Likevel frykter tre av fire nordmenn at Donald Trumps USA kan true verdensfreden. Eksperter forstår frykten godt.
Les mer om:

Maxwell nekter straffskyld

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, benekter anklagene om at hun har bistått i seksuelle overgrep.

24-åring ble angrepet i avhør: – Sjokkerende og unødvendig

Politibetjenten som tok halsgrep på svensk-somaliske Qadar Osman Abdi under et avhør i Kristiansand, burde ha vært suspendert. Det mener mannens forsvarer.
Les mer om:

Kunnskapsdepartementet ber om redegjørelse for karaktergrunnlag

Etter at flere IB-elever har fått karakterer basert på tidligere resultater fra skolene de går på, ber Kunnskapsdepartementet nå om en redegjørelse for hvordan karakterene har blitt satt.